Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

sveikos gal kam teko studijuoti Norvegijoje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(?angeliux? @ 2010 07 12, 20:44)
matai kaip  g.gif  as jau buvau nusprendus nesimokyti siemet, nes galvojau, kad neistojau, bet... iskrete man poksta tas univeras ir siek tiek paveluotai gavau laiska, kad istojau  biggrin.gif juolab, kad stojau su kursioku, kurie, deja, neistojo...  tai dabar labai stipriai mastau, ka cia padarius, nes planai jau kitokie buvo  doh.gif
gal tu man gali nuoroda imesti?  g.gif  o kaip su gyvenama vieta? jums ja parupina? nes man tai paciai reik ieskotis  doh.gif  siaip turiu as Aarhuse pazystamu dar is Aalborgo universiteto, o kad lietuviu ten pilna, tai patikek tu manim  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu matai kaip fainiai, kad prieme bigsmile.gif Na mano nuomone tai tikrai neverta nebetest studiju, nes buvo kitokie planai ar del to, kad tektu vaziuot vienai 4u.gif
Del gyvenamos vietos tai ne, reikia patiem ieskotis, ko as dar net nepradejau biggrin.gif O siaip kaip manai labiau bendrabuty apsimoketu imt ar paciam kur ieskotis?

Nu va gal ir mes tada prisidesim prie ju biggrin.gif
Tikiuosi radai ka nors naudingo 4u.gif
Atsakyti
O kaip manot ar apsimoka stoti i Anglijos koledza? Vidurki turiu nebloga 9,45, bet galvoju ar koledzas nebus per "zemas dalykas" tokiam gan aukstam vidurkiui biggrin.gif Mat kazkodel esu susidarius nuomone, kad ten mokosi nelabai gerai besimokantys biggrin.gif Galvoju koledze mokytis butu lengviau ir trumpiau, tuo pat galeciau dirbti, nes i universiteta uzsieni stoti kuo toliau tuo labiau galvoju kad nebus finansiniu galimybiu blush2.gif doh.gif
Gyvent uzsieni nenoriu, tai butu idomu suzinoti, kaip cia Lietuvoje gryzus vertinamas Anglijos koledza pabaiges zmogus biggrin.gif Ar lengviau rasti darba, nei pvz. baigus koki Siauliu Universiteta?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tulpelyte: 17 liepos 2010 - 23:39
QUOTE(Bridzitt @ 2010 07 14, 09:45)
Nu matai kaip fainiai, kad prieme bigsmile.gif  Na mano nuomone tai tikrai neverta nebetest studiju, nes buvo kitokie planai ar del to, kad tektu vaziuot vienai 4u.gif
Del gyvenamos vietos tai ne, reikia patiem ieskotis, ko as dar net nepradejau  biggrin.gif  O siaip kaip manai labiau bendrabuty apsimoketu imt ar paciam kur ieskotis?

Nu va gal ir mes tada prisidesim prie ju biggrin.gif
Tikiuosi radai ka nors naudingo 4u.gif

siaip kita savaite turetu paaisket mano tolimesni planai mirksiukas.gif jeigu nepavyks, tuomet grisiu i Danija mirksiukas.gif
del barako... nu zinok nezinau, as Aalborg'e besimokydama gyvenau barake, nesiskundziau, salygos lb geros (pirtis, sporto sale, tinklinio, futbolo aiksteles, kaimynai draugiski,bet visi danai), bet dabar jau noreciau buto smile.gif kazkaip vis tiek kitaip nei barake, ypac jei jau atvaziuociau dviem metams smile.gif
Atsakyti
Sveikos, Lietuvoje siais metais baigsiu magistra ir susidomejau stoti i Suomija magistrantura. Gal kas zino ka nors apie Joensuu universiteta?
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif noriu užduoti klausimą dėl studijų Ispanijoje.Gal kas studijuoja ir galėtų pasidalinti žiniomis? Kokios studijų kainos bei kokie reikalavimai norint ten studijuoti? (kalbu ne tik apie didžiųjų miestų,bet apie visos šalies universitetus)...klausiu ne dėl savęs asmeniškai,bet dėl artimo žmogaus-mergina kitais metais baigs mokyklą,kadangi niekas nei iš mano,nei iš jos pažįstamų nestudijuoja Ispanijoje pagalvojau,kad gal SM atsiras kas galėtų painformuoti smile.gif
Atsakyti
sveikutes, si rudeni isvaziuoju i Anglija ir galvoju ten stoti i easter england university Norvidze, tai gal turite kokiu atsiliepimu apie ji?
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 07 18, 01:33)
O kaip manot ar apsimoka stoti i Anglijos koledza? Vidurki turiu nebloga 9,45, bet galvoju ar koledzas nebus per "zemas dalykas" tokiam gan aukstam vidurkiui biggrin.gif Mat kazkodel esu susidarius nuomone, kad ten mokosi nelabai gerai besimokantys  biggrin.gif  Galvoju koledze mokytis butu lengviau ir trumpiau, tuo pat galeciau dirbti, nes i universiteta uzsieni stoti kuo toliau tuo labiau galvoju kad nebus finansiniu galimybiu  blush2.gif   doh.gif 
Gyvent uzsieni nenoriu, tai butu idomu suzinoti, kaip cia Lietuvoje gryzus vertinamas Anglijos koledza pabaiges zmogus  biggrin.gif  Ar lengviau rasti darba, nei pvz. baigus koki Siauliu Universiteta?

