Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Ajste, o ką pati studijuoji? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Babi* @ 2010 03 01, 20:22)
Ajste, o ką pati studijuoji? blush2.gif

Siap vadinasi cardiovascular medicine, bet as visad verciu kaip kardio-biologija ax.gif
Atsakyti
Strathclyde ir nėra tarptautinių santykių schmoll.gif o kadangi aš noriu būtent jų, tai man atkrenta. Dar mačiau, kad tokia specialybe yra Aberdeen universitete. Gal kartais apie jį ką žinai? rolleyes.gif
Atsakyti
O tai Škotijoje ir magistrantūra nemokamai? ax.gif praeitais metais, kai domėjausi, tai mokama buvo, tik žinau, kad bakalauras - ne
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 03 02, 20:02)
Strathclyde ir nėra tarptautinių santykių  schmoll.gif o kadangi aš noriu būtent jų, tai man atkrenta. Dar mačiau, kad tokia specialybe yra Aberdeen universitete. Gal kartais apie jį ką žinai?  rolleyes.gif

Deja, apie Aberdeen nieko nzn schmoll.gif
O tu tikrai apsisprendei, kad tau butent sito kurso reikia? is savo patirties, tai zinau, kad tai kaip isivaizduoji ka mokysies ir ka mokaisi is tikruju yra skirtingi dalykai. Vakar kaiptik toks promo buvo, sako, kad dauguma zurnalistu turi anglu kalbos diplomus, todel norint tapti zurnalistu labiau apsimoka stoti ne i zurnalistika, o i anglu kalba. taigi pagalvokite ir apie tai ka pasirinkote mirksiukas.gif o siaip jie ten pristate toki nauja internetini puslapi http://www.bestcourse4me.com Ten lyg ir gali atsirinkti kursa/universiteta pagal tai ka nori mokytis arba pagal tai, ka nori dirbti thumbup.gif Pati gerai neapziurejau (kaip ir nelabai yra prasmes ax.gif ), bet gal pravers 4u.gif

Uz magistra reikia susimoketi blush2.gif tas pats ir Anglijoj (velse ir Siaures Airijoj itariu taip pat). Manau pas juos sistema sutvarkyta specialiai taip sutvarkyta. Beje, JK magistro laipsnis nera butinas norint mokytis doktoranturoj (aisku bakalauro ivertinimas turi buti ne zemesnis nei 2.1), todel ir i magistro laipsni ziurima kiek kitaip negu pvz Lietuvoj smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 03 kovo 2010 - 13:49
QUOTE(Babi* @ 2010 01 29, 16:19)
O ar pripažįsta Lietuvoje itališką diplomą? Ar mokslo kokybė geresnė nei Lietuvoje? Ar yra gerų universitetų(noriu studijuoti kažką iš šių profesijų:vadyba, buhalterija), bet kad būtų dėstoma anglų kalba?  4u.gif

Geriausias Italijos vadybos universitetas yra Bocconi (Milane) http://www.uniboccon...ation Tree/Home . Mano universitetas turi su Bocconi double degree, todėl žinau nemažai apie juos. Mokslo kokybė gera, Europoje labai pripažįstama. Vienintelis, kas tikrai blogai - studijų administracija. Su manimi studijuojantis Bocconi bakalaurą baigęs italas mėnesį diplomo negalėjo gauti, nes su administracija niekaip susikalbėt negalėjo. Ką jau kalbėt apie užsieniečius... Šiaip viskas dėstoma anglų kalba, bet italų kalbos reiktų šiaip kasdienai (kad ir su administracija besibarant tongue.gif ).
Atsakyti
Ajste, ačiū už atsakymus 4u.gif Gaila, man niekaip neatidaro tos nuorodos... kalbant apie mane, tai aš visad labai norėjau į tarptautinius santykius ir (arba) politikos mokslus. Mane žavi ta sritis, juolab, kad yra ir galimų kombinacijų rinktis su istorija, kalbomis. Ši specialybė mano sena svajonė rolleyes.gif Juolab viena pažįstama išvyko šiemet į Portsmouth universitetą tarptautinius santykius, jai viskas patinka, tai tikiuosi, kad taip ir man bus smile.gif beje, o gal gali pasakyti kiek maždaug tau išeina pragyvenimui lėšų per mėnesi? Žinau, kad priklauso nuo to, kaip gyveni, kiek skiri ir pan, bet būtų įdomu sužinot. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 03 03, 14:11)
Ajste, ačiū už atsakymus   4u.gif  Gaila, man niekaip neatidaro tos nuorodos... kalbant apie mane, tai aš visad labai norėjau į tarptautinius santykius ir (arba) politikos mokslus. Mane žavi ta sritis, juolab, kad yra ir galimų kombinacijų rinktis su istorija, kalbomis. Ši specialybė mano sena svajonė rolleyes.gif Juolab viena pažįstama išvyko šiemet į Portsmouth universitetą tarptautinius santykius, jai viskas patinka, tai tikiuosi, kad taip ir man bus  smile.gif beje, o gal gali pasakyti kiek maždaug tau išeina pragyvenimui lėšų per mėnesi? Žinau, kad priklauso nuo to, kaip gyveni, kiek skiri ir pan, bet būtų įdomu sužinot.  blush2.gif

