Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(kavinuke @ 2010 04 14, 23:41)
neatrodo kaip brokas jei gerai padarai papaiesiau su paintu.

bet nemoku ideti foto i foruma.
bandysiu paaiskinti

imu viena lenta ant jos dedu pbloka virsuje dedu vel lenta ir (virsutines lenta-virsutineje bloko dalyje) kuria nuo krasto atitaukiu koki 1-2cm tada gaunasi nemazas kampas jei darant keliu milimetru pakripima atrodis kaip brokas.

nu vadinas taip ir supratau, viršutinė dalis gulinčios knygos, arba kitaip ten kur pirmieji lankai, arba dar kitaip finale viršutinis kietviršis mažesnio pločio nei apatinis kietviršis.

nu, gal jei kampas ryškus tai ir neatrodys kaip brokas. bet tada ar patogu rašyti, kai knygos paskutiniuose lapuose popieriaus kraštas neturi kur atsiremti g.gif nebent paraštes į knygos galą didint, na bet tai gal ir smulkmena.

tai jūs išsiaiškinkit kaip dėti nuotraukas ir įdėkite savo darbų vaizdų. ax.gif ir jei ne paslaptis kur išmokote rišti knygas? ax.gif ar čia pramoninė knygrišystė jei jau giljotinos ieškote. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 14 balandžio 2010 - 23:09
Sveikos.

Pasidariau dėl savęs brėžinuką ateičiai, kaip reikia rišti paprastu būdu lankus.
Gal kam pravers.
Trys ryšiai. Paimtas konkretus formatas, o kitiems prisitaikote pagal proporcijas.

Siūlai iš šonų turi būti suveržti, tiesiog taip man lengviau buvo parodyti tą erdviškumą, ne meninykė esu smile.gif

Oranžinis skrituliukas - adata įeina į lanką.
Žalias skrituliukas - adata išeina iš lanko.
Punktyrinė linija - siūlas lanko viduje.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 18 balandžio 2010 - 19:04
šaunuolė bigsmile.gif , padirbėjot ir dar kitiem nepagailėjot thumbup.gif thumbup.gif dar lauksim ir darbų nuotraukų rolleyes.gif mirksiukas.gif prašome atgaivinti temą biggrin.gif 4u.gif

beje, šoniniai dygsniai kitokie nei aš darau - mano siūlas neina ant viršaus, o palenda po prieš tai ėjusiu doh.gif božė, turbūt niekaip nepaaiškinsiu doh.gif biggrin.gif na, gaunas ne paprasta kilpelė, o persukta kilpelė. ji net turi terminą kettle stitch (nemoku jokiom braižymo ar paišymo programom naudotis, tai negaliu parodyti ax.gif doh.gif ).
va, internete radau, atrodo ji va taip arba dar čia kitaip parodyta (dar galima pasigooglinti daugiau)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 18 balandžio 2010 - 21:28
Trr, aš Jus supratau, nes ... mes taip pat darome tuos dygsnius gale biggrin.gif biggrin.gif Kaip sakiau, nesu meninykė, tai man buvo galvaskausmis KAIP parodyti tuos šoninius suveržimus. Ir Jūsų nuoroda į antrąjį paveiksliuką, mano akimis, yra geriausia thumbup.gif .
Na o manasis labiau panašus į Jūsų pirmąją nuorodą, tik matyt nelabai matosi, kur bandžiau parodyti siūlo padėtį kitų atžvilgiu.
(Kaip būtų galima įdėti geresnės kokybės foto?)
Šią savaitę jau turėsiu savo pirmaknygę rankose. Nekantrauju smile.gif
Atsakyti
dar norėjau jūsų paklausti blush2.gif , jus moko siūti ant virvelių, ar dar kitų būdų parodė?
ir kaip suprantu darėte ant siuvimo rėmo, ar ketinate jį kažkur įsigyti ar kažkaip apsieiti be jo? g.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 balandžio 2010 - 11:14
Šiuo metu siūname ant virvelių, gal vėliau parodys kitą būdą (priklausomai nuo mūsų norų).
Praėjusį kartą pradėjome rišti po du lankus per vieną ėjimą, kuomet siūnama šachmatiškai. Jei reikės, galėsiu schemutę įdėti.