Aciu  4u.gif

Jei vidurkis 12 klases, tai tikrai verciau stot i univera, nes koledzas vertinamas cia kaip kolegija-profesine mokykla kazkas tarpinio. Bet perspektyvos priklauso nuo specialybes kuria studijuoji.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo S@lsa: 06 rugpjūčio 2010 - 21:58
QUOTE(Nebraska @ 2010 07 08, 23:24)
Sveikos, rugsėjį pradedu eiti į dešimtą klasę. Ir jau nuo aštuntos klasės galvojau apie studijas užsienyje, ypač domina JAV. Galvoju studijuoti anglu kalbą. Vien dėlto, kad kalbos mokėjimas praverčia visur. ...
Noriu sužinoti kokia reali galimybė įstoti į pilnai apmokamus mokslus?
Kokios jūsų anglų žinios buvo nuvykus ir kokią patirtį turėjote bendraujant anglų kalba?
Jai gauni pilnai apmokamas studijas, kiek pinigų išleidžiate per metus išgyvenimui(įskaičiuojant viską).
Ką jūsų manymu yra lengviausia studijuoti anglakalbėje šalyje?
Kokiame universitete mokotės?
Ar sunku mokintis, adaptuotis ir pan.
Beje mano vidurkis yra 8,5. Aš nesu pasinešusi ant mokslų, mokinuosi tik tai kas man mieliausia ir kas bus būtiniausia vėliau. Todėl aš nesu kalikė ir prie knygų ilgiau nei 2 valandų neužsibūnu. Man nėra svarbu pažymys aš orientuota į bendrą išprusimą. Todėl, man reikalinga informacija pvz. vis tiek būna kažkokios sąlygos, kad išlaikyti nemokamą mokslą, tai kokios jos yra? Ir kiek laiko skiriate/skyrėte mokslams. Ačiū labai už visą informaciją.
Beje visi testai reikalingi prieš stojant į užsienio universitetus, ar galima juos bandyti laikyti dabar? Tiesiog įsivertinti save ir susipažinti su jais?

