Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Ellenyte @ 2010 03 10, 08:10)
dėkuj smile.gif jau radau atsakymą, kad daugelyje šalių tos apostilės nereikia smile.gif užtenka paprasto vertimo, patvirtinto notaro. šalių sąrašas

Idomu g.gif Tai kodel tada reikalauja, kad gimimo liudijimas isduotas JK butu su apostile/legalizuotas? Specialiai dabar ilindau i Lietuvos ambasados psl, kad pasitikrinti ir vis dar tas pats reikalavimas. Kaip visad-dvigubi standartai doh.gif
rikki-tikki-tavi Pasipasakok kuo uzsiimi ir kur, gal ir tu gali pakonsulti is savo patirties mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 10, 13:05)
Idomu g.gif  Tai kodel tada reikalauja, kad gimimo liudijimas isduotas JK butu su apostile/legalizuotas? Specialiai dabar ilindau i Lietuvos ambasados psl, kad pasitikrinti ir vis dar tas pats reikalavimas. Kaip visad-dvigubi standartai doh.gif

Nesuprasi čia jų tos sistemos, kažkodėl žurnale "Magistrantūra užsienyje '10", kur aprašytos stojimo procedūros, rašoma, kad reikia tos apostilės sotjant į UK. Bet niekas, kieno klausiau, iš stojusių nėra apie tai girdėjęs, tai nusprendžiau ir aš ignoruoti...
Atsakyti
QUOTE(Ellenyte @ 2010 03 10, 14:14)
Nesuprasi čia jų tos sistemos, kažkodėl žurnale "Magistrantūra užsienyje '10", kur aprašytos stojimo procedūros, rašoma, kad reikia tos apostilės sotjant į UK. Bet niekas, kieno klausiau, iš stojusių nėra apie tai girdėjęs, tai nusprendžiau ir aš ignoruoti...

Na, kaip jau sakiau, susizonok kokie konkreciu universitetu reikalavimai, nes gali paaisketi, tad ten kur pasirinkai, jos reikia, o geriausia viska turet is anksto thumbup.gif Ir siaip (velgi kartojuosi) jei pasidaryti ta apostile nesukelia dideliu problemu (nereik specialiai vaziuot i kita LT gala) ir kaina simboline (ar isvis moket nereikia) ja pasidarius bus rami sazine, ne tik dabar, bet ir ateiciai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 10, 17:49)
Ir siaip (velgi kartojuosi) jei pasidaryti ta apostile nesukelia dideliu problemu (nereik specialiai vaziuot i kita LT gala) ir kaina simboline (ar isvis moket nereikia) ja pasidarius bus rami sazine, ne tik dabar, bet ir ateiciai mirksiukas.gif

Kainuoja 35 Lt, aišku neblogai ją būtų turėti ateičiai, BET užtrunka 5 darbo dienas, o aš kaip tik nelabai turiu laiko laukti - paėmiau atostogas ir per jas noriu viską sutvarkyti, o dar reikia rekomendacijas pasirašyti, personal statement ir sulaukti ielts rezultatų. Kiek žiūrėjau universitetų reikalavimus, niekur apie legalizavimą neužsimenama, tai gal praslysiu. smile.gif
Atsakyti
Noriu stoti į Los Angelo FIDM http://fidm.edu/ Stočiau į Fashion Design reiktų skubios pagalbos rašo išsilavinimo laipsnis (AA) tai kaip suprasti?
Atsakyti
Ajste, jei tau 9 tik vidutiniškas įvertinimas, tai jau nebežinau... biggrin.gif mano pirmo semestro vidurkis bendrai 9,4 tai tikiuosi ir toliau gerai mokytis rolleyes.gif Čia tokie reikalavimai,kur noriu: SQA Highers: AABB GCE A Levels: AAA. Tai kaip man ten bus, nes jų sistemos yra balais iki šimto, o pas mus pažymiai, ar konvertuos? Šitoj vietoj nelabai susigaudau su jų standartais g.gif
Atsakyti
QUOTE(popola @ 2010 03 11, 15:16)
Noriu stoti į Los Angelo FIDM http://fidm.edu/  Stočiau į Fashion Design reiktų skubios pagalbos rašo išsilavinimo laipsnis (AA) tai kaip suprasti?

Nelabai zinau kokia JAV sistema, bet jei panasu i JK, tai turetu buti auksciausias balas (A) is reikiamu egzaminu. Labai atidziai neziurejau, bet tam psl neradau nieko apie ivertinimus g.gif bet gal raso kai renkiesi registracija smile.gif
Siaip siulau pasieskoti info apie vertinimo sistema JAV ir gal bus aiskiau mirksiukas.gif
Beje, labai jau brangiai pas juos kainuoja istoti-virs $500 doh.gif Na bet gal JAV visur taip bigsmile.gif

