Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

nieko nesupratau, bet man vis tiek nerealiai gražu doh.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2010 03 15, 10:13)
nieko nesupratau, bet man vis tiek nerealiai gražu doh.gif  wub.gif

nu jo, išoriškai tos knygos mažai skiriasi, o kad suprasti eigą tai čia turėtų būti gal šimtą kart daugiau nuotraukų g.gif biggrin.gif arba dar geriau pamatyt gyvai. o labiausiai paaiškėja kai pats darai. darai ir darai.. biggrin.gif regis nieko sudėtingo, bet kai pagalvoji, kiek metų rinkau visokiausią info.. doh.gif

nu bent apie intarsiją aišku? g.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 kovo 2010 - 10:48
QUOTE(trr @ 2010 03 15, 10:47)
nu jo, išoriškai tos knygos mažai skiriasi, o kad suprasti eigą tai čia turėtų būti gal šimtą kart daugiau nuotraukų  g.gif  biggrin.gif arba dar geriau pamatyt gyvai.  o labiausiai paaiškėja kai pats darai. darai ir darai..  biggrin.gif  regis nieko sudėtingo, bet kai pagalvoji, kiek metų rinkau visokiausią info..  doh.gif

nu bent apie intarsiją aišku?  g.gif  bigsmile.gif

Apie intarsiją aišku rolleyes.gif

Turbūt man sunkiausiai einasi įsivaizduoti, kaip tu tą viršelį jau priklijuotą oda aptraukei, kaip užlankstei gražiai kraštus, ypač ten, kur prie knygos jau priklijuota unsure.gif Ai, bet aš čia šiaip iš smalsumo, tikrai neužsiimsiu artimiausiu laiku tokiais eksperimentais, man užtenka ir to paprasto būdo, kiek jau man ūpo knygelėm būna ax.gif

Šiaip aš vis pažiūriu, kaip ta oda knygeles "rengi", atrodo, kad turėtų būti labai maloni medžiaga, turi paslankumo, galima patempti, palyginti, klijai nepersigeria smile.gif Man atorodo, kad audiniai ta prasme žymiai kaprizingesni unsure.gif
Atsakyti
Tai šit kaip jos buvo daromos... Ačiū už reportažą. Aš kažką panašaus ir įtariau, tik vis sukdavau galvą, kaip gražiai padaryti (aš kaip ekstremalė, tai pirmąją pačios siūtą knygą, o ne vien pervilktą, ir galvojau panašią daryti). Dabar jau reiks bandyti.
Beje, kur Vilniuje būtų galima nebrangių odos atraižų gauti (žinau, "Humanose" būna, bet kažkaip kojos vis pro šalį praneša, neprisiverčiu užeiti)
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2010 03 15, 12:04)
Šiaip aš vis pažiūriu, kaip ta oda knygeles "rengi", atrodo, kad turėtų būti labai maloni medžiaga, turi paslankumo, galima patempti, palyginti, klijai nepersigeria smile.gif Man atorodo, kad audiniai ta prasme žymiai kaprizingesni unsure.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif visiškai teisingai, ji žiauriai paslanki ir maloni dirbti. svarbu tik kad būtų naudojami (ilgai džiūnantys) miltų klijai. (beje, čia klasika amžių patvirtinta, visi pasaulio knygrišiai juos vienbalsiai naudoja, visi vadovėliai nurodo). kad ir ta intarsija, jei detalės kontūras kiek neatitinka, tai oda nesunkiai tą milimetrą jei reikia pasitempia, jei reikia susispaudžia ir taip visus mikro plyšelius užpildo.

o su tuo užlenkimu ištiesų ir yra sunkiausia, ypač nugarėlėje, todėl ten pas mane nugarėlės viršuj ir apačioj ir matosi gumbai didžiausi biggrin.gif doh.gif ir fotografuoti nebuvo kada. biggrin.gif

