Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Sveikos mergaitės,
atkeliauju pas jus su krūva klausimų 4u.gif

Dabartinė 12tokė užsimanė studijuoti UK. Bet jos žinios nėra pakankamai geros, tad ir su IELTS'u baugu, kad neišlaikys... Teko girdėti kažką apie "išlyginamuosius kursus" Bradford universitete. Gal kas galėtų papasakot plačiau? blush2.gif
Buvome kalba.lt, ten pasiūlė Middlesex universitetą. gal kas apie jį žino? Paieškojus internete pašiurpino neitin gražūs atsiliepimai buvusiu studentų blink.gif
Mergaitė norėtų studijuoti kažką su režisūra, anglų literatūra ar panašias specialybes su kinu. Būčiau labai dėkinga už bet kokia informaciją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zaizzyna: 01 lapkričio 2010 - 00:41
QUOTE(Zaizzyna @ 2010 11 01, 00:40)
Sveikos mergaitės,
atkeliauju pas jus su krūva klausimų  4u.gif

Dabartinė 12tokė užsimanė studijuoti UK. Bet jos žinios nėra pakankamai geros, tad ir su IELTS'u baugu, kad neišlaikys... Teko girdėti kažką apie "išlyginamuosius kursus" Bradford universitete. Gal kas galėtų papasakot plačiau?  blush2.gif
Buvome kalba.lt, ten pasiūlė Middlesex universitetą. gal kas apie jį žino? Paieškojus internete pašiurpino neitin gražūs atsiliepimai buvusiu studentų  blink.gif
Mergaitė norėtų studijuoti kažką su režisūra, anglų literatūra ar panašias specialybes su kinu. Būčiau labai dėkinga už bet kokia informaciją  4u.gif

Man atrodo, kad nedaug univerisitetu yra, kurie reikalauja to islyginamojo kurso.
Paziurekit ir kitu universitetu saitus, ne tik vieno kuri pasiule kalba.lt...

Papildyta:
Beje, jei rimtai nori, reiktu paskubet, nes ne tiek daug laiko ir liko iki paraiskos issiuntimo deadline'o...
Atsakyti
Jei rimtai kažkur nori, tai reikia paskubėti kuo labiau. Aš patariu pačiai merginai domėtis ir ieškoti internete, čia viską galima rasti. Ir tikrai nerekomenduoju stoti per kalbą, jie tik lupa pinigus, o siūlo univerus tik tuos, su kuriais sudarę sutartis, ir jie paprastai būna ne pačio aukščiausio lygio.. Aišku, aš visų detalių nežinau, bet patariu, pačiai skaityti programas universitetų tinklapiuose ir tik taip galima rasti, ko ieškai smile.gif
Atsakyti
Na jeigu žmogus IELTS'o nelaikys, tai genijus turi būt, kad į aukščiausio lygio universitetą pretenduotum ar įstotum nepaprašytas šio testo.. nereik šokt aukščiau bambos. Aš nesispyriočiau ir su kažkokios įmonės pagalba stot, nieko ten baisaus smile.gif Per daug išpūstas reikalas, kad jie plėšikai - pati lankiau ten kursus pasiruošimui, jie buvo verti kiekvieno cento.

O apie "išlyginamąjį kursą"- visuomet galvojau, kad čia toks kursas, kuomet perstojant iš vieno universiteto (jau esant studentu) į kitą universitetą reikia tiesiog žinias "sulygint" su nauju kursu, bet gal klystu biggrin.gif Manau jūs norėjot pasakyt, apie anglų kalbos kursus universiteto viduje g.gif Kartais stojanties pavyksta su universitetu susitarti (jei pvz nepasiekia prašyto IELTS'o balo), kad universitetas leistų prieš mokslo metus tame pačiame universitete atlankyti anglų kalbos kursus smile.gif
Pasikonsultuokit daugiau su stojusiais ar tam ruošiančiais (pvz forume anglija.com, kalba.lt arba ames konsultantų, na bet kur) ir paklauskit, į kokius universitetus lengviau priima be testo smile.gif Labai abejoju, ar patys universitetai tokią info skelbtų biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fanfanė: 01 lapkričio 2010 - 16:35
PS gale Sincerely/Faithfully rašyti nereikia (mano žiniomis).

Dėl diplomo iš matematikos olimpiados: dažniausiai neprašo (negirdėjau, kad ko nors būtų prašė). Jei jau paprašys, tai paprašysi, kad matematikos mokytoja jiems patvirtintų, kad tikrai užėmei 4 vietą, taip kad jaudintis nereikėtų.