QUOTE(Aurinija @ 2010 03 11, 18:30)
Ajste, jei tau 9 tik vidutiniškas įvertinimas, tai jau nebežinau...  biggrin.gif mano pirmo semestro vidurkis bendrai 9,4 tai tikiuosi ir toliau gerai mokytis  rolleyes.gif Čia tokie reikalavimai,kur noriu: SQA Highers: AABB GCE A Levels: AAA. Tai kaip man ten bus, nes jų sistemos yra balais iki šimto, o pas mus pažymiai, ar konvertuos? Šitoj vietoj nelabai susigaudau su jų standartais  g.gif

blush2.gif Kazkada geriau mokiausi, paskutinis kelis metus nusimokiau doh.gif Bent pagal savo ankstesnius pazymius (pamenu kai baigiau 8 klase vidurkis buvo 9.8
smartass.gif new_russian.gif lotuliukas.gif )
Galva dabar nelabai dirba, tai neissifruoju tu visu sutrumpinimu, bet manau praso pagrindines (GCSE) pazymio A, ir/arba vidurines (A levels) AAA (triju dalyku). SQA turbut butu koks Scotish... atitikmuo blush2.gif Del vertimo, jie turi savo sistemas ir issivercia, bet grubiai tai A butu 10 ir manau 9, B-8 ir t.t. g.gif Nazinau, gal kur nete galima butu rasti pazymiu konvertavimo pavyzdi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 10, 11:05)
rikki-tikki-tavi Pasipasakok kuo uzsiimi ir kur, gal ir tu gali pakonsulti is savo patirties mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

kolkas nieko nuostabaus- viename is Londono koledzu baigineju Access to Nursing and Midwifery kursa. bet jau su nekantrumu laukiu kitu metu- Greenwich'iaus universitete pradesiu studijuoti akuserija (midwifery).
del patirties.. chm.. perejusi visa UCAS sistema su Personal Statement rasymais galiu pakonsulti siuo klausimu.
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 12, 00:22)
Nelabai zinau kokia JAV sistema, bet jei panasu i JK, tai turetu buti auksciausias balas (A) is reikiamu egzaminu. Labai atidziai neziurejau, bet tam psl neradau nieko apie ivertinimus g.gif  bet gal raso kai renkiesi registracija smile.gif
Siaip siulau pasieskoti info apie vertinimo sistema JAV ir gal bus aiskiau mirksiukas.gif
Beje, labai jau brangiai pas juos kainuoja istoti-virs $500 doh.gif  Na bet gal JAV visur taip bigsmile.gif
blush2.gif Kazkada geriau mokiausi, paskutinis kelis metus nusimokiau doh.gif Bent pagal savo ankstesnius pazymius (pamenu kai baigiau 8 klase vidurkis buvo 9.8
smartass.gif  new_russian.gif  lotuliukas.gif )
Galva dabar nelabai dirba, tai neissifruoju tu visu sutrumpinimu, bet manau praso pagrindines (GCSE) pazymio A, ir/arba vidurines (A levels) AAA (triju dalyku). SQA turbut butu koks Scotish... atitikmuo  blush2.gif  Del vertimo, jie turi savo sistemas ir issivercia, bet grubiai tai A butu 10 ir manau 9, B-8 ir t.t. g.gif  Nazinau, gal kur nete galima butu rasti pazymiu konvertavimo pavyzdi mirksiukas.gif

Žinau kad brangu todėl ir teiraujuosi. Pasiruošusi pakloti nemažus pinigėlius todėl ir noriu kažko daugiau sužinoti bandžiau jiems internetu rašyti neatrašo. Ir nežinau nei kokių pažymių reikia, nei kokį išsilavinimo laipsnį galima gauti baigus tą universitetą. Ištikrųjų tai JAV negyvenu ir net susisigaudau aš nieko apie tą įstojimą ir visa kita..
Atsakyti
QUOTE(popola @ 2010 03 11, 22:25)
Žinau kad brangu todėl ir teiraujuosi. Pasiruošusi pakloti nemažus pinigėlius todėl ir noriu kažko daugiau sužinoti bandžiau jiems internetu rašyti neatrašo. Ir nežinau nei kokių pažymių reikia, nei kokį išsilavinimo laipsnį galima gauti baigus tą universitetą. Ištikrųjų tai JAV negyvenu ir net susisigaudau aš nieko apie tą įstojimą ir visa kita..

Tai gal placiau papasakok apie savo situacija? Kodel pasirinkai butent sita mokymo istaiga, kodel butent JAV? Nes dabar toks ispudis, kad ivedei i google "noriu mokytis dizaino uzsienyje" ir pasirinkai viena is pasiulytu variantu, o tada prisijungei prie SM, kad kiti tau susakytu viska ko reikia, paaiskintu sistema, kuria rodos net nesidomejai blink.gif Gal as cia per ziauriai, bet paprasciausiai toks ispudis susidaro 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(popola @ 2010 03 12, 00:25)
Ištikrųjų tai JAV negyvenu ir net susisigaudau aš nieko apie tą įstojimą ir visa kita..

Jeigu reikia daug informacijos, gal reiktų kreiptis dėl konsultacijos, kad ir čia
Atsakyti
QUOTE(Ajste @ 2010 03 11, 22:22)
smartass.gif  new_russian.gif  lotuliukas.gif )
Galva dabar nelabai dirba, tai neissifruoju tu visu sutrumpinimu, bet manau praso pagrindines (GCSE) pazymio A, ir/arba vidurines (A levels) AAA (triju dalyku). SQA turbut butu koks Scotish... atitikmuo  blush2.gif  Del vertimo, jie turi savo sistemas ir issivercia, bet grubiai tai A butu 10 ir manau 9, B-8 ir t.t. g.gif  Nazinau, gal kur nete galima butu rasti pazymiu konvertavimo pavyzdi mirksiukas.gif

Oho, čia tai pasistengei su tokiu vidurkiu biggrin.gif mano rekordas 9,6 biggrin.gif Tame ir esmė, kad niekur neradau doh.gif blush2.gif arba aš jau ieškot visai nemoku, arba nematau, arba tikrai nėr biggrin.gif na, kitą savaitę einu į profesinio informavo centrą mokykloje, tai gal pavyks išsiaiškinti rolleyes.gif ir jei dar bus klausimų, pasiteirausiu tavęs 4u.gif
Atsakyti