Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(sesyte @ 2005 05 11, 18:51)
Katyte, jei tik vyras išleidžia ir tu turi nors šiek tiek noro, būtinai važiuok. Vėliau tokių progų gali nebepasitaikyti. Aš pati studijavau Suomijoje 1,5 metų. Labai patiko ir tuos metus prisimenu su didžiausia nostalgija. Man gal buvo lengviau, nei tau būtų, nes aš laisvai suomiškai šneku. Bet pažinojau lietuvių, kurie tik anglų mokėdami, kuo puikiausiai jautėsi ten smile.gif Nušviesiu šiek tiek apie pačią šalį ir jos gyventojus - šalis graži, gamta skirtinga nei Lietuvoje (šalčiau, bet šaltis sausas, todėl ir prie -30 nėra taip jau baisu), visa sistema valstybėje labai patraukli, ypač švietimo, žodžiu tikra Europos Sąjunga, o ne taip kaip pas mus - teoriškai. Vat žmonės tai čia jau kita kalba - būtent vien dėl jų nenorėčiau gyventi Suomijoje  visą laiką. Šalti, užsidarę, sunkiai bendraujantys, drovūs, bet jei jau susidraugauji, tai gerą draugą įsigyji visam gyvenimui smile.gif

Dėkui, aš jau nutarus važiuoti ir dokumentus dabar tvarkausi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katyte @ 2005 05 13, 21:39)
Dėkui, aš jau nutarus važiuoti ir dokumentus dabar tvarkausi.  mirksiukas.gif

Katyte, thumbup.gif sėkmės! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Katyte @ 2005 05 13, 18:39)
Dėkui, aš jau nutarus važiuoti ir dokumentus dabar tvarkausi.  mirksiukas.gif

Sekmes! Turku labai smagus miestelis, praleidau ten beveik 3 metus thumbup.gif Su anglu kalba jausies kuo puikiausiai.
Beje, marfa is forumo ten gyvena dabar , susisiek, gal pabendrausit mirksiukas.gif

O siaip, vaziuojant i kitas salis studijuoti visada galima paprasyt pinigu is ju paciu (pvz, suomijoj,- CIMO, vokietijoj- Humboldt, etc). Tereikia netinget pasiieskot kas juos dalina mirksiukas.gif Kazkada ir LT duodavo (Atviros Lietuvos Fondas, pvz,) bet nzn kaip yra dabar....seniai beprasiau pinigu ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 01 birželio 2005 - 17:12
Situacija tokia: esu dešimtokė (16,5 m.), mokykloje mokausi anglų kalbą. Jau porą mėnesių rimtai mąstau apie mainų programą. Norėčiau kokiam mėnesiui išvykti į Dž. Britaniją(ar bent jau į angliškai kalbančią šeimą kažkur). Tai būtų labai didelė patirtis man. Bet kai pasiskaičiau pusmetis kainuoja 10 000 Lt blink.gif blink.gif blink.gif Tėvai net ir labai norėdami negalėtų už tiek nupirkti doh.gif sad.gif Kaip dar įmanoma susiorganizuoti mainų programą(ir ne tokiam ilgam laikui, ir ne taip brangiai)? Mokausi neblogai, manau (pernai metų vidurkis 9,5 o šįmet dar nežinau, bet turėtų būti panašiai blush2.gif ). Gal ką žinote? Ar pačios dalyvavote?

Dėkui, už info 4u.gif
Atsakyti
Mamytės, 4u.gif

Gal esate girdėjusios, ar studijavusios atviruose užsienio universitetuose (pvz The Open University in London). Ar verta studijuoti. Kaip ten įstoti, kaip sekasi mokytis ir pan. Pasidalinkite žiniomis 4u.gif

