QUOTE(Jūratė36 @ 2010 05 05, 20:16)
trr,gal žinai iki kada ta paroda vyks ?
oi nemačiau klausimo. iki gegužės 27d.
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 10:50)
Siūlų galiukai iš Jūsų 534 žinutės, vienaaukštis siuvimas. Pamačiau tuos galiukus ir pagalvojau, kad čia gal koks kitas siuvimo būdas. Plius savo kreiva akimi užmačiau violetinę spalvą (prie geltonos ir raudonos), tai pagalvojau, gal čia siuvote su 3 siūlais.
aa, supratau, čia tiesiog užkabinimai, šitas būdas turi būti siūnamas tiesiai ant knygos, o aš čia ant audinio gabaliuko pasibandžiau.
Dėl neritminių tarpų "vienaaukščiui". Vakar kaip tik parodė meistras (nors manau iš patirties Jūs jau galbūt nujautėte). Kai pradurėme su adata medžiagytę ir siūlą gražinome į priekį (po to imtume kitą adatą ir durtume už to grąžinto siūlo), tai vėl dūrėme medžiagą, žodžiu darėme kilpelių tiek, kiek mums reikia. Kuomet užteko, beliko paimti tą pasilikusią adatą ir durti kaip įprasta, tik kiek tolėliau. Tiesa, man kyla abejonių, ar nesusidarys tuomet tokia ilga neprikabinta bangelė...Bet jei tarkim yra tik kokios 3 kilpelės, tai viskas kaip ir norma turėtų būti. Vakar kai abu siūlai vienspalviai buvo, tai sunku įžiūrėti buvo. Reikės savaitgalį pasibandyti
ir man reiks dar daug ką pasibandyti..
Et kaip puiku dalintis patirtimi, iškart matosi kitos technologijos
Man užkliuvo tas įstrižumas, nes mes surišę bloką, dar esant pritvirtintiems ryšiams, dedame klijus. Tad jei paliktume kreivumą (mes su kampainiu žiūrime ar statūs ryšiai
), tai: a) lyginant išsiplėšytų lapai; b ) manau atsirastų ryšio bangelė. Nors gal ir klystu. Reiktų paeksperimentuoti
aha,
tikrai nustebinot, o kaip paskui nugarėlė formuojama, jei jau klijai būna?
gal apipjovus knygą drėkinami ir nuvalomi? (mes taip darydavom, bet vistiek klijus tepdavom kai knyga ne ant rėmo, o įdėjus į spaustuvą).
na jei iškarto tepat klijus, tada aišku toks rėmas jau nelabai tinka.