Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(leonel @ 2007 07 27, 11:22)
o pati Vokietija man yra labai graži šalis, patinka viskas - ir žmonės, ir aplinka, ir gamta, ir tvarka, ir maistas, žodžiu viskas  thumbup.gif

Na, o ką ketini studijuoti Kaselio universitete? Jau šiais metais? Kaip sugalvojai ten važiuoti studijuoti?  mirksiukas.gif

Kaip gera girdėti tokius pasisakymus thumbup.gif Širdis iš tiesų nurimsta. Važiuosiu žiemą pagal mainų programą, tai dabar po truputį renku informaciją. Studijuosiu ekonomiką arba vadybą (dar tiksliai nežinau, nes nepasirašius sutarties). Na o mintys kasdien jau į Vokietiją lekia. Labai norisi ten nuvykti.
Ir dar toks nekuklus klausimėlis (nelabai į temą)... blush2.gif O maždaug iš kiek eurų mėnesiui ten galima išgyventi? Pvz maistui? Nes bendrabučio kainą maždaug jau žinau...
Atsakyti
QUOTE(Auryte @ 2007 07 27, 17:11)
Kaip gera girdėti tokius pasisakymus  thumbup.gif  Širdis iš tiesų nurimsta. Važiuosiu žiemą pagal mainų programą, tai dabar po truputį renku informaciją. Studijuosiu ekonomiką arba vadybą (dar tiksliai nežinau, nes nepasirašius sutarties). Na o mintys kasdien jau į Vokietiją lekia. Labai norisi ten nuvykti.
Ir dar toks nekuklus klausimėlis (nelabai į temą)...  blush2.gif  O maždaug iš kiek eurų mėnesiui ten galima išgyventi? Pvz maistui? Nes bendrabučio kainą maždaug jau žinau...

Džiaugiuosi, kad kažką galėjau pasakyti 4u.gif apskritai džiaugiuosi, kad gavai šansą ten studijuoti, tai yra superinė patirtis ir praktika thumbup.gif žinau, kad jei aš bučiau tavo vietoje - labai džiaugčiausi blush2.gif

O dėl maisto bijau ką ir sakyti, kai aš buvau mus visą laiką maitino programos organizatoriai, tai mes tuo nelabai ir rūpinomės, bijau klaidint g.gif O tu pabandyk nueiti į skyrelį "Mamos užsienyje: Įvairių šalių mamų pokalbiai" pas vokietaites ir užklausk ten, jos ten gyvena, tai žino tikrai tokius dalykus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo leonel: 27 liepos 2007 - 22:46
o kaip su mokslais Prancūzijoje? gal yra ten studijuojanciu? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ghost_boo @ 2007 07 21, 19:51)
Sveiki,gal yra studijuojančių Švedijoje?labai praverstų informacija[kaip dėl stipendijos,apgyvendinimo,ar sunku įstoti,kada reikia siųsti prašymą,..] mirksiukas.gif beje,iš kur žinoti kokių egzaminų prireiks,žiūrėjau universitetų svetainėse,bet neradau..  ax.gif

Labas, Ghost_boo,
Jei tau dar nepervėlu, trumpai papasakosiu apie savo patirtį. Aš studijavau Linkopingo Universitete (www.liu.se). Bet pagal Erasmus mainų programą; tad dokumentų pridavimas skiriasi nuo stojimo į full-programs. Stojant į magistro programas, dokumentų priėmimas vyksta daug maž visuose universitetuose nuo spalio pradžios iki kitų metų vasario pradžios. Stojant į international master programe reikia turėti išsilaikius TOEFL testą arba IELTS (neprisimenu kaip tiksliai jis rašosi). O stojant į bakalaurą, reikia turėti įrodymą, kad moki švedų kalbą. Šiaip neteko matyti, kad bakalauro programos būtų dėstomos anglų kalboje, viskas vyksta švedų k. Tačiau paieškojus galbūt būtų galima ir rasti.

Beja, nepabijok tiesiogiai sukontaktuoti su univeru. Jie ten labai maloniai atsakys, ir viską paaiškins. mirksiukas.gif Tik kad kartais jie būna vėžliškai lėti doh.gif

Nuoroda į būtų nuomą Linkopinge. Beja, reikia stovėti eilėje, o už kiekvieną dieną duoda po tašką: kuo daugiau turi taškų, tuo daugiau galmybių išsiuomuoti buta iš šios firmos. http://www.studentbo...ages/Start.aspx

Gana taupiai gyvenant, užtenka apie 2000Lt/men. Beabejo, jei studijuosi Stochome ar Goteburge, išlaidos bus didesnės.