Taip, kursuose darome ant siuvimo rėmų: yra savadarbis ir senobinis visas medinis rėmas. Norėtųsi ir man medinuką turėti, bet savikaina apie 85 dolerius doh.gif Tad užsiprašiau pas senelį rėmelį su metaliniais sriegiais, matysma kas gausis smile.gif Nepretenduoju į restauratorius, tai nieko tokio dabar tas metalas smile.gif

O Jūs kokį turite?

Tiesa, ar Jūs turite plaktuką nugarėlės apkalimui su dantytu antru galu (lankams atlenkti, pašiurkštinti paviršių klijams)? Kur būtų galima jį isigyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ataraxia: 19 balandžio 2010 - 11:39
QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 12:33)

Praėjusį kartą pradėjome rišti po du lankus per vieną ėjimą, kuomet siūnama šachmatiškai. Jei reikės, galėsiu schemutę įdėti.

Taip, kursuose darome ant siuvimo rėmų: yra savadarbis ir senobinis visas medinis rėmas. Norėtųsi ir man medinuką turėti, bet savikaina apie 85 dolerius  doh.gif  Tad užsiprašiau pas senelį rėmelį su metaliniais sriegiais, matysma kas gausis smile.gif Nepretenduoju į restauratorius, tai nieko tokio dabar tas metalas smile.gif

O Jūs kokį turite?

Tiesa, ar Jūs turite plaktuką nugarėlės apkalimui su dantytu antru galu (lankams atlenkti, pašiurkštinti paviršių klijams)? Kur būtų galima jį isigyti?

žinau tą šachmatinį po du lankus, gal kitiems bus įdomu.

tai reikia pretenduot į knygrišius, nebūtinai į restauratorius biggrin.gif mirksiukas.gif
jei turite artimųjų tarpe, ką nors, kas nors kartais naudojasi pjūklu, plaktuku, grąžtu ir atsuktuvu, tikrai gali padaryti tą rėmą, tereikia pavyzdį parodyti (kurių internete pilna). maniškis nėra labai tobulas, ypač iš išvaizdos, vėliau gal įdėsiu foto (man tėvas kadais padarė).

o dėl plaktuko nežinau, nelabai net suprantu ką turit omeny g.gif , suintrigavo, gal turit foto? visiem kalimams naudoju paprastą metalinį plaktuką (nedidelį), dar turiu medinį, bet jį retai naudoju. pašiurkštinimui tai dildės visokios tinka, arba švytrinis popierius. g.gif
Atsakyti
Laukiam foto wink.gif Tiesiog bus įdomu pažiūrėti techninius sprendimus biggrin.gif

O plaktukas būtų panašus į šį, tik kad jo kairioje esanti plokštumos dalis truputį dantyta (gaila neradau tinkamos nuotraukos). Ji labai gerai atlenkia lankus prieš apkalant nugarėlę. Na ir kaip sakiau, pašiurkština. Bet Jūsų būdai taip pat geri thumbup.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 16:14)
Ji labai gerai atlenkia lankus prieš apkalant nugarėlę.

o kas čia per veiksmas? g.gif (jaučiu bus sunku paaiškinti doh.gif )

koks fainas plaktukas.. rolleyes.gif kur tokio ieškoti nežinau, gal jūsų meistrai žinotų? g.gif
Atsakyti
va, pagaliau papozavo staklės, paprašiau, kad ramiai stovėtų biggrin.gif
maniškių minusas yra tas, kad ten kur virvelė tvirtinama apačioje, jos negalima slankioti į šonus ir daryti kokius nori tarpus, o verti tik į tas išgręžtas skylutes, t.y. tarpai tarp ryšių (virvelių) visada tie patys, negaliu nei didint nei mažint. aišku, reikalui esant galima papildomas skylutes išsiręžti ir psio.

sukant rankenėles tas skersinis kyla aukštyn ir įtempia virveles.

user posted image

apačioj gulintis dar vienas skersinis, juos abu ant tų pačių staklių naudoju kaip spaustuvą. (bet kai padirbi su geresniu spaustuvu, prie tokio nepatogaus grįžti nebesinori doh.gif ). 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 balandžio 2010 - 16:39
QUOTE(trr @ 2010 04 19, 16:29)
o kas čia per veiksmas?  g.gif  (jaučiu bus sunku paaiškinti  doh.gif )

Jei nieko nesupykdysiu, pasinaudosiu kažkurios iš Jūsų nuotraukyte, nes guglėje tokios ryškios neradau smile.gif
user posted image
(uf, tikiuos dailės mokytoja nemato mano "meno" biggrin.gif )

