Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Ajste @ 2010 10 04, 13:27)
Tu viso šito paragrafo nesupranti? doh.gif  Prašo motyvacinio, dviejų rekomendacijų (viena akademinė ir viena iš darbo) ir kvalifikacijų kopijų įskaitant susijusias su anglų kalba.
Pažymius rašyk lietuviškus, dalykus iš kurių pažymiai teks išversti tongue.gif
Siuntinėti paštu galima.

Aš nelaikiau ir neprašė, BET tai buvo prieš daaaug metų blush2.gif  be to, mano kalbos žinios matėsi iš pokalbio (stojau 2 ture ir viskas vyko telefonu). Susižinok kokie tiksliai reikalavimai konkrečiam universitete, konkrečiai specialybei.

4u.gif

Supratau viska, bet del tos rekomendacijos is darbo nezinojau, nes dar nedirbu niekur, tai man jos ir nereiks tuomet.
Del IELTS galvoju nelaikysiu, o jei paprasys tada ir nueisiu, galvoju geriau susitelksiu ties motyvaciniu. Nu ziuresiu kaip cia seksis, nes klausimu daug, tai konsultuojuos tik per forumus visokius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 03, 13:22)

Dar, kaip del paskolu, kur jas reikia tvarkytis bei kokiu laiku (ar jau zinant kad istojai)? Ar nuvykus (jei priims) jau i Londona ar is Lietuvos tvarkytis?

Kada mazdaug atsiuncia patvirtinima, kad istojai, jei prasyma nusiusciau apie lapkriti?

blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 04, 12:45)
Supratau viska, bet del tos rekomendacijos is darbo nezinojau, nes dar nedirbu niekur, tai man jos ir nereiks tuomet.
Del IELTS galvoju nelaikysiu, o jei paprasys tada ir nueisiu, galvoju geriau susitelksiu ties motyvaciniu. Nu ziuresiu kaip cia seksis, nes klausimu daug, tai konsultuojuos tik per forumus visokius biggrin.gif

Reiškias priduosi dvi akademines. Nors gali ir pasiteirauti, gal tiktu kokia iš lankomo būrelio, pvz iš meno mokyklos jei stoji į fotografiją...
Dėl IELTS jei priduosi dokumentus pirmajam turui ir paprašys testo rezultatų, negi pulsi viską mokintis ir laikyt egzamino (teko girdėt, kad ne visad būna vietų)? Ar nori rizikuot niekur neįstot vien dėl to, kad patingėjai laikyt egzaminą? Jei tiesiai šviesiai pasako, kad mum šito nereikia, žiūrėsim į akademinius pasiekimus, tai tada prašom, o kai "kažkas kažkur rašė"... Aš irgi rašiau, kad kalbos testų nereikėjo, bet mano grupėj buvo ir tokių, kuriem buvo privaloma. Vat ir žinok. Nenoriu gazdinti, tik išsakau savo nuomonę 4u.gif

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 04, 18:15)

Jei neklystu paskolas tvarkaisi priduodant dokumentus dėl stojimo.
Jei dokumentus stojimui priduosi lapkritį priklausomai nuo tinkamumo ir universiteto, gali atsakyt iškart, o gali palaukt kol praeis stojimas ir gaus visų stojančių paraiškas.
Be to nepamiršk, kad ir gavus atsakymą, kad įstojai, jis gali būti sąlyginis mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas galėtų pagelbėti? Kyla klausimų ucas anketą pildant doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 10 05, 18:03)
Gal kas galėtų pagelbėti? Kyla klausimų ucas anketą pildant  doh.gif

O kokie klausimai kyla? gal ir galeciau padeti(pernai ja pildziau).
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 10 04, 20:50)
Reiškias priduosi dvi akademines. Nors gali ir pasiteirauti, gal tiktu kokia iš lankomo būrelio, pvz iš meno mokyklos jei stoji į fotografiją...
Dėl IELTS jei priduosi dokumentus pirmajam turui ir paprašys testo rezultatų, negi pulsi viską mokintis ir laikyt egzamino (teko girdėt, kad ne visad būna vietų)? Ar nori rizikuot niekur neįstot vien dėl to, kad patingėjai laikyt egzaminą? Jei tiesiai šviesiai pasako, kad mum šito nereikia, žiūrėsim į akademinius pasiekimus, tai tada prašom, o kai "kažkas kažkur rašė"... Aš irgi rašiau, kad kalbos testų nereikėjo, bet mano grupėj buvo ir tokių, kuriem buvo privaloma. Vat ir žinok. Nenoriu gazdinti, tik išsakau savo nuomonę 4u.gif
Jei neklystu paskolas tvarkaisi priduodant dokumentus dėl stojimo.
Jei dokumentus stojimui priduosi lapkritį priklausomai nuo tinkamumo ir universiteto, gali atsakyt iškart, o gali palaukt kol praeis stojimas ir gaus visų stojančių paraiškas.
Be to nepamiršk, kad ir gavus atsakymą, kad įstojai, jis gali būti sąlyginis mirksiukas.gif

Kad negalima dvieju deti, tik viena g.gif Tai mokysiuos as visus metus anglu, gi ruosiuas valstybiniui, eisiu pas papildoma mokytoja, todel zinias per ta laika netgi pagerinsu. O nelaikysiu ne del to kad tingiu, o del to, kad yra kazkokia galimybe istoti be jo, todel susitaupys ir pinigeliai. Jei paprasys, tai nereikia jo islaikyti per 2 savaites. vienam forume, kur kalbama tik apie studijas uzsieni, daug kas rekomendavo taip ir daryti. nu ziuresiu dar, eisiu mokytoos rekomendacijos prasyt. Tik nezinau pas kuria geriau. Ar yra skirtumas? Jei noriu stoti i ekonomia ar finansus, gal geriau ir prasyti ekonomikos mokytojos? Ar geriau anglu ar lietuviu mok. prasyti, jos gal geriau parasys biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 10 05, 18:03)
Gal kas galėtų pagelbėti? Kyla klausimų ucas anketą pildant  doh.gif

Jei nori, gali viešai rašyt, tada visos prisidėsim kuo tik galėsim mirksiukas.gif

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 05, 20:06)
Kad negalima dvieju deti, tik viena  g.gif  Tai mokysiuos as visus metus anglu, gi ruosiuas valstybiniui, eisiu pas papildoma mokytoja, todel zinias per ta laika netgi pagerinsu. O nelaikysiu ne del to kad tingiu, o del to, kad yra kazkokia galimybe istoti be jo, todel susitaupys ir pinigeliai. Jei paprasys, tai nereikia jo islaikyti per 2 savaites. vienam forume, kur kalbama tik apie studijas uzsieni, daug kas rekomendavo taip ir daryti. nu ziuresiu dar, eisiu mokytoos rekomendacijos prasyt. Tik nezinau pas kuria geriau. Ar yra skirtumas? Jei noriu stoti i ekonomia ar finansus, gal geriau ir prasyti ekonomikos mokytojos? Ar geriau anglu ar lietuviu mok. prasyti, jos gal geriau parasys biggrin.gif

Kaip negalima dviejų? blink.gif Juk pati rašei, cituoju:

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 01, 18:20)
You are requested to submit a personal statement, two references, one academic and one employment. Also copies of your qualifications, including English language.

Jei jau tavo abi rekomendacijos bus akademinės, tai manau geriausia vieną iš klasės auklėtojo(s), o kitą arba iš ekonomikos/matematikos arba anglų mokytojos. Be abejo visos rekomendacijos turės būti anglų kalba todėl arba kreipkis į mokytoją, kuri(s) sugebės parašyt viską angliškai arba susitark, kad nuneši vertėjui smile.gif

Na, jei kitam forume rašo, tai papasakok, kaip vyksta visas tas dalykas, jei staiga paaiškėja, kad šito "pažymio" reikia? Tave priima studijuot, o tu pažadi egzaminą išsilaikyt pirmai progai pasitaikius? g.gif o jei nespėji iki kito stojimo etapo? Gi jiem reikia studentų, teoriškai tu neatitinki reikalavimų, norinčių į tą vietą daug ir jie turi visus reikiamus popierius, egzaminus ir t.t. Universiteto vietoj priimčiau tą, kuris viską laiku susitvarkė, nes pirmiausia man mažiau darbo, o be to (ypač jei aš geras universitetas ir svarbu palaikyti gerą vardą) studentas (kandidatas į studentus), kuris atsakingai žiūri į stojimą GREIČIAUSIAI taip pat žiūrės ir į mokslus rolleyes.gif Na bet čia tik mano teoriniai pasvarstymai rolleyes.gif
Atsakyti
Gerai, pamėginsiu paaiškinti, ko nesuprantu. smile.gif

1. Personal details - student support
Pasirenku "fee code" 02 ir tada reikia rinktis "student support arrangements", tai man pasirinkti reikia "Student AA Scotland", jei stoju tik į Škotiją?

2. Education skiltis
Jei aš stoju po 12 kalsės, tai man reikia rinktis "Below honours degree level qualifications"?

Tada prie savo mokyklos pridedu "Lithuania - Brandos atestatas" ir į modulius surašau visus dalykus, kurių pažymiai jame bus. Skiltyje "qualification date" rašau July 2011, o "grade" palikti tuščią? Ar jie supras, kad čia jau galutiniai pažymiai? Kaip toje sistemoje parašyti būsimus brandos egzaminus, kad jie juos atskirtų nuo metinių pažymių?

Ir dar vienas klausimas. Rašau 11 kl metinius pažymius, skiltyje "type/subject" pavadinu "Year 11 final grades", bet jie reikalauja dar užpildyti skiltis "exam" ir "grade", tai man jas vistiek palikti tuščias?

Tikiuosi supratot, ko klausiu. Labai ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurinija: 06 spalio 2010 - 13:50
QUOTE(Aurinija @ 2010 10 06, 12:48)
Gerai, pamėginsiu paaiškinti, ko nesuprantu. smile.gif

1. Personal details - student support
Pasirenku "fee code" 02 ir tada reikia rinktis "student support arrangements", tai man pasirinkti reikia "Student AA Scotland", jei stoju tik į Škotiją?

2. Education skiltis
Jei aš stoju po 12 kalsės, tai man reikia rinktis "Below honours degree level qualifications"?

Tada prie savo mokyklos pridedu "Lithuania - Brandos atestatas" ir į modulius surašau visus dalykus, kurių pažymiai jame bus. Skiltyje "qualification date" rašau July 2011, o "grade" palikti tuščią? Ar jie supras, kad čia jau galutiniai pažymiai? Kaip toje sistemoje parašyti būsimus brandos egzaminus, kad jie juos atskirtų nuo metinių pažymių?

Ir dar vienas klausimas. Rašau 11 kl metinius pažymius, skiltyje "type/subject" pavadinu "Year 11 final grades", bet jie reikalauja dar užpildyti skiltis "exam" ir "grade", tai man jas vistiek palikti tuščias?

Tikiuosi supratot, ko klausiu. Labai ačiū už pagalbą  4u.gif

Pasirausiau internete ir va ka radau:

1. Student support: If you are an EU national, the most appropriate option is category 02. As an EU national, will be eligible to obtain a loan during your studies. Kaip suprantu svarbu pasirinkti 02, o toliau nebutina nurodyti detaliu.

