Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

ačiū labai 4u.gif

tuos aprašymus skaitinėjau, puslapius žiūrinėjau, ale vistiek neaišku, ar sunku patekti ax.gif pvz., Gioteborgo universiteto surašyti reikalavimai - kažkiek kreditų būti išklausius bakalauro, toeflas ar ieltsas ir dar reikia motyvaciją parašyti. tarkim, reikalavimus atitinku... tai tuomet atrinks pagal motyvaciją? apie jokius pažymius ar diplomus neužsimena...
ar dideli konkursai?

o studijuoju ISMe kartu su Frinja mirksiukas.gif Vadyba ir verslo administravimas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2007 09 12, 17:43)
ačiū labai 4u.gif

tuos aprašymus skaitinėjau, puslapius žiūrinėjau, ale vistiek neaišku, ar sunku patekti ax.gif pvz., Gioteborgo universiteto surašyti reikalavimai - kažkiek kreditų būti išklausius bakalauro, toeflas ar ieltsas ir dar reikia motyvaciją parašyti. tarkim, reikalavimus atitinku... tai tuomet atrinks pagal motyvaciją? apie jokius pažymius ar diplomus neužsimena...
ar dideli konkursai?

o studijuoju ISMe kartu su Frinja  mirksiukas.gif Vadyba ir verslo administravimas mirksiukas.gif

Ooo, bendrakursė beveik... o gal ir iš tiesų smile.gif

Dėl priėmimo, tai šiaip nėra labai sunku patekti, nebent į pačius geriausius ir populiariausius universitetus. Jiems dar svarbūs ir pažymiai, bent jau Danijoj tai žinau, kad labai kreipia pažymį į gimnazijos baigiamųjų pažymius. Šiaip galima univerams parašyti meilu, nusiųsti savo pažymius, patirtį, gal kiek papasakoti, kodėl tu nori ten studijuoti ir jie preliminariai galėtų tavo galimybes pasakyti.
Tada žinotum, ar verta bandyti stoti ar ne. Jie šiaip labai draugiškai ten bendrauja, atsako į visus klausimus ir netgi skatina šiek tiek įkyriems būti smile.gif (gal kad patys Švedai dažnai pernelyg atsipūtę ir pernelyg nesirūpina ir nesiskubina studijuoti, o po to renkasi specialybes kokių filosofų... na jų gyvenimas neverčia skubėt, taigi nėra konkurencijos kaip pas mus)
Atsakyti
A, vadyba ir ekonomika.

Kiekviename universitete, Mea, yra skirtingi reikalavimai. Vieniems užtenka tik diplomas copies and trasncript of records, o kitiems ir rekomendavinių laiškų reikia, ir pačiam dar rašyti motyvacinį laišką reikia.

Bandyti siųsti dokus reikia į kuo daugiau univerų, tada didesnė tikimybė įstoti.

Aš magistrą pabaigiau Lt šį pavasarį. Bet turėjau mintį studijuoti antrą magistrą Švedijoje. Aš dokumentus pridaviau per pipildomą dokumetų priėmimą (nes per pagrindinį nebuvo užpildytos visos programos), kuris buvo balandžio men. (Čia viska siunčiau i LiU). Per papildoma priėmimą buvo galima pildyti tik į vieną specialybę, tai aš siunčiau dokus į "Management and New product Inovation". Į ekonomiką. Neįstojau. Jei būčiau siuntus į inžinierinius mokslus, galbūt būčiau įstojus.

Šiaip manau, kad į ekonomikas ir vadybas yra žymiai sunkiau nei į inžinierinius moklus. Juk ir Lt vadybos vis dar tarp populiariasių.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 09 12, 18:28)
A, vadyba ir ekonomika.

Kiekviename universitete, Mea, yra skirtingi reikalavimai. Vieniems užtenka tik diplomas copies and trasncript of records, o kitiems ir rekomendavinių laiškų reikia, ir pačiam dar rašyti motyvacinį laišką reikia.

