Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 22, 20:15)
I koki stojai? Ka mokeis? kiek metu?  blush2.gif

Studijavau Bradford Uni. Medical engineering bakalauras. Pacio universiteto vidurkis UK yra kazkur per viduriuka, bet medical engineering specialybei yra laikomas geriausiu universitetu, taip pat labai neblogas norint studijuoti management studiju magistra. Universitetas laaaabai super, kaip ir buvo cia mineta anksciau, destytojai UK visai kitokie, padeda net ir ne su studijomis susijusiais klausimais. Mokytis buvo labai idomu, daug praktiniu uzduociu, aisku daug ir teorijos, bet ji pateikta idomiai ir jautesi paskata mokytis. Kad ir kaip ten butu, ten pat nebestudijuociau jei tektu rinktis is naujo. Didziausia ir vienintele problema yra miestas. As nesu rasiste, bet cia pagyvenus nebenoriu grizt daugiau niekada ir net ziuret i to miesto puse. Tris metus isgyvent aisku imanoma kol studijuoji, yra draugai ir pan, bet daugiau neverta ten likti nei minutei, jau iskart po egzaminu sesijos issikeliau i kita miesta. Esme tame, kad sio miesto gyventojai yra 99% babaju (Iranas, Pakistanas, Indija ir t.t) ir nezinau kaip kitur, bet bent jau cia tai jie pamate balta mergina iskart kimba, kiekvienas is eiles, kartais budavo baisu pareiti is darbo, tekdavo kviesti taxi, pazistamus lietuvius vaikinus nekarta buvo jie apipyle vandeniu tiesiog is pravaziuojancios masinos, man yra penki 'babajai' vaikinai sake kad nuzudys mane nes esu balta (jei cituojant juos tai 'white bastard'... dar ziauriau:)). Jau Lietuvoj man vaikinai atrode labai izulus kai kabinedavosi, bet bunant cia as net pasiilgdavau tu lietuviu. Gal dabar jums skaitant tai ir pasirodys kad as galbut islepusi arba isivaizduoju ko nera, bet reiktu tiesiog pabandyti tame mieste pagyventi bent menesiuka. Aisku visi studijuojantys lietuviai stumia kaip tik gali ant sios vietos, bet kazkaip isbunam tuos tris metus, ir patenkinti visi,ir baigiam univera. Pats miestukas grazus, universitetas labai grazus ir tvarkosi nuolat, statosi vis kazka naujo, tobuleja. tvarkarastis sudarytas buna irgi gana neblogai, yra laiko papildomam darbui kad save islaikyti. Nuo pagrindinu miesto vietoviu iki universiteto vazineja nemokamas autobusas. Lietuviu tikrai nemazai, turi net savo maza bureli universitete, organizuoja isvykas ir susitikimus. Nesigaliu kad cia studijavau, bet pasikartosiu, antra karta sito universiteto nebesirinkciau ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Domiuosi Photojournalism studijomis University of the Arts London.
Gal galėtumetė pagelbėti, kaip suprasti tokius reikalavimus? Kokie jų atitikmenys Lietuvoje?
"2 A levels plus 5 GCSEs (A-C), or equivalent qualifications..."

Iš anksto dėkui blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 06 28, 17:38)
Sveikos  4u.gif

Gal galėtumetė pagelbėti, kaip suprasti tokius reikalavimus? Kokie jų atitikmenys Lietuvoje?

Iš anksto dėkui  blush2.gif

Sveikute,pabandyk parasyti ar pasiskambinti paciam universitetui,nes kiekvienas jis turi vis kita ekvivalenta lietuvisku balu sistemai smile.gif as kai stojau klause ar baigsiu cia koledza ar vidurine lietuvoje,tai kai parasiau kad lietuvoje atrase ko is manes reikalauja,iskart balais verstais i lietuviska vertinimo sistema. smile.gif tad kiekvienas manau kitaip :] sekmes! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Arete @ 2010 06 29, 18:36)
Sveikute,pabandyk parasyti ar pasiskambinti paciam universitetui,nes kiekvienas jis turi vis kita ekvivalenta lietuvisku balu sistemai smile.gif as kai stojau klause ar baigsiu cia koledza ar vidurine lietuvoje,tai kai parasiau kad lietuvoje atrase ko is manes reikalauja,iskart balais verstais i lietuviska vertinimo sistema. smile.gif tad kiekvienas manau kitaip :] sekmes! 4u.gif

Ačiū, bandydiu rašyt bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 06 23, 18:46)
Ajste, ačiū  4u.gif  4u.gif  Bet aš, matyt, ne taip čia parašiau, neaiškiai. Aš tą buvau perskaičius jau, bet ačiū, kad padedi  4u.gif  Tiesiog ten klausiau, ar gautus egzaminų įvertinimus irgi vertina ir ar tuo pačiu principu kaip ir metinius pažymius.  blush2.gif smile.gif Atrašė, tai tik nukopijavo pastraipą iš to puslapio, ką jau skaičiau  doh.gif  o aš susidūriau su dar viena problema...  doh.gif Ten reikalaujama antros užsienio kalbos atitinkamo rezultato. O aš atsisakiau rusų, bet pasiemiau kaip pasirenkamą dalyką italų kalbą, o ji yra įskaitom, ne pažymiais...  unsure.gif

