Paauglystėje kartą bandžiau rankomis įrišti užrašų knygutę. Atsimenu, tai buvo ilgas ir kruvinas tikrąja to žodžio prasme darbas. Ypatingai nukentėjo rankos Gaila, kad nebeturiu nei knygutės, nei jos nuotraukos. Dabar tokiai avantiūrai kažin ar ryžčiausi, bet vis rezgu mintį sukurpti kažką paprastesnio "iš tos serijos". Kad ir pakeisti paprastos knygutės viršelius ar sumeistrauti kažką panašaus į tuos simpatiškus nuotraukų albumus, parduodamus "Senukų" floristikos reikmenų skyriuose. Pasidalinkime idėjomis, a?
Apie knygų įrišimą šiek tiek informacijos yra čia
kaip laukiau tokios temos
Papildyta:
paziurejau ta nuoroda.bet ten tik zodziai ar as nepastebejau.butu paprasciau su schemomis.gal kas pasidalintu... musu tarpe yra kelios mamytes darancios knygutes.gal jos nepasididziuotu ir atskleistu esminius dalykus...
Papildyta:
paziurejau ta nuoroda.bet ten tik zodziai ar as nepastebejau.butu paprasciau su schemomis.gal kas pasidalintu... musu tarpe yra kelios mamytes darancios knygutes.gal jos nepasididziuotu ir atskleistu esminius dalykus...
Labai įdomi tema Aš esu dariusi nuotraukų albumą...bet tai buvo seniai...ir nelabai kokybiškai Sunkiausia buvo lygiai susipjaustyti lapus, kuriuos vėliau siuvau... Gavosi toks kreivokas Gal tikrai kas nors galėtų pasidalinti savo patirtimi?
Mano albumiukas, darytas pries 5 metus:
Mano albumiukas, darytas pries 5 metus:
Albumas labai gražus O kaip jis įrištas? Ir koks čia popierius ar kartonas?
Idomus ir malonus buna darbeliai savo daryti.Pamenu mes su tete darydavom ir.Jis risdavo lapus ir pjaustydavo,o as virseli dekoruodavau.Turiu dar viena uzrasu knygute ir savo piesiniu albiuma.Prie progos pazadu parodyt.Bet tai buvo taip senai.Pries koki 15/18metu.
QUOTE(Heart @ 2007 09 29, 21:52)
Albumas labai gražus O kaip jis įrištas? Ir koks čia popierius ar kartonas?
Dėkui Kiek pamenu, tai dariau taip: susipjausčiau tokį spalvotą storesnį lapą į pailgus vienodus stačiakampius. Kiekvieną iš jų perlenkus gaudavosi po 2 puslapius. Padariu tokių operlektų dvigubų palų gal kokius 8vnt. Tada dėjau vieną ant kito ir siuvai lenkimo linijoj. O viršelį dariau galiausiai, nes reikėjo žinoti, kokio storio gausis albuma, kad palikt vietos nugarėlei.
Čia ant greičio brėžinuka pabraižiau:
man va tas susiuvimas labiausiai domina... kaip reikia apmesti ta siula ir pan. reiks knyga kokia isardyti
Na, aš tai savamoksliškai susiuvau...nežinau, ar ten gerai buvo...
Jei kartais atrasi tą būdą, tai prašom pasidalinti
Jei kartais atrasi tą būdą, tai prašom pasidalinti
QUOTE(_Magnolija_ @ 2007 09 30, 12:48)
man va tas susiuvimas labiausiai domina... kaip reikia apmesti ta siula ir pan. reiks knyga kokia isardyti
Knygos ardyti nereikia
Siuvama panašiai, kaip Justės albumas, tik imama iškart po kelis sulenktus lapus, ir visi dar prisiuvami prie audeklo, tik labai tampriai, vienas šalia kito. Kiek žinau, knygrišiai tam net specialius įrankius naudoja.
vaikas budama dirbau knygrisykloje, siaip tai dar kaska atsimenu nu bet negarantuota ar galeciau papasakoti, siaip tai as susiudavau zurnalus kaskokius tarybinius, o kaip virselis pritvirtinamas tai manes ten ir nepamoke, gal kada kaip sugalvosiu kaip jums padamonstruoti tai pademonstruosiu, jei iki to laiko pacios ko nesugalvosite
QUOTE(justess22 @ 2007 09 29, 18:58)
..bet tai buvo seniai...ir nelabai kokybiškai Sunkiausia buvo lygiai susipjaustyti lapus, kuriuos vėliau siuvau... Gavosi toks kreivokas Gal tikrai kas nors galėtų pasidalinti savo patirtimi?
Labai super tema:) Pati esu bandžiusi, bet pirmas kartas nenusisekė, o paskui kažkaip užsimiršo tas rankdarbis. Paskutiniu metu pastebėjau, kad merginos padaro labai gražių dienoraščių pačių sukurtais viršeliais, ir vėl pagalvojau kad būtų neblogai sužinot kaip patiems pasidaryt tokias knygutes.
Dėl popieriaus supjaustymo, tai bent Kaune tai žinau Daukšos g. kur popierium prekiauja merginos už kažkokį mokestį pjausto su spec peiliu popieriui.
http://community.liv....com/art_books/
Čia reikia truputį paieškot tai galima rast rusiškai apie knygų ryšimą.
http://youtube.com/watch?v=fotqlCgAbDM
O čia pas ką kompas paveža:)
as galvoju mamai padaryti albuma virseli padaryti medini lapus, storus kartoninius o pirmam albumo puslapi iklijuoti didele mamos nuotrauka. bt as jo tuo tikruoju budu nerisiu as kaip nors kitaip tuos lapus sukabinsiu, gal su kokia virvele sukabinsiu as juos... gal gausis man kasnors...