Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

Šiandien tarp spamo radau reklamą, kad šeštadienį vyks ekskursija po Vilniaus senamiesčio kiemus. Kažin ar čia šis šeštadienis kuo ypatingas, ar taip sutampa? g.gif
Atsakyti
dar vienas reikalingas įnagis (be preso) spaustuvas arba kitoks presas reikalingas nugarėlėms apdirbti arba bloko kraštams dekoruoti. na jį nesunku pasidaryti (vietoj medinio sriegio gali būti metalinis) 4u.gif
va jis
dar vienas
dar
šitas geriausias (teisingiausias)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 16 lapkričio 2009 - 23:29
štai kokį buvau radusi etsy'je mirksiukas.gif

user posted image

user posted image

user posted image

...nors dabar žiūrint g.gif jis man atrodo labiau "žaislinis" ir ne toks patvarus g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 11 17, 09:02)
štai kokį buvau radusi  etsy'je mirksiukas.gif

...nors dabar žiūrint  g.gif  jis man atrodo labiau "žaislinis" ir ne toks patvarus  g.gif

čia gerai, kad tų lentų kampai nusklembti, bet panašu, kad storos knygos čia neįkiši g.gif šiaip kuo storesnės lentos tuo geriau (tos kur pas mane yra 3cm. storio vistiek linksta ir kartais gaunas, kad galuose nugarėlė susispaudžia labiau, o vidury lieka "pilvas".. doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 17 lapkričio 2009 - 11:30
trr, buvau pas tą patį užtikusi ir didesnių bei su ilgesniais varžtais, bet išsisaugojau tik šį biggrin.gif (mieliausias pasirodė) Žodžiu, turi būti atitinkamas lentų storis bei mediena turi būti viena kiečiausių šiam įrenginiui biggrin.gif

P.s. o ką duoda šie įstrižai nukristi lentų kampai? g.gif nepalieka žymių ant lapo kai būna perspausta, ar kaip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 11 17, 12:57)
trr, buvau pas tą patį užtikusi ir didesnių bei su ilgesniais varžtais, bet išsisaugojau tik šį  biggrin.gif  (mieliausias pasirodė) Žodžiu, turi būti atitinkamas lentų storis bei mediena turi būti viena kiečiausių šiam įrenginiui  biggrin.gif

P.s. o ką duoda šie įstrižai nukristi lentų kampai?  g.gif nepalieka žymių ant lapo kai būna perspausta, ar kaip?  g.gif

patogiau prieiti, kai reikia kalti nugarėlę. (apvalinant nugarelę ir formuojant "petelius" rounding and backing veiksmas)
Atsakyti
įmesiu vieną įdomią nuorodėlę, kaip rimti vyrai riša rimtas knygas biggrin.gif (ilgai man tą nuorodą atidarinėjo, bet vaizdai tikrai "skanūs", bent jau mano akiai.. rolleyes.gif ax.gif) čia jie daro tikslią gutenbergo laikų įrišimo kopiją. svarbu tai, kad lygiai tokie pat (vokiškos tradicijos; baltos kiaulės odos) įrišimai dominavo ir mūsų krašte. kiek žinau kažkada tokių įrišimų (tik originalų žinoma) bus galima pamatyti valdovų rūmuose ax.gif (jei tik eksponuos ne veidais į žemę doh.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 19 lapkričio 2009 - 03:54
Super nuoroda thumbup.gif trr

štai kaip aptraukinėja odą tiesiai ant knygos bigsmile.gif ir tą nugarėlės kraštelį užbaiginėja bigsmile.gif

user posted image

user posted image

Foto šaltinis
Atsakyti
Kaip gražu... Ech, kiek tokių karamelių (taip mes su kolege jas vadinam) teko vartyti. Ir visos tokios gražios (net ir tos, kurių viršeliai jau gerokai apsitrynę).
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2009 11 19, 08:43)
Super nuoroda  thumbup.gif  trr

štai kaip aptraukinėja odą tiesiai ant knygos  bigsmile.gif ir tą nugarėlės kraštelį užbaiginėja  bigsmile.gif

taip, bet yra ir kitokių būdų, čia tokie dar viduramžiški knygų mąsteliai (ir knygos dydis ir mediniai kietviršiai), vėliau prancūzai grakštesnius būdus naudojo (nes paskui ir pačios knygos dėl naujai atsiradusių medžiagų palengvėjo ir pamažėjo..).
Atsakyti
Bet sakykit ką norit, man tos didžiosios, sunkiai pakeliamos, yra žaviausios. Ir nesvarbu, ar XV, ar XVII a. Mediniai kietviršiai, oda ar aksomas, metalo apkaustai ir puošmenos, sagtys, grandinės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 19 lapkričio 2009 - 21:49
QUOTE(Zemugne @ 2009 11 19, 21:48)
Bet sakykit ką norit, man tos didžiosios, sunkiai pakeliamos, yra žaviausios. Ir nesvarbu, ar XV, ar XVII a. Mediniai kietviršiai, oda ar aksomas, metalo apkaustai ir puošmenos, sagtys, grandinės...

visu 150% drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir man, daugiausia ta knyga, kuri turi svorį ( pvz. medienos ar stiklo ar metalo (/u) viršeliai, daug lapų ir t.t.t.) yra žavios. Aišku tikrai labai daug lemia ir išorinis dekoras , o pirmoje vietoje kokybė (įrišimo, aptraukimo, išbaigimo ir .t.t.t.) bigsmile.gif
Atsakyti