Na kaip aš suprantu (gal ir klystu, nes seniai tuo domėjausi), tai metinius pažymius vertina tik tada kai nėra egzaminų pažymių, o jei ir klausia jų tai tik kaip papildomos info. Kai aš stojau tai visko klausė, bet jei neklystu daugiausiai nulėmė egzminų pažymiai.
Dėl kalbos, tai įtariu labai tiktų lietuvių kalba, nes išsireiškimas yra "kita (nei anglų) kalba" mirksiukas.gif Kogero tai labiau orientuota į britus ir kitus anglakalbių šalių atstovus 4u.gif
QUOTE(Aurinija @ 2010 06 27, 12:48)
Aš dar klausimą turiu. Radau informaciją, kad Škotijoje MA reiškia ir bakalaurą, ir magistrą. Tai kodėl Edinburgo universitete prie tarptautinių santykių programos nurodyta tik tai, kas studijuojama trečiais ir ketvirtais studijų metais?  ax.gif http://www.ed.ac.uk/..._xml=degree.php
Nu nesusigaudau  doh.gif  blush2.gif

Dėl to bakalauro-magistro, tai šiek tiek klaidu, nes viskas priklauso nuo universiteto ir nuo dalyko. Kadangi tu nori studijuoti sociologinius mokslus Edinburge, po 4 metų gautum MA, kuris šifruojamas kaip Master of Arts. realiai diplomo atitikmuo yra bakalauras, bet istoriškai (Škotijoje ir būtent senuosiuose universitetuose) vadinamas magistru. Kaip pvz Lietuvoj butu vertinamas toks diplomas net nežinau g.gif JK škotiškas MA apytiksliai atitinka anglišką ar velsietišką BA.
Nežinau ar aiškiai paaiškinau blush2.gif

QUOTE(AgnĖ.** @ 2010 06 28, 18:38)
Sveikos  4u.gif

Iš anksto dėkui  blush2.gif

Mano supratimu (tikiuosi kas pataisys jei klystu) A levels (maždaug) atitinka lietuvišką pagrindinę mokyklą (10 klasių), o A levels - vidurinę (12 klasių). Čia apie egzaminus. JK GCSE pažymiai labai svarbūs (lyg ir svarbesni už A-levels...), tačiau vertinant užsieniečių (pvz lietuvių) išsilavinimą bent jau turėtų labiau atsižvelgti į 12 klasės pažymius bei egzaminus (norint įstoti į kai kuriuos JK universitetus reik bent metus atsimokyti universitete LT, nes vien vidurinio išsilavinimo maža).
A apytiksliai būtų 10 balų, B-9 ir t.t. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 29 birželio 2010 - 20:46
Labukas,

turiu keleta klausimu apie svedijos bendrabucius 4u.gif gal kas studijavot ten? prasykit i a.z. blush2.gif
Atsakyti
Ačiū, Ajste, dar kartą 4u.gif 4u.gif Supratau viską, ką pasakei. nes kai mėginau studijuot tą škotišką laipsnių sistemą, tai kažkoks nesusipratimas man, ten painiava doh.gif o kai parašiau į universitetą ir paklausiau, kokie reikalavimai lietuviams, tai va parašė: Lithuania
Minimum requirement: Secondary School Diploma / Maturity Certificate (Brandos Atestats) at 12th grade with grade 8-10 overall. In addition all applicants are required to demonstrate proficiency in English language (see below for details of accepted qualifications).

Ir jo, su kalba viskas ok. Tinka lietuvių kalba bigsmile.gif
Atsakyti
Aurinija, sakiau gi, kad viskas bus ok wink.gif
kaip suprantu tavo specialybe paklausi, tai tik patarsiu kuo daugiau uzklasines veiklos. Prisidek prie renginiu organizavimo, dalyvauk bureliuose... ir aisku viska surasyk i CV! smile.gif
beje, kaip tavo kelione? Neatsimenu ar jau rasei blush-anim-cl.gif:
Atsakyti
Kelionė tai buvo nereali, įsimylėjau Edinburgą... wub.gif Parsivežiau tiek įspūdžių, tiek teigiamų emocijų, nes viskas nerealiai buvo thumbup.gif Turbūt dar didelis įspūdis, nes pirmą kartą apsilankiau Škotijoj, tai niekur kitur nėra tokios kultūros, pastatų ir pan. Tai labai patiko kelionė, nenorėjau grįžt namo visai biggrin.gif Dabar įsitikinau 100 proc., kad tik į Škotiją tenoriu stot, daugiau niekur biggrin.gif
Atsakyti
sveiki

Na, visų pirma, norėčiau gal ir atsiprašyti, kad šitaip spontaniškai įsiveržiu pas jus dėl vieno vienintelio klausimo, bet kad labai prispyrė biggrin.gif

Norėjau paklausti, gal kas iš jūsų žino universitetų Italijoje (arba blogiausiu atveju Ispanijoje tongue.gif ), kur būtų galima studijuoti interjero dizainą anglų kalba? Danke
Atsakyti
QUOTE(lawr @ 2010 06 30, 20:14)
sveiki

Na, visų pirma, norėčiau gal ir atsiprašyti, kad šitaip spontaniškai įsiveržiu pas jus dėl vieno vienintelio klausimo, bet kad labai prispyrė  biggrin.gif

Norėjau paklausti, gal kas iš jūsų žino universitetų Italijoje (arba blogiausiu atveju  Ispanijoje tongue.gif ), kur būtų galima studijuoti interjero dizainą anglų kalba? Danke

Nėr čia ko atsiprašinėti, tam tokios temos ir yra, kad padėt kitiems mirksiukas.gif Pasiskaitinėk temos pradžią, jei neklystu buvo keletas merginų studijavusių Italijoje (gal net iš Ispanijos kokia g.gif ) ir pabandyk draugiškai parašyti až 4u.gif
Atsakyti
Gal yra stojančių šiais metais į uk? smile.gif Aš jau susidėliojau savo stojimus visus ax.gif
Edinburgh University - International Relations
Edinburgh University - Italian & Politics
Glasgow University - Politics
Dundee University - International Relations and Politics
Aberdeen University - International Relations
Atsakyti