Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Aurinija @ 2010 06 18, 17:15)
Gal ir kvailas klausimas, bet paklausiu.  blush2.gif Vakar draugė pasakė, kad atseit stojant į kelis universitetus, reikia rašyti skirtingus motyvacinius. Čia juk netiesa?  Juk nelogiška,  kai per bendrą sistemą pildai  g.gif

Stojant Jungtinėj Karalystėj motyvacinio laiško reikia tik vieno (nes viskas pildoma per vieną sistemą), stojant Amerikoj kiekvienam universitetui reikia atskiro motyvacinio laiško ax.gif
Atsakyti
QUOTE(studenčiukė @ 2010 06 20, 21:05)
Stojant Jungtinėj Karalystėj motyvacinio laiško reikia tik vieno (nes viskas pildoma per vieną sistemą), stojant Amerikoj kiekvienam universitetui reikia atskiro motyvacinio laiško  ax.gif

Ačiū 4u.gif aš ir galvoju, kad būtų visai nelogiška. smile.gif parašiau į Edinburgo universitetą ir paklausiau, kaip jie konvertuoja mūsų egzaminų balus į savo sistemą, tai labai laukiu atsakymo, o jie su jais, kaip pastebėjau, neskuba. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mebyli @ 2010 06 19, 23:46)
Sveikutes,
noreciau pasiteirauti, gal kas nors studijavo Vokietijoje magistratura?
Laukiu bet kokiu ziniu apie magistratura Vokietijoje  4u.gif (stipendijos, studijos ir etc.)

Sveikos,

mane taip pat domintų informacija. Ypač apie stipendijas, nes be jos liūdna būtų...
Atsakyti
Sveikos,esu uzsireginusi UCAS.com bet kadangi padariau tik 4 choicus tai zinau kad galiu ideti dar viena,bet kai spaudziu ant add choice visiskai niekas nevyksta. kodel taip? ka daryti? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 06 20, 22:47)
Ačiū  4u.gif aš ir galvoju, kad būtų visai nelogiška. smile.gif parašiau į Edinburgo universitetą ir paklausiau, kaip jie konvertuoja mūsų egzaminų balus į savo sistemą, tai labai laukiu atsakymo, o jie su jais, kaip pastebėjau, neskuba.  ax.gif

Cituoju:
We welcome applications from students with the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate), although for some degrees it is necessary to have additional qualifications.
The information below provides a summary of the minimum entry requirements required by each of the three Colleges within the University. The final decision to offer you a place will be taken with reference to the whole UCAS application, including academic grades, personal statement and academic reference. Having the minimum academic requirements does not guarantee the offer of a place but rather ensures entry to the selection process. For some degree programmes, relevant work experience will be required.
For many degree programmes, we will expect you to have studied specific subjects within the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate). Where we ask applicants taking Scottish Qualifications Authority (SQA) Highers for a specific subject(s) we will normally ask you for the same subject(s) in the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate). Specific subject requirements at SQA Higher for each degree programme can be found at the beginning of each subject entry via the online degree finder. Details of the grades required for the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate) can be found below.
College of Humanities and Social Sciences
Minimum requirement: Secondary School Diploma / Maturity Certificate (Brandos Atestats) at 12th grade with grade 8-10 overall. In addition all applicants are required to demonstrate proficiency in English language, holding one of the qualifications accepted by the University. These are minimum entry requirements. For nearly all degree programmes demand for places is much higher than places available so not all applicants who meet the required entry level will receive an offer. The majority of offers will be made to students who achieve grades well above the minimum entry requirement. In 2007 and 2008 the offer threshold for most degree programmes was achieved/predicted scores 9 and 10 in all subjects.

http://www.sra.ed.ac.uk/
4u.gif

QUOTE(materiallove @ 2010 06 21, 21:13)
Sveikos,esu uzsireginusi UCAS.com bet kadangi padariau tik 4 choicus tai zinau kad galiu ideti dar viena,bet kai spaudziu ant add choice visiskai niekas nevyksta. kodel taip? ka daryti? 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Cia panasu i technine problema, tai gal reiketu bandyt UCAS'o paklaust? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 06 17, 15:49)
Ačiū  4u.gif Aš planuoju pati stoti, bet tik pamačiau, kad ten dabar galima studijų klausimais parašyt ir, kad atsako, tai ir užklausiau  rolleyes.gif O tu gal į UK stojai?  blush2.gif

Taip, stojau i UK universiteta ir uz maziau nei menesio jau baigiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ziogas88: 22 birželio 2010 - 18:45
QUOTE(Ziogas88 @ 2010 06 22, 19:44)
Taip, stojau i UK universiteta ir uz maziau nei menesio jau baigiu  bigsmile.gif

I koki stojai? Ka mokeis? kiek metu? blush2.gif
Atsakyti
Ajste, ačiū 4u.gif 4u.gif Bet aš, matyt, ne taip čia parašiau, neaiškiai. Aš tą buvau perskaičius jau, bet ačiū, kad padedi 4u.gif Tiesiog ten klausiau, ar gautus egzaminų įvertinimus irgi vertina ir ar tuo pačiu principu kaip ir metinius pažymius. blush2.gif smile.gif Atrašė, tai tik nukopijavo pastraipą iš to puslapio, ką jau skaičiau doh.gif o aš susidūriau su dar viena problema... doh.gif Ten reikalaujama antros užsienio kalbos atitinkamo rezultato. O aš atsisakiau rusų, bet pasiemiau kaip pasirenkamą dalyką italų kalbą, o ji yra įskaitom, ne pažymiais... unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes mamos smile.gif studijuoju Londone Greenwich University. Jei kiltu kokiu klausimu jums tai galeciau pagelbeti gal smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Arete @ 2010 06 24, 00:39)
Sveikutes mamos smile.gif studijuoju Londone Greenwich University. Jei kiltu kokiu klausimu jums tai galeciau pagelbeti gal smile.gif  thumbup.gif

Nu ir kaip ten? Ka studijuojat? Brangios studijos? Kaip prieme i univiera - reikalavo egzu ar uzteko pusmeciu ivertinimu? bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
Aš dar klausimą turiu. Radau informaciją, kad Škotijoje MA reiškia ir bakalaurą, ir magistrą. Tai kodėl Edinburgo universitete prie tarptautinių santykių programos nurodyta tik tai, kas studijuojama trečiais ir ketvirtais studijų metais? ax.gif http://www.ed.ac.uk/..._xml=degree.php
Nu nesusigaudau doh.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tulpelyte @ 2010 06 25, 21:45)
Nu ir kaip ten? Ka studijuojat? Brangios studijos? Kaip prieme i univiera - reikalavo egzu ar uzteko pusmeciu ivertinimu?  bigsmile.gif  4u.gif

Studijuoju Events Management bigsmile.gif Studijos begalo idomios,nekemsa i galva to ko nereikia. Mokomes kaip konkreciai ir gerai atlikti savo darba,gauname pasiulymu savanoriskam darbui prisideti prie renginiu ivairiu,koncertu 02 arenoje tokiu atlikeju kaip Madonna ir panasiai. Mokytis gana lengva jei nedirbi. Nes daug laiko mokslams reikia skirti namie,svarankiskam darbui. Atsiskaitymai visi rasomi namie ir ikeliami per internetine universiteto sistema ( tai labai patogu mums uzsienieciams nes parasius darba namie,galima pasitikrinti klaidas ). Per visus metus klaseje buvo pora atsiskaitymu,ir tai tik grupines prezentacijojs,kurios trunka 10 minuciu thumbup.gif Destytojai nuostabus,ner ka lyginti su lietuviais.Sie nesusikauste,entuziastiski ir matosi-mylintis savo darba. Bendravimas su jais puikuis,daznai ziema paskaita universiteto kabinete iskeisdavome i musu grupes pasisedejima kartu su destytoju Starbucks kavinukeje ir mokydavomes ten smile.gif Jei turi kokiu problemu,destytojui gali emaila rasyt nors ir velu sekmadienio vakara.Atsakyma gausi po 10-15 minuciu,nes visi jie gauna primininmus apie gauta laika mobiliu telefonu ir niekad nenumoja ranka i studento problema,nesvarbu kokia maza ar didele ji butu smile.gif aplinka universiteto taip pat nuostabi,prie pat upes,zaliu plotu milijonas :] o ir pastatu grozis neapsakomas :]
Kai stojau i universiteta,prase tik vidurines baigimo atestato kur pazymiai visi nebutu maziau 8 (man tai pavyko puikiai,nes vidurkis buvo 9,6) ir IELTS testo,kurio bendras balas butu 6,5. Didele itaka turi motyvacinis ir rekomendacinis laiskas. Mokslai metams kainuoja 3200 svaru mazdaug. Taciau man moketi neteko ne cento. Jei esi praeitus mokseciu metus dirbes uk ir turi tam tikras mokesciu formas,o pajamos nebuvo dideles tai gali viska susitvarkyti taip,kad studijas apmoketu valstybe. O kieno pajamos didesnes arba nera dirbe uk irgi yra iseitis- Student Loan. Tai beprocente paskola studentams. Jos nereikia grazinti kol nepabaigi studiju ir iki tol kol baigus studijas metinis atlyginimas nesiekia 15000 svaru. Jei uzdirbate daugiau tai nuo sumos virsijancios 15000 bus nuskaiciuojami 9 procentai per menesi. Jei jusu atlyginimas baigus studijas taip ir nepasiekia 15000 svaru per metus,po 25 metu skola valstybei yra nurasoma,teigiant jog studijos jums nepasitvirtino ir naudos is ju negavote.
Atsakyti