PS reikėtų parašyti kodėl nori studijuoti būtent tą specialybę, nes kiek žinau tai jie labai vertina tai, kad žmogus yra apsisprendęs ir tvirtai žino ko nori. Jei rašai tik tai, ką šiaip mėgsti ir ką veikei, tai tavo PS gali tikti stoti į įvairesnes specialybes, bet tai nerodys kryptingumo. Šiaip labai įdomu apie ką yra įžanga ir pabaiga.

Je nori, gali parašyt man į AŽ ar atsiųst savo PS (aš jau studijuoju, tai kopijuot nereikia man biggrin.gif )

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 31, 13:51)
Gali buti. Cia dar priklauso kaip iterpi ta ciata, kaip ja paaiskini. Man butu labai neidomu skaityti visus PS, kuriuose rasoma - noriu studijuoti ten ir ten, nes man tai labai patinka bla bla bla. biggrin.gif Aisku, as nezinau ar maniskis bus geras, todel cia ir rasau.
Kaip manote ar bus gera tokia sandara: Izanga (nerasau nieko apie specialybe), paskui apie pasiekimus mokykloje (viskas susije su konkursais, olimpiadomis), paskui rasau, kuo tie pasiekimai nulemes kodel noriu butent viena specialybe studijuotis kuria issirinkau (aprasau gal 4 sakiniais biggrin.gif), paskui pomegiai ir uzsklanda?????

Ar PS reikia gale rasyti Sincerelly, faithfully...?

Atsakyti
Aciu uz informacija 4u.gif

Gavau is Middlesex laiska:

The entry requirement for entry onto our Undergraduate programme for a Lithuanian student is Advanced Level Matura ERETTSEGU with an overal grade 4 plus grade 4 in the Advanced Level English Module - or equivalent, in addition to the standard English Language requirements.

Nelabai supratau kas cia per ERETTSEGU biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
http://www.mdx.ac.uk.../lithuania.aspx
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 11 01, 18:56)

Pati susiradus buvau sita, bet klausiau konkreciai ka reiskia ta eilute, kuria nukopijavau. Parasiau i Kalba.lt, bet kazin ar greit atrasys g.gif
Atsakyti
Tiek prirasiau ir viskas issitryne doh.gif
Bandau prisiminti...
Tulpelyte,
su citatom neteko susidurti, bet manau svarbu, kad PS butu ne per ilgas, todel siulyciau citatas rasyti tik jei jos butinos ir tikrai kazka gero prideda. Butinai turi parasyti kodel nori studijuoti tam universitete ir butent ta specialybe. Taip parodysi, kad padarei namu darbus ir pasidomejai jais, bus kaip ir pagyrimas. Pagalvok ar apskritai reikia pamineti ta 4ta vieta? Juk net pati neatsimeni! Ka ji tokio pasako apie tave? Kad esi smulkmeniska? Neturi daugiau apie ka rasyti, todel rasai apie kazkoki neaisku ivyki pries simta metu? Na nebent stoji i matematika, bet ir tai 1a vieta ziuretusi geriau mirksiukas.gif taip pat ir apie uzklasine veikla, akcentuok ka is jos gavai, o ne ka nuveikei. Juk atsibosta skaityti "paklodes", kad ir kaip ispuostos jos ciatom ir graziom istorijom. Cia kaip puse perspektyviu medicinos studentu pasakoja apie serganti giminaiti ir kaip tai juos ikvepe mokytis medicinos doh.gif
ERETTSEGU Matura tai vengriski brandos egzaminai (kaip suprantu is pasmirinejimo interneto platybese) kuo jie deti prie perspektyviu studentu is LT neisivaizduoju blink.gif Gal norejo pasakyt, kad reik anglu kalbos brandos egzamina laikyt? Ir gera metini bala turet? Jei ten nestosi gali tiesiai sviesiai ir paklaust kas tas yr mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Zaizzyna,
jei zinios nera geros ar isvis verta stoti i JK? Ypac jei nori kazka su anglu literatura, gi ir taip neislys is po knygu!
O siaip tai issirinkus universiteta galima ju internetiniam psl pasiziureti kokios info. Jei neklystu dauguma universitetu siulo kalbos/kalbos+specialybes kursus pries pradedant mokslus, bet turi laikyti ITLS ir gauti ne maziau 4.5, kad i tokius pretenduotum.

Berods viska prisiminiau blush2.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti