Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 14:47)
Kažkaip netrukdė. Vakar kai PVA dėjom kaširuojant..

o kas yra kaširavimas? bigsmile.gif g.gif kiek naujų lietuviškų terminų sužinosiu.. doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 14:48
Laba 4u.gif

Pertrauksiu jūsų rimtą pokalbį, nes noriu paklaust smile.gif
Niekaip nesuprantu, ar čia tas žalsvas koks specialus popierius (ar medžiaga?)?:
user posted image
Internete žiūrinėjau ir mačiau, kad daug kur klijuoja knygryšyboje tokią medžiagą. Gal galit pasakyt, kas čia per daiktas? Noriu japonišku būdu įrišti lapus albumui ir galvoju kaip padaryt, kad viršelis kietas gerai lankstytųsi. Turbūt jei ant lenkimo vietos klijuosiu paprastą popierių ant kartono, jis greit suplyš?
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2010 05 07, 16:21)
Laba  4u.gif

Pertrauksiu jūsų rimtą pokalbį, nes noriu paklaust  smile.gif
Niekaip nesuprantu, ar čia tas žalsvas koks specialus popierius (ar medžiaga?)?:

Internete žiūrinėjau ir mačiau, kad daug kur klijuoja knygryšyboje tokią medžiagą. Gal galit pasakyt, kas čia per daiktas? Noriu japonišku būdu įrišti lapus albumui  ir galvoju kaip padaryt, kad viršelis kietas gerai lankstytųsi. Turbūt jei ant lenkimo vietos klijuosiu paprastą popierių ant kartono, jis greit suplyš?

popierius tikrai greit suplyš schmoll.gif , tada geriau audinį dėkit. o ten naudoja specialią knygų drobelę (book cloth) arba dar taip vadinamą kolenkorą, užsienyje jų būna knygrišių parduotuvėse įvairių spalvų biggrin.gif . ant pramoninių viršelių (ypač senesnių) jis labai dažnai naudojamas. kažkada girdėjau prie savanorių žiedo (vilniuje) kažkur galima gauti, bet pati nebuvau, tai nežinau. bet ir tai ten sakė gal vos kelios spalvos būna. manau galima internetu parsisiūsti jei daugiau reikia.. dar galima ir pačiam panašiai pasidaryti, ant popieriaus užklijuoti audinį, tada ir nukirpus siūlai nespūra ir klijai nepersigeria aptraukinėjant. bet sakau, galima ir iškarto tiesiog paprastą audinį klijuoti. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 16:18
trr, ačiū 4u.gif
O ant popieriaus klijuojant audinį, kažin ar neliktų klijų dėmės ant medžiagos? Paskaičiau, kad kolenkoras yra klijais išmirkyta medvilnė, tai turbūt reiktų ir man ieškoti kokio medvilninio audinio...
Dar pagalvojau, jei audinių parduotuvėj paieškojus kokio odos pakaitalo (arba gal pigių rūbų parduotuvėj kokį odinį rūbą rast), tai būtų galima jį naudot vietoj kolenkoro?
P.s. Kai nebandžius rišt knygos, tai taip sudėtinga viskas atrodo doh.gif
Atsakyti
QUOTE(agee @ 2010 05 07, 17:26)
trr, ačiū  4u.gif
O ant popieriaus klijuojant audinį, kažin ar neliktų klijų dėmės ant medžiagos? Paskaičiau, kad kolenkoras yra klijais išmirkyta medvilnė, tai turbūt reiktų ir man ieškoti kokio medvilninio audinio...
Dar pagalvojau, jei audinių parduotuvėj paieškojus kokio odos pakaitalo (arba gal pigių rūbų parduotuvėj kokį odinį rūbą rast), tai būtų galima jį naudot vietoj kolenkoro?
P.s. Kai nebandžius rišt knygos, tai taip sudėtinga viskas atrodo  doh.gif

na pati neklijavau, neteko, gal ataraxia daugiau papasakos, ji darė taip. tiesiog reikia tolygiai, nestorai tuos klijus tepti ir leisti akimirką pradžiūti.. (na dar žiūrint kokie klijai, aš tai lipalą naudoju) ai, o tas pramoninis kolenkoras manau kažkokiuose kituose specialiuose klijuose išmirkomas.
galima ir odos pakaitalo paieškoti ar pačios odos, bet su oda kitaip, jos kraštai ploninami su specialiu peiliu. kitaip užlenkimas atrodys baisiai. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 16:45
Ačiū dar kartelį smile.gif
Dar panaršiau internete, iš tiesų, labai gražiai atrodo audiniu aptrauktos knygos. Reiks eit į parduotuvę ieškot gražaus audinio ir bandyt smile.gif
Atsakyti
va mano naujasis spaustuvas biggrin.gif dar galvoju lentos gal platesnės galėtų būti g.gif (ataraxia, iš paveikslėlių iš akies sunku ką nuspręsti, ar jūs galit pas savo mokytojus išmatuoti kokio jos ten realiai pločio g.gif )

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 21:41)
va mano naujasis spaustuvas  biggrin.gif  dar galvoju lentos gal platesnės galėtų būti  g.gif (ataraxia, iš paveikslėlių iš akies sunku ką nuspręsti, ar jūs galit pas savo mokytojus išmatuoti kokio jos ten realiai pločio  g.gif )

Ką aš matau!!! Jau turi spaustuvą thumbup.gif Nu, mes su vyru esam peržiūrėję tokius. Bet mano širdis labiau linko link to, kurį pas tave mačiau. Na, šio kampas nusklembtas - tas yra patogiau. O kas dar čia geriau? Ir presiukas siauras, stora knyga netilps...