Sekmės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mormo @ 2007 08 11, 17:43)
o kaip su mokslais Prancūzijoje? gal yra ten studijuojanciu? ax.gif

Nieko nežinau, kaip tik žadu pradėti rinkti info apie studijas Prancūzijoje. Ir čia tikriausiai be prancūzų kalbos nė iš vietos schmoll.gif Vien anglų kalbos tikrai nepakaks.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 08 11, 20:50)
Labas, Ghost_boo,
Jei tau dar nepervėlu, trumpai papasakosiu apie savo patirtį. Aš studijavau Linkopingo Universitete (www.liu.se). Bet pagal Erasmus mainų programą; tad dokumentų pridavimas skiriasi nuo stojimo į full-programs. Stojant į magistro programas, dokumentų priėmimas vyksta daug maž visuose universitetuose nuo spalio pradžios iki kitų metų vasario pradžios. Stojant į international master programe reikia turėti išsilaikius TOEFL testą arba IELTS (neprisimenu kaip tiksliai jis rašosi). O stojant į bakalaurą, reikia turėti įrodymą, kad moki švedų kalbą. Šiaip neteko matyti, kad bakalauro programos būtų dėstomos anglų kalboje, viskas vyksta švedų k. Tačiau paieškojus galbūt būtų galima ir rasti.

Beja, nepabijok tiesiogiai sukontaktuoti su univeru. Jie ten labai maloniai atsakys, ir viską paaiškins.  mirksiukas.gif  Tik kad kartais jie būna vėžliškai lėti  doh.gif

Nuoroda į būtų nuomą Linkopinge. Beja, reikia stovėti eilėje, o už kiekvieną dieną duoda po tašką: kuo daugiau turi taškų, tuo daugiau galmybių išsiuomuoti buta iš šios firmos. http://www.studentbo...ages/Start.aspx

Gana taupiai gyvenant, užtenka apie 2000Lt/men. Beabejo, jei studijuosi Stochome ar Goteburge, išlaidos bus didesnės.

Sekmės  4u.gif
Papildyta:

Nieko nežinau, kaip tik žadu pradėti rinkti info apie studijas Prancūzijoje. Ir čia tikriausiai be prancūzų kalbos nė iš vietos  schmoll.gif  Vien anglų kalbos tikrai nepakaks.

hobite,dėkui smile.gif tai jei kitais metais stočiau-jau reikia buto ieškoti? biggrin.gif
beje,galima užsisakyti individualias konsultacijas mokamos,bet kas tikrai žada stoti į užsienio universitetą manau pravers,ir laiko sutaupysit ir viskas bus aišku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ghost_boo @ 2007 07 21, 19:51)
Sveiki,gal yra studijuojančių Švedijoje?labai praverstų informacija[kaip dėl stipendijos,apgyvendinimo,ar sunku įstoti,kada reikia siųsti prašymą,..] mirksiukas.gif beje,iš kur žinoti kokių egzaminų prireiks,žiūrėjau universitetų svetainėse,bet neradau..  ax.gif

As esu studijavu kalmaro universitete. Kadangi kartu su magistrantais studijavau (nors Erasmus bakalaurini), tai is visu kurso draugu prisiklausiau, kaip juos ten prieme ir tt. Galiu siek tiek papasakot, bet deja neviska.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 08 12, 20:14)
As esu studijavu kalmaro universitete. Kadangi kartu su magistrantais studijavau (nors Erasmus bakalaurini), tai is visu kurso draugu prisiklausiau, kaip juos ten prieme ir tt. Galiu siek tiek papasakot, bet deja neviska.

Na, tai pasakok. Nors aš labaiu norėčiau į PhD, nei į antrą magistrą, tačiau domina visa informacija.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2007 08 12, 22:32)
Na, tai pasakok. Nors aš labaiu norėčiau į PhD, nei į antrą magistrą, tačiau domina visa informacija.

Sorry, tik dabar pamačiau. Šiaip ten PhD studijavo porą lietuvaičių kol aš mokiausi, tai yra tikrai įmanoma ir lietuviai ten maloniai laukiami. Nežinau, kas tiksliai tave domina ir ką reikėtų atsakyti, na gali parašyti man až su konkrečiais klausimais, nors nesu tikra, kad viską žinosiu.

O kas magistrą esat skandinavijoj studijavę, gal turit kokių rekomendacijų (verslo studiojoms). Mane labiausiai domintų susiję su psichologija-personalu ir pan.
Atsakyti
aš irgi turiu tokį planą - labai nesijuokit biggrin.gif
liko paskutiniai metai bakalauro, magistrą norėčiau užsienyje pastudijuoti, nes, tiesą sakant, LT nelabai randu kur ir ką... doh.gif
labiausiai žinoma domina Švedija, kadangi mokslas nemokamas biggrin.gif mačiau, kakuri iš jūsų Lunde studijuoja ax.gif taigi - ar sunku įstoti ir ar sunku mokytis?
kita gi tema - ar sunku taip savarankiškai, be jokių mainų programų imti ir išvažiuoti? nes kažkokių baisių reikalavimų prirašyta švedijos ambasados puslapy - reikia gauti vizų ir turėti su savim daug pinigų cool.gif ar aš kažką neteisingai supratau?
beje gal yra dar tokių, išvažiavusių studijuoti magistro svetur? pasidalinkit prašau patirtim ax.gif
dar labai įdomu ar sudėtinga derinti studijas su darbu? ir ar sunku susirasti darbą išvažiavus studijuoti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2007 09 12, 09:56)

Sveika, Mea.

