Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 06, 13:52)
Metija, labai gražu thumbup.gif  thumbup.gif  kaip suprantu, čia koptinis rišimas?

Dvi knygelės - įrišimas koptais, o ta siuvinėtoji - long stitch - kai siuvama prie viršelio.

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 06, 13:52)
hm, galvojau, kad ta viršūnėlė būna vientisas mezgimas. Bet kaip suprantu, Jūs tik apmezgate juostelės kraštelį?

Jau kai man patiko 4u.gif Mačiau gyvai smile.gif Ypač - tas dviaukštis wub.gif
Atsakyti
tik tas dviaukštis turi trūkumą, jis gana aukštas, o kadangi kaptalas neturi išsikišti, tai ir visas viršelio kraštelis turi būti gana platus.

dedu nuotraukas, fotografuotas iš knygos, kaip paprasčiausiom priemonėm pasidaryti knygų siuvimo rėmą. tikiu, kad jis gal nebūtų labai stabilus ir patogus, bet reikalui prispyrus geriau taip negu nieko. biggrin.gif
tikiuosi matysis kažkas..

user posted image

user posted image

user posted image

(o ryt ir savo spaustuvo foto gal jau įdėsiu biggrin.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 gegužės 2010 - 23:31
QUOTE(Metija @ 2010 05 06, 20:49)
Jau kai man patiko  4u.gif Mačiau gyvai smile.gif Ypač - tas dviaukštis  wub.gif

Suprantu thumbup.gif Vakar mes irgi pasibandėm daryti savo pirmuosiu kaptalus. Šiaip aš adatos nemegėja esu, bet toks užsikabliavimas buvo, kad dabar laukiu nesulaukiu kol eisiu nusipirkti spalvotų siūlų lotuliukas.gif

Trr, meistrai nemoko daryti marmurinį popierių.
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2010 05 04, 12:37)
"vienaaukštis"
...

Kai pasibandai kažką, tai ir kyla klausimai biggrin.gif
Norėjau paklausti iš kur atsiranda pas Jus tie geltono siūlo galiukai?
Ar mano akis kreiva, ar Jūs siuvote su 3 spalvomis? Vadinasi yra galimybė siūti 3 siūlais? Labai noriu pasidaryti LT vėliavos motyvą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 gegužės 2010 - 08:41

! 
Necituokite nuotraukų ! Visos žinutės, kuriose paliktos cituojamos nuotraukos, bus ištrinamos be perspėjimo !
Atsakyti
Labai geros nuotraukos thumbup.gif
Tik man tokia mintis dėl šios paskutinės rėmelio nuotraukos iškilo: galvoju, ar tik nebus ryšiai šiame rėme truputį įstriži, nestatūs pagrindui? Ar neturėtų tas pjūvis, kuris laiko apačioje ryšius, būti grynai po viršutiniu rėmeliu? Na nebent siūlą užfiksuotumei ant viršutinio rėmelio priekinio šono neleidžiant siūlui nuslinkti į apačią (kas būtų stipriai veržiant ryšius).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 07 gegužės 2010 - 08:47
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 09:33)
Suprantu  thumbup.gif  Vakar mes irgi pasibandėm daryti savo pirmuosiu kaptalus. Šiaip aš adatos nemegėja esu, bet toks užsikabliavimas buvo, kad dabar laukiu nesulaukiu kol eisiu nusipirkti spalvotų siūlų  lotuliukas.gif

Kai pasibandai kažką, tai ir kyla klausimai biggrin.gif 
Norėjau paklausti iš kur atsiranda pas Jus tie geltono siūlo galiukai?
Ar mano akis kreiva, ar Jūs siuvote su 3 spalvomis? Vadinasi yra galimybė siūti 3 siūlais? Labai noriu pasidaryti LT vėliavos motyvą.

drinks_cheers.gif aš irgi laukiu, kol dasipirksiu spalvų biggrin.gif

kurie galiukai? net nežinau ar paaiškinčiau. čia tik dvi spalvos, t.y. du siūlai, bet mačiau, kad galima ir su daugiau spalvų siūti. irgi nežinau kaip pvz tokį padaryti, neritminį raštą, kad tarpai tarp spalvų nevienodi būtų.

user posted image
šaltinis iš interneto

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 09:41)
Labai geros nuotraukos  thumbup.gif
Tik man tokia mintis dėl šios paskutinės rėmelio nuotraukos iškilo: galvoju, ar tik nebus ryšiai šiame rėme truputį įstriži, nestatūs pagrindui? Ar neturėtų tas pjūvis, kuris laiko apačioje ryšius, būti grynai po viršutiniu rėmeliu? Na nebent siūlą užfiksuotumei ant  viršutinio rėmelio priekinio šono neleidžiant siūlui nuslinkti į apačią (kas būtų stipriai veržiant ryšius).

teisingas pastebėjimas, aš irgi taip pagalvojau, bet paskui pamaniau, gi vistiek kol nugarėlė nesuklijuota, lankus gali judinti kažkiek, ir kai būna tiesinama (nugarelę padaužant į stalą) arba apvalinama, tas įstrižumas susitvarkys savaime. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 09:07
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 10:02)
kurie galiukai? net nežinau ar paaiškinčiau. čia tik dvi spalvos, t.y. du siūlai, bet mačiau, kad galima ir su daugiau spalvų siūti. irgi nežinau kaip pvz tokį padaryti, neritminį raštą, kad tarpai tarp spalvų nevienodi būtų.

Siūlų galiukai iš Jūsų 534 žinutės, vienaaukštis siuvimas. Pamačiau tuos galiukus ir pagalvojau, kad čia gal koks kitas siuvimo būdas. Plius savo kreiva akimi užmačiau violetinę spalvą (prie geltonos ir raudonos), tai pagalvojau, gal čia siuvote su 3 siūlais.
Dėl neritminių tarpų "vienaaukščiui". Vakar kaip tik parodė meistras (nors manau iš patirties Jūs jau galbūt nujautėte). Kai pradurėme su adata medžiagytę ir siūlą gražinome į priekį (po to imtume kitą adatą ir durtume už to grąžinto siūlo), tai vėl dūrėme medžiagą, žodžiu darėme kilpelių tiek, kiek mums reikia. Kuomet užteko, beliko paimti tą pasilikusią adatą ir durti kaip įprasta, tik kiek tolėliau. Tiesa, man kyla abejonių, ar nesusidarys tuomet tokia ilga neprikabinta bangelė...Bet jei tarkim yra tik kokios 3 kilpelės, tai viskas kaip ir norma turėtų būti. Vakar kai abu siūlai vienspalviai buvo, tai sunku įžiūrėti buvo. Reikės savaitgalį pasibandyti biggrin.gif

QUOTE(trr @ 2010 05 07, 10:02)
teisingas pastebėjimas, aš irgi taip pagalvojau, bet paskui pamaniau, gi vistiek kol nugarėlė nesuklijuota, lankus gali judinti kažkiek, ir kai būna tiesinama (nugarelę padaužant į stalą) arba apvalinama, tas įstrižumas susitvarkys savaime.  g.gif

Et kaip puiku dalintis patirtimi, iškart matosi kitos technologijos thumbup.gif
Man užkliuvo tas įstrižumas, nes mes surišę bloką, dar esant pritvirtintiems ryšiams, dedame klijus. Tad jei paliktume kreivumą (mes su kampainiu žiūrime ar statūs ryšiai smile.gif ), tai: a) lyginant išsiplėšytų lapai; b ) manau atsirastų ryšio bangelė. Nors gal ir klystu. Reiktų paeksperimentuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 gegužės 2010 - 09:57

! 
10. Draudžiama Forume klausimo, komentaro, prašymo forma aptarinėti Administracijos veiksmus (tiek veiksmus pritaikytus konkrečiam asmeniui, tiek ir bendrus, reguliuojančius viso Forumo veiklą). Forume gali būti aptariama bendra globalinė politika specialiai tam skirtose temose, kurias atidaro pati Administracija. Jeigu Jūs norite kažką pasakyti ar paklausti apie administracijos veiksmus, klauskite asmeniškai (el.paštu ar asmenine žinute).
Atsakyti
QUOTE(Jūratė36 @ 2010 05 05, 20:16)
trr,gal žinai iki kada ta paroda vyks ?

oi nemačiau klausimo. iki gegužės 27d.

