QUOTE(trr @ 2010 04 24, 19:56)
jo, iš paveiksliuko iškarto supratau, taip gaunas tuščioji nugarėlė, bet nežinojau, kad ji ir krūvius paskirsto. neesu jo darius. super, labai įdomu. o jau knyga kokia graži va mane šarnyro vieta dar domina, iš vidaus, bet čia jau reikia su jais gyvai pasiaiškinti. žinau kaip daryti, bet nesuprantu kaip storius suderinti, sunkiai užsiverčia paskui ji man , na gal dar pasipraktikavus pagausiu kas ir kaip.
o dar ar gerai supratau, audinys dėtas įstrižai? čia taip gavos, ar jie taip sakė, ar nesvarbu. niekad taip nebandžiau, spėju audinys tada nelabai klauso.
ai, dar paklausiu, jei pavyks suformuluoti. kaip suprantu laisvasis priešlapis priklijuotas prie pirmo puslapio, tai klijai tepti per visą plotą ar tik kraštelyje prie nugarėlės?
ai, ir kaip kaptalus darėt? dėjot gatavus ar siuvot patys?
o dar ar gerai supratau, audinys dėtas įstrižai? čia taip gavos, ar jie taip sakė, ar nesvarbu. niekad taip nebandžiau, spėju audinys tada nelabai klauso.
ai, dar paklausiu, jei pavyks suformuluoti. kaip suprantu laisvasis priešlapis priklijuotas prie pirmo puslapio, tai klijai tepti per visą plotą ar tik kraštelyje prie nugarėlės?
ai, ir kaip kaptalus darėt? dėjot gatavus ar siuvot patys?
Dėkui Matosi dar liapsusų, bet po truputį stumsimės į priekį
Šarnyro...? Čia kuri dalis? Ir apie kokios storius kalbate?
Dėl audinio. Išties sprendimas yra labai paprastas: dėstytojai užklijuoja patikusį audinį ant popieriaus (toks rudas, primena kepimo popierių; nebeatsimenu pavadinimo ). Kaip supratau išvoluoja, kad būtų lygu lygu ir išdžiovina. Gaunasi tokie lakštai popieriaus-medžiagos. Ir karpyk nuo kurio tik nori galo, bet kuria kryptimi Tiesa, jei medžiaga storesnė, kaip mano buvo, tuomet kampelius reikės stropiau užlenkinėti, o jei medžiagytė plonutė, kaip kolegės buvo, tai ten iš viso lengvai viskas vyko. Paprastume genialumas
Tas atskiras priešlapis buvo pats išteptas klijais ir pirmasis puslapis buvo išteptas klijais, kartu su medžiagytės dalimi, kad ji prisigertų klijų.
Kaptalus deja dar ne savus dėjome. Meistrai sakė, jei bus noro, pamokys ir juos darytis