Gali but....
Tai va, jau seniau klausiau, bet gal kas zinot ka nors apie studijas Prancuzijoj arba Turkijo?
Seip zinau apie sias salis daugmaz pagrindinius dalykus, bet gal ka naujo suzinociau.. noriu nuomoniu daugiau isgirst
QUOTE(Chr. @ 2010 01 24, 18:51)
Mokslas per metus kainuoja 600-1000 eurų.
Pamiršau pridurti - nelabai gerai išmanau mokėjimo sistemą, bet žinau, kad susimokėjus už mokslus, vėliau yra galimybė atgauti pinigus. Plius- daug kam būna skiriama stipendija, kuri yra tikrai nemenka
Be to, studentai turi galimybę nemokamai lankyti italų kalbos kursus
QUOTE(Ka_kava @ 2010 01 25, 15:02)
Netgi turiu pažįstamą, kuris studijuoja Italijoj Bolcano universitete informatiką anglų kalba
visiškai nesimokant italų kalbos, Bolzano universitete galima studijuot tik informatikos magistrantūrą, o bakalaure, vistiek teks mokytis italų, tiesiog bus kursai grynai kalbai, o specialybės dalykai bus dėstomi anglų k.
QUOTE(bamba @ 2010 01 25, 17:03)
visiškai nesimokant italų kalbos, Bolzano universitete galima studijuot tik informatikos magistrantūrą, o bakalaure, vistiek teks mokytis italų, tiesiog bus kursai grynai kalbai, o specialybės dalykai bus dėstomi anglų k.
Mano pažįstamas ir studijuoja magistrantūroj, bakalaurą mes drauge baigėm Lietuvoj. Tačiau ne tame esmė - esmė, kad apskritai kalbant, Italijoje galima studijuoti anglų kalba: nesvarbu ar bakalaure, ar magistrantūroj. Tiesiog renkantis reikia žiūrėti pagal programas - jau tą minėjau, kad kai kurie dalykai mokomi vien anglų k., kitiems reikalinga italų k, vokiečių k. Čia priklauso nuo to, kaip pasirinksi ir ar bus tavo norimos studijos vien anglų kalba.
Nors mano nuomone, jei jau gyveni toj šaly, studijuoji, kalbą naudinga būtų išmokti Be to, italų kalba tikrai nėra sudėtinga ir didelių problemų ją mokinantis neturėtų kilt
QUOTE(Ka_kava @ 2010 01 25, 17:25)
Mano pažįstamas ir studijuoja magistrantūroj, bakalaurą mes drauge baigėm Lietuvoj. Tačiau ne tame esmė - esmė, kad apskritai kalbant, Italijoje galima studijuoti anglų kalba: nesvarbu ar bakalaure, ar magistrantūroj. Tiesiog renkantis reikia žiūrėti pagal programas - jau tą minėjau, kad kai kurie dalykai mokomi vien anglų k., kitiems reikalinga italų k, vokiečių k. Čia priklauso nuo to, kaip pasirinksi ir ar bus tavo norimos studijos vien anglų kalba.
Nors mano nuomone, jei jau gyveni toj šaly, studijuoji, kalbą naudinga būtų išmokti Be to, italų kalba tikrai nėra sudėtinga ir didelių problemų ją mokinantis neturėtų kilt
tai taip, sutinku, man net atrodo vienas didžiausių privalumų bakalauro šiame universitete, kad suteikia galimybę išmokti kalbą Tačiau tiesos yra tame, kad Italijoj retai pasitaiko specialybių ir unversitetų, kur užtenka mokėti anglų k, bet kaip pati ir sakėt, reikia žiūrėti, visko būna
Aš patį šį universitetą baigus, tai su anglų kalba išsiverčiau
QUOTE(bamba @ 2010 01 25, 20:15)
Ooo Tai jūs galit ir daugiau papasakot apie mokestį už mokslus, studentišką gyvenimą, bendrabučius
http://www.litexpo.l...ew=participants
Apsilankykite parodoje,bus nemažai užsienio universitetų atsovų,gausite daug naudingos info
Apsilankykite parodoje,bus nemažai užsienio universitetų atsovų,gausite daug naudingos info
QUOTE(Ka_kava @ 2010 01 26, 11:08)
Ooo Tai jūs galit ir daugiau papasakot apie mokestį už mokslus, studentišką gyvenimą, bendrabučius
na šį tą galėčiau, jei kažkas domina nors jau du metai praėjo, tai jau atsiminimai ne naujausi.
O už mokslus mokėjom, bet mums visą tą sumą gražindavo provincija
QUOTE(Babi* @ 2010 01 29, 16:19)
O ar pripažįsta Lietuvoje itališką diplomą? Ar mokslo kokybė geresnė nei Lietuvoje? Ar yra gerų universitetų(noriu studijuoti kažką iš šių profesijų:vadyba, buhalterija), bet kad būtų dėstoma anglų kalba?
na kai darbinaus, tai nieko nesakė dėl diplomo, padarė kopiją ir tiek. Bet gal kur valstybinėse įstaigose kitaip, nznau, kai nesusidūriau tai ir nesidomėjau per daug. Bet manau turėtų pripažint, Europos Sąjungoj lyg ir pripažinsta visur
Mokslo kokybė tikrai geresnė, bent mano specialybėj ir universitete, apie kitus kalbėt negaliu, nežinau. Įvairesni dalykai, naujausios knygos, kursai nepasenę kaip kad atsitinka VU kartais praktikos daug.
Deja dėl vadybos buhalterijos nieko nežinau, reik googlint
QUOTE(bamba @ 2010 02 04, 17:28)
na kai darbinaus, tai nieko nesakė dėl diplomo, padarė kopiją ir tiek. Bet gal kur valstybinėse įstaigose kitaip, nznau, kai nesusidūriau tai ir nesidomėjau per daug. Bet manau turėtų pripažint, Europos Sąjungoj lyg ir pripažinsta visur
Mokslo kokybė tikrai geresnė, bent mano specialybėj ir universitete, apie kitus kalbėt negaliu, nežinau. Įvairesni dalykai, naujausios knygos, kursai nepasenę kaip kad atsitinka VU kartais praktikos daug.
Labai ačiū O jūs kažką su informatika studijavot?
QUOTE(Babi* @ 2010 02 04, 18:01)
Labai ačiū O jūs kažką su informatika studijavot?
nėr už ką, nedaug ką ir žinau apie dominančias specialybes
aš tai taip, informatiką baigiau
jei domina tai www.unibz.it universiteto puslapis, ten daugiau specialybių yra, ekonimika, kažkas su manegmentu ar pan.