dar vienas reikalingas įnagis (be preso) spaustuvas arba kitoks presas reikalingas nugarėlėms apdirbti arba bloko kraštams dekoruoti. na jį nesunku pasidaryti (vietoj medinio sriegio gali būti metalinis)
va jis
dar vienas
dar
šitas geriausias (teisingiausias)
va jis
dar vienas
dar
šitas geriausias (teisingiausias)
QUOTE(irmulia @ 2009 11 17, 09:02)
štai kokį buvau radusi etsy'je
...nors dabar žiūrint jis man atrodo labiau "žaislinis" ir ne toks patvarus
...nors dabar žiūrint jis man atrodo labiau "žaislinis" ir ne toks patvarus
čia gerai, kad tų lentų kampai nusklembti, bet panašu, kad storos knygos čia neįkiši šiaip kuo storesnės lentos tuo geriau (tos kur pas mane yra 3cm. storio vistiek linksta ir kartais gaunas, kad galuose nugarėlė susispaudžia labiau, o vidury lieka "pilvas".. )
trr, buvau pas tą patį užtikusi ir didesnių bei su ilgesniais varžtais, bet išsisaugojau tik šį (mieliausias pasirodė) Žodžiu, turi būti atitinkamas lentų storis bei mediena turi būti viena kiečiausių šiam įrenginiui
P.s. o ką duoda šie įstrižai nukristi lentų kampai? nepalieka žymių ant lapo kai būna perspausta, ar kaip?
P.s. o ką duoda šie įstrižai nukristi lentų kampai? nepalieka žymių ant lapo kai būna perspausta, ar kaip?
QUOTE(irmulia @ 2009 11 17, 12:57)
trr, buvau pas tą patį užtikusi ir didesnių bei su ilgesniais varžtais, bet išsisaugojau tik šį (mieliausias pasirodė) Žodžiu, turi būti atitinkamas lentų storis bei mediena turi būti viena kiečiausių šiam įrenginiui
patogiau prieiti, kai reikia kalti nugarėlę. (apvalinant nugarelę ir formuojant "petelius" rounding and backing veiksmas)
įmesiu vieną įdomią nuorodėlę, kaip rimti vyrai riša rimtas knygas (ilgai man tą nuorodą atidarinėjo, bet vaizdai tikrai "skanūs", bent jau mano akiai.. ) čia jie daro tikslią gutenbergo laikų įrišimo kopiją. svarbu tai, kad lygiai tokie pat (vokiškos tradicijos; baltos kiaulės odos) įrišimai dominavo ir mūsų krašte. kiek žinau kažkada tokių įrišimų (tik originalų žinoma) bus galima pamatyti valdovų rūmuose (jei tik eksponuos ne veidais į žemę )
Super nuoroda trr
štai kaip aptraukinėja odą tiesiai ant knygos ir tą nugarėlės kraštelį užbaiginėja
Foto šaltinis
štai kaip aptraukinėja odą tiesiai ant knygos ir tą nugarėlės kraštelį užbaiginėja
Foto šaltinis
Kaip gražu... Ech, kiek tokių karamelių (taip mes su kolege jas vadinam) teko vartyti. Ir visos tokios gražios (net ir tos, kurių viršeliai jau gerokai apsitrynę).
QUOTE(irmulia @ 2009 11 19, 08:43)
Super nuoroda trr
taip, bet yra ir kitokių būdų, čia tokie dar viduramžiški knygų mąsteliai (ir knygos dydis ir mediniai kietviršiai), vėliau prancūzai grakštesnius būdus naudojo (nes paskui ir pačios knygos dėl naujai atsiradusių medžiagų palengvėjo ir pamažėjo..).
Bet sakykit ką norit, man tos didžiosios, sunkiai pakeliamos, yra žaviausios. Ir nesvarbu, ar XV, ar XVII a. Mediniai kietviršiai, oda ar aksomas, metalo apkaustai ir puošmenos, sagtys, grandinės...
QUOTE(Zemugne @ 2009 11 19, 21:48)
Bet sakykit ką norit, man tos didžiosios, sunkiai pakeliamos, yra žaviausios. Ir nesvarbu, ar XV, ar XVII a. Mediniai kietviršiai, oda ar aksomas, metalo apkaustai ir puošmenos, sagtys, grandinės...
visu 150% ir man, daugiausia ta knyga, kuri turi svorį ( pvz. medienos ar stiklo ar metalo (/u) viršeliai, daug lapų ir t.t.t.) yra žavios. Aišku tikrai labai daug lemia ir išorinis dekoras , o pirmoje vietoje kokybė (įrišimo, aptraukimo, išbaigimo ir .t.t.t.)