Įkraunama...
Įkraunama...

Knygrišystė - 1 tema

QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 30, 22:57)
štai nuotraukytės, ne pačios geriausios kokybės, bet kitaip neišėjo...fotoaparatas išsikrovinėjo  doh.gif

na jei nesupyksi mažytis techninis pastebėjimas ax.gif (nes tai gal ir kitiem aktualu bus) 4u.gif pastebėjau, kad tie lapai netiesūs, išsilenkę, tai todėl, kad lenkimo linija ne pagal popieriaus kryptį. manau dėstytojas tą jums tikrai minėjo, nors žinau kartais kitaip neišeina, jei neturi tinkamo formato popieriaus. tas pats nutinka ir su viršeliais, jei dedant kartoną nepaisoma lenkimo krypties, gali išsiriesti (ypač jei pagauna drėgmės) 4u.gif
o šiaip turbūt pats popierius brangus buvo? gera spalvikė smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 30 sausio 2009 - 23:01
trr
tiesos tavo žodžiuose yra smile.gif ax.gif bet tos mažutės knygutės lapai padaryti iš laaaabai didelio lapo, tai ties puse viso darbo jau ir pasimeti kaip ten kur lenkiasi ar nesilenkia, kur lapo lenkimo kryptimi lenki, kur jau prieš doh.gif ax.gif unsure.gif

o pastebėjimai visada labai svarbūs, reikalingi išgirsti ir įsiminti smile.gif ypač jei iš žmonių, kurie, tikiu, žino ką sako smile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltasis_ilgaausis: 30 sausio 2009 - 23:25
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 31, 00:22)

na taip ir galvojau, kad iš didelio lapo. biggrin.gif 4u.gif o tuos kraštus dantytus kaip padarei, vietoj žirklių liniuotę naudojai? bigsmile.gif
Atsakyti
o lai tai lieka neaptarta rolleyes.gif sunglasses2.gif
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 31, 01:11)
o lai tai lieka neaptarta  rolleyes.gif  sunglasses2.gif

ok biggrin.gif
Papildyta:
čia dar visai netikėtai ant kažkokio įdomaus puslapio užmyniau. įkeliu ir jum smile.gif (ten šone visas tas pavardes galima peržiūrėt)
http://cool-palimpse...o/Anthony.shtml
ainu dar pati pastudijuoti biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trr: 31 sausio 2009 - 01:36
thumbup.gif
Papildyta:
Don Rash knygos viršelis labai dailus ! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 31, 02:40)
thumbup.gif
Papildyta:
Don Rash knygos viršelis labai dailus !  wub.gif

aha, tas ir man įspūdį paliko.
tik tie kaligrafijos ir popieriaus dekoravimo pavyzdukai (ir dar kažkoks paveikslėlis blink.gif ) ten kažkaip labai iškrenta iš konteksto g.gif (aplaužo biskį, nes tokius dailės studentai turbūt pirmam kurse daro)
Atsakyti
Kalbant apie popieriaus lankstymą: o gal kuri turit kur nors arba žinot, kur paskaityti apie popieriaus lankstymą lankais? Taisyklingas sulankstymas juk gerokai palengvintų ir nereiktų galvoti apie popieriaus kryptį.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2009 01 31, 10:07)
Kalbant apie popieriaus lankstymą: o gal kuri turit kur nors arba žinot, kur paskaityti apie popieriaus lankstymą lankais? Taisyklingas sulankstymas juk gerokai palengvintų ir nereiktų galvoti apie popieriaus kryptį.

ne, taip neišeis, popierius gali būti įvairaus formato, ir jis visada turi kryptį, kuri gali eiti ir vertikaliai ir horizontaliai lapo, tad tenka visada ją pasižiūrėti. ir kuo popierius storesnis tuo labiau to reikia paisyti.
na čia dažniausiai žmonės ima tarkim A4 formato lapus, sulenkia ir deda po kelis į vieną lanką, tačiau spaustuvinis lankas yra keli kartus perlenktas didelis (A0) popieriaus lapas (siūnama per paskutinę lenkimo vietą, ir kol knyga nebūna apipjauta nevisi lapai atsiverčia). ta lenkimo linija svarbi ne tik dėl lapų rietimosi, bet ir dėl patogaus, organiško at(si)vertimo, o taip pat patvarumo (siūlės vietoje).
beje, tradiciškai paprasto balto rašomojo A4 popieriaus kryptis yra vertikali, tad ir lenkimo linija turėtų būti vertikali. smile.gif
aš kažkaip manau, kad merginos kurios riša knygas arba "scrapina", tą tikrai žino. 4u.gif
na lengviausias būdas patikrinti lapo kryptį, tai paėmus lapą pabandyti atplėšti vieną juostelę vertikaliai, kitą horizontaliai, viena atsiplėš gan lengvai ir lygiu kraštu, o kita plėšis ne taip lengvai ir tiesiai, tai pirmoji ir parodo kryptį 4u.gif
na jei vis dar kažkam kils klausimų, paieškosiu nete iliustracijų.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(trr @ 2009 01 31, 02:37)
aha, tas ir man įspūdį paliko.
tik tie kaligrafijos ir popieriaus dekoravimo pavyzdukai (ir dar kažkoks paveikslėlis blink.gif ) ten kažkaip labai iškrenta iš konteksto g.gif (aplaužo biskį, nes tokius dailės studentai turbūt pirmam kurse daro)

žiūrint tuos darbus kažkaip kreipiau dėmesį tik į viršelius blush2.gif visa kita mane nelabai sudomino, nors vienas darbas man patiko...tik reikia atrasti rolleyes.gif hm..nerandu, matyt vakar akys kitaip viska mate ax.gif

oj oj, ir kaip aš praleidau tokį grožį: David Bourbeau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo baltasis_ilgaausis: 31 sausio 2009 - 11:18
na va, damušiu tą klausimą su popieriaus kryptimi. va čia vaizdelis, bus aišku. http://www.fineprint...g/foldgrain.jpg

viršutinis pavyzdys teisingas, (kai lenkiama pagal popieriaus kyptį), o antras neteisingas, (kai lenkiama skersai kryptį).
Atsakyti
trr, mane domina istorinis lankstymas. Turiu omeny, visi lankstymai in 8, in 12, in 24 ir t.t. (čia kai lapai būna folio, quatro ir t.t.), kai lankstoma iš didelio lapo. Man visą laiką būdavo įdomu, kas po šiais skaičiais slypi. Žinau, kad kažkaip sulankstydavo tą standartinį lapą ir pagal lenkimą skaičiuodavo. Bet kaip lenkdavo, nežinau. Vienas italas profesorius kažkada aiškino apie šitų formatų atsiradimą, kaip atsirado pradinis lapas, bet apie lankstymą netikslino, deja... (klasikams, ne knygrišiams buvo skirtos jo paskaitos)
Atsakyti