Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(Tsile @ 2008 10 09, 12:39)
Mane labai domintų virseli aptraukti-aplijuoti medžiagėle, su kuom galima priklijuoti medžiagą, prie viršelio, kad klijai neprasimuštų dėmėm ir kaip jį taip aptempti?

Man tai su lipalu niekaip gražiai nesigauna schmoll.gif Nuo drėgmės vidinai lapai susigarankšlėja... Aš klijuoju su Momentu mirksiukas.gif Vienintelis blogis - labai jau jie smirdi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2008 10 15, 17:06)
Man tai su lipalu niekaip gražiai nesigauna schmoll.gif Nuo drėgmės vidinai lapai susigarankšlėja... Aš klijuoju su Momentu mirksiukas.gif  Vienintelis blogis - labai jau jie smirdi doh.gif

O su moment ir vidiniai psl apsiklijuoja? O kokį popierių naudojat?
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 12:26)
Aš pastebėjau, kad apipavidalinimas  padarytas ant pirktinio albumo. Sakykit kaip užklijuoti gražiai popierių? Nelabai suprantu  doh.gif  O labai noriu padaryti dovaną  4u.gif

Kiek supratau ir matosi iš foto, kad Lachesės albumai daryti nuo A iki Z ( t.y. ir viršeliai ir lapai rišti rankomis) mirksiukas.gif

Lipalą galima skiesti su vandeniu ir užtepus ant paviršiaus šiek tiek palaukti kol apdžius, tada klijuoti audinį arba popierių - taip klijai nepersisunks per audinį ar ploną popierių mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 15:48)
O su moment ir vidiniai  psl apsiklijuoja? O kokį popierių naudojat?

Internete iš ties yra galybė info kaip gaminti knygeles ( tiek lapų rišimo principu, tiek klijavimo)

Poperius gali būti įvairus :

*specialus nuotraukoms (acid free - šio galima įsigyti internetinėse rankdarbių parduotuvėse)
*vatmanas
*paprastas spausdinimui
*rankų darbo pirktinis / pačios pasigamintas
Atsakyti
QUOTE(vaida L @ 2008 10 15, 15:48)
O su moment ir vidiniai  psl apsiklijuoja? O kokį popierių naudojat?

aš viską Momentu klijuoju... ax.gif

Apie popierių irmulia viską puikiai atsakė drinks_cheers.gif Aš pati dažniausiai naudoju visokį spalvotą didesnės gramatūros popierių, jo galima nusipirkti daugumoje kanceliarinių prekių parduotuvių... Dar dailininkų parduotuvėje didelis pasirinkimas mirksiukas.gif

irmulia, aš tai vis tiek neįvaldau to lipalo nors tu ką doh.gif esu taip porą knygelių sugadinusi doh.gif Tai paskui ir nebeksperimentavau schmoll.gif Man sesė yra parnešusi iš spaustuvės kažkokių specialių klijų, kurie atrodo labai panašiai, kaip lipalas. Gėda prisipažinti, taip ir neišbandžiau dar blush2.gif
Atsakyti
labukas, mano dienorasčiai yra dviejų rūšių : pirmieji du sukombinuoti iš pirktinio ir dar rankom įrišta rankų darbo popieriaus, o tas su tulpytėm tai viskas padaryta mano nuo pradžios iki iliustravimo.

ten medžiagą klijavau su labai stipria dvipuse juosta, man taip pat gerai pasitarnauja kokybiški sausi klijai, nors čia dekupažinta, tačiau audiniu aptraukiau būtent klijuodama su sausais klijais.

dekupažas ant tekstilės
http://public.fotki....6254695jpg.html
Atsakyti
Dėkui mergaitės už info, bandysiu sukurti kokį grožį, tik dabar priemones reikia susipirkti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 10 15, 23:24)

Štai šis dalykas tai iš ties labai įdomus bigsmile.gif dekupažas ant tekstilės- reikės būtinai pasidomėti kaip kas kur bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
nieko neįprasto, tiesiog viskas tas pats, jeigu tai bus neskalbiamas daiktas thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2008 10 16, 22:04)
nieko neįprasto, tiesiog viskas tas pats, jeigu tai bus neskalbiamas daiktas  thumbup.gif

biggrin.gif Kagi, apsilankysime dekupažo temoje, gal ten atsiras mergaičių, kurios patars, paaiškins kaip ką daryti su audiniu ir dekupažu bigsmile.gif
Atsakyti
Pagaliau ištesėsiu duotą žodį..... rolleyes.gif

Sveikos,
toms kas pamena įdedu žadėtąją savo stiklinę knygą... Žinoma, pastebėsite, kad ji ne visa stiklinė, tačiau turiu ir tokią kur ir viršelis, ir lapai stikliniai, tik bėda dar nežinau kurioje dėžėje ji slepiasi...

O kol kas rodau šią biggrin.gif

Knygutė "Endangered" - esantis pavojuje, nykstantis

Šios knygutės koncepsija - atkreipti dėmesį į labai trapius ir sparčiai nykstančius Kuršių Nerijos augalus.

user posted image

user posted image

Vidus. Turbūt pastebėjote, kad ji neįrišta. Buvau įrišusi su gumine juostele, kad būtų galimybė vartyti, tačiau tai nepasiteisino. Vartyti buvo įmanoma, tačiau tai nebuvo patogus ir malonus vartymas.

user posted image

va taip atrodo puslapiai, sudėti vienas ant kito

user posted image

Pirmas atvartas-viršelis

user posted image

Puslapiai

user posted image

user posted image

Vidus

user posted image

Išorė

user posted image

user posted image

Atlikimo technika ir priemonės:
Naudojau storą dažytą odą, kartonėlius, guminę juostelę, Moment klijus, aštrius peiliukus.
Puslapiams naudotas stiklas ir dekoruotas matinimo technika tam, kad atskleisti nykstančių augalų pažeidžiamumą bei trapumą...

Palyginus su tuo, ką dabar ruošiu stiklinių knygų srityje, tai ši knygelė labai labai mažas kūdikėlis, tačiau tai pradžia, be kurios niekada nebūna puikaus rezultato mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 30 spalio 2008 - 15:55
QUOTE(relija @ 2008 10 30, 15:44)
Pagaliau ištesėsiu duotą žodį..... rolleyes.gif

Sveikos,
toms kas pamena įdedu žadėtąją savo stiklinę knygą... Žinoma, pastebėsite, kad ji ne visa stiklinė, tačiau turiu ir tokią kur ir viršelis, ir lapai stikliniai, tik bėda dar nežinau kurioje dėžėje ji slepiasi...

O kol kas rodau šią  biggrin.gif

Įspūdinga blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
Ką jau ten.... Malonu žinoma toks įvertinimas, tačiau tai tik pradžių pradžia....
Kaip minėjau, stiklas - viena iš medžiagų, priverčiančių mano pasaulį suktis.
Taigi, kaip sakoma pasibaigus įspūdingam filmui: - Laukite tęsinio !!! lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo relija: 30 spalio 2008 - 16:00