Bandyti siųsti dokus reikia į kuo daugiau univerų, tada didesnė tikimybė įstoti.

Aš magistrą pabaigiau Lt šį pavasarį. Bet turėjau mintį studijuoti antrą magistrą Švedijoje. Aš dokumentus pridaviau per pipildomą dokumetų priėmimą (nes per pagrindinį nebuvo užpildytos visos programos), kuris buvo balandžio men. (Čia viska siunčiau i LiU). Per papildoma priėmimą buvo galima pildyti tik į vieną specialybę, tai aš siunčiau dokus į "Management and New product Inovation". Į ekonomiką. Neįstojau. Jei būčiau siuntus į inžinierinius mokslus, galbūt būčiau įstojus.

Šiaip manau, kad į ekonomikas ir vadybas yra žymiai sunkiau nei į inžinierinius moklus. Juk ir Lt vadybos vis dar tarp populiariasių.

Matai, gali būti, kad neįstojai, nes esi inžineriją baigusi. O jau su ekonomikos/vadybos diplomu iš business school'o manau daugiau šansų. Žinau, kad bent jau Kalmare įstoti nebuvo taip sunku (Baltic Business school, į kitas specialybes sunkiau). Nors ir nebuvo nė vieno, kuris nebūtų jau kažką su verslu baigęs ar jei inžinerija - tai vadybos inžinerija. Be abejo, kur geriausi universitetai, tai tikrai dideli konkursai. Taip visur ir tai yra normalu.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 09 13, 10:49)
Matai, gali būti, kad neįstojai, nes esi inžineriją baigusi. O jau su ekonomikos/vadybos diplomu iš business school'o manau daugiau šansų. Žinau, kad bent jau Kalmare įstoti nebuvo taip sunku (Baltic Business school, į kitas specialybes sunkiau). Nors ir nebuvo nė vieno, kuris nebūtų jau kažką su verslu baigęs ar jei inžinerija - tai vadybos inžinerija. Be abejo, kur geriausi universitetai, tai tikrai dideli konkursai. Taip visur ir tai yra normalu.

Mano integruotas bakalauras "elektronikos inžinerija ir vadybą" mirksiukas.gif

Aha, kuo didesnis universitetas, tuo sunkiau į jį įstoti.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 09 13, 11:17)
Mano integruotas bakalauras "elektronikos inžinerija ir vadybą"  mirksiukas.gif

Aha, kuo didesnis universitetas, tuo sunkiau į jį įstoti.

Mat kaip... Na aš tavo vietoj tikrai bandyčiau stoti į įvairius universitetus aplinkui. Bent jau kas su manimi magistro studijas mokėsi, tai buvo 3 būtent tavo specialybę baigę ir apie 15 grynai vadybos/ekonomikos studijas arba jau su kitokiu magistru - kalbų, soc. mokslų ir pan.
Atsakyti
Sveikos,

atleiskit, kas terpiuosi i diskusijas su kiek itokiu klausimu. Noreciau pasiteirauti apie bakalauro studijas - ar baigus mokykla imanoma istoti i Skandinavijos universitetus su pilnu finansavimu? Ar yra kuri taip mokesi?
Manau, kad nera ko laukti, taigi aiskinuosi is anksto. Gal zinot i kokius aspektus, be pazymiu atsizvelgia universitetai? Tarkim, daugelis garsiausiu universitetu teikia pirmenybe moksleiviams, turintiems community service patirties ir pan.
Ir kaip reikia duoti prasymus? Siusti CV i kiekviena universiteta atskirai,o galbut yra kazkoks centras, kuris issiuncia tavo dokumentus kitiems universitetams? (kazkada kazka panasaus girdejau, bet cia buvo USA).
Stoti i Lietuva net neketinu, ne tam 12 metu suola trinu, kad per niek paleisciau licejaus suteiktas zinias bei praktika, taigi belieka taikyti i kiek imanoma geresni universitete Skandinavijoj ar UK. g.gif
Buvciau labai dekinga, jei pasidalintumet informacija 4u.gif
Atsakyti
siulau pirmiausia tuos pacius link'us, kur virsuj. Uz moksla skandinavijoj moket nereikia, uz pragyvenima - galima bandyt islost stipendija, taip, tai gana sunku (nebent du metus nori preis tai padirbt arba isteki smile.gif ).