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 10:50)
Siūlų galiukai iš Jūsų 534 žinutės, vienaaukštis siuvimas. Pamačiau tuos galiukus ir pagalvojau, kad čia gal koks kitas siuvimo būdas. Plius savo kreiva akimi užmačiau violetinę spalvą (prie geltonos ir raudonos), tai pagalvojau, gal čia siuvote su 3 siūlais.

aa, supratau, čia tiesiog užkabinimai, šitas būdas turi būti siūnamas tiesiai ant knygos, o aš čia ant audinio gabaliuko pasibandžiau.
Dėl neritminių tarpų "vienaaukščiui". Vakar kaip tik parodė meistras (nors manau iš patirties Jūs jau galbūt nujautėte). Kai pradurėme su adata medžiagytę ir siūlą gražinome į priekį (po to imtume kitą adatą ir durtume už to grąžinto siūlo), tai vėl dūrėme medžiagą, žodžiu darėme kilpelių tiek, kiek mums reikia. Kuomet užteko, beliko paimti tą pasilikusią adatą ir durti kaip įprasta, tik kiek tolėliau. Tiesa, man kyla abejonių, ar nesusidarys tuomet tokia ilga neprikabinta bangelė...Bet jei tarkim yra tik kokios 3 kilpelės, tai viskas kaip ir norma turėtų būti. Vakar kai abu siūlai vienspalviai buvo, tai sunku įžiūrėti buvo. Reikės savaitgalį pasibandyti biggrin.gif

g.gif ir man reiks dar daug ką pasibandyti.. mastau.gif biggrin.gif
Et kaip puiku dalintis patirtimi, iškart matosi kitos technologijos  thumbup.gif
Man užkliuvo tas įstrižumas, nes mes surišę bloką, dar esant pritvirtintiems ryšiams, dedame klijus. Tad jei paliktume kreivumą (mes su kampainiu žiūrime ar statūs ryšiai smile.gif  ), tai: a) lyginant išsiplėšytų lapai; b ) manau atsirastų ryšio bangelė. Nors gal ir klystu. Reiktų paeksperimentuoti  lotuliukas.gif

aha, drinks_cheers.gif thumbup.gif tikrai nustebinot, o kaip paskui nugarėlė formuojama, jei jau klijai būna? g.gif gal apipjovus knygą drėkinami ir nuvalomi? (mes taip darydavom, bet vistiek klijus tepdavom kai knyga ne ant rėmo, o įdėjus į spaustuvą). g.gif na jei iškarto tepat klijus, tada aišku toks rėmas jau nelabai tinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 11:49
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 12:47)
oi nemačiau klausimo. iki gegužės 27d.

Gal žinote darbo dienomis iki kelintos valandos dirba? Mat savaitgaliai užimti, tai nebent po darbo. Ir jei ilgesnės valandos, gal kas norėtų organizuotis važiavimą? Susimestume už kurą ir brum brum į Kauną smile.gif

aa, supratau, čia tiesiog užkabinimai, šitas būdas turi būti siūnamas tiesiai ant knygos, o aš čia ant audinio gabaliuko pasibandžiau.

Vienaaukštis iš karto ant knygos turi būti siūnamas? Ar čia tik vienas iš variantų? blush2.gif Mes tai pasiėmėm namų darbų biggrin.gif

aha,  drinks_cheers.gif  thumbup.gif  tikrai nustebinot, o kaip paskui nugarėlė formuojama, jei jau klijai būna?  g.gif  gal apipjovus knygą drėkinami ir nuvalomi? (mes taip darydavom, bet vistiek klijus tepdavom kai knyga ne ant rėmo, o įdėjus į spaustuvą).  g.gif na jei iškarto tepat klijus, tada aišku toks rėmas jau nelabai tinka.

