Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

kaip jus taip sugebat, turet tokius vidurkius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 03 12, 19:36)
Oho, čia tai pasistengei su tokiu vidurkiu  biggrin.gif  mano rekordas 9,6  biggrin.gif Tame ir esmė, kad niekur neradau  doh.gif  blush2.gif  arba aš jau ieškot visai nemoku, arba nematau, arba tikrai nėr  biggrin.gif na, kitą savaitę einu į profesinio informavo centrą mokykloje, tai gal pavyks išsiaiškinti  rolleyes.gif  ir jei dar bus klausimų, pasiteirausiu tavęs  4u.gif

O bandei ivest SQA i Google? Man pats pirmas rezultatas tiko mirksiukas.gif
Bet manau tu nevisai ten ziuri. Turbut skaitai skyreli "prospective students", o "international students" kogero tiktu labiau ir butu aiskiau 4u.gif
Sekmes PICe tikiuos pas jus mokykloj jis geras ir suteiks reikiamos info thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 13, 13:31)
O bandei ivest SQA i Google? Man pats pirmas rezultatas tiko mirksiukas.gif 
Bet manau tu nevisai ten ziuri. Turbut skaitai skyreli "prospective students", o "international students" kogero tiktu labiau ir butu aiskiau 4u.gif
Sekmes PICe tikiuos pas jus mokykloj jis geras ir suteiks reikiamos info thumb_yello.gif

Aha, ieškojau jau kelis sykius smile.gif Nu ir vėpla aš, bet nematau tokio skyrelio nors tu ką doh.gif blush2.gif kas čia daros su manim biggrin.gif bet tikrai išsiaiškinsiu, gal dabar galva per daug nedirba, kad nematau biggrin.gif
Atsakyti
Aurinija, o jei pabandytum Scottish Qualifications Authority smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 12, 14:44)
Tai gal placiau papasakok apie savo situacija? Kodel pasirinkai butent sita mokymo istaiga, kodel butent JAV? Nes dabar toks ispudis, kad ivedei i google "noriu mokytis dizaino uzsienyje" ir pasirinkai viena is pasiulytu variantu, o tada prisijungei prie SM, kad kiti tau susakytu viska ko reikia, paaiskintu sistema, kuria rodos net nesidomejai blink.gif  Gal as cia per ziauriai, bet paprasciausiai toks ispudis susidaro  4u.gif

Suprantu, kad toks vaizdas susidarė, bet tai visai ne taip. Tiesiog man šis universitetas yra priimtiniausias, gal dėl jo mokymo programos, dėl apgyvendinimo, dėl daug praktikos, aš jau gal metus vis dairiausi, bet dabar galiausiai apsisprendžiau. Pradėjau klausinėti info to puslapio, bet niekas nieko neatrašo, tiesiog laiko nedaug ir reikia, kuo skubiau sužinoti, todėl ir kreipiausi čia patarimo. Ir jeigu šis universitetas nebūtų to vertas tikrai nevažiuočiau taip toli nuo namų, aš visus variantus bandžiau ir Londone, bet nei vienas neprilygsta šitam.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 14, 18:55)
Aurinija, o jei pabandytum Scottish Qualifications Authority smile.gif

Tai, kad aš taip ir vedžiau. Nu tikrai, kad vėpla vakar visiška buvau, kad nieko nemačiau doh.gif blush2.gif Bet dabar paieškojau, daugiau radau, jau aiškiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 03 15, 10:34)
Tai, kad aš taip ir vedžiau. Nu tikrai, kad vėpla vakar visiška buvau, kad nieko nemačiau  doh.gif  blush2.gif  Bet dabar paieškojau, daugiau radau, jau aiškiau  smile.gif

Ech Aurinija...
Stai ka raso potencialiems studentams is LT:
For many degree programmes, we will expect you to have studied specific subjects within the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate). Where we ask applicants taking Scottish Qualifications Authority (SQA) Highers for a specific subject(s) we will normally ask you for the same subject(s) in the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate). Specific subject requirements at SQA Higher for each degree programme can be found at the beginning of each subject entry via the online degree finder. Details of the grades required for the Secondary School Diploma/Award of Brandos Atestatas (Maturity Certificate) can be found below.
Jei ziuri koki dalyka konkreciai (as ziurejau Business studies(MA)) reikalavimai tokia:
GCE A Levels: BBB. GCSE Mathematics at Grade B. Mathematics AS or A Level strongly preferred. Reiskias reikia is triju dalyku tureti pazymius bent B, Matematikos bent B, pageidautina, kad butum laikes matematikos vidurines egzamina (pagal ju sistema, gali mokykla baigt 16os, t.y. su musu pagrindiniu issilavinimu=10 klasiu; grubiai aiskinant).
jauciu liksi man skolinga sokolada mirksiukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(popola @ 2010 03 14, 19:34)
Suprantu, kad toks vaizdas susidarė, bet tai visai ne taip. Tiesiog man šis universitetas yra priimtiniausias, gal dėl jo mokymo programos, dėl apgyvendinimo, dėl daug praktikos, aš jau gal metus vis dairiausi, bet dabar galiausiai apsisprendžiau. Pradėjau klausinėti info to puslapio, bet niekas nieko neatrašo, tiesiog laiko nedaug ir reikia, kuo skubiau sužinoti, todėl ir kreipiausi čia patarimo. Ir jeigu šis universitetas nebūtų to vertas tikrai nevažiuočiau taip toli nuo namų, aš visus variantus bandžiau ir Londone, bet nei vienas neprilygsta šitam.

Na paziurinejau as atidziau ta psl, bet nelabai suprantu kuo ju mokymo programa pranasesne uz Londono universitetus ir apgyvendinimas taipogi standartinis. Uz tokia kaina $25,000 - $35,000 plius apgyvendinimas $3,000 plius maistas, drabuziai, pramogos, aisku dar kelione ten ir atgal ir viza (kurios manau reikes, nes vaziuoji ilgesniam laikui) gausis $45,000 (bent as taip isivaizduoju, nes vieta ne is pigiausiu-LA cool.gif ). aisku tavo financines padeties nezinau, gal gali sau tai leisti, bet manyciau variantas Europoj, kur yra reali galimybe gaut financine parama (jei jos reikia) ir galu gale esi gerokai arciau namu (jei uzeis depresija ar sventes noresi praleist su namiskiais) butu geriau.
O info uzsisakinejai prie "admissions information request"? Ar bent emaila atsiunte, kad tavo uzklausa gauta ir lauk pastiniko? g.gif Zinau telefonu buna problemu, nes tai adresa ne taip isgirsta tai dar ka, bet online turetu but viskas automatizuota g.gif
Atsakyti
Užsakinėjau jokios info aš negaunu. O aš, kai skaičiavau už viską tai virš 80 tūkstančių litais, aišku dar egzamino TOEFL išlaidos, dar viza, bet šiaip manau taupiai pragyventi, o kur jūs randate Londone tuos universitetus? Nes aš gal 6 radau, bet šis pats geriausias. Gal dėl to kad jį visi taip giria, kurie mokosi. Dar būtų gerai kad metus tik reiktų, nes kai kuriose specialybėse du reikia.
Atsakyti
QUOTE(popola @ 2010 03 15, 17:30)
Užsakinėjau jokios info aš negaunu. O aš, kai skaičiavau už viską tai virš 80 tūkstančių litais, aišku dar egzamino TOEFL išlaidos, dar viza, bet šiaip manau taupiai pragyventi, o kur jūs randate Londone tuos universitetus? Nes aš gal 6 radau, bet šis pats geriausias. Gal dėl to kad jį visi taip giria, kurie mokosi. Dar būtų gerai kad metus tik reiktų, nes kai kuriose specialybėse du reikia.

UCAS 30+ universitetu ismeta ir kiekvienam bent po pora Fashion design variantu (pvz su vadyba, su tekstiles dizainu ir t.t.) visoj JK. Trukme 2-4 metai. Jei svarbu prestizas, tai pvz Heriot-Watt universitetas Edinburge pakankamai aukstai (Art and Design kategorijoj), 5 variantai, visi po 4 metus. Gauni bakalaura. Be to, aip jau kalbejom sitoj temoj-mokslas nemokamas, pragyvenimas nera brangus. Dar pvz Goldsmiths College Londone, tik dizainas (kelios atmainos), koledzas neblogas (ten princese Beatrise mokosi, tai manau tikrai nera belenkoks mirksiukas.gif )
Be to pagal specialybe manau butu tikslingiau ziuretis Universitetu Italijoj, Madride, Barselonoj, Paryziuj bigsmile.gif Kazkaip labiau asocijuojasi su mada ir dizainu mirksiukas.gif
Jei pagyras skaitei to uni saite ar kazkur kur su juo susije, tai juk jie neskelbs, kad studentai nepatenkinti lotuliukas.gif

p.s.
O e-mail'o patvirtinima gauni, kad tavo uzklausa uzregistruota? g.gif
Atsakyti
Negaunu, bet aš jau lyg ir apsisprendžiau kad į tą Fidm universitetą nežinau kodėl bet man jis labiausiai priimtinas, be to ir draugė ten žada važiuoti mokytis tai būtų ne taip sunku. Bet mes su ja abi tos informacijos kaip ir negauname tikrai nežinau kur kreiptis, nors žinoti kokių pažymių baigimo reikia..
Atsakyti
Ajste, ačiū 4u.gif 4u.gif Tokia apgailėtina pasijutau blush2.gif doh.gif Kai nuvažiuosiu studijuot į Edinburgą, tau atvešiu už tai skanų lietuvišką šokoladą biggrin.gif
Atsakyti