ner uz ka drinks_cheers.gif
Jei neatidaro nuorodos, tiesiog suvesk i google ir bandyk is ten eiti mirksiukas.gif
GU tikrai yra politikos mokslai. Berods viena mano drauge juos studijuoja g.gif nors jinai kazkoki dviguba, gal su literatura rolleyes.gif Kita panele (velgi jei neklystu) studijuoja centrines ir rytu Europos studijas bigsmile.gif O kombinaciju cia bet kokioj programoj gali rinktis ir paciu neitikimiausiu taip pat, pvz kokia matematika ir ispanu kalba. Ir kiekviena semestra vis ka naujo renkiesi thumbup.gif
Apie islaidas pragyvenimui, tai tikrai as ne geriausias asmuo patarti, nes mano pajamos didesnes nei eilinio studento, tai ir islaidos atitinkamai didesnes blush2.gif
Na, gali pasiskaiciuot, kad butu pvz £300 per men uz busta, £20 transportui, £100 maistui, £20 higienos prekem. Na, plius pramogos, drabuziai, kosmetika, mobilusis. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ajste: 03 kovo 2010 - 16:34
Prasau gelbekit - truksta informacijos apie stojima. Kas galit issamiai paaiskint nuo ko pradet ir ka daryt: noriu studijuoti teise/viesuosius rysius/tarptautinius santykius (neapsisprendziu) . Noreciau baigus vidurine studijuoti Paryziuje, Sorbonoje. Taigi kiek supratau Sorbonos universitetu yra ne vienas, paaiskinkit placiau? Stociau be jokiu mainu programu, taigi kaip man ir kur registruotis? Kokiu papildomu dokumentu reikia? Ar butinai reikia prancuzu kalbos? (mokiausi ja anksciau, taigi pagrindus turiu, bet butu gerai, jai studijos butu anglu kalba) Kaip ten su stipendijom ir mokesciu uz studijas? Ir kaip uzsidirbti pinigeliu ten pragyvenimui studijuojant? Labai prasau, paaiskinkit issamiai, nes niekaip nesusigraibau pilnos informacijos ir kiekvieni aiskina vis kitaip.
Atsakyti
Politikos mokslai dar būna dažniau, bet aš žiūrėjau ar tarptautiniai santykiai patys yra. rolleyes.gif Visai norėčiau tarptautiniai santykiai ir istorija, man labai įdomu ir patinka istorija. rolleyes.gif Tiek klausimų turėjau dėl studijų Škotijoje, o dabar esant galimybei paklaust, nieko nebeatsimenu. Kaip tyčia doh.gif doh.gif Tiesa, dar vienas klausimas. Kaip manai, kiek verta atsižvelgt į UK universitetų reitingą? Jei nepavyktų į Edinburgą, galvoju apie Aberdeen. Jis žemiau trisdešimtuko. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurinija @ 2010 03 04, 18:09)
Politikos mokslai dar būna dažniau, bet aš žiūrėjau ar tarptautiniai santykiai patys yra.  rolleyes.gif Visai norėčiau tarptautiniai santykiai ir istorija, man labai įdomu ir patinka istorija.  rolleyes.gif Tiek klausimų turėjau dėl studijų Škotijoje, o dabar esant galimybei paklaust, nieko nebeatsimenu. Kaip tyčia doh.gif  doh.gif  Tiesa, dar vienas klausimas. Kaip manai, kiek verta atsižvelgt į UK universitetų reitingą? Jei nepavyktų į Edinburgą, galvoju apie Aberdeen. Jis žemiau trisdešimtuko.  smile.gif

Cia labai keblus klausimas g.gif daug kur diskutuota yra, visokiu nuomoniu gali prisiklausyt, bet apsispresti teks paciai.
As jau kazkur rasiau, kad pirmas diplomas is prastai vertinamo uni, o antras is labai gero (kaiptik dabar pasitikrinau siemetinius reitingus, ogi vienas 108 ir 5 vietos atitinkmai) doh.gif
Vat pavyzdiuj jei paziurejus i Times lentele Cambridge yra antroj vietoj tik del didesnio studentu:destytoju santykio ir zemesnio "good honours" procento, pagal kitus rodiklius lenkia Oxford drinks_cheers.gif
Jei tik nori uzsikabinti, gali stoti betkur, o paskui jei tikrai netenkins kokybe-pereini i kita uni, arba baigti bakalaura ir tada stoti kur auksciau. Ir dar manau priklauso nuo taves pacios-jei esi atyvi, gerai mokaisi ir pan, tai automatiskai CV bus geresnis (surasysi visa "uzklasine" veikla), geriau sutarsi su destytojais-gausi geresnes rekomendacijas, plius turesi galimybe pasinaudoti ju rysiais ir pan.
mano situacijoj buvau labai patenkinta tuo uni, kuris labai zemai vertinamas (ypac kai teko susidurti su studentais is sustresniu uni ir paaiskejo, kad jie praktikos turejo gal desimt kartu maziau nei mes tongue.gif ). Ir geresnis uni buvo geras. Ten gal is taves daugiau tikimasi, destytojai sustresni, daugiau resursu...bet nieko tokio super-duper nepastebejau schmoll.gif
Aberdeen yra 33 vietoj pagal Times reitingus, tai pakankamai geras vertinimas, tai siuo atveju sakyciau nesuk galvos mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas zino kaip yra su anglu kalbos ivertinimais stojant i bakalauro studijas anglu kalba Svedijoje? ar uzskaito valstybini anglu kalbos egzmanina laikyta Lietuvoje ir kokio rezultato reikia? ax.gif
Atsakyti