Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

oj bandziau as ta popieriu gaminti ir net temele apie jo gamyba cia skaiciau ir internete ziurejau kaip ji daryti...nuj kazkas nesigauna man su juo...bet as manau kokia vasaros diena as tikrai perkasiu ta technologija biggrin.gif
thumbup.gif
Atsakyti
Amūra, tikrai nesugebu labai labai daug ko..... norėčaiu modeliną dar paminkyti, lėlės išmokti daryti, bet žiūriu man geriau sekasi kitokie darbai. Dar gal ne laikas.
baltasis_ilgaausi, kažin kas ten nesigavo ? aš net akmens amžiaus sąlygomis pasidariau popieriaus- sukapojau dilgėles ir paplėčiau paprasto popieriaus, kuo smulkiau, suverčiau viska ant užuolaidos ir va kas gavosi , nejudinau, kol neisdziuvo http://images42.fotk...P7175267-vi.jpg , o siaip klausk, gal padėsiu rasti klaidą, nes popierių daryti labai labai lengva.

Atsakyti
Aha, super atrodo thumbup.gif na as irgi dariau beveik akmens amziaus salygom doh.gif turejau toki rankini mikseriuka viska sumaliau kiek i manoma i vienodesne mase...bet sakau gal kokias proporcijas neislaikiau, popieriaus ir vandens...ar mano tinklelis gal per retas buvo, bet gavos taip, kad tas popierius tik paemus i rankas is krato luzdavo ir trupedavo... doh.gif unsure.gif tai va dabar laukiu siltesnio oro, bandysiu dar karta padaryti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lachesė @ 2009 03 31, 23:20)
... aš net akmens amžiaus sąlygomis pasidariau popieriaus- sukapojau dilgėles ir paplėčiau paprasto popieriaus, kuo smulkiau, suverčiau viska ant užuolaidos ir va kas gavosi , nejudinau, kol neisdziuvo  http://images42.fotk...P7175267-vi.jpg , o siaip klausk, gal padėsiu rasti klaidą, nes popierių daryti labai labai lengva.

Nieko sau blink.gif kaip įdomiai atrodo bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

aš pati morališkai ruošiuosi popierių namie gamintis, tik štai, sietelio vis ieškau ieškau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 01 balandžio 2009 - 09:59
Tai va va, kas galvoju kad ir man koja pakiso doh.gif sietelis smile.gif bet va kaip Lachesė sakė, galima ant užuolaidos bandyti..o tai būtinai reiks išbandyti clap.gif
Atsakyti
Lachese, nesuprantu vaizdo blush2.gif
Gal mano akys jau nerodo?
O sietelis...Merginos, plastmasinių indų skyriuje galima susirasti plastikinį rėtį, nupjauti jo kraštus ir - puikiausias tinklelis popieriaus gamybai...Beje, ta skritulio forma...tik aplankstom kraštelius ir - vokas... mirksiukas.gif

O baltasis_ilgaausis...netikiu, kad bėda tinklelyje...nesuvokiu, kaip galėjo sutrupėti...
Beje, ta masė dar turi būti suspaudžiama, kempine sugeriant vandenį (žinau žinau, kad ne visiems kempinė patinka mirksiukas.gif ) ir tada...kažkas gal vis tik pačioj masėj negerai buvo, jei suiro... g.gif
Atsakyti
sausinau smile.gif bandziau daryti ziurin filmuota medziaga smile.gif nuj bet as nepasiduosiu ir ta popieriu tikrai kuria diena pagaminsiu g.gif bigsmile.gif doh.gif
Atsakyti
1 siek tiek papasakoja kaip reikia teisingai lankstyti popieriu ir pagal ka atskirti kada gerai sulenktas kada ne.
Atsakyti
Įrenginukas
koki irenginuka virseliui tiksliai apkirti radau bigsmile.gif Gaminant knygas urmu gal ir praversu bet jauciu kaina prilygsta jo dydziui hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 04 01, 12:22)
Tai va va, kas galvoju kad ir man koja pakiso  doh.gif  sietelis smile.gif bet va kaip Lachesė sakė, galima ant užuolaidos bandyti..o tai būtinai reiks išbandyti  clap.gif

o aš radau sietelį bigsmile.gif pritaikysiu šiam reikalui sietelio tipo dangtį keptuvei biggrin.gif

QUOTE(bite @ 2009 04 01, 12:39)
Lachese, nesuprantu vaizdo blush2.gif
Gal mano akys jau nerodo?

ten lyg šešėlis fotografuojančio žmogaus matosi mirksiukas.gif

Ievosius - neblogas aparačiukas, bet jo kaina, spėju, irgi gera bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 03 balandžio 2009 - 17:30
QUOTE(irmulia @ 2009 04 03, 16:58)
o aš radau sietelį  bigsmile.gif  pritaikysiu šiam reikalui sietelio tipo dangtį keptuvei  biggrin.gif
ten lyg šešėlis fotografuoujančio žmogaus matosi  mirksiukas.gif
Ievosius - neblogas aparačiukas, bet jo kaina, spėju, irgi gera bus  biggrin.gif

Tu teisi, šis sietelis taip pat tinka, tačiau mano minėtasis rėtis skiriasi tuo, kad yra iš valo, o ne metalinis, be to, ir tai man labiausiai patinka, turi briauneles, kurios leidžia pasemti tam tikrą masės kiekį ir tokiu būdu gerai pasitarnauja lygesniam masės paskirstymui visa tinklelio plokštuma, o tai atsiliepia popieriaus kokybei, storio tolygumui...Skirtumai gal ne esminiai, tačiau padedantys mirksiukas.gif
Beje, nuo metalinio tinklelio šiek tiek sunkiau nuimti gaminamą popieriaus lakštą. Tam labai gerai pasitarnauja iš kitos pusės feno pučiamas oro srautas.
Atsakyti
QUOTE(bite @ 2009 04 03, 17:09)
Tu teisi, šis sietelis taip pat tinka, tačiau mano minėtasis rėtis skiriasi tuo, kad yra iš valo, o ne metalinis, be to, ir tai man labiausiai patinka, turi briauneles, kurios leidžia pasemti tam tikrą masės kiekį ir tokiu būdu gerai pasitarnauja lygesniam masės paskirstymui visa tinklelio plokštuma, o tai atsiliepia popieriaus kokybei, storio tolygumui...Skirtumai gal ne esminiai, tačiau padedantys  mirksiukas.gif
Beje, nuo metalinio tinklelio šiek tiek sunkiau nuimti gaminamą popieriaus lakštą. Tam labai gerai pasitarnauja iš kitos pusės feno pučiamas oro srautas.

drinks_cheers.gif pilnai pritariu, tik praktinių bandymų keliu sužinoma kas tinkamiausia bigsmile.gif feną namie tikrai surasiu, tad belieka tik daryti bigsmile.gif nes čia galima tokių šedevrų sukurti wub.gif
Atsakyti