QUOTE(Mea @ 2007 09 12, 09:56)
Sveika, Mea.
Pasinagrinėk Švedijos univerų tinklalapius. Įdedu nuorodą, kuri bus tikrai naudinga. Tai lengviau orientuotis visuose univeruose.
http://www.estia.edu...u/edu-univ.htmlBeja, Švedijoje ne tik Lundo Universitetas yra, bet ir kitų. Tuo labiau jei tu nori ir dirbti, ir mokytis, tai reikia važiuoti į kuo didesnį miestą. Tada tikimybė gauti darbą padidėja. O mažuose miesteliuo nemokant švediškai net paprasto darbelio nerasi.
Ar sunku mokytis, priklauso nuo studijų krypties. Aš studijuoju inžinerinius mokslus, tai man tiek Lt, tiek Se buvo sunku. Pastarojoje per savo Erasmus aš ariau kaip juodas jautis. O jei studijuoji socialinius ar humanitarinius, aišku lengviau. Studijų kokybė Se, tai tikriausiai nesvarstytinas klausimas - aišku žymiai geriau nei Lietuvoje.
Dėl to įstojimo, ar sunku. Kiekvienas universitetas turi savo reikalavimus. Bet dažniausiai reikia priduoti savo CV, diplomu kopijas (su visais pazymiais), rekomendacijas (jei turi), TOFEL testo rezultatus ir pan. O po to jau konkurso tvarka priima.
Beja, tradiciškai beveik visuose Se univeruose dokumentų priėmimas į magistro programas prasideda nuo spalio 1d. iki vasario 1d. Tad jei nori, kitų metų rudenį pradėti studijuoti, jau reiktų pradėti aiškintis. Apie spalio pradžia (konkrečiai kalbant apie Linkoping'o Universiteta) būna skelbiamos magistro programos ir jų aprašymai. Vienžo, pradėk sekti.
Išvažiuoti studijuoti nėr sunku, jei priima, t.y. įstoji. Matai, važiuoti studijuoti pagal mainų programą ir grynai magistrą - yra du skirtingi dalykai. Kad išvažiuoti studijuoti pagal mainų programą (Erasmus, da Vinčio ar kt.) tu pirmiausiai turi būti studentas kokiame nors kitame univere, kuris tave ir išsiustų. O į magistrą tu gali stoti betkada.
Dėl pačio išvažiavimo. Šiaip mes esam Europos Sąjungoje, tai išvažiuoti ir gyventi užsienyje nėra taip sunku.
Dėl pinigų. Grubiai skaičiuojant menesiui reikia 2000Lt. (t.y. apie 5000Sek). Buto nuoma apie 2000-3000SEK, maistui reikia apie 1000sek (prikaluso kiek valgai ir ką balgai, 1000SEK yra ryškiai atupant ir žiūrint ku perki). Plius pravažiavimui, kitoems kokiems mokesčiams ir t.t. Aš dėl viso pikto skaičiuoju 5000SEK.
Kas dar..... na, pakolkas neprisimenu, ką dar reiktų paminėti. Turėsi klausimų - rašyk. Visada su malonumu padėsiu.