Na, Misty, dabar gausi pylos
Šitokie darbai, šitoks kruopštumas! ir...taip kukliniesi. Žinai, ką? Kiekviename iš mūsų yra kūrybinė kibirkštis ir nevalia taip su ja...reikia pakelta galva, pagarbiai...
Esi Kūrėja!
O tie niuansai...simetrija, asimetrija...manau, kiekvienas priaugam sekančią tobulėjimo stadiją, viskas, kam skirta ateiti per Tave, būtinai ateis, tik tikėk ir leisk tam laisvai tekėti
Esu sužavėta Tavo darbais
nu nebarkit manęs taip labai
Dėl savo "amatininkiškumo" tikrai nesikuklinu - jau ko dievulis atseikėjo su kaupu tai krapštukiškumo, kruoštumo ir precizijos. Tikrai be jokio apsimestinio didžiavimosi galiu girtis savo darbų atlikimo kokybe
Tiesiog manau, kad būti gera amatininke ir tikra menininke yra visai skirtingi dalykai Žinau, kad antraja man būti nėra duota Ir dėl to nepergyvenu Galbūt esu apdovanota talentais kažkokiose kitose srityse Darau tai, kas man teikia malonumą, kartais gaunasi gražiau, kartais ne taip gražiai, bet juk procesas yra didysis smagumas
Dėl savo "amatininkiškumo" tikrai nesikuklinu - jau ko dievulis atseikėjo su kaupu tai krapštukiškumo, kruoštumo ir precizijos. Tikrai be jokio apsimestinio didžiavimosi galiu girtis savo darbų atlikimo kokybe
Tiesiog manau, kad būti gera amatininke ir tikra menininke yra visai skirtingi dalykai Žinau, kad antraja man būti nėra duota Ir dėl to nepergyvenu Galbūt esu apdovanota talentais kažkokiose kitose srityse Darau tai, kas man teikia malonumą, kartais gaunasi gražiau, kartais ne taip gražiai, bet juk procesas yra didysis smagumas
QUOTE(Misty @ 2009 01 28, 16:20)
nu nebarkit manęs taip labai
na tie apdovanotieji talentai tai buvo koks da Vinčis, Pikasas, dar vienas kitas... o visi kiti menų tiesiog išmoko negana to, nemažai knygrišystės istorijoje (XXa I puseje prancūzijoje) nusipelnė būtent savamoksliai, natūraliai laužydami įprastus ir nusistovėjusius dalykus
o kruopštumas ir yra ne kiekvienam duotas ir labai svarbus talentas labai dažnai mūsų knygrišystės profesionalų darbuose pasigendu šios savybės.
pagaliau svarbiausia, kad pats procesas teikia malonuma .
trr, atrodo, kad nemažai žinai apie knygrišystę Gal tavo mokslai ar darbas susiję su šia sritim?
QUOTE(Misty @ 2009 01 28, 17:44)
trr, atrodo, kad nemažai žinai apie knygrišystę Gal tavo mokslai ar darbas susiję su šia sritim?
na šiek tiek. kol kas tik mokslai (buvo), bet manau bus ir darbai pradžioj mokiausi iš praktinės pusės vienoje aukštesniojoje, veliau iš teorinės kitoje aukštojoje, o šiaip ketinu (norėčiau) toliau tyrinėti Lietuvos knygrišystės istoriją
turėtų būti įdomu
QUOTE(Misty @ 2009 01 28, 18:01)
turėtų būti įdomu
įdomu, nes tai labai retas ir sudėtingas amatas bet kadangi mūsuose šis amatas nebuvo nei taip plačiai ir giliai išvystytas, nei tyrinėtas, tai informacija renkama po trupinį metų metais. o ir knygrišystės gerbėjų ar žinovų ratas juk siaurutis..
gabiska tie lapai tiesiog rudo tono... pirkti dideli lapai, kuriuos poto padarai tokio dydžio, kokio nori kad būtų knygutė
bite kai pirmąją tokią knygutę įrišau ir pati nustebau kaip netikėtai tokia gavosi...atrodė kaip sena maldaknygė, užsigulėjusi pas močiutę ant aukšto
trr turėjau universitete paskaitą, laisvai pasirenkamą dalyką- knygrišystę... deja, tą išdėstytą teoriją apie jos istoriją sunkiai beatmenu, ir dar apmaudžiau, kad daug medžiagos per nelemtą kompiuterį praradau
bite kai pirmąją tokią knygutę įrišau ir pati nustebau kaip netikėtai tokia gavosi...atrodė kaip sena maldaknygė, užsigulėjusi pas močiutę ant aukšto
trr turėjau universitete paskaitą, laisvai pasirenkamą dalyką- knygrišystę... deja, tą išdėstytą teoriją apie jos istoriją sunkiai beatmenu, ir dar apmaudžiau, kad daug medžiagos per nelemtą kompiuterį praradau
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 28, 21:00)
gabiska tie lapai tiesiog rudo tono... pirkti dideli lapai, kuriuos poto padarai tokio dydžio, kokio nori kad būtų knygutė
Gal gali išduoti paslaptį kur pirkai? Ir kaip padarai, kad jų kraštai tarsi apsitrynę, lyg tai knygutei šimtas metų būtų? Atrodo tai
gabiska
popierius pirktas šiauliuose o tie krašteliai...tai nėra sunku sugalvoti..o man neapsiverčia liežuvis pasakyti jei pamatytum gyvai suprastum iš karto
popierius pirktas šiauliuose o tie krašteliai...tai nėra sunku sugalvoti..o man neapsiverčia liežuvis pasakyti jei pamatytum gyvai suprastum iš karto
QUOTE(baltasis_ilgaausis @ 2009 01 28, 21:00)
o jei ne paslaptis, ką studijavote? o dar įdomiau, kas dėstė tą istoriją?
anokia čia paslaptis baigiau taikomąją dailę ir verslą, aprangos dizainą o dėstė ... a. kavaliauskas bet tai nebuvo knygrišystės istorija turiu omeny paskaitą na jis tiesiog pasakodavo per paskaitas apie visa tai kol mes dirbdavom...