QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 22, 20:15)
I koki stojai? Ka mokeis? kiek metu?
Studijavau Bradford Uni. Medical engineering bakalauras. Pacio universiteto vidurkis UK yra kazkur per viduriuka, bet medical engineering specialybei yra laikomas geriausiu universitetu, taip pat labai neblogas norint studijuoti management studiju magistra. Universitetas laaaabai super, kaip ir buvo cia mineta anksciau, destytojai UK visai kitokie, padeda net ir ne su studijomis susijusiais klausimais. Mokytis buvo labai idomu, daug praktiniu uzduociu, aisku daug ir teorijos, bet ji pateikta idomiai ir jautesi paskata mokytis. Kad ir kaip ten butu, ten pat nebestudijuociau jei tektu rinktis is naujo. Didziausia ir vienintele problema yra miestas. As nesu rasiste, bet cia pagyvenus nebenoriu grizt daugiau niekada ir net ziuret i to miesto puse. Tris metus isgyvent aisku imanoma kol studijuoji, yra draugai ir pan, bet daugiau neverta ten likti nei minutei, jau iskart po egzaminu sesijos issikeliau i kita miesta. Esme tame, kad sio miesto gyventojai yra 99% babaju (Iranas, Pakistanas, Indija ir t.t) ir nezinau kaip kitur, bet bent jau cia tai jie pamate balta mergina iskart kimba, kiekvienas is eiles, kartais budavo baisu pareiti is darbo, tekdavo kviesti taxi, pazistamus lietuvius vaikinus nekarta buvo jie apipyle vandeniu tiesiog is pravaziuojancios masinos, man yra penki 'babajai' vaikinai sake kad nuzudys mane nes esu balta (jei cituojant juos tai 'white bastard'... dar ziauriau:)). Jau Lietuvoj man vaikinai atrode labai izulus kai kabinedavosi, bet bunant cia as net pasiilgdavau tu lietuviu. Gal dabar jums skaitant tai ir pasirodys kad as galbut islepusi arba isivaizduoju ko nera, bet reiktu tiesiog pabandyti tame mieste pagyventi bent menesiuka. Aisku visi studijuojantys lietuviai stumia kaip tik gali ant sios vietos, bet kazkaip isbunam tuos tris metus, ir patenkinti visi,ir baigiam univera. Pats miestukas grazus, universitetas labai grazus ir tvarkosi nuolat, statosi vis kazka naujo, tobuleja. tvarkarastis sudarytas buna irgi gana neblogai, yra laiko papildomam darbui kad save islaikyti. Nuo pagrindinu miesto vietoviu iki universiteto vazineja nemokamas autobusas. Lietuviu tikrai nemazai, turi net savo maza bureli universitete, organizuoja isvykas ir susitikimus. Nesigaliu kad cia studijavau, bet pasikartosiu, antra karta sito universiteto nebesirinkciau