Del istojimo: velgi, siulau pasirasineti meilais su univerais, jie mielai pasako, ar istotum, ar ne. Jokiu formalumu, draugiskai ir paprastai. Community service jiems nelabai ka sako. Skandinavai kiek kitaip ziuri, na siaip labai nuo specialybes aisku priklauso. Su US tai nera ko lygint, ju kitokios vertybes, net destomi dalykai labai ryskiai skiriasi. Siaip ten studijuot bet kam rekomenduociau.
Atsakyti
Mane irgi bakalauro klausimas domina. Turiu pažystamą mergina, kuri 10kl. Tai planuoja, ką daryti toliau.

Mexica, o tu laiku ir vietoje. Juk apie studijas užsienyje kalbamės. mirksiukas.gif

Man neaišku su kalba. Ok, kai važiuoji mokytis į UK, viskas vyksta anglų kalboje. Bet aš bandžiau ieškoti bakalauro programų Švedijoje angliškai, tai radau tik ekonomiką kažkokiame universtitete, bet ir tai iš tų mažesnių. Taip išeina, kad jei važiuoji studinti bakalauro, tai jau ir kalbą reikia žinoti, šiuo atveju švedų. O kalbos juk neišmoksi per pusmetį....
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 09 14, 06:57)
Mane irgi bakalauro klausimas domina. Turiu pažystamą mergina, kuri 10kl. Tai planuoja, ką daryti toliau.

Mexica, o tu laiku ir vietoje. Juk apie studijas užsienyje kalbamės.  mirksiukas.gif

Man neaišku su kalba. Ok, kai važiuoji mokytis į UK, viskas vyksta anglų kalboje. Bet aš bandžiau ieškoti bakalauro programų Švedijoje angliškai, tai radau tik ekonomiką kažkokiame universtitete, bet ir tai iš tų mažesnių. Taip išeina, kad jei važiuoji studinti bakalauro, tai jau ir kalbą reikia žinoti, šiuo atveju švedų. O kalbos juk neišmoksi per pusmetį....

na jo, su kalba sunkiai... man vien erasmuse teko magistrų dalykus studijuot, nes anglų kalba lb mažas pasirinkimas buvo. Norvegijoj žinau tikrai įmanoma rasti kur angliškai dėsto, bet ten pragyvent... patyliu unsure.gif arba riekia jau būtinai dirbt.
Jeigu dar tik 10kl, tai per porą metų kalbą išmokt galima. Kai pusė metų teliko, jau nelabai realu.
Atsakyti
Dekui mergaites wink.gif
As konkreciai taikau i psichologija.
Esu radusi man priimtinu studiju programu UK, bet dar iki galo neissiaiskinau stojimo salygu. Juolab, kad tektu issilaikyti ne viena ir ne du papildomus tarptautinius egzaminus doh.gif
Gal kas nors galetu pakonsultuoti apie studijas UK? g.gif
Man labai idomu mokesciai uz mokslus - zinau, akd galima gauti paskola, kuria veliau grazinti galima pradejus dirbti.
Beto, mane domina tas UCAS centras g.gif
Zodziu pradedu aiskintis praktiskai nuo nulio - neturedama jokiu ziniu. Turiu dar metus laiko viskam issiaiskinti, nes itariu dokumentus pildyt ir siust reikia jau dvyliktos pradzioj g.gif
Atsakyti
Na niekas nenori prisidėti prie diskusijos? Aš jau pradėjau savo info paiešką, bet sunkiai kol kas einasi.

Kadangi labai daug darbų šiuo metu, tai po visko sunku prisiversti dar kokias paieškas daryti.

Gal kas nors norėtų šiaip pašnekėti šia tema per skype pvz.?
Atsakyti