Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(trr @ 2009 11 01, 22:34)

pudra, ir dėl senoviškumo taip ir maniau, kad taip pasakysite, suprantu ką turite omeny,  biggrin.gif man irgi senoviškumas patinka. bet pvz koks apsitrynimas ir išklibimas (arba tiesiog netvarka) yra skirtingi dalykai.  ax.gif  4u.gif

trr galvoju tu ar ne tu biggrin.gif thumbup.gif rysi knygeles bigsmile.gif

gerai pasakei......man taip pat patinka sendinimas,tai dauk siltesne knygele atrodo nei isblizginta iki tobulumo.Bet vat tarp to sendinimo ir netvarkingumo,galvociau,labai plona linija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 11 01, 21:39)
trr galvoju tu ar ne tu biggrin.gif  thumbup.gif rysi knygeles bigsmile.gif
gerai pasakei......man taip pat patinka sendinimas,tai dauk siltesne knygele atrodo nei isblizginta iki tobulumo.Bet vat tarp to sendinimo ir netvarkingumo,galvociau,labai plona linija ax.gif

aš aš ax.gif kartais "rysiu" biggrin.gif na anksčiau bent jau.. ax.gif

jo, linija plona, bet tikrai matoma. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 11 01, 22:43)
aš aš  ax.gif kartais "rysiu"  biggrin.gif na anksčiau bent jau..  ax.gif

jo, linija plona, bet tikrai matoma.  biggrin.gif

vajetau kaip fajniai bigsmile.gif

aha matoma,tik turbut ne visiems kurejams ir ne visada tai pavyksta padaryt biggrin.gif
Atsakyti
Ačiū, trr, dar kartą 4u.gif .

Galvojau, kad ta kaulinė mentelė tik "iš mandrumo", tarsi vienas iš gausybės kuriamų įrankių, kurių realiai neprireikia. Dabar matau, kad reikės visgi įsigyti smile.gif .

Dėl paslėgimo po presu taip pat puikiai suprantu, tačiau man dar nesuslėgti darbai taip pat turi savotiško žavesio - tarsi suskaitytos knygos, kurias atverčiant nereikia kas kiekvieną puslapį ištiesinant pirštu perbraukti smile.gif .

O dėl kursų prašom ilgai nemąstyti smile.gif , tikrai atsiras norinčių mirksiukas.gif . Tiesa, o kokių rišimo būdų būtų mokoma? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 11 01, 20:24)
mititeja, taigi is lelyciu zmones bizni darosi.......nugi kursai visokie ten,gaminimo paslaptys,kiekviena kureja ju turi,o tu taip lengvai instrukciju nori biggrin.gif  biggrin.gif
Na taip, ir megztinius pardavimui mezga, bet kažkodėl raštais ir idėjomis dalinasi... Ištisi žurnalai. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 21:33)
Galvojau, kad ta kaulinė mentelė tik "iš mandrumo", tarsi vienas iš gausybės kuriamų įrankių, kurių realiai neprireikia. Dabar matau, kad reikės visgi įsigyti  smile.gif .

Šis dalykėlis (kaulinė mentelė) man nepamainomas thumbup.gif thumbup.gif aš be jo kaip be rankų mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 22:33)
Galvojau, kad ta kaulinė mentelė tik "iš mandrumo", tarsi vienas iš gausybės kuriamų įrankių, kurių realiai neprireikia. Dabar matau, kad reikės visgi įsigyti  smile.gif .

mentelę ilgus metus naudojau medinę, bet kai pagaliau ryžausi įsigyti kaulinę į nieką jos nebekeisčiau. schmoll.gif thumbup.gif

dėl suslėgimo g.gif įdomi nuomonė g.gif na nebent jei užversta knyga pati neatsivertinėja biggrin.gif

o dėl kursų, jei tik turėčiau dirbtuves, kur būtų ir įrankiai po ranka ir vietos pakankamai, ilgai negalvočiau. ax.gif g.gif na o dėl įrišimo būdų, nežinau, manau kuo paprastesnių, kad nereiktų nei įrišimo staklių, nei preso, nei į odininkystės technologijas lysti.. g.gif
tarkim susiūti lapus galima ir per pora valandų, bet apskritai rimtai įrištą, dekoruotais odiniais viršeliais knygą padaryti man užtrukdavo savaitę.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 01 lapkričio 2009 - 22:54
Trr, jeigu reikia tik patalpų smile.gif galiu jas pasiūlyti...
Atsakyti
Merginos, gal kuri bandėte namie pasigaminti presą? g.gif
Atsakyti
gal tiktų kelios akmens plokštės, tokios, kaip paminklus daro ir tokie spaustuvai?
Atsakyti
QUOTE(mititėja @ 2009 11 01, 21:42)
Na taip, ir megztinius pardavimui mezga, bet kažkodėl raštais ir idėjomis dalinasi... Ištisi žurnalai.  biggrin.gif

Taip, dalijasi, bet prieš tai jau moka akis uždėti ir bent paprasčiausiu raštu išmegzti mirksiukas.gif . Nesijaučiu lėlių daryme toli pažengusi, keletas lėlių dar ne žygdarbis. Nuolat vaikščioju į kursus, pati juose tobulinuosi ir negaliu suprasti kai keletą lėlių sukūrę merginos save lėlininkėmis vadina ir leidžia sau kitus mokyti. Jei kada ir jausiuosi šioje srityje pakankamai tvirtai, mielu noru pamokysiu. Dabar galiu tik rekomenduoti kreiptis į profesionalus. Jei įdomu, galiu parašyti į až. mirksiukas.gif

QUOTE(trr @ 2009 11 01, 22:51)
tarkim susiūti lapus galima ir per pora valandų, bet apskritai rimtai įrištą, dekoruotais odiniais viršeliais knygą padaryti man užtrukdavo savaitę.

Gal įmanomi tada tęstiniai kursai, arba atskiri kursai atskiriems rišimo būdams? ax.gif
Beje, kiek jų iš viso yra? Pati žinau bene keturis, bet turbūt toli gražu ne visus smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 11 01, 23:53)
gal tiktų kelios akmens plokštės, tokios, kaip paminklus daro ir tokie spaustuvai?

agam, manau drąsiai tiktų, tik štai norisi kažko nuolatinio, visumos (pačio aparato, kurio nereiktų kiekvieną kartą surinkti iš atskirų dalių, norint suspausti lapus ar pan.) ax.gif
Atsakyti