Aurinija, nemanai, kad bus sunkoka parašyti motyvacinį laišką? Nes tavo pasirinktos studijų kryptys nors iš esmės ir yra giminingos, tačiau turi kiekviena savų svarbių niuansų, kuriuos manau derėtų atskirti laiške.. Nors nežinau, čia kaip pasuksi turbūt, galima sumaniai rašant viską suplakti Taip pat patarimas, gerai apsvarstyti ar tikrai nori į politiką/tarptautinius santykius, nes visgi tokios studijos bus labiau orientuotos į UK rinką, tai jei turi planų po studijų grįžti namo, patarčiau apsvarstyti visus galimus +/- . Bet jei tvirtai nusprendei, tai Edinburgo uni ir Škotija manau yra puikūs pasirinkimai
Sveikutes, dar karteli prasau patarimo.Gal kuri susidurete su dokumentu siuntimu
per UNI-ASISST. Niekaip negauname is ju atsakymo, o laikas jau spaudzia( iki 07-15 ) Gal galima vaziuoti tiesei i universiteta ir ten pateikti dokumentus
Kalba eina apie Vokietija
per UNI-ASISST. Niekaip negauname is ju atsakymo, o laikas jau spaudzia( iki 07-15 ) Gal galima vaziuoti tiesei i universiteta ir ten pateikti dokumentus
Kalba eina apie Vokietija
Sveikos,
Ziuriu didzioji dalis kalba apie UK universitetus bet gal yra studijuojanciu Aarhuss School of Business Danijoje istojau i finansus ir tarptautini versla, magistra ir nezinau, kaip pasielgti, vaziuoti ar ne
Jei kam reikia informacijos apie Danijos Aalborg universiteta, galiu pagelbeti, nes ten baigiau bakalaura
Ziuriu didzioji dalis kalba apie UK universitetus bet gal yra studijuojanciu Aarhuss School of Business Danijoje istojau i finansus ir tarptautini versla, magistra ir nezinau, kaip pasielgti, vaziuoti ar ne
Jei kam reikia informacijos apie Danijos Aalborg universiteta, galiu pagelbeti, nes ten baigiau bakalaura
QUOTE(?angeliux? @ 2010 07 08, 15:17)
Sveikos,
Sveika As ten galvoju studijuoti bakalaura, international management. Nezinau kiek ziurejau reitingus tai dabar jis yra 63 vietoj visame pasaulyje ir 2 Danijoj, tad manau, kad tai tikrai geras pasirinkimas
Sveikos, rugsėjį pradedu eiti į dešimtą klasę. Ir jau nuo aštuntos klasės galvojau apie studijas užsienyje, ypač domina JAV. Galvoju studijuoti anglu kalbą. Vien dėlto, kad kalbos mokėjimas praverčia visur. Esu skaičius įvairių istorijų, kaip reikia įstoti, pasirinkti universitetą ir pan., bet ko noriu nesužinau. Noriu sužinoti kokia reali galimybė įstoti į pilnai apmokamus mokslus? Kokios jūsų anglų žinios buvo nuvykus ir kokią patirtį turėjote bendraujant anglų kalba? Jai gauni pilnai apmokamas studijas, kiek pinigų išleidžiate per metus išgyvenimui(įskaičiuojant viską). Ką jūsų manymu yra lengviausia studijuoti anglakalbėje šalyje? Kokiame universitete mokotės? Ar sunku mokintis, adaptuotis ir pan. Beje mano vidurkis yra 8,5. Aš nesu pasinešusi ant mokslų, mokinuosi tik tai kas man mieliausia ir kas bus būtiniausia vėliau. Todėl aš nesu kalikė ir prie knygų ilgiau nei 2 valandų neužsibūnu. Man nėra svarbu pažymys aš orientuota į bendrą išprusimą. Todėl, man reikalinga informacija pvz. vis tiek būna kažkokios sąlygos, kad išlaikyti nemokamą mokslą, tai kokios jos yra? Ir kiek laiko skiriate/skyrėte mokslams. Ačiū labai už visą informaciją.
Beje visi testai reikalingi prieš stojant į užsienio universitetus, ar galima juos bandyti laikyti dabar? Tiesiog įsivertinti save ir susipažinti su jais?
Beje visi testai reikalingi prieš stojant į užsienio universitetus, ar galima juos bandyti laikyti dabar? Tiesiog įsivertinti save ir susipažinti su jais?