Pirmiausia, tai ne anglų kalba JAV studijuoti manau būtų sunku tongue.gif todėl bent jau anglų kalbą turi ne kalti, bet stropiai mokintis. Nustebtum sužinojusi kiek mokykloj išmoktų dalykų vėliau praverčia (aišku ir nereikalingų daug, bet geriau išmokti ir nepanaudoti, nei paskui gailėtis). Taip pat tavo pasisakymas, kad esi orientuota į bandrą išprusimą yra gan teisingas, BET daug priklauso nuo specialybės kurią pasirinksi, be to norint patekti į gerą mokymo įstagą (būk tai universitetas ar koledžas ar dar kas) turi nuoširdžiai domėtis savo sritimi ir būti šiek tiek "pasinešus" ant jos, kitaip tiesiog būsi nepakankamai gera. Deja "man nėra svarbu pažymys" dažnai (bet nevisada) tėra tinginių pasiteisinimas. Realiai kažkur stojant pirmiausia žiūrima į pažymius ir tik jei jie yra tinkamai žiūrima į kitus pasiekimus (nebent pasiekimai kažkokie išskirtiniai cool.gif ). Ir nebūtinai esi kalikas jei valandom sėdi prie knygų. Dar esi jauna ir suprantama, kad gali nežinoti ką nori gyvenime veikti, kokią profesiją pasirinkti, bet nepatariu rinktis specialybę pagal tai kaip lengva mokytis. Kaip taisyklė, kas lengva vienam, gali būti neįkandama kitam ar mirtinai nuobodu trečiam, todėl orientuokis į tai, kas tave domina, kokie tavo pomėgiai ir t.t. nes yra tikimybė, kad tai tau liks visam gyvenimui.
Daugelis dalykų apie kuriuos klausi labai priklauso nuo žmogaus. Adaptacija, kalbos mokėjimas kai išvažiuoji, specialybės... Taip pat jei dar nesiruoši priduoti dokumentų stojimui, manau ankstoka, nes per 2 metus viskas gali pasikeisti. Bent jau JK planuojamos įvairios reformos, nes krizė, visi taupo pinigus todėl tiek universitetai tiek valstybė yra priversti keisti finansavima, mažinti vietų ir t.t.
Testai yra mokami (kiek žinau), todėl kažin ar verta juos laikyti dėl pabandymo. Tačiau gausu mokymosi priemonių (knygų, cd) su testų pavyzdžiais. Galų gale internete pilna visų rūšių ir lygių testų.
Nepagalvok, kad kabinėjuosi, tiesiog komentuoju pagal tai kokį įspūdį sudarė tavo postas 4u.gif

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 07 17, 22:33)
O kaip manot ar apsimoka stoti i Anglijos koledza? Vidurki turiu nebloga 9,45, bet galvoju ar koledzas nebus per "zemas dalykas" tokiam gan aukstam vidurkiui biggrin.gif Mat kazkodel esu susidarius nuomone, kad ten mokosi nelabai gerai besimokantys  biggrin.gif  Galvoju koledze mokytis butu lengviau ir trumpiau, tuo pat galeciau dirbti, nes i universiteta uzsieni stoti kuo toliau tuo labiau galvoju kad nebus finansiniu galimybiu  blush2.gif  doh.gif 
Aciu  4u.gif

Kai sakai koledžas, turi galvoje atskirą koledžą ar koledžą-universiteto dalį? JK tokia sistema, kad kai kurie universitetai suskirstyti ne į fakultetus, o į koledžus, taigi nors praktiškai mokaisi koledže, išsilavinimas ir diplomas-universitetinis mirksiukas.gif
Dėl laiko, Anglijoje bakalauro studijos trunka 3 metus, kai kurie universitetai paskaitas veda vakarais arba pvz 3 dienas per savaite (tai visvien pilnas etatas), todėl mokslą su darbu (laiko prasme) galima suderinti. Nepamiršk, kad kaip studentė dirbti pilnu etatu vistiek negalėsi, nes yra valstybės nustatyti apribojimai.

QUOTE(S@lsa @ 2010 08 06, 20:57)
Jei vidurkis 12 klases, tai tikrai verciau stot i univera, nes koledzas vertinamas cia kaip kolegija-profesine mokykla kazkas tarpinio. Bet perspektyvos priklauso nuo specialybes kuria studijuoji.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tulpelyte, nestociau i koledza. Ten tokie vaikai susirenka doh.gif

As mokiausi univere, ir dirbau, ir pilnai save issilaikiau. Visks normaliai ir imanoma mirksiukas.gif Bakalaura mokiaus Brighton University, magistra University of Sussex. Jei kam bus aktualu, rasykit, pasidalinsiu patirtim mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo biti atskrend: 09 rugpjūčio 2010 - 15:39
QUOTE(biti atskrend @ 2010 08 09, 16:35)
As mokiausi univere, ir dirbau, ir pilnai save issilaikiau. Visks normaliai ir imanoma  mirksiukas.gif Bakalaura mokiaus Brighton University, magistra University of Sussex. Jei kam bus aktualu, rasykit, pasidalinsiu patirtim  mirksiukas.gif

