Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

mergaites,o koks butu pats paprasciausias ir nesudetingiausias budas iristi nedidele knygele pradedanciajai? Aciu 4u.gif
Atsakyti
japoniškas būdas sakyčiau smile.gif

http://www.youtube.c...h?v=8XHfwe_VfbM
Atsakyti
Sveikos, merginos.

Kažkada buvau prisižadėjusi parodyti savo darbelius, tai geriau vėliau, negu niekad smile.gif .
Esu girdėjusi, kad norint išmokti kiekvieną rišimo būdą, reikia bent 30 knygų sugadint. Vis dar gadinu smile.gif.

user posted image

user posted image

Daugiau nuotraukų mano bloge. 4u.gif
Atsakyti
atleiskit, bet negaliu neprikibti. biggrin.gif dekoras gal ir visai nieko, bet pačios knygutės nevisai kruopščiai atliktos.. 4u.gif pirmiausia, kad ir plėšyti lapai jie neturi išsikišti iš viršelių. neturi matytis iš priekio, antraip netvarkingai atrodo, lyg padėvėta išklibusi knyga. ax.gif antra, kai kur nelabai dailūs (aštrūs) kampai. trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas g.gif smile.gif reikėjo jį ištiesinti prieš tai. 4u.gif
ir kažkokie stori (gruboki) tie lankai, gal popierius per storas šitam formatui g.gif (knygutės kaip suprantu nedidelės?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 01 lapkričio 2009 - 03:30
QUOTE(Lachesė @ 2009 10 31, 13:54)

aciu,miela Lachese, netgi ir nuoroda gavau thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 11 01, 03:22)
atleiskit, bet negaliu neprikibti.  biggrin.gif dekoras gal ir visai nieko, bet pačios knygutės nevisai kruopščiai atliktos..  4u.gif  pirmiausia, kad ir plėšyti lapai jie neturi išsikišti iš viršelių. neturi matytis iš priekio, antraip netvarkingai atrodo, lyg padėvėta išklibusi knyga.  ax.gif  antra, kai kur nelabai dailūs (aštrūs) kampai. trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas  g.gif  smile.gif  reikėjo jį ištiesinti prieš tai.  4u.gif
ir kažkokie stori (gruboki) tie lankai, gal popierius per storas šitam formatui  g.gif (knygutės kaip suprantu nedidelės?)

Ačiū už konstruktyvią kritiką 4u.gif .
"lyg padėvėta išklibusi knyga" - gal esu neteisi, bet man pačiai patinka toks tarsi senovinių, nuskaitytų knygų efektas smile.gif .
Knygelės yra maždaug 10-15 cm dydžio, naudojau 120 g svorio popierių. Ar tokiu atveju popierius turėtų būti plonesnis? Ir kaip tai galima apskaičiuoti pagal knygelės dydį?
Iš karto prisipažinau, kad dar tik mokausi įrišinėti ax.gif , todėl labai vertinu kiekvieną pastabą ir nuorodas, iš kurių galėčiau pasimokyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pudra @ 2009 10 31, 23:55)
Daugiau nuotraukų mano bloge.  4u.gif
Aš irgi prikibsiu: man susidarė įspūdis, kad labai reklamuojate savo blogą. bigsmile.gif
Gal galėtumėte pasidalinti įrišimo technikos aprašymu, vietoj info, kad daugiau nuotraukų - bloge. Juo labiau, kad jūsų paraše yra nuorodos į abu blogus. biggrin.gif

QUOTE(trr @ 2009 11 01, 03:22)
trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas  g.gif  smile.gif  reikėjo jį ištiesinti prieš tai.  4u.gif
Gal galite parašyti, kaip tai daroma? Ar "ištiesinti" galima bet kokio storumo popierių? Ačiū. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 01 lapkričio 2009 - 13:54
QUOTE(mititėja @ 2009 11 01, 13:52)
Aš irgi prikibsiu: man susidarė įspūdis, kad labai reklamuojate savo blogą.  bigsmile.gif
Gal galėtumėte pasidalinti įrišimo technikos aprašymu, vietoj info, kad daugiau nuotraukų - bloge. Juo labiau, kad jūsų paraše yra nuorodos į abu blogus.  biggrin.gif