Aš radau pora nuorodų:

http://www3.open.ac....out/index.shtml

www.open.ac.uk/london/

Atsakyti
Nu apie mokyklines mainų programas tai deja nieko nežinau, bet pati pernai per Erazmus mainus studijavau. Pats fainiausias laikas visom prasmėm buvo, ech kad dar kas išleistų blush2.gif
Atsakyti
jeigu tavo tevai neuzdirba labai labai labai daug (nes ten yra tox limitas kuri lietuvoj nedaug pasiekia) tau uz moksla didziojoje britanijoje moketi nereikia. tik uz pragyvenima. belieka istoti. sekmes!
Atsakyti
Moterytes, gal kam teko i Graikija vaziuoti? Gavau vieta TEI of Kavala, kitu metu pavasario semestrui, t.y. diplominio rasymui. Gal kas zinot kaip sistema veikia? Rasau ten ir ginuose ten, ar grizus reikia gintis. Ir dar kazkas cia minejo kad gavo valsybine stipendija, o tai ji cia prie Erasmus tos pliusuojasi? Ir kaip ja gauti? Gal kokiu nuorodu turit?
Aciu!
Atsakyti
Norechiau visas padrasinti vaziuoti ir mokytis uzsienyje, visai kitaip ptadedi pasauli suprasti. Ash priesh vos ne 4 metus ishvaziavau i Shvedija doktoranturos daryti, dabar anglijoje Oksforde tesiu, ginsiuosi shvedijoje. pliusas tas, kad ishmoksti anglu kalba ir tikra moksla daryti, susipazisti su daugybe zmoniu ish daugybes shaliu. Minusas, del kurio shirdi dar ir dabar gelia, prarandi ryshius su draugais, ish 20 lieka 1-3, ash buvau ishtekejusi, vyra palikau su salyga kad atvaziuos prisijungs, po metu ishsiskyriau, nes neatvaziavo ir nezinau kada lietuvon grishiu.. realiai pamaschius turbut niekada, nes salygos palankios klostosi tapti kazkuom, o grizus bus rutina ir apsimestinis 'mokslo' darymas.. Rashykit vitasupemama@gmail.com jei norite detalesnes info
Atsakyti
Sveikos, as irgi siuo metu uzsikretus ideja vaziuoti studijuoti i uzsieni. nusiziurejau svedijoje lund universiteta. norejau paklausti gal kuri kokiu nuogirdu apie si universiteta turite ar gal yra tokiu kurios ten studijavo butu puiku isgirsti atsiliepimu. taip pat norejau paklausti gal kuri neseniai laikete toefl ir gre testus ir pirkote knygutes pasiruosimui tai as visai noreciau jas pirkti parasykit i az
Atsakyti
QUOTE(kristi3d @ 2006 04 01, 14:05)
Sveikos, as irgi siuo metu uzsikretus ideja vaziuoti studijuoti i uzsieni. nusiziurejau svedijoje lund universiteta. norejau paklausti gal kuri kokiu nuogirdu apie si universiteta turite ar gal yra tokiu kurios ten studijavo butu puiku isgirsti atsiliepimu. taip pat norejau paklausti gal kuri neseniai laikete toefl ir gre testus ir pirkote knygutes pasiruosimui tai as visai noreciau jas pirkti parasykit i az

Ash darau daktara lundo universitete. o ka pati studijuoti noretum? Gamtos mokslai ten klesti, tik pastaruoju metu jie uztrumpino naujoku priemima, tai ir lietuviu apmazejo. Erazmininku privaziuoja. jei trumpai, universitetas geras, kopenhaga arti, studentishkas miestas. Sunku rasti gyvenama vieta, patarchiau rupintis labai ish anksto.. Jei pagalbos reikes eik i lundo lietuviu namus http://www.geocities.com/llnamai/ , tautiechiai pades.
Papildyta:
O kam tau TOEFL? pasidaryk IELTS British council vilniuje organizuoja. Taip pat priimtinas visur, o daug lengvesnis. Ash pati ji dariau.
Atsakyti
kadangi mano sritis ekonomika apziurejau finansu srities studijas, kurios trunka metus ir kiek supratau mokslas ten nemokamas ir dar galima stipendija remeju gaut thumbup.gif o jiems tas ielts tinka? ir kiek zinau dar gre testa reik atlikt jei nori pobakalaurines studijas studijuoti ar tu tik ielts testa darei ir viskas? beje jei nesunku parasyk kaip sudetingumas mokymosi, sistema kokia ir pan. man laaaabaaaai idomu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti