gal kas nors studijuoja tarptautinius rysius uzsienyje? :]
QUOTE(mikasi @ 2010 09 28, 15:18)
laba,
idomu - su kokiais LT pazymiais verta bent bandyt stot i UK top 10? as noriu antro bakalauro ir ketinu stos kaip mature student, nes turiu patirties toje srtyje, kurios bakalaura noriu mokytis.
isvis idomu kaip lietuviski mokyklos balai issivercia...
idomu - su kokiais LT pazymiais verta bent bandyt stot i UK top 10? as noriu antro bakalauro ir ketinu stos kaip mature student, nes turiu patirties toje srtyje, kurios bakalaura noriu mokytis.
isvis idomu kaip lietuviski mokyklos balai issivercia...
Bandyti verta su bet kokiais aišku su geresniais didesnė tikimybė įstoti
Jei neklystu, bendros (pažymių) vertimo sistemos nėra, todėl kiekvienas universitetas verčia kaip jiem geriau. Kaip buvo minėta, kai kurie net nepriima po mokyklos, reikalauja bent metų universitete...
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 09 29, 16:12)
Mastau stoti i galbut bankininkyste, ekonomika... Kazkodel masciau apie London Metropolitan universiteta, bet radau ir nevisai geru atsilipiemu apie ji Noriu butent Londone studijuot. Ar tureciau jau butent kazkokius dokumentus dabar pradeti trvarkyti, nes net nezinau nuo ko pradeti Ar galiu nusiusti i si universiteta klausima ar man mazdaug butu galimybe ten istoti, kaip del baigiamuju egzu ir pan., ar jie bus vertinami ar siusti tik tuomet, kai jau turi motyvacini laiska ir visu kitus butinus dalykus. Kokiu ten budu reikia siusti tas paraiskas? Atsiprasau, galbut uz tokius kvailus klausimus. Labai metausi tarp specialybiu - tarp fotografijos bei siu, kurias minejau. Nesu as ten kazkokia profe fotografe, tik tai, kad studijuodama fotografija buciau patenkinta, bet vat kazkokiu tai nuostabiu nuotrauku mano manymy nesu padariusi, galbut ir nesu sutverta tokiam dalykui, net ir su nuotrauku koregavimo programom nemoku dirbti bepriekaistu
Manau tau svarbiausia tvirtai apsispręsti ko nori Vistik fotografija ir ekonomika nėra tiek giminingos... o dėl paklausimo, tai manau nusiuntus pakankamai informacijos, gali juos sudominti ir gal pasiūlys vietą anksčiau Paprasčiausiai atsisėsk, gerai apgalvok viską ir parašyk emailą. Bent aš taip manau...
Aciu. I viena parasiau, parase, ko reikia, bet kaiko nesupratau, gal padesit issiaiskinti ko man cia reikia
You are requested to submit a personal statement, two references, one academic and one employment. Also copies of your qualifications, including English language.
Del to, kad ekonomika ir fotografija visiskai skirtingi dalykai, tai as zinau Mastau, jei apsispresiu stoti i fotografija, tai pirma stosiu i koledza, nes kaip sakiau nesu profe nors man tai patinka, o koledze gausiu kazkokiu pradmenu rimtesniu Labai metausi, kaip sunku pasipresti, negaliu tiesiog
Papildyta:
o dėl paklausimo, tai manau nusiuntus pakankamai informacijos, gali juos sudominti ir gal pasiūlys vietą anksčiau Paprasčiausiai atsisėsk, gerai apgalvok viską ir parašyk emailą. Bent aš taip manau...
O kaip manot, ka galeciau jiems nusiusti iskart. Gal savo metinius pazymius 11klases? Nes nei IELTS dar nieko nelaikiau. Ar su motyvaciniu sisusti? Nesu dar jo taip pat parasius, bet manau prisedus parasyciau. Ar ta metinius pazymius reikia kaipnors isversti i anglu kalba? Ar jie ten supras, ka as jiems nusiunciau Ir beto, ar galima viska taip siuntineti pastu? Reikia gal per kurkitur siusti visus tuos pazymius ir pan. Jezau, kaip as nieko nesigaudau. Atsiprasau uz tokius klausimus
You are requested to submit a personal statement, two references, one academic and one employment. Also copies of your qualifications, including English language.
Del to, kad ekonomika ir fotografija visiskai skirtingi dalykai, tai as zinau Mastau, jei apsispresiu stoti i fotografija, tai pirma stosiu i koledza, nes kaip sakiau nesu profe nors man tai patinka, o koledze gausiu kazkokiu pradmenu rimtesniu Labai metausi, kaip sunku pasipresti, negaliu tiesiog
Papildyta:
QUOTE(Ajste @ 2010 09 30, 21:01)
o dėl paklausimo, tai manau nusiuntus pakankamai informacijos, gali juos sudominti ir gal pasiūlys vietą anksčiau Paprasčiausiai atsisėsk, gerai apgalvok viską ir parašyk emailą. Bent aš taip manau...
O kaip manot, ka galeciau jiems nusiusti iskart. Gal savo metinius pazymius 11klases? Nes nei IELTS dar nieko nelaikiau. Ar su motyvaciniu sisusti? Nesu dar jo taip pat parasius, bet manau prisedus parasyciau. Ar ta metinius pazymius reikia kaipnors isversti i anglu kalba? Ar jie ten supras, ka as jiems nusiunciau Ir beto, ar galima viska taip siuntineti pastu? Reikia gal per kurkitur siusti visus tuos pazymius ir pan. Jezau, kaip as nieko nesigaudau. Atsiprasau uz tokius klausimus
o tai tu cia nuo kitu 2011 rudens nori mokytis ar kaip? kazkaip praskaiciau turbut...
ucas.com viskas ko reikia gi aiskiai gan surasyta buna, man atrodo..
QUOTE(Chr. @ 2010 10 01, 21:31)
o tai tu cia nuo kitu 2011 rudens nori mokytis ar kaip? kazkaip praskaiciau turbut...
taip, nuo kito rudens
tai va, dar yra laiko.. issilaikai IELTS, motyvacini ramiai parasai ir t.t.... ai pirmiausia ucas'e uzsiregint reik...
dokumentus gi iki sausio 15, man atrodo, nusiust galima...:]
QUOTE(Chr. @ 2010 10 01, 22:51)
tai va, dar yra laiko.. issilaikai IELTS, motyvacini ramiai parasai ir t.t.... ai pirmiausia ucas'e uzsiregint reik...
O jau galima kazkokias paraiskas i universitetus siusti? Ar siusti tik tuomet, kai turesiu visus butinus dalykus - IELTS, motyvacini...? Sakau, gal be ju priimtu Brangus tas Ielts laikymas
Sveikos Gal ką nors žinote apie gamtos mokslų specialybes (konkrečiau linkstu prie chemijos, biochemijos) užsienio universitetuose? Ypatingai domintų UK universitetai, bet jei žinote ir apie kitas valstybes, būtų neprošal gauti bet kokios susijusios info Kaip ten su įranga, laboratorijomis? Esu nemažai girdėjusi, kad nemažoje dalyje univerų galima daug ką daryti praktiškai, dėl joje esančio inventoriaus, ne taip, kaip Lietuvoje. Ir kokie tuomet reikalai su kainomis? Ačiū už ats.
Turiu dar klausimu. Klausinejaus cia per pazystamu pazystamus, kas stojo i UK universitetus. Tai zinokit sake kitur net neperase to IELTS egzamino, internete irgi radau kelis pasisakymus, kuriu taip pat neprase IELTS. KAzkaip rase UCAS anketoje, kad nelaikys jo Galvoju gal ir man taip daryti, o jei paprasys, tai eisiu laikyti... Kaip monot ar iseitu taip
Dar, kaip del paskolu, kur jas reikia tvarkytis bei kokiu laiku (ar jau zinant kad istojai)? Ar nuvykus (jei priims) jau i Londona ar is Lietuvos tvarkytis?
Kada mazdaug atsiuncia patvirtinima, kad istojai, jei prasyma nusiusciau apie lapkriti?
Dar, kaip del paskolu, kur jas reikia tvarkytis bei kokiu laiku (ar jau zinant kad istojai)? Ar nuvykus (jei priims) jau i Londona ar is Lietuvos tvarkytis?
Kada mazdaug atsiuncia patvirtinima, kad istojai, jei prasyma nusiusciau apie lapkriti?
Sveikos,
perskaičiau beveik visą temą, tačiau neužmačiau, kad kuri studijuotų/būtų studijavusi Italijoje ITALŲ kalba. Kadangi šiemet jau šaukštai po pietų, galvojų kažką pradėti kitais metais (plius pagilinsiu kalbos žinias iki C1 lygio, pataupysiu mokslams ir kt. ) ir pradedu po truputį rinktis medžiagėlę. Turiu LT ekonomikos magistrą, tačiau galvočiau studijuoti kažką savo malonumui ir kas man būtų nuoširdžiai įdomu Kol kas radau tik vienas studijas už 13tūkst. eurų metams , tai ieškau toliau. Sunkiausia apsispręsti, kas ne tik būtų įdomu, bet ir ateityje padėtų susirasti darbą
perskaičiau beveik visą temą, tačiau neužmačiau, kad kuri studijuotų/būtų studijavusi Italijoje ITALŲ kalba. Kadangi šiemet jau šaukštai po pietų, galvojų kažką pradėti kitais metais (plius pagilinsiu kalbos žinias iki C1 lygio, pataupysiu mokslams ir kt. ) ir pradedu po truputį rinktis medžiagėlę. Turiu LT ekonomikos magistrą, tačiau galvočiau studijuoti kažką savo malonumui ir kas man būtų nuoširdžiai įdomu Kol kas radau tik vienas studijas už 13tūkst. eurų metams , tai ieškau toliau. Sunkiausia apsispręsti, kas ne tik būtų įdomu, bet ir ateityje padėtų susirasti darbą
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 01, 18:20)
Aciu. I viena parasiau, parase, ko reikia, bet kaiko nesupratau, gal padesit issiaiskinti ko man cia reikia
Papildyta:
Papildyta:
Tu viso šito paragrafo nesupranti? Prašo motyvacinio, dviejų rekomendacijų (viena akademinė ir viena iš darbo) ir kvalifikacijų kopijų įskaitant susijusias su anglų kalba.
Pažymius rašyk lietuviškus, dalykus iš kurių pažymiai teks išversti
Siuntinėti paštu galima.
QUOTE(adone @ 2010 10 03, 10:23)
Sveikos Gal ką nors žinote apie gamtos mokslų specialybes (konkrečiau linkstu prie chemijos, biochemijos) užsienio universitetuose? Ypatingai domintų UK universitetai, bet jei žinote ir apie kitas valstybes, būtų neprošal gauti bet kokios susijusios info Kaip ten su įranga, laboratorijomis? Esu nemažai girdėjusi, kad nemažoje dalyje univerų galima daug ką daryti praktiškai, dėl joje esančio inventoriaus, ne taip, kaip Lietuvoje. Ir kokie tuomet reikalai su kainomis? Ačiū už ats.
Priklausomai nuo universiteto gausi daugiau ar mažiau praktinės patirties. Kai aš mokiausi laboratoriniai buvo po kelis kartus per savaitę. Bakaluro studijose nieko superinio nepadarysi (nebent būsi tikrai atkakli ir gera studentė, tada galėsi tartis su kažkuriuo dėstytoju, kad gauti įdomesnį baigiamąjį projektą bei galimybę padirbėti per vasarą). Bakalauro kainos standartinės (jei neklystu apie 3000 svarų sterlingų per metus). Jei turi daugiau klausimų, rašyk į až
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 10 03, 11:22)
Turiu dar klausimu. Klausinejaus cia per pazystamu pazystamus, kas stojo i UK universitetus. Tai zinokit sake kitur net neperase to IELTS egzamino, internete irgi radau kelis pasisakymus, kuriu taip pat neprase IELTS. KAzkaip rase UCAS anketoje, kad nelaikys jo Galvoju gal ir man taip daryti, o jei paprasys, tai eisiu laikyti... Kaip monot ar iseitu taip
Aš nelaikiau ir neprašė, BET tai buvo prieš daaaug metų be to, mano kalbos žinios matėsi iš pokalbio (stojau 2 ture ir viskas vyko telefonu). Susižinok kokie tiksliai reikalavimai konkrečiam universitete, konkrečiai specialybei.