Ojoj, tikrai nenorėjau nieko įžeisti smile.gif . Paraše, kaip ir minėjote, nuoroda į du blogus, todėl nuorodą uždėjau ant pačio žodžio blogas, kad nereikėtų ieškoti kuriame. Be to, nenorėjau pykdyti administratorių apkaraudama temą ir nemačiau prasmės dėti į temą daug tų pačių knygelių nuotraukų. Nuoroda buvo skirta norėjusiems pasižiūrėti plačau ir, gink Dieve, ne prievarta. smile.gif
Apie rišimo techniką geriau turbūt papasakos mergaitės-knygų rišimo profesionalės. Trumpai tik galiu pasakyti, kad šis rišimo būdas, pataisykit jeigu klystu, vadinasi long stitch. Greitosiomis nerandu schemos, bet daugiau mažiau viskas matosi čia. (kad sektumėte nuoroda, reikia paspausti žodelį čia mirksiukas.gif ).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pudra: 01 lapkričio 2009 - 14:20
QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 14:19)
Ojoj, tikrai nenorėjau nieko įžeisti smile.gif .
Na, ne apie įžeidimą kalba. lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Paraše, kaip ir minėjote, nuoroda į du blogus, todėl nuorodą uždėjau ant pačio žodžio blogas, kad nereikėtų ieškoti kuriame. Be to, nenorėjau pykdyti administratorių apkaraudama temą ir nemačiau prasmės dėti į temą daug tų pačių knygelių nuotraukų. Nuoroda buvo skirta norėjusiems pasižiūrėti plačau ir, gink Dieve, ne prievarta.  smile.gif
Aš jūsų blogus berods atidžiai peržiūrėjau (kiek sugebėjau, nes tikėtina, kad kažką ir praleidau). Tada permečiau greitomis jūsų profilį, tikėdamasi nuorodų apie pačias technikas, kurias naudojate. Deja deja... biggrin.gif
Darbai tikrai labai gražūs. Bet man įdomi ir darbų technika. Pvz. lėlės. biggrin.gif O naršyti internete ieškant ir tikrinant raktinius žodžius - laiko neužtenka.

Apie rišimo techniką geriau turbūt papasakos mergaitės-knygų rišimo profesionalės. Trumpai tik galiu pasakyti, kad šis rišimo būdas, pataisykit jeigu klystu, vadinasi long stitch.
Man tai būtų įdomu beveik kiekvieno darbo aprašymas (nors apytiksliai).

Greitosiomis nerandu schemos, bet daugiau mažiau viskas matosi čia. (kad sektumėte nuoroda, reikia paspausti žodelį čia  mirksiukas.gif ).
Ačiū.

Ir labai laukiu, kada trr organizuos kursus. Ar jie jau buvo, o aš praleidau? verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 01 lapkričio 2009 - 14:30
QUOTE(mititėja @ 2009 11 01, 14:29)
Tada permečiau greitomis jūsų profilį, tikėdamasi nuorodų apie pačias technikas, kurias naudojate. (...) man įdomi ir darbų technika. Pvz. lėlės.

Sunku būtų taip paprastai nupasakoti kad ir lėlių gamybos technikas. Nurodau medžiagas iš kurių jos pagamintos, o darbo su tomis medžiagomis ypatybių tikrai negalėčiau sutalpinti į kelis sakinius. Antra vertus, gal ir galima būtų pateikti kitų autorių darbų, atliktų panašiomis technikomis. Ačiū už idėją 4u.gif .

Man tai būtų įdomu beveik kiekvieno darbo aprašymas (nors apytiksliai).

Knygeles aš bent jau darau taip: pasiruošiu medžiagėlę/odą, kuria bus aptraukiamas viršelis, pasiruošiu jo kietąją dalį, suklijuoju abi dalis, susiplėšau lapelius, susilankstau juos ir susidėlioju į lankus, pasižymiu įrišimo vietas, praduriu jas yla, įrišu, suklijuoju tarpus tarp lankų. 4u.gif Iš tikrųjų, būtų smagu išgirsti, kaip tai atlieka kitos ax.gif .

Ir labai laukiu, kada trr organizuos kursus. Ar jie jau buvo, o aš praleidau?  verysad.gif

Labai mielai prisijungčiau 4u.gif
Atsakyti
mititeja, taigi is lelyciu zmones bizni darosi.......nugi kursai visokie ten,gaminimo paslaptys,kiekviena kureja ju turi,o tu taip lengvai instrukciju nori biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
oho, na apie kursus taip labai rimtai dar negalvojau, buvo tik idėja tokia šmėstelėjusi.. g.gif ax.gif 4u.gif

dėl susukto popieriaus ištiesinimo, paprasčiausiai, jei tai didelis lapas reikia susukt į priešingą pusę ir palaikyt, o jei reikia greičiau, tiesiog į stalo kampą įtempus perbraukti biggrin.gif

dėl popieriaus storumo, na jį reikia pajusti vizualiai, pagal knygos formatą, bloko storį, siūlo storį.. g.gif ir pagal tai kaip lengvai sklaidosi lapai.. smile.gif
beto pudros atveju matau nepadaromas vienas judesys - kai lankstome lapus siuvimui (arba kai neturėdami žirklių norime lygiai perplėšti lapą per pusę) per lenkimo vietą juk perbraukiame pirštu ar nagu. tai va, kuomet sudedam kelis sulenktus lapus į vieną lanką (sąsiuvinį) jį irgi būtinai reikia per lenkimo liniją mediniu arba dar geriau kauliniu pagaliuku (mentele) gerai prispaudus perbraukti (galima ir ne vieną kartą biggrin.gif ), kad geriau susilenktu. (nežinau ar suprantamai pasakiau). o pabaigoje visus į krūvą sudėtus lankus dar prispausti ir palaikyti po presu. tas yra svarbu. žodžiu atleidus visas tas laisvas (nesusiūtas) lankų blokas neturi labai išsipūsti.

pudra, ir dėl senoviškumo taip ir maniau, kad taip pasakysite, suprantu ką turite omeny, biggrin.gif man irgi senoviškumas patinka. bet pvz koks apsitrynimas ir išklibimas (arba tiesiog netvarka) yra skirtingi dalykai. ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 01 lapkričio 2009 - 20:40