Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Ajste @ 2010 08 09, 19:24)
Na, aš pirma įkišiu trigrašį ax.gif
Aišku čia tik mano nuomonė, nes turėjau giminių, kurie padėjo įsitvirtint, o ir laikai buvo kitokie (nors ir ne taip seniai viskas vyko).
Dėl galimybių įsidarbinti manau kaip taisyklė - didesnis miestas daugiau ir galimų darbo vietų, BET tuo pačiu ir norinčių įsidarbinti daugiau. Dabar JK plačiai diskutuojama apie aukštąjį mokslą ir jį baigusiųjų perspektyvas šiais krizės laikais (šią savaitę bus paskelbti egzaminų rezultatai). Škotijoje šiais metais mokslas vis dar nemokamas (škotams ir ES piliečiams), Anglijoje gali imti paskolą, kurią reikės gražinti arba prašytis valstybės paramos, kuri yra negražinama, bet ją aišku reikia tvarkytis kuo anksčiau, prašoma pateikti įrodymų, kad pati už mokslus susimokėti negali ir t.t. Aišku garantijų jokių nėra.
Darbas ir uždarbis priklauso nuo pačios norų. Jei nebus išranki ir eis dirbti kad ir valytoja problemų nebus, nors darbas semestro metu ribotas, vasarą gali dirbti, kad ir 24 val per parą.
Pragyvenimo kaina (vėl labai kartosiuos) priklauso nuo žmogaus-kur gyvena (barake ar atskirai nuomojasi su draugais bei kuriam mieste), ką valgo, kiek išleidžia drabužiams, knygoms, bilietams, buities reikmėms ir t.t. grubiai paskaičiavus sakyčiau vidutiniškai valganti mergina gyvenanti Londone netoli nuo universiteto turėtų išleisti nuo 120 svarų per savaitę g.gif  Aišku su laiku (jei nori) išmoksti taupyti, nebetaip rūpi madingai rengtis, atrandi nuolaidų kuponų pasaulį ir šiaip neturi laiko išlaidauti, nes arba dirbi arba mokaisi doh.gif  Bet kaip jau sakiau-labai priklauso nuo žmogaus.
Nežinau ar nors kiek padėjau, bet jei ką-klauskite ir pasistengsiu paaiškinti  4u.gif

Labai įdomu... smile.gif Ką jūs įskaičiuojate į tuos 120 svarų? Kiek maždaug kainuoja būstas, kiek maistas, kiek transportas ir kiek visa kita? Nes kiek žinau tai būstas gana brangus...
Atsakyti
QUOTE(studenčiukė @ 2010 08 10, 16:32)
Labai įdomu... smile.gif Ką jūs įskaičiuojate į tuos 120 svarų? Kiek maždaug kainuoja būstas, kiek maistas, kiek transportas ir kiek visa kita? Nes kiek žinau tai būstas gana brangus...

Aš skaičiavau, kad būstas 70 svarų per savaitę (nuomojantis privačiai), 5 svarai komunalinių mokesčių (dujos+elektra, jei gyvena vien studentai vadinamas council tax ir mokestis už vandenį neskaičiuojamas), autobuso nuolatinis (studentui) 11,60 (perkant menesiui ar metams pigiau), lieka apie 30 svaru viskam kitkam. Kaip jau sakiau, žiūrint ką ir kiek valgai ir kiek susiplanuoji pirkinius. Man asmeniškai apie tiek per savaitę vien maistui, bet aš tikrai netaupau blush2.gif
Kalbu apie Londoną.
Be to gi sakiau, kad NUO 120 svarų per savaitę ir tai labai salyginis skaičius. Daug kalbant telefonu, tūsijantis, važinėjant metro, perkant paruoštą maistą/valgant kavinėse, perkant buities reikmenis (daiktus) ir t.t. kaina auga. Šiaip iš patirties žinau, kad norint sutaupyt gali patapti labai kūrybingu ir netgi sugebi už minimalią kainą pavalgyt neblogam restorane ir pan cool.gif VISKAS PRIKLAUSO NUO ŽMOGAUS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 10 rugpjūčio 2010 - 20:13
QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 09, 16:35)
Tulpelyte, nestociau i koledza. Ten tokie vaikai susirenka  doh.gif

na drysiu pasigincyti,kad matyt priklauso nuo specialybes koledze,nes mano grupeje buvo dauguma 30meciu mirksiukas.gif (specialybe art&design foundation,be kurios negali stot i univera).

