Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(ataraxia @ 2010 05 02, 22:14)
Identišku nepavadinčiau, nes nedarė užsegimų, naujosios knygos formatas maesnis, tad teko ganėtinai ornamentus suspausti. Bet šiaip ornamentika išlaikyta.

ai nu va, formatas irgi reikšmės turi, nebent ir ornamentai atitinkamai sumažinti buvo g.gif kad išlaikyti tas pačias proporcijas..
Atsakyti
mokausi iš knygų siūti kaptalus biggrin.gif . jie gali būti siūnami atskirai ir paskui priklijuojami, arba siūnami tiesiai prie knygos (aišku, taip geriau).

"dviaukštis"
user posted image

"vienaaukštis"
user posted image

šitas kreivokas (dėl įtempimo), bet ant knygos (nes kietas pagrindas) būtų normaliai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 gegužės 2010 - 11:39
Skaitau aš jus merginos ir beveik nieko nesuprantu...
Bet taip gražu, ką rodote (kad ir tos kaptalo siuvimo pratybos) ir taip maga pabandyti. unsure.gif
Atsakyti
Labą vakarėlį,

noriu pasirodyt, ko aš mokausi vienam nuostabiam žmogučiui padedant. Mieloji Trr, nemoku tau apsakyt, kaip aš džiaugiuosi tave radusi... Nemoku apsakyt, kaip džiaugiuosi tais pirmais žingsneliais, tom pamokėlėm wub.gif O svarbiausia - tais kūriniais, kurie ne krūmai, bet su lapais, ne marškiniai, bet susiūti, ne žmonės, bet šnekėti moka.. smile.gif...

Pirmosios knygelės, kurias rišom su Trr... Tiksliau ji man viską aiškino, o aš bandžiau stropiai mokytis... ax.gif

user posted image user posted image

Na, o čia mano namų darbas. Kol kas tik vienas... Ech, tas gyvenimo tempas... Jei ne jis, man atrodo, kad aš nuo šių stebuklų neatsitraukčiau blush2.gif Neskyriau daug dėmesio apipavidalinimui, nes mokiausi technikos. Tiesą pasakius, galvojau, kad išeis blogiau... Su lygiavimais man didžiausios problemos. O išėjo visai nieko, sakyčiau. Tik pynutę man atrodo ne taip pyniau, kaip mokei. Niekaip negalėjau normaliai prisiminti doh.gif

user posted image user posted image user posted image

Na ir triptikas bigsmile.gif
Ech, geriau jau aš jas riščiau, nei fotografuočiau doh.gif Nei normalių spalvų, nei kokybės... blush2.gif

Atsakyti
kaip faina thumbup.gif thumbup.gif ir kaip miela matyti tokį užsidegimą.. smile.gif o knygutę niekada nevėlu papuošti priklijuotu siuviniu, ar piešiniu trafaretine dekoravimo technika (yra temukė).. 4u.gif
ai, ir dėl nuotraukų, kažkaip gerai būtų daugiau šviesos g.gif (tas alyvinis spalviniai juk toks gražus, o nesimato). ir jei jau turi nebaltus priešlapius, juos irgi būtų gerai rodyti rolleyes.gif 4u.gif čia jau visų to paties prašau.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 gegužės 2010 - 23:19
QUOTE(mititėja @ 2010 05 04, 21:31)
Skaitau aš jus merginos ir beveik nieko nesuprantu...
Bet taip gražu, ką rodote (kad ir tos kaptalo siuvimo pratybos) ir taip maga pabandyti.  unsure.gif

todėl ir reikia bandyti, tada ir suprasti daug paprasčiau bus mirksiukas.gif 4u.gif , nes įsivaizduoti pačiam nedarius beveik neįmanoma. vietomis ir aš kartais suabejoju ar viską kaip reikia supratau, nes kartais tai ką skaitai/rašai penkiais sakiniais tėra vienas judesys ar tiesiog kokios detalytės vieta knygoje, kuriuos sunku nupasakot doh.gif , ką parodžius/pamačius gyvai būtų daug paprasčiau.. kaip ir su tais kaptalais man, turiu schemutę, ne vieną, dauguma jų vistiek neaiškios ir palieka klaustukų, bet darant, eigoj pats nemažai išsiaiškini.. 4u.gif

oi, metija, atsiimu žodžius dėl priešlapių nuotraukos, tik dabar pastebėjau, naujos knygelės priešlapį, pirmai kažkaip praslydo. doh.gif nu bet alyvinės knygelės priešlapius vistiek praleidai, nenufotkinai. biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 gegužės 2010 - 00:54
jei čia esama kauniečių ir jei įdomu, kaune pelėdų kalne, t.y. mackevičiaus g.27 vyksta personalinė estes silvi kalda knygų įrišimų paroda. ji profesionalė (na pas estus knygrišystė visai kitaip klestintis amatas). pati dar nemačiau, bet manau verta ir iš kitų miestų atvažiuoti (jei rimtai domitės tuo), nes tokios parodos kartą į penkis ar dešimt metų tepasitaiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 gegužės 2010 - 09:22
trr,gal žinai iki kada ta paroda vyks ?
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2010 05 05, 01:44)
oi, metija, atsiimu žodžius dėl priešlapių nuotraukos, tik dabar pastebėjau, naujos knygelės priešlapį, pirmai kažkaip praslydo.  doh.gif  nu bet alyvinės knygelės priešlapius vistiek praleidai, nenufotkinai.  biggrin.gif  4u.gif

Ne, ne, normaliai nesimato, aš pamiršau vakar įdėt, o paskui nebenorėjau taisyt, maniau nufotkint dienos šviesoj smile.gif

Na, bandžiau dienos šviesoj, bet turbūt - ne ką geriau gavosi.. blush2.gif

Trr, tavo AŽ perpildyta, negaliu parašyt 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2010 05 05, 20:52)
Na, bandžiau dienos šviesoj, bet turbūt - ne ką geriau gavosi..  blush2.gif

gerai gerai, svarbu kitas priešlapis pasimatė. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 05 gegužės 2010 - 20:06
Metija, labai gražu thumbup.gif thumbup.gif kaip suprantu, čia koptinis rišimas?

Papildyta:
QUOTE(trr @ 2010 05 04, 12:37)
mokausi iš knygų siūti kaptalus  biggrin.gif . jie gali būti siūnami atskirai ir paskui priklijuojami, arba siūnami tiesiai prie knygos (aišku, taip geriau).

"dviaukštis"
...........

"vienaaukštis"
.......

šitas kreivokas (dėl įtempimo), bet ant knygos (nes kietas pagrindas) būtų normaliai.

hm, galvojau, kad ta viršūnėlė būna vientisas mezgimas. Bet kaip suprantu, Jūs tik apmezgate juostelės kraštelį?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 07 gegužės 2010 - 08:41
QUOTE(ataraxia @ 2010 05 06, 13:52)
hm, galvojau, kad ta viršūnėlė būna vientisas mezgimas. Bet kaip suprantu, Jūs tik apmezgate juostelės kraštelį?

ten virvutė apsiūta ir tuo pačiu prisiūta prie juostelės kraštelio. tada ir storis gaunas. (endband, headbant arba tailband - pagooglinkit vaizdų, gal bus matyt kas viduj ir kaip daroma)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 gegužės 2010 - 14:45