mergaites,o koks butu pats paprasciausias ir nesudetingiausias budas iristi nedidele knygele pradedanciajai? Aciu
atleiskit, bet negaliu neprikibti. dekoras gal ir visai nieko, bet pačios knygutės nevisai kruopščiai atliktos.. pirmiausia, kad ir plėšyti lapai jie neturi išsikišti iš viršelių. neturi matytis iš priekio, antraip netvarkingai atrodo, lyg padėvėta išklibusi knyga. antra, kai kur nelabai dailūs (aštrūs) kampai. trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas reikėjo jį ištiesinti prieš tai.
ir kažkokie stori (gruboki) tie lankai, gal popierius per storas šitam formatui (knygutės kaip suprantu nedidelės?)
ir kažkokie stori (gruboki) tie lankai, gal popierius per storas šitam formatui (knygutės kaip suprantu nedidelės?)
QUOTE(Lachesė @ 2009 10 31, 13:54)
aciu,miela Lachese, netgi ir nuoroda gavau
QUOTE(trr @ 2009 11 01, 03:22)
atleiskit, bet negaliu neprikibti. dekoras gal ir visai nieko, bet pačios knygutės nevisai kruopščiai atliktos.. pirmiausia, kad ir plėšyti lapai jie neturi išsikišti iš viršelių. neturi matytis iš priekio, antraip netvarkingai atrodo, lyg padėvėta išklibusi knyga. antra, kai kur nelabai dailūs (aštrūs) kampai. trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas reikėjo jį ištiesinti prieš tai.
Ačiū už konstruktyvią kritiką .
"lyg padėvėta išklibusi knyga" - gal esu neteisi, bet man pačiai patinka toks tarsi senovinių, nuskaitytų knygų efektas .
Knygelės yra maždaug 10-15 cm dydžio, naudojau 120 g svorio popierių. Ar tokiu atveju popierius turėtų būti plonesnis? Ir kaip tai galima apskaičiuoti pagal knygelės dydį?
Iš karto prisipažinau, kad dar tik mokausi įrišinėti , todėl labai vertinu kiekvieną pastabą ir nuorodas, iš kurių galėčiau pasimokyti.
QUOTE(pudra @ 2009 10 31, 23:55)
Daugiau nuotraukų mano bloge.
Aš irgi prikibsiu: man susidarė įspūdis, kad labai reklamuojate savo blogą. Gal galėtumėte pasidalinti įrišimo technikos aprašymu, vietoj info, kad daugiau nuotraukų - bloge. Juo labiau, kad jūsų paraše yra nuorodos į abu blogus.
QUOTE(trr @ 2009 11 01, 03:22)
trečia, matosi, kad lapus darėte iš popieriaus, kuris ilgai gulėjo susuktas reikėjo jį ištiesinti prieš tai.
Gal galite parašyti, kaip tai daroma? Ar "ištiesinti" galima bet kokio storumo popierių? Ačiū.
QUOTE(mititėja @ 2009 11 01, 13:52)
Aš irgi prikibsiu: man susidarė įspūdis, kad labai reklamuojate savo blogą.
Gal galėtumėte pasidalinti įrišimo technikos aprašymu, vietoj info, kad daugiau nuotraukų - bloge. Juo labiau, kad jūsų paraše yra nuorodos į abu blogus.
Gal galėtumėte pasidalinti įrišimo technikos aprašymu, vietoj info, kad daugiau nuotraukų - bloge. Juo labiau, kad jūsų paraše yra nuorodos į abu blogus.
Ojoj, tikrai nenorėjau nieko įžeisti . Paraše, kaip ir minėjote, nuoroda į du blogus, todėl nuorodą uždėjau ant pačio žodžio blogas, kad nereikėtų ieškoti kuriame. Be to, nenorėjau pykdyti administratorių apkaraudama temą ir nemačiau prasmės dėti į temą daug tų pačių knygelių nuotraukų. Nuoroda buvo skirta norėjusiems pasižiūrėti plačau ir, gink Dieve, ne prievarta.
Apie rišimo techniką geriau turbūt papasakos mergaitės-knygų rišimo profesionalės. Trumpai tik galiu pasakyti, kad šis rišimo būdas, pataisykit jeigu klystu, vadinasi long stitch. Greitosiomis nerandu schemos, bet daugiau mažiau viskas matosi čia. (kad sektumėte nuoroda, reikia paspausti žodelį čia ).
QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 14:19)
Ojoj, tikrai nenorėjau nieko įžeisti smile.gif .
Na, ne apie įžeidimą kalba. QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 14:19)
Paraše, kaip ir minėjote, nuoroda į du blogus, todėl nuorodą uždėjau ant pačio žodžio blogas, kad nereikėtų ieškoti kuriame. Be to, nenorėjau pykdyti administratorių apkaraudama temą ir nemačiau prasmės dėti į temą daug tų pačių knygelių nuotraukų. Nuoroda buvo skirta norėjusiems pasižiūrėti plačau ir, gink Dieve, ne prievarta.
Aš jūsų blogus berods atidžiai peržiūrėjau (kiek sugebėjau, nes tikėtina, kad kažką ir praleidau). Tada permečiau greitomis jūsų profilį, tikėdamasi nuorodų apie pačias technikas, kurias naudojate. Deja deja... Darbai tikrai labai gražūs. Bet man įdomi ir darbų technika. Pvz. lėlės. O naršyti internete ieškant ir tikrinant raktinius žodžius - laiko neužtenka.
QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 14:19)
Apie rišimo techniką geriau turbūt papasakos mergaitės-knygų rišimo profesionalės. Trumpai tik galiu pasakyti, kad šis rišimo būdas, pataisykit jeigu klystu, vadinasi long stitch.
Man tai būtų įdomu beveik kiekvieno darbo aprašymas (nors apytiksliai).QUOTE(pudra @ 2009 11 01, 14:19)
Greitosiomis nerandu schemos, bet daugiau mažiau viskas matosi čia. (kad sektumėte nuoroda, reikia paspausti žodelį čia ).
Ačiū.Ir labai laukiu, kada trr organizuos kursus. Ar jie jau buvo, o aš praleidau?
QUOTE(mititėja @ 2009 11 01, 14:29)
Tada permečiau greitomis jūsų profilį, tikėdamasi nuorodų apie pačias technikas, kurias naudojate. (...) man įdomi ir darbų technika. Pvz. lėlės.
Sunku būtų taip paprastai nupasakoti kad ir lėlių gamybos technikas. Nurodau medžiagas iš kurių jos pagamintos, o darbo su tomis medžiagomis ypatybių tikrai negalėčiau sutalpinti į kelis sakinius. Antra vertus, gal ir galima būtų pateikti kitų autorių darbų, atliktų panašiomis technikomis. Ačiū už idėją .
Man tai būtų įdomu beveik kiekvieno darbo aprašymas (nors apytiksliai).
Knygeles aš bent jau darau taip: pasiruošiu medžiagėlę/odą, kuria bus aptraukiamas viršelis, pasiruošiu jo kietąją dalį, suklijuoju abi dalis, susiplėšau lapelius, susilankstau juos ir susidėlioju į lankus, pasižymiu įrišimo vietas, praduriu jas yla, įrišu, suklijuoju tarpus tarp lankų. Iš tikrųjų, būtų smagu išgirsti, kaip tai atlieka kitos .
Labai mielai prisijungčiau
mititeja, taigi is lelyciu zmones bizni darosi.......nugi kursai visokie ten,gaminimo paslaptys,kiekviena kureja ju turi,o tu taip lengvai instrukciju nori
oho, na apie kursus taip labai rimtai dar negalvojau, buvo tik idėja tokia šmėstelėjusi..
dėl susukto popieriaus ištiesinimo, paprasčiausiai, jei tai didelis lapas reikia susukt į priešingą pusę ir palaikyt, o jei reikia greičiau, tiesiog į stalo kampą įtempus perbraukti
dėl popieriaus storumo, na jį reikia pajusti vizualiai, pagal knygos formatą, bloko storį, siūlo storį.. ir pagal tai kaip lengvai sklaidosi lapai..
beto pudros atveju matau nepadaromas vienas judesys - kai lankstome lapus siuvimui (arba kai neturėdami žirklių norime lygiai perplėšti lapą per pusę) per lenkimo vietą juk perbraukiame pirštu ar nagu. tai va, kuomet sudedam kelis sulenktus lapus į vieną lanką (sąsiuvinį) jį irgi būtinai reikia per lenkimo liniją mediniu arba dar geriau kauliniu pagaliuku (mentele) gerai prispaudus perbraukti (galima ir ne vieną kartą ), kad geriau susilenktu. (nežinau ar suprantamai pasakiau). o pabaigoje visus į krūvą sudėtus lankus dar prispausti ir palaikyti po presu. tas yra svarbu. žodžiu atleidus visas tas laisvas (nesusiūtas) lankų blokas neturi labai išsipūsti.
pudra, ir dėl senoviškumo taip ir maniau, kad taip pasakysite, suprantu ką turite omeny, man irgi senoviškumas patinka. bet pvz koks apsitrynimas ir išklibimas (arba tiesiog netvarka) yra skirtingi dalykai.
dėl susukto popieriaus ištiesinimo, paprasčiausiai, jei tai didelis lapas reikia susukt į priešingą pusę ir palaikyt, o jei reikia greičiau, tiesiog į stalo kampą įtempus perbraukti
dėl popieriaus storumo, na jį reikia pajusti vizualiai, pagal knygos formatą, bloko storį, siūlo storį.. ir pagal tai kaip lengvai sklaidosi lapai..
beto pudros atveju matau nepadaromas vienas judesys - kai lankstome lapus siuvimui (arba kai neturėdami žirklių norime lygiai perplėšti lapą per pusę) per lenkimo vietą juk perbraukiame pirštu ar nagu. tai va, kuomet sudedam kelis sulenktus lapus į vieną lanką (sąsiuvinį) jį irgi būtinai reikia per lenkimo liniją mediniu arba dar geriau kauliniu pagaliuku (mentele) gerai prispaudus perbraukti (galima ir ne vieną kartą ), kad geriau susilenktu. (nežinau ar suprantamai pasakiau). o pabaigoje visus į krūvą sudėtus lankus dar prispausti ir palaikyti po presu. tas yra svarbu. žodžiu atleidus visas tas laisvas (nesusiūtas) lankų blokas neturi labai išsipūsti.
pudra, ir dėl senoviškumo taip ir maniau, kad taip pasakysite, suprantu ką turite omeny, man irgi senoviškumas patinka. bet pvz koks apsitrynimas ir išklibimas (arba tiesiog netvarka) yra skirtingi dalykai.