o siaip labai daug info mokslo klausimais uk cia:
http://www.anglija.com/forum/
Atsakyti
Ajste, ačiū smile.gif. Po truputį rankiojam trupinius ir bandom susiorientuoti. Nežinojau apie britų svarstymus kažką keisti mokslo apmokėjimo srity, dabar dar labiau nerimausiu, tuo labiau, kad dar visa 12-ta prieš akis.
Atsakyti
Zinau, kad yra kazkokia organizacija kuri padeda istoti, sutvarko visus dokumentus ir duoda informacija apie Danijos, Skotijos, Britanijos ir lygtais Norvegijos universitetus. Pasidomekite, jie isties gelbsti, suteikia daug informacijos ir nemokamai. Nelaukite ilgai, nes motyvacinius laiskus reik nusiust iki sausio 6d. berods mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pardavieja @ 2010 08 10, 21:11)
Ajste, ačiū smile.gif. Po truputį rankiojam trupinius ir bandom susiorientuoti. Nežinojau apie britų svarstymus kažką keisti mokslo apmokėjimo srity, dabar dar labiau nerimausiu, tuo labiau, kad dar visa 12-ta prieš akis.

Nėr už ką. Informacija mano gali būti senstelėjusi apie stojimus ir pan, bet kiek galėsiu pagal savo supratimą tikrai parašysiu 4u.gif
Su tais svarstymais būna daug kalba ir nieko nedaro doh.gif Bet šiemet nauja valdžia regis rimtai užsiėmė taupymu, todėl manau, kad šįkart tikrai bus pasikeitimų. Labai nepergyvenkit, tiesiog teks rimčiau užsiimt mokslais, nes geri pažymiai reikalingi tiek LT, tiek kitose šalyse. Be to nevisi pritampa svetimoj šaly... Kitaip tarian nesudė visų kiaušinių į vieną krepšį mirksiukas.gif

QUOTE(S@lsa @ 2010 08 10, 22:25)
Zinau, kad yra kazkokia organizacija kuri padeda istoti, sutvarko visus dokumentus ir duoda informacija apie Danijos, Skotijos, Britanijos ir lygtais Norvegijos universitetus. Pasidomekite, jie isties gelbsti, suteikia daug informacijos ir nemokamai. Nelaukite ilgai, nes motyvacinius laiskus reik nusiust iki sausio 6d. berods  mirksiukas.gif