Labai įdomu ir aktualu 4u.gif . Jei nesunku, gal galėtum (gal ir kitos besimokiusios anglijoj ar škotijoj prisidės) pasidalint patirtim, kaip ir už kiek ten galima pragyventi. Kokios galimybės save išlaikyt. Dukra baigė 11-ka, ir galvojam po 12-tos keliaut kur nors į Škotiją, nes kad ir kaip skaičiuojam, mokamo mokslo Lietuvoj nepatempsim finasiškai, dėl nemokamo visada yra rizika. Merginos vidurkis 9,34, jei teisingai pamenu, tai negalim būt niekuo įsitikinusios. O be to, jei jau studijuot tai ko ji maždaug nori, reiktų keltis į Vilnių. Giminių ten jokių, tai mano įsivaizdavimu, pragyvenimas kokioj Škotijoj, tikrai neturėtų būti brangesnis nei VLn. O mokslas, jeijau pavyktų įstot vienur ar kitur, garantuotai būtų nemokamas. O ir reitingai universitetų aukštesni. Tad jei nesunku, kiek maždaug reikia savaitei ar mėnesiui pragyvenimui, ar labai sudėtinga užsidirbt? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pardavieja @ 2010 08 09, 16:05)
Labai įdomu ir aktualu  4u.gif . Jei nesunku, gal galėtum (gal ir kitos besimokiusios anglijoj ar škotijoj prisidės) pasidalint patirtim, kaip ir už kiek ten galima pragyventi. Kokios galimybės save išlaikyt. Dukra baigė 11-ka, ir galvojam po 12-tos keliaut kur nors į Škotiją, nes kad ir kaip skaičiuojam, mokamo mokslo Lietuvoj nepatempsim finasiškai, dėl nemokamo visada yra rizika. Merginos vidurkis 9,34, jei teisingai pamenu, tai negalim būt niekuo įsitikinusios. O be to, jei jau studijuot tai ko ji maždaug nori, reiktų keltis į Vilnių. Giminių ten jokių, tai mano įsivaizdavimu, pragyvenimas kokioj Škotijoj, tikrai neturėtų būti brangesnis nei VLn. O mokslas, jeijau pavyktų įstot vienur ar kitur, garantuotai būtų nemokamas. O ir reitingai universitetų aukštesni. Tad jei nesunku, kiek maždaug reikia savaitei ar mėnesiui pragyvenimui, ar labai sudėtinga užsidirbt?  4u.gif

Na, aš pirma įkišiu trigrašį ax.gif
Aišku čia tik mano nuomonė, nes turėjau giminių, kurie padėjo įsitvirtint, o ir laikai buvo kitokie (nors ir ne taip seniai viskas vyko).
Dėl galimybių įsidarbinti manau kaip taisyklė - didesnis miestas daugiau ir galimų darbo vietų, BET tuo pačiu ir norinčių įsidarbinti daugiau. Dabar JK plačiai diskutuojama apie aukštąjį mokslą ir jį baigusiųjų perspektyvas šiais krizės laikais (šią savaitę bus paskelbti egzaminų rezultatai). Škotijoje šiais metais mokslas vis dar nemokamas (škotams ir ES piliečiams), Anglijoje gali imti paskolą, kurią reikės gražinti arba prašytis valstybės paramos, kuri yra negražinama, bet ją aišku reikia tvarkytis kuo anksčiau, prašoma pateikti įrodymų, kad pati už mokslus susimokėti negali ir t.t. Aišku garantijų jokių nėra.
Darbas ir uždarbis priklauso nuo pačios norų. Jei nebus išranki ir eis dirbti kad ir valytoja problemų nebus, nors darbas semestro metu ribotas, vasarą gali dirbti, kad ir 24 val per parą.
Pragyvenimo kaina (vėl labai kartosiuos) priklauso nuo žmogaus-kur gyvena (barake ar atskirai nuomojasi su draugais bei kuriam mieste), ką valgo, kiek išleidžia drabužiams, knygoms, bilietams, buities reikmėms ir t.t. grubiai paskaičiavus sakyčiau vidutiniškai valganti mergina gyvenanti Londone netoli nuo universiteto turėtų išleisti nuo 120 svarų per savaitę g.gif Aišku su laiku (jei nori) išmoksti taupyti, nebetaip rūpi madingai rengtis, atrandi nuolaidų kuponų pasaulį ir šiaip neturi laiko išlaidauti, nes arba dirbi arba mokaisi doh.gif Bet kaip jau sakiau-labai priklauso nuo žmogaus.
Nežinau ar nors kiek padėjau, bet jei ką-klauskite ir pasistengsiu paaiškinti 4u.gif
Atsakyti