dar pagalvojau, kaunietės gali nuslinkti į pelėdų kalną, t.y. KK vienožinskio menų centrą ar kaip jis ten, ir jų bibliotekoje mandagiai pareikalauti (nes kiek žinau jos yra viešai prieinamos) Tado Lomsargio įrištų knygų. tai tikriausiai vienintelė galimybė lietuvoje pamatyti ir pačiupinėti tikrą profesionalo įrišimą g.gif . Lomsargis gyveno tarpukariu, mokėsi knygrišystės kažkur čekijoj ir mokėjo prancūzišką įrišimą, dubliūrus, itarsijas, ir visus kitus privalomus aukštojo pilotažo fintus. beje, savo abstrakčiu, geometrinių formų dekoru jo viršeliai atrodys niekuo neįpatingi, tiesiog šiuolaikiški, bet savo laiku jis žiauriai skyrėsi nuo visų kitų knygrišių, kurie puošė tik visokiais liaudiškais raštais ar atvirukiniais vaizdeliais.. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 15 kovo 2010 - 11:28
[quote=Suoka,
medziaga ant virselio klijuok lipalu (arba klijais MEDIENAI, kuriu buna SENUKUOSE). Tik praskiesk klijus vandeniu, kad jie butu kiek skystesni ir tepk neslapiai virseli. Istepusi visa pavirsiu klijuok medziaga bei gerai ja uzrtink (pvz po ranka turek svarios medziageles skiaute, uztrynimui). Visos pastangos klijuojant, kad klijai nesigertu i audini (zinoma jei tai nera koks silkas). Norint uzklijuoti labai plona audini ant virselio, rekomenduociau dvipuse lipnia (ju buna pirkti lakstais turtingoje dailes reikmenu parduotuveleje).
sekmes
Atsakyti
gal kas zinote kur Klaipedoje gauti tokiu varztu albumams (paprastai ir meniu kavinese jais buna susukti)? Buciau dekinga jei kas nukreiptumet...gal ir elektroniniu parduotuvyciu pasiulysite naudingu tokiais niekuciais?[SIZE=7][/SIZE][/COLOR]
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 01 30, 17:29)
o su ta bibliofiline aistra irgi pažįstamas jausmas, kada norisi imti ir bėkti. knygos istorija pilna tokių atvejų, skaitai ir galvoji, ot niekšai, kaip taip galima, o kai pačiam patenka į rankas toks daiktas, tai lyg kokia nevaldoma aukso karštligė užeina  lotuliukas.gif

Pirmiausia didžiulis RESPECT už paskutiniosios knygos įrišimą! Ir apskritai už čia perteikiamas žinias 4u.gif Kartkartėm vis atsidarau šią temą ir širdis alpsta nuo grožių. Kol kas tik svajonėse bandymai įrišti knygelę ir pilna išsisaugotų youtube ir kitokių vaizdelių.

O pacitavau žinutę, nes prisiminiau, jog Mažvydo bibliotekoje ne kartą sugauti garbūs profesoriai, bandantys išsinešti knygą... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Metija @ 2010 03 20, 20:25)
Pirmiausia didžiulis RESPECT už paskutiniosios knygos įrišimą! Ir apskritai už čia perteikiamas žinias  4u.gif  Kartkartėm vis atsidarau šią temą ir širdis alpsta nuo grožių.  Kol kas tik svajonėse bandymai įrišti knygelę ir pilna išsisaugotų youtube ir kitokių vaizdelių.

malonu sutikt kiekvieną lengvai pamišusį dėl knygų įrišimų.. biggrin.gif drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(paulinadesign @ 2010 03 18, 10:55)
gal kas zinote kur Klaipedoje gauti tokiu varztu albumams (paprastai ir meniu kavinese jais buna susukti)? Buciau dekinga jei kas nukreiptumet...gal ir elektroniniu parduotuvyciu pasiulysite naudingu tokiais niekuciais?[SIZE=7][/SIZE][/COLOR]

nežinau kaip klaipėdoj, bet internete yra pvz kad ir čia. (apskritai tam puslapy daug visokio gėrio yra thumbup.gif ). pagal pavadinimą screw posts googlė ir daugiau parodys. gal ir kitiem aktualu bus. 4u.gif
Atsakyti
trr
aciu, perziurejau ta nuorodele ir isties ten yra dalyku, kuriu siaip negaliu rasti aplink. respect
is mano zinomu el parduotuviu tai www.artmanija.lt ir www.decostudija.lt, bet ten pagrinde POPsas, nieko kazko isskirtinesnio.
Atsakyti
Sveikos!

Norėčiau prisijungti prie Jūsų šaunaus knygrišių būrelio smile.gif
Seniai stebiu šią temutę, pavarvinu seilę smile.gif Skaičiau ir stebėjau, na o kai priėjau prie darbų (pagaliau Vln atsrado knygrišių kursai!!!), tai ir klausimai natūraliai iškilo smile.gif

Trr, Jūs savo poste rodėte spaustuvą, kurio kampas petukams (shoulder) kaip matau 90 laipsnių. Man teko spausti ir apkalti knygutę, kur spaustuvo petukas yra 45 laipsnių (kažkur temos pradžioje buvo parodytas spaustuvas su tokiu kampu ir berods Jums pasirodė netvirtas). Nuo ko priklauso tas kampas? Nuo knygos storio?
Atsakyti