Kas čia per organizacija? rolleyes.gif Anksčiau žinau Kalba (ar pan) užsiimdavo tokiais reikalais, bet jiems lyg ir susimokėt reikėdavo... Be to esu girdėjusi, kad kai kurios organizacijos "prastūminėja" universitetus su kuriais bendradarbiauja...
O kodėl iki sausio 6d? Čia kuriam stojimo "sezonui" ir kurioj šaly? JK pvz du stojimai-rudenį ir po Naujųjų rolleyes.gif
Atsakyti
Pas mus mokykloj buvo si organizacija, bet pavadinimo niekaip neprisimenu, nezinau, ar ji prastumineja universitetus, bet jeigu jusu netenkina universitetai, kuriuos ji siulo, gali issirinkti savo ir ten dirbantys zmones pades susitvarkyti dokumentus ir duos informacijos. O iki sausio 6d. todel, kad reik parasyt motyvacini laiska, tuomet kai univeras atrenka zmones, buna pokalbis, tada egzaminai lietuvoje. Nes antraip nespetu iki rugsejo visko padaryti. Mano nemazai klasioku stojo i UK tai su sistema susipazinau. Daug popierizmo, o tai uztrunka.
Atsakyti
Spėju, kad čia kalbat apie Kastu International, jie nemokamai konsultuoja 4u.gif
Atsakyti
Taip ta pati 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S@lsa @ 2010 08 11, 10:29)
Pas mus mokykloj buvo si organizacija, bet pavadinimo niekaip neprisimenu, nezinau, ar ji prastumineja universitetus, bet jeigu jusu netenkina universitetai, kuriuos ji siulo, gali issirinkti savo ir ten dirbantys zmones pades susitvarkyti dokumentus ir duos informacijos. O iki sausio 6d. todel, kad reik parasyt motyvacini laiska, tuomet kai univeras atrenka zmones, buna pokalbis, tada egzaminai lietuvoje. Nes antraip nespetu iki rugsejo visko padaryti. Mano nemazai klasioku stojo i UK tai su sistema susipazinau. Daug popierizmo, o tai uztrunka.

Aišku 4u.gif
Dėl to susiradimo pačiam, tai manau kas sugeba priimti tokį pagrįsta sprendima nesikreips į tokią organizaciją, nes patį viską pasidarys. Aš čia gal labiau iš atsargios pusės, vistik teko prisiklausyt visokių istorijų doh.gif Bet tai tikrai nereiškia, kad visos firmos/organizacijos tik ir lupa pinigus, prastūminėja tai, kas jiems naudingiau ir t.t.
Nežinau nuo ko či apriklauso, bet kai aš stojau, tai jokių pokalbių nebuvo, tik pridaviau pažymius (padiktavau telefonu) ir kai pagal juos pasiūlė vietą, ją priėmiau, atsiuntė anketas (standartinės vardas, pavardė ir t.t. +UCAS forma) tai nuvažiavau į universitetą su visais popieriais, bet praktiškai tai buvo tik formalumas (juk reikia parodyt, kad nesumelavai pažymių) ir tiek. Dar kartą priminsiu, kad stojau 2am ture. Gal dėl to? g.gif Be to universitetai ne pagal motyvacinius atrinkinėja, o pagal pažymius jau išlaikytų egzaminų arba prognozuojamus (tokiu atveju gali gauti sąlyginį pasiūlymą studijuoti). Dėl spėjimo tai nežinau, juk JK egzaminų rezultatus gavo tik dabar, o mokslai prasideda rugsėjo pabaigoj ir viską spės. Be abejo geriau viską tvarkytis anksčiau, nes gavus salyginį pasiūlymą tereikės gavus egzaminų rezultatus juos išsiųsti ir viskas, tada esant reikalui tvarkytis mokslų finansavimą thumbup.gif
O kas žinot daugiau apie minėtajį Kastu International papasakokit daugiau, manau bus naudinga mirksiukas.gif Ir gal žinot kodėl jie nemokamai konsultuoja? Ar labdaringa organizacija ar gauna valstybės paramą ar dar kaip? Man asmeniškai šiaip įdomu, bet gal kam pravers dėl perspektyvos nustatymo rolleyes.gif

4u.gif
Atsakyti
Na mano zinios visiskai kitokios apie stojimus, bet cia matomai priklauso nuo universiteto i kuri stojama. O apie ta organizacija galima pasiskaityt internete.
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galite patarti: ruosiuos vaziuoti gyventi i JAV ir klausimas iskilo ka daryti su diplomais [turiu bakalaura ir magistra VDU], ar juos versti vertimu biure ir tvirtinti notariskai, ar vaziuoti i Vilniu ir ten uzsideti apostile o tik paskui verstis i anglu k? Galvoju ten laikui begant i kokia magistrantura istoti, kiek girdejau galima, jeigu turi bakalaura nors ir kitoje salyje igyta... tik va klausimas su tais vertimais kaip elgtis?
Atsakyti