2. Qualifications
You can choose the appropriate qualification from the list (click International – EU). Select the date you are expected to receive the results for each qualification. Do not use the ‘other’ box in this section.
Click on ‘add a module/unit’ to enter the names of the subjects you are taking and the grades– you can translate the names of the subjects, but do not attempt to translate the result yourself.
Are you still in secondary school?
In this case, you probably don’t know your grades yet. Indicate both the subjects you are taking this year AND the subjects and grades from the previous year.
To complete your grades for the modules of the current year, select ‘pending’ from the drop down menu or leave the box blank.
In addition to the title of your school qualification, international students always need to fill in the English Proficiency certification.
In this section, indicate which English language test you will take to prove your ability in English. It is not necessary to take the language test before you apply – although it will be an advantage if you can indicate the exact date you are going to sit the test.
Kaip suprantu, taip ir pildai thumbup.gif Jei imanoma prie egzaminu 11 klasej rinkis n/a (not applicable/available) arba jei yra tam palikta vietos, parasyk, kad 11 klasej jokiu egzaminu nebuvo/nelaikei.

Tikiuos nors kiek padejau... Jei dar ka rasiu, parasysiu veliau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 10 06, 12:31)

Na, jei kitam forume rašo, tai papasakok, kaip vyksta visas tas dalykas, jei staiga paaiškėja, kad šito "pažymio" reikia?

Buna pasiulymai su salyga, kad issilaikyti IELTS, tuomet susitari su universitetu iki kurios dienos gali ji islaikyti ir laikai biggrin.gif

O del Reference, tai kad taip pat sake man, kas pilde, kad tik viena galima is mokyklos, o jei antra, tuomet is darbovietes, jei nedirbi, tai jos ir nerasai ax.gif g.gif Tiksliai pati nezinau, nes cia vienas universitetas taip nurode tik, net nezinau ar tikrai ji rasysiu, nes yra ir geresniu variantu, sis butu kaip atsarginis tik biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 06, 16:02)
Buna pasiulymai su salyga, kad issilaikyti IELTS, tuomet susitari su universitetu iki kurios dienos gali ji islaikyti ir laikai biggrin.gif
O del Reference, tai kad taip pat sake man, kas pilde, kad tik viena galima is mokyklos, o jei antra, tuomet is darbovietes, jei nedirbi, tai jos ir nerasai ax.gif  g.gif  Tiksliai pati nezinau, nes cia vienas universitetas taip nurode tik, net nezinau ar tikrai ji rasysiu, nes yra ir geresniu variantu, sis butu kaip atsarginis tik biggrin.gif

Jei salyginis pasiulymas, tai tada suprantama. Geriausia tokiu atveju isankstiniam stojime, nes jei vienintele salyga, tai thumbup.gif ir laiko net iki pirmo stojimo turo uztenka.
Del reference yra standartas prasyti 2 rekomendaciju (buna ir daugiau praso doh.gif ). UCAS formos atveju, verta pasitikrinti universiteto i kuri stoji reikalavimus, nes jie gali noreti ne tik akademiniu rekomendaciju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 10 06, 18:58)
Jei salyginis pasiulymas, tai tada suprantama. Geriausia tokiu atveju isankstiniam stojime, nes jei vienintele salyga, tai  thumbup.gif  ir laiko net iki pirmo stojimo turo uztenka.
Del reference yra standartas prasyti 2 rekomendaciju (buna ir daugiau praso doh.gif ). UCAS formos atveju, verta pasitikrinti universiteto i kuri stoji reikalavimus, nes jie gali noreti ne tik akademiniu rekomendaciju  4u.gif

Aha, jau parasiau keliems universitetams uzklausimus, ko tiksliai reikia smile.gif
Pradesiu UCAS pildyti, jauciu bus neaiskumu visokiu, kazkaip baisu pradeti net biggrin.gif
Manau uzpildysiu UCAS ir iskart eisiu uzsiregistruoti. Tikiuos gauti salygini pasiulyma, tai iki to laiko gal jau busiu issilaikiusi, nes dabar apie ta IELTS nieko nezinau, nei kaip mokytis, nei kokia literatura pirkti schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tulpelyte: 06 spalio 2010 - 20:48