Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

trr, klijavau tik krastelius,manau ana lina klijuot visa butu buvus ne kokia ideja,nes jis plonokas.Na,tiesiog butu medziaga persigerus ir patapus kieta. Virselis ne dermantinas,popierinis bet slidus.Kadangi reikiamo dydzio radau tik tokias,tai su ja ir dirbau.matai,mano kaime sunku su priemonem,kartono nerasta,iskyrus,supermarketuos ta toki mokyklini.Nu ir apskritai,medziagu graziu ner,kartono ner,netgi pjaustykles nebrangios nerandu verysad.gif aj.....

o stekas tai turbut universalus irankis biggrin.gif tiksliau pavadinimas universalus,mes per lipdima pilna slojikiuka stekiuku turedavom,tokiu mediniu magaliuku ivairiais galais biggrin.gif

aj tiesa,tas dekoras ant knygutes ne molinis,o modelininis.Neturiu kur molio issikept,o modelinas bet kokioj orkaitei iskepa blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 01 06, 15:16)
trr, klijavau tik krastelius,manau ana lina klijuot visa butu buvus ne kokia ideja,nes jis plonokas.Na,tiesiog butu medziaga persigerus ir  patapus kieta.

aš tai plonesnes medžiagas paklijuoju flizelinu - čia tuo, kur siuvant naudojamas ax.gif
Atsakyti
gyveni ir mokaisi lotuliukas.gif aciu kad pasidalinai ziniom 4u.gif Misty o tu su kokia pjaustykle lapus pjaustai?
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2010 01 06, 16:16)
trr, klijavau tik krastelius,manau ana lina klijuot visa butu buvus ne kokia ideja,nes jis plonokas.Na,tiesiog butu medziaga persigerus ir  patapus kieta. Virselis ne dermantinas,popierinis bet slidus.Kadangi reikiamo dydzio radau tik tokias,tai su ja ir dirbau.matai,mano kaime sunku su priemonem,kartono nerasta,iskyrus,supermarketuos ta toki mokyklini.Nu ir apskritai,medziagu graziu ner,kartono ner,netgi pjaustykles nebrangios nerandu verysad.gif  aj.....

aj tiesa,tas dekoras ant knygutes ne molinis,o modelininis.Neturiu kur molio issikept,o modelinas bet kokioj orkaitei iskepa blush2.gif

o-pa-pa, geriausia ir pigiausia pjaustyklė yra paprastas peiliukas (tie slankiojantys ir laužomi) ir gera metalinė liniuotė. neturiu tos pjaustyklės ir visai jos nepasigendu. biggrin.gif

jei tai slidus popierinis paviršius tai tikrai verta pašlifuoti ir labai drąsiai. jei storesnis kartonas galima su peiliuku tą viršutinį sluoksni atsluoksniuoti.. o šiaip audinį priklijuoti reiktų, bet taip, kad nepersigertų (viskas įmanoma smile.gif ). nors tradiciškai (pramonėje) knygoms naudojama drobė specialiai mirkoma klijų, želatinos ir dar kažko mišiny, nes paskui toks audinys lėčiau dyla, paviršius nesišiaušia, neapriušta ir pan... (oda tik dėl to knygrišystėje taip prigijo, kad yra atspari tokiam trynimuisi).

o su medžiagom tai tikiu, kad problema. doh.gif (beje, kartoną tai aš medžioju iš visur, senų dėžių, senų vadovėlių, suplėšytų knygų, senų papkių ir pan..) rolleyes.gif

o su modelinu klasiškai apsigavau, tikrai labai jau "moliškas" darbas atrodo thumbup.gif bet vistiek kaip supratau su moliu/keramika buvai anksčiau susidūrusi? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 06 sausio 2010 - 19:49
QUOTE(trr @ 2010 01 06, 13:54)
taip, galima taip, kaip vidurinėj nuotraukoj, o galima ir poto kai užlenki, na jei reikia galėsiu pafotkinti..
o stekas gal ir toks kaip lipdymo, nežinau, daug kas jį naudoja, stomatologai irgi, nes jie visokių formų būna.

labai norėčiau pamatyti, kaip tai darai, o man dar klausimas dėl audinio klijavimo per visą paviršių- tai kuo geriausia klijuoti? Dėkoju už atsakymus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2010 01 06, 23:10)
labai norėčiau pamatyti, kaip tai darai, o man dar klausimas dėl audinio klijavimo per visą paviršių- tai kuo geriausia klijuoti? Dėkoju už atsakymus  ax.gif

gerai, tuos pasidarysiu ir pafotkinsiu. tik nuotraukoj matysis kaip nukirpta, bet nesimatys kaip tvarkomas paaats pats kamputis..
o klijuoju paprasčiausiu lipalu. 4u.gif
Atsakyti
po to kai veidinėje pusėje audinys jau priklijuotas, kitoje pusėje ištepu kartono kraštus klijais, įtempdama užlenkiu ir priklijuoju audinio kraštus, kampuose jie susitinka ir lieka toks pasistojęs kampukas. tada kiek įmanoma priglaudus žirkles prie kartono jį nukerpu.
user posted image

(storokos žirklės pasitaikė.. doh.gif ) lieka toks:
user posted image

po apdorojimo steku ir presu lieka toks:
user posted image

kadangi ten juodi ir balti siūlai truputi klaidina biggrin.gif o telefoninė kokybė visai nepadeda biggrin.gif , tai užklijavau dar popieriaus (tarsi tai būtų priešlapis, bet realiai priešlapiams naudoju storesnį popierių nei čia) ir gaudžiau šešėlį, kad visi iškilimai matytusi biggrin.gif :
user posted image

Atsakyti
LABAI AČIŪ wub.gif
Atsakyti
trr, o tau nespūra medžiaga taip kampus apdirbant? g.gif Nes aš tai truputį kitaip kampučius tvarkau ax.gif

Aš su lipalu tai niekaip nesusidraugauju doh.gif Kadangi jis vandens pagrindu, tai man yra buvę, kad tos drėgmės gauna knygutės lapai ir susibanguoja, nors ir laikau paslėgus, kol išdžius doh.gif ir dab sunku man nutaikyti klijų užtepimą - jei per mažai užtepu, gabalai išdžiūsta anksčiau, nei spėju medžiagą priklijuoti, jei per daug, tai persigeria per medžiagą ir lieka plėmai blink.gif

Dabar sesė man parnešė kažkokių klijų iš spaustuvės - panašūs į lipalą, bet gal mažiau vandens turi, tai su šitais maloniau dirbti thumbup.gif o jei koks lašas ir persigeria, tai išdžiuvus nebelieka dėmės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Misty @ 2010 01 07, 10:11)
trr, o tau nespūra medžiaga taip kampus apdirbant? g.gif Nes aš tai truputį kitaip kampučius tvarkau ax.gif

Aš su lipalu tai niekaip nesusidraugauju doh.gif Kadangi jis vandens pagrindu, tai man yra buvę, kad tos drėgmės gauna knygutės lapai ir susibanguoja, nors ir laikau paslėgus, kol išdžius doh.gif ir dab sunku man nutaikyti klijų užtepimą - jei per mažai užtepu, gabalai išdžiūsta anksčiau, nei spėju medžiagą priklijuoti, jei per daug, tai persigeria per medžiagą ir lieka plėmai blink.gif

va tai ir yra kova su medžiagos pasipriešinimu ir jos įveikimas. biggrin.gif
taip klijų užtepimą nutaikyti, ypač dideliam plotui yra sunku. bet tikrai įmanoma. na kai nesiseka ir matau, kad jau visai nelimpa tą vietą atlupu, greit vėl patepu klijų ir klijuoju toliau. daug pataiso presas, svarbu daryti viską greitai ir tiksliai biggrin.gif
ne kampai neapspūra, kas apspūra, tas vėliau susiklijuoja klijais.

o dėl drėgmės labai keista, dar niekada dėl lipalo man nėra susiraitę lapai blink.gif ( visų pirma juk viršelis daromas atskirai. prie ko tas aptraukimas? g.gif ) įklijuojant į viršelį surištą bloką tai pirmi keli lapai gal yra kada pasibangavę (tam išmokau prieš kišant į presą tarp priešlapių įdėti dar lapą storoko popieriaus, kuris nedaleidžia tos drėgmės į bloką), bet kad visa knygutė susibanguotų tai nee schmoll.gif g.gif
variantai
arba naudojate labai ploną popierių/kartoną,
arba naudojate nekokybiškus klijus (gal seni, o gal iš tų mažų mokyklinių bonkučių, jie ten skystesni būna),
arba labai daug tų klijų tepate,
arba knygutė susibangavo ne dėl klijų, gal ji tiesiog kažkur pasigavo drėgmės arba šalčio (gal nešildomoj patalpoj, gal ant grindų, ar ant palangės pagulėjusi, ypač tokiu metų laiku. (čia iš šviežios asmeninės patirties biggrin.gif )).
4u.gif

ir pasakysit kaip sekėsi su tais naujais klijais. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 07 sausio 2010 - 11:42
ooo , kaip smagu, kad tema pagyvėjo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif ir kiek dailių knygelių prigaminote wub.gif Šaunuolės wub.gif aš štai tikiuosi po atostogų vėl kibsiu į darbus ir gal vieną kitą darbelį užrodysiu jei viskas gerai pavyks blush2.gif
Atsakyti
nu kol geltonasis odos gabalas nesibaigs, tol daugiau mažiau geltonuosiu.. doh.gif

pusodinis įrišimas, (lapai pilki, siūlas geltonas biggrin.gif ).
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 13 sausio 2010 - 12:29