Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(Zemugne @ 2009 11 19, 22:48)
Bet sakykit ką norit, man tos didžiosios, sunkiai pakeliamos, yra žaviausios. Ir nesvarbu, ar XV, ar XVII a. Mediniai kietviršiai, oda ar aksomas, metalo apkaustai ir puošmenos, sagtys, grandinės...

na man irgi, bet svarstau, ar nėra taip todėl, kad jos mūsų akiai labiau egzotiškos, nekasdieniškos ir neįprastos, labiau nutolusios nuo pramoninės knygos.. g.gif
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 lapkričio 2009 - 23:21
dar gražų darbelį radau kažkieno bloge. kaip suderinta viskas, ir kaptalas (tas siūtas) ir bloko dekoras ir priešlapiai ir viršelis..

user posted image

iš čia

o velnias kokia didelė foto doh.gif irmulia, sumažink jei reikia, aš nemoku.. blush2.gif

žemugne, gal teko gyvai matyt senų siuvinėtų viršelių (kur būtų visas dekoras išsiuvinėtas, portretai, herbai taip pat..) ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 20 lapkričio 2009 - 01:20
wub.gif koks suderinamumas thumbup.gif o tas kaptalas tai rankomis išsiuvinėtas? bigsmile.gif

trr įdėtoje nuorodoje štai ką dar radau bigsmile.gif kaip įdomu- čia organinis stiklas ar paprastas? ...gal labiau į organinį panašu.. ir įdomiai sujungta lyg pynute per viršų bigsmile.gif

user posted image
Papildyta:

dar šie viršeliai ( mediniai kaip suprantu) mane sužavėjo wub.gif

user posted image

QUOTE(trr @ 2009 11 17, 13:13)
patogiau prieiti, kai reikia kalti nugarėlę. (apvalinant nugarelę ir formuojant "petelius" rounding and backing veiksmas)

šie peteliai? bigsmile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 11 20, 02:14)
žemugne, gal teko gyvai matyt senų siuvinėtų viršelių (kur būtų visas dekoras išsiuvinėtas, portretai, herbai taip pat..) ?

Teko... Dailės muziejaus metraštyje (naujausiame) yra toks straipsnis apie siuvinėtus kelių Valančiaus laikų rubricelių viršelius. Tai jas ir mačiau. Kažko tokio labai labai ypatingo, senų (turiu omeny senesnes nei XIX ar net XVIII a.) siuvinėtais viršeliais knygų neteko matyti.
Kažkada parsisiunčiau XIX a. knygą apie angliškus siuvinėtus knygų viršelius. Va ten tai grožių nuotraukos sudėtos. Reikia dėkoti Gutenbergo projekto iniciatoriams, gal galima pažiūrinėti tokias knygas bent savam kompiutery.
Įdomesnis dalykas man dar pasirodė mišioluose esantys kaspinai-skirtukai su galais, papuoštais nedidelėmis siuvinėtomis pagalvėlėmis, sujungiančiomis visus kaspinus. Tai čia irgi galima prie knygų įrišimo ir siuvinėjimo priskirti, nes paprastai juk tie kaspinai prisiuvami būdavo.
O dėl senų knygų egzotiškumo: deja, deja, prarado jos man egzotiką, kai ilgiau su jomis padirbau. Dabar jau kažko tokio tarp jų ieškau, juk dauguma - panašios, beveidės. Užtat prieš porą savaičių radau įdomų viršelį, tai šokinėjau iš džiaugsmo.
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 11 20, 10:35)
wub.gif  koks suderinamumas  thumbup.gif  o tas kaptalas tai rankomis išsiuvinėtas?  bigsmile.gif

trr įdėtoje nuorodoje štai ką dar radau  bigsmile.gif  kaip įdomu- čia organinis stiklas ar paprastas? ...gal labiau į organinį panašu..  ir įdomiai sujungta lyg pynute per viršų  bigsmile.gif

šie peteliai?  bigsmile.gif

rankom, tik kaptalas skaitosi ne siuvinėtas, o siūtas. tai ir yra tikrasis kaptalas (na tik čia mandresnis trijų aukštų)
taip, manau ten organinis stiklas, o ta pynutė irgi skaitosi kaptalas, toks buvo būdingas bizantijos ir rusijos įrišimamas..
ir taip, ten peteliai. tik nelabai dailiai atlikti, turi būti lygus 90 laipsnių kampas lens.gif biggrin.gif

žemugne, dėkui, reiks paieškoti to straipsnio, o tą knygą apie angliškus siuvinėtus viršelius kaip tik buvau radus vakar internete bigsmile.gif (ale kažkodėl neužsiseivinau nuorodos) tai ir paklausiau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 20 lapkričio 2009 - 10:59
kad jau nieks nieko negamina tai dar vaizdų dedu..

štai čia
Atsakyti
o kad jau užėjo naršymo po internetą etapas, tai įdedu dar ax.gif
biblioteka knygoje biggrin.gif thumbup.gif

user posted image

iš čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 25 lapkričio 2009 - 02:31
QUOTE(trr @ 2009 11 25, 02:29)
biblioteka knygoje biggrin.gif  thumbup.gif

Fantastika bigsmile.gif . Bet čia juk dekoratyvinis darbas ar reali knygų spinta? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pudra @ 2009 11 26, 15:18)
Fantastika  bigsmile.gif . Bet čia juk dekoratyvinis darbas ar reali knygų spinta?  g.gif

ne, manau čia natūralus knygos dydis, o tos knygutės labai mažutės (tikiuosi ne dekoratyvinės, o realiai siūtos ir atverčiamos g.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 26 lapkričio 2009 - 14:32
nu, keliu miegančią temą aukštyn biggrin.gif ir truputi rodausi. kadangi šiuo atveju man labiau rūpėjo techniniai dalykai ir pasimėgavimas geltona spalva biggrin.gif tai estetinei pusei nedaug dėmesio buvo skirta.. (gaila tik nuotraukų kokybė katastrofiška)

user posted image

user posted image

user posted image

o čia turėjo būti veltinio segės, o kažkaip patapo knygelėm.. hihihi.gif ax.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 gruodžio 2009 - 00:33
"Segės" kokios smagios lotuliukas.gif Segtuką pritaisai ir galima puoštis.
Beje, o marmurinį popierių su kokiais dažais darai? Čia namų sąlygom jis gamintas? Aš vis noriu pabandyti, bet kad specialūs dažai nepigūs.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 12 04, 10:52)
"Segės" kokios smagios lotuliukas.gif Segtuką pritaisai ir galima puoštis.
Beje, o marmurinį popierių su kokiais dažais darai? Čia namų sąlygom jis gamintas? Aš vis noriu pabandyti, bet kad specialūs dažai nepigūs.

daryta topografiniais dažais, bet seniai, čia dar nuo studijų laikų turėjau likučių, o namie dar neteko darytis. čia užtektu vieną seansą pasidaryt ir ilgam užtektų, ale nebandžiau, reiktų dar ir prisiminti kaip ten kas.. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 04 gruodžio 2009 - 11:43