Nebraska, studijos tiek JAV, tiek Anglijoje turi savų pliusų ir minusų. Turėk omenyje, kad studijos JAV yra brangios, o norint gauti paskolą (ne stipendiją) reikia, kad už tave laiduotų JAV pilietis. Stipendijos duodamos tik kai kuriuose universitetuose ir koledžuose, bet tik itin gabiems ir talentingiems studentams, tad jei neturi kažkokių ypatingų pasiekimų moksle, gali būti labai sunku... Anglijoje bet kokiu atveju tektų imti paskolą, tačiau yra daugiau galimybių gauti pašalpą pragyvenimui ar vienkartinę metinę stipendiją (tik kai kuriuose uni ir dažniausiai už itin gerą mokymąsi, bet čia reiktų pasidomėti plačiau), tai pat palankios paskolos atidavimo sąlygos. Kaina berods 3200 eurų vieniems metams. Studijos Škotijoje ES piliečiams yra pilnai finansuojamos valstybės, o Velse tik dalinai (~1200 eurų metams).
Aurinija, žiūrint ką labiau motyvaciniame akcentuosi, ar kodėl nori studijuoti būtent tokius kursus, ar pasakosi daugiau apie save ir savo pasiekimus. Be šeip aš manau, jeigu gerai apgalvosi ir įtikinamai parašysi, tai neturėtų būti didelė problema, tiesiog berašydama atkreipk dėmesį Tik nepadaryk kaip aš ir nepasilik šio darbo paskutinei savaitei
Aurinija, žiūrint ką labiau motyvaciniame akcentuosi, ar kodėl nori studijuoti būtent tokius kursus, ar pasakosi daugiau apie save ir savo pasiekimus. Be šeip aš manau, jeigu gerai apgalvosi ir įtikinamai parašysi, tai neturėtų būti didelė problema, tiesiog berašydama atkreipk dėmesį Tik nepadaryk kaip aš ir nepasilik šio darbo paskutinei savaitei
QUOTE(Bridzitt @ 2010 07 08, 22:12)
Sveika As ten galvoju studijuoti bakalaura, international management. Nezinau kiek ziurejau reitingus tai dabar jis yra 63 vietoj visame pasaulyje ir 2 Danijoj, tad manau, kad tai tikrai geras pasirinkimas
o tu siemet jau galvoji vaziuoti? i pati Aarhus universiteta ar i Verslo mokykla? kad jis geras tai as zinau ir istoti i ji nera taip lengva, bet va turiu galvos skausma, nes nezinau ar tikrai noriu isvaziuoti ten viena
QUOTE(?angeliux? @ 2010 07 10, 15:17)
o tu siemet jau galvoji vaziuoti? i pati Aarhus universiteta ar i Verslo mokykla? kad jis geras tai as zinau ir istoti i ji nera taip lengva, bet va turiu galvos skausma, nes nezinau ar tikrai noriu isvaziuoti ten viena
Aha siemet, na ka tik baigiau 12 klase Stojau i Aarhus University - Institute of Business and Technology. Siaip galutinai aisku ar prieme bus aisku tik liepos 30.
Tai vis tiek ten viena nebutum, nes kiek zinau tai ten nemazai lietuviu studijuoja
Siaip as stojau per kastu, ten yra kaip ir forumas tai per ten gali susipazinti su tikrai nemazai zmoniu taip pat stojanciu siais metais
QUOTE(Bridzitt @ 2010 07 10, 19:08)
Aha siemet, na ka tik baigiau 12 klase Stojau i Aarhus University - Institute of Business and Technology. Siaip galutinai aisku ar prieme bus aisku tik liepos 30.
Tai vis tiek ten viena nebutum, nes kiek zinau tai ten nemazai lietuviu studijuoja
Siaip as stojau per kastu, ten yra kaip ir forumas tai per ten gali susipazinti su tikrai nemazai zmoniu taip pat stojanciu siais metais
matai kaip as jau buvau nusprendus nesimokyti siemet, nes galvojau, kad neistojau, bet... iskrete man poksta tas univeras ir siek tiek paveluotai gavau laiska, kad istojau juolab, kad stojau su kursioku, kurie, deja, neistojo... tai dabar labai stipriai mastau, ka cia padarius, nes planai jau kitokie buvo
gal tu man gali nuoroda imesti? o kaip su gyvenama vieta? jums ja parupina? nes man tai paciai reik ieskotis siaip turiu as Aarhuse pazystamu dar is Aalborgo universiteto, o kad lietuviu ten pilna, tai patikek tu manim
jau pagooglinau apie kastu