Pasinagrinėk Švedijos univerų tinklalapius. Įdedu nuorodą, kuri bus tikrai naudinga. Tai lengviau orientuotis visuose univeruose. http://www.estia.edu...u/edu-univ.html

Beja, Švedijoje ne tik Lundo Universitetas yra, bet ir kitų. Tuo labiau jei tu nori ir dirbti, ir mokytis, tai reikia važiuoti į kuo didesnį miestą. Tada tikimybė gauti darbą padidėja. O mažuose miesteliuo nemokant švediškai net paprasto darbelio nerasi.

Ar sunku mokytis, priklauso nuo studijų krypties. Aš studijuoju inžinerinius mokslus, tai man tiek Lt, tiek Se buvo sunku. Pastarojoje per savo Erasmus aš ariau kaip juodas jautis. O jei studijuoji socialinius ar humanitarinius, aišku lengviau. Studijų kokybė Se, tai tikriausiai nesvarstytinas klausimas - aišku žymiai geriau nei Lietuvoje.

Dėl to įstojimo, ar sunku. Kiekvienas universitetas turi savo reikalavimus. Bet dažniausiai reikia priduoti savo CV, diplomu kopijas (su visais pazymiais), rekomendacijas (jei turi), TOFEL testo rezultatus ir pan. O po to jau konkurso tvarka priima.
Beja, tradiciškai beveik visuose Se univeruose dokumentų priėmimas į magistro programas prasideda nuo spalio 1d. iki vasario 1d. Tad jei nori, kitų metų rudenį pradėti studijuoti, jau reiktų pradėti aiškintis. Apie spalio pradžia (konkrečiai kalbant apie Linkoping'o Universiteta) būna skelbiamos magistro programos ir jų aprašymai. Vienžo, pradėk sekti.

Išvažiuoti studijuoti nėr sunku, jei priima, t.y. įstoji. Matai, važiuoti studijuoti pagal mainų programą ir grynai magistrą - yra du skirtingi dalykai. Kad išvažiuoti studijuoti pagal mainų programą (Erasmus, da Vinčio ar kt.) tu pirmiausiai turi būti studentas kokiame nors kitame univere, kuris tave ir išsiustų. O į magistrą tu gali stoti betkada.

Dėl pačio išvažiavimo. Šiaip mes esam Europos Sąjungoje, tai išvažiuoti ir gyventi užsienyje nėra taip sunku.

Dėl pinigų. Grubiai skaičiuojant menesiui reikia 2000Lt. (t.y. apie 5000Sek). Buto nuoma apie 2000-3000SEK, maistui reikia apie 1000sek (prikaluso kiek valgai ir ką balgai, 1000SEK yra ryškiai atupant ir žiūrint ku perki). Plius pravažiavimui, kitoems kokiems mokesčiams ir t.t. Aš dėl viso pikto skaičiuoju 5000SEK.

Kas dar..... na, pakolkas neprisimenu, ką dar reiktų paminėti. Turėsi klausimų - rašyk. Visada su malonumu padėsiu.

Atsakyti
http://www.studyinsweden.se dar yra gera nuoroda. Ten irgi yra sąrašas visų universitetų su visomis programomis.
Aš šiuo metu irgi ieškaus vietos magistrui skandinavijoje, taip kad susiduriu su panašiais klausimais.

Šiaip Švedijoje per Erasmus esu magistro programą studijavus. Galiu pasakyti, nors sunkiau nei Lt mokytis, bet bent jau pagal mano pastebėjimus lietuvaičiai darbštūs, atkaklūs ir kažkaip prasimuša Švedijos univeruose.

Beje, mokslas nemokamas ne tik Švedijoje (ir beje, šitą jie kaip ir žadėj keisti... nes per paskutinius rinkimus išsirinko labai nacionalistinę partiją), bet ir Danijoj, Norvegijoj, man rodos ir Suomijoj.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2007 09 12, 16:38)
http://www.studyinsweden.se Beje, mokslas nemokamas ne tik Švedijoje (ir beje, šitą jie kaip ir žadėj keisti... nes per paskutinius rinkimus išsirinko labai nacionalistinę partiją), bet ir Danijoj, Norvegijoj, man rodos ir Suomijoj.

Aha, Frinja, šita dar saitą pamiršau. Gerai, kad priminei.

Suomijoje irgi mokslas nemokamas. bigsmile.gif Teko skaityti, kad tenais lengviau gauti stipendijas, nei Švedijoje. Nors skaičiau forume, tai dėl informacijos patikimumo negaliu garantuoti. unsure.gif

Mea, o kokią sritį tu studijuoji? Na, jei ne paslaptis ax.gif

Čia kad labaiu "seilės" tystų ir norėtusi į Švediją mirksiukas.gif

http://www.liu.se/en...on/webcam1.html Aš ten buvau, aš ten mačiau. Noriu atgal.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 12 rugsėjo 2007 - 16:28