Taigi punktyrine linija nubrėžta įsivaizduojamas vidurys, paprastai padalinamas lankų skaičius per pusę. Nuo tos punktyrinės linijos į šonus panaudojant tą plaktuką su dantukais yra truputį paspaudžiami per visą ilgį lankai. Čia tokia truputį pagalba kalimui nekalant smile.gif Dantukai pas mus buvo smulkesni (labai gražiai įsprūsdavo į lankų tarpus), aš čia bandžiau pataikyti į lanko storį biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Na o gale, po visų pakalimų, galima pašiurkštinti su tuo pačiu dantytu galu nugarėlės paviršių klijams. Tikiuos nors kiek aišku biggrin.gif Bandysiu nufotografuoti ta plaktuką smile.gif

Jei dabar gerai atsimenu, tas plaktukas yra batsiuvių, bet meistrai jį visad naudoja smile.gif Taigi reikia ieškoti batsiuvių biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(trr @ 2010 04 19, 17:32)
va, pagaliau papozavo staklės, paprašiau, kad ramiai stovėtų  biggrin.gif
maniškių minusas yra tas, kad ten kur virvelė tvirtinama apačioje, jos negalima slankioti į šonus ir daryti kokius nori tarpus, o verti tik į tas išgręžtas skylutes, t.y. tarpai tarp ryšių (virvelių) visada tie patys, negaliu nei didint nei mažint. aišku, reikalui esant galima papildomas skylutes išsiręžti ir psio. 

Labai šaunios staklytės thumbup.gif Įsivaizduoju, kad ir man kažką panašaus padarys. Tik paprašiau, kad apačioje, kur yra 3 skylutės, būtų ilgas tarpas, kad galėčiau pati reguliuotis, kiek man reikia. O Jums užtenka tokio pastovaus pločio tarp ryšių?
Atsakyti
QUOTE(ataraxia @ 2010 04 19, 19:39)
1. Jei nieko nesupykdysiu, pasinaudosiu kažkurios iš Jūsų nuotraukyte, nes guglėje tokios ryškios neradau smile.gif

2. Taigi punktyrine linija nubrėžta įsivaizduojamas vidurys, paprastai padalinamas lankų skaičius per pusę. Nuo tos punktyrinės linijos į šonus panaudojant tą plaktuką su dantukais yra truputį paspaudžiami per visą ilgį lankai. Čia tokia truputį pagalba kalimui nekalant smile.gif Dantukai pas mus buvo smulkesni (labai gražiai įsprūsdavo į lankų tarpus), aš čia bandžiau pataikyti į lanko storį biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif   Na o gale, po visų pakalimų, galima pašiurkštinti su tuo pačiu dantytu galu nugarėlės paviršių klijams. Tikiuos nors kiek aišku biggrin.gif Bandysiu nufotografuoti ta plaktuką smile.gif

3. Labai šaunios staklytės thumbup.gif  Įsivaizduoju, kad ir man kažką panašaus padarys. Tik paprašiau, kad apačioje, kur yra 3 skylutės, būtų ilgas tarpas, kad galėčiau pati reguliuotis, kiek man reikia. O Jums užtenka tokio pastovaus pločio tarp ryšių?

1. ne, nesupykdisit tikrai, nuotrauka mano biggrin.gif
2. tai paspaudžiami, ne pakalami.. g.gif aha, viskas labai aišku, ačiū aciuks.gif thumbup.gif . štai kodėl aš tada "pamečiau" tą centrą (nuotraukoje gerai matosi). nu dabar svarbu supratau kam ir kaip naudojamas tas plaktukas, o ką kol kas vietoj jo pritaikyti reiks sugalvoti g.gif (gal mėsai mušti plaktukas tiks lotuliukas.gif ). (beje, jei rasit kur pirkti tokį ir man praneškite ax.gif 4u.gif )
3. kol kas užtekdavo (čia matyt bus mano knygas identifikuojantis bruožas lotuliukas.gif ). tiesa, kartą reikėjo mažai knygutei pritaikyti, tai ten matosi dar viena skylutė išgręžta. o šiaip dažnai siūdavau ant juostelių arba dar kitais būdais, tai ten jau pasistumdau kaip noriu..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 balandžio 2010 - 19:42