Taip, kai jau knygutė būna paruošta apkalimui spaustuvuose, nugarėlė yra perbraukiama su vandenyje sudrėkinta vata (jei popierius nehidroskopiškas) arba su metiliu. Šiaip gal tik atrodo, kad ten viskas kieta jau būna, iš tikro knyga vartosi lengvai, klijai sulipina keliais milimetrais lankus, kad tarkim dedant į spaustuvus nepraslįstų (rašiau, kai prasislinko lankai, kai nesuklijavome priešlapio užlinkimo tarp 1 ir 2 lanko) ir šiaip dėl stabilumo.

Trr, gal galėtumėte parašyti anglišką kaptalo pavadinimą? Niekaip nerandu vertimo doh.gif blush2.gif smile.gif

Ir gal pasirodysite spaustuvą? blush2.gif smile.gif

Papildyta:
Trr, prasivalykite AŽ smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 07, 13:54)
Gal žinote darbo dienomis iki kelintos valandos dirba?  Mat savaitgaliai užimti, tai nebent po darbo. Ir jei ilgesnės valandos, gal kas norėtų organizuotis važiavimą? Susimestume už kurą ir brum brum į Kauną smile.gif

manau jie ten neilgai dirba, gal iki penkių, max iki šešių doh.gif , nes tai mokyklos patalpose.
Vienaaukštis iš karto ant knygos turi būti siūnamas?  Ar čia tik vienas iš variantų?  blush2.gif  Mes tai pasiėmėm namų darbų biggrin.gif

aha. net nežinau, gal tik variantas. g.gif dar būna visokie pinti kaptalai (virvele berods koptų įrišimuose kai siuvimas prasitęsia ant viršelio, odinėmis juostelėmis viduramžių įrišimuose ir t.t)
Taip, kai jau knygutė būna paruošta apkalimui spaustuvuose, nugarėlė yra perbraukiama su vandenyje sudrėkinta vata (jei popierius nehidroskopiškas) arba su metiliu. Šiaip gal tik atrodo, kad ten viskas kieta jau būna, iš tikro knyga vartosi lengvai, klijai sulipina keliais milimetrais lankus, kad tarkim dedant į spaustuvus nepraslįstų (rašiau, kai prasislinko lankai, kai nesuklijavome priešlapio užlinkimo tarp 1 ir 2 lanko) ir šiaip dėl stabilumo.

tai kad knyga vartosi lengvai tai tikiu, bet kalti nugarelę formuojant petelius netrukdo klijai? g.gif

Trr, gal galėtumėte parašyti anglišką kaptalo pavadinimą? Niekaip nerandu vertimo  doh.gif  blush2.gif  smile.gif

jau rašiau va čia:
QUOTE(trr @ 2010 05 06, 15:44)
ten virvutė apsiūta ir tuo pačiu prisiūta prie juostelės kraštelio. tada ir storis gaunas. (endband, headband arba tailband - pagooglinkit vaizdų, gal bus matyt kas viduj ir kaip daroma)

headband yra viršutinis, tailband - apatinis kaptalas. bet headband išmeta kasytes visokias biggrin.gif , tai geriau endband arba endbands ieškoti.

Ir gal pasirodysite spaustuvą?  blush2.gif  smile.gif

dar laukiu rolleyes.gif

ps. doh.gif jau pravaliau ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 gegužės 2010 - 13:37
QUOTE(trr @ 2010 05 07, 14:13)
manau jie ten neilgai dirba, gal iki penkių, max iki šešių doh.gif , nes tai mokyklos patalpose. 

Hm, gaila...

aha. net nežinau, gal tik variantas.  g.gif  dar būna visokie pinti kaptalai (virvele berods koptų įrišimuose kai siuvimas prasitęsia ant viršelio, odinėmis juostelėmis viduramžių įrišimuose ir t.t)

Agu, vakar pasakojo thumbup.gif

tai kad knyga vartosi lengvai tai tikiu, bet kalti nugarelę formuojant petelius netrukdo klijai?  g.gif

Kažkaip netrukdė. Vakar kai PVA dėjom kaširuojant, tai galvojau trukdys, bet tik plaktuko dantukai truputį apsivėlė klijais.

jau rašiau va čia:

Ups, atsiprašau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 07 gegužės 2010 - 13:47