Atsiprašau už kvailus klausimus, na bet jie kyla, tai ir klausiu... blush2.gif

O šiaip tai preso neturėjimas man muša ūpą... Labai jo noriu, o laiko vyras turės birželio pabaigoj...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 07 gegužės 2010 - 21:52
QUOTE(Metija @ 2010 05 07, 22:51)
Ką aš matau!!! Jau turi spaustuvą  thumbup.gif Nu, mes su vyru esam peržiūrėję tokius. Bet mano širdis labiau linko link to, kurį pas tave mačiau. Na, šio kampas nusklembtas - tas yra patogiau. O kas dar čia geriau? Ir presiukas siauras, stora knyga netilps...

Atsiprašau už kvailus klausimus, na bet jie kyla, tai ir klausiu...  blush2.gif

O šiaip tai preso neturėjimas man muša ūpą... Labai jo noriu, o laiko vyras turės birželio pabaigoj...

metija, yra trys dalykai - siuvimo rėmas, spaustuvas ir presas - čia skirtingi dalykai. tą kurį matei pas mane yra daugiau siuvimo rėmas (buvau ir čia įdėjus foto), tik jis dar buvo pritaikytas kaip spaustuvas, tskant du viename. tačiau jis kaip spaustuvas nevisada patogus buvo, neviską gali, nes gulščias neturi į ką remtis. o va paskutinėj nuotraukoj jau yra tikras spaustuvas. tau reiktų tokio, o ne ano. jei norima jį naudoti vietoj preso (to jau didelio, metalinio), t.y. kai reikia, kad prisispaustų visas plotas, tada tereikia papildomų dviejų platesnių lentų (paprasčiausios plokštės atraižų), tarp kurių įdėsi knygą ir tada kiši į spaustuvą.
na jei neaišku sakyk, paieškosiu iliustracijų greit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 23:23)
metija, yra trys dalykai - siuvimo rėmas, spaustuvas ir presas - čia skirtingi dalykai. tą kurį matei pas mane yra daugiau siuvimo rėmas (buvau ir čia įdėjus foto), tik jis dar buvo pritaikytas kaip spaustuvas, tskant du viename.  tačiau jis kaip spaustuvas nevisada patogus buvo, neviską gali, nes gulščias neturi į ką remtis. o va paskutinėj nuotraukoj jau yra tikras spaustuvas. tau reiktų tokio, o ne ano. jei norima jį naudoti vietoj preso (to jau didelio, metalinio), t.y. kai reikia, kad prisispaustų visas plotas, tada tereikia papildomų dviejų platesnių lentų (paprasčiausios plokštės atraižų), tarp kurių įdėsi knygą ir tada kiši į spaustuvą.
na jei neaišku sakyk, paieškosiu iliustracijų greit  biggrin.gif

Ačiū, Trr 4u.gif Aš vis galvoju nuo ko pradėt. Nors šiaip jau pradėjau nuo elementarių spaustukų, kuriuos vyras turėjo. Bet norint viską kiek įmanoma lygiai daryt - su tais spaustukais reikia bent kelių rankų. O ir vis vien nelabai pavyks, tik buvo vis geriau, nei visai nesuslėgt.. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 07 gegužės 2010 - 23:00
QUOTE(Metija @ 2010 05 07, 23:58)
Ačiū, Trr  4u.gif Aš vis galvoju nuo ko pradėt. Nors šiaip jau pradėjau nuo elementarių spaustukų, kuriuos vyras turėjo. Bet norint viską kiek įmanoma lygiai daryt - su tais spaustukais reikia bent kelių rankų. O ir vis vien nelabai pavyks, tik buvo vis geriau, nei visai nesuslėgt..  blush2.gif

jei čia tokie prisukami spaustukai, kurie naudojami staliaus darbuose tai taip, jie puikiai tinka. tarp dviejų lentų įdedi knygą ir jais suspaudi. (ar taip darei?). arba gal nuotrauką įdėtum ax.gif vargo gal yra, bet įmanoma suderint lygiai visus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 23:20
QUOTE(trr @ 2010 05 08, 00:19)
jei čia tokie prisukami spaustukai, kurie naudojami staliaus darbuose tai taip, jie puikiai tinka. tarp dviejų lentų įdedi knygą ir jais suspaudi. (ar taip darei?). arba gal nuotrauką įdėtum  ax.gif vargo gal yra, bet įmanoma suderint lygiai visus.

Taip taip, tie patys, gal ir nufotkinsiu. Bet dabar radau turimą pavyzdį. Pas vyrą jie tokie dizaino prasme - paprastesni, bet kokybės prasme - labai panašūs.

user posted image
Atsakyti