Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Na, pasiziurinek dar Danijoje ir Norvegijoje. wink.gif Mano draugas kitais metais zada i Danija stoti ir ten lyg ir rado programa vien anglu kalba g.gif Arba i Svedija su Erasmus galesi isvaziuot, o i magistratura ten istosi biggrin.gif

QUOTE(Brigittee @ 2009 08 26, 18:03)
visvien man nieko nesigaus, suzinojau kad bakalauro studijos tik svedu kalba buna ..:/

Atsakyti
Visi man taip siulo Danija ar Norvegija.. bet man Svedija vienintele salis, kurios noriu smile.gif tai as taip ir bandysiu daryti ,kad magistra turbut ten, ir ERASMUS butu gerai:)
Atsakyti
siaip patarciau bandyti net ir svedu kalba...intensyviai mokantis ir toje salyje gyvenant, manau metus pavargsi ir tada jau lengviau riedesi (kalba is asmenines patirties mirksiukas.gif

beje, ERASMUS yra anglu kalba studijos, o svedu yra tik kelios paskaitos, kad prasimokytum kalbos...
jeigu konkreciai, tai as mokiausi Goteborg university, Sverige 4u.gif
Atsakyti
Sveiki visi 4u.gif

esu dabar 11-toke ir planuoju stoti y uk ar usa studijuoti teise. Kiek zinau jau po 11kl reikia siusti dokumentus y universitetus. Kiek zinau reikia baigimo 11kl pazimiu, motivacinio laisko ir rekomendaciju.
gal kas nors galetu pasidalinti savo patarimais?
y koky universiteta geriau stoti? kokios salygos ir pan?
tik nesenai pradejau smulkiau tuo dmetis,kad mazai ka zinau ax.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif

Norėjau pasidomėti ar yra studijuojančių UK, jei taip tai kiek kainuoja mokslas, ar yra įmanoma, kad jis būtų nemokamas, kaip dėl stipendijos?

Būčiau dėkinga už bet kokią info 4u.gif
Atsakyti
Nagrineju magistro studijas UK, pastebejau, kad pateikiami 2 magistro variantai: taugh ir research. Gal kas gali placiau paaiskinti, jei as noresiu toliau studijuoti doktoranturoje, man geriau rinktis research g.gif .

Ar yra lengva istoti i magistro studijas? ax.gif

O gal kas bande po lietuvisko magistro stoti i doktorantura bigsmile.gif .
Atsakyti
QUOTE(eglys @ 2009 09 18, 13:07)
Sveiki visi 4u.gif

esu dabar 11-toke ir planuoju stoti y uk ar usa studijuoti teise. Kiek zinau jau po 11kl reikia siusti dokumentus y universitetus. Kiek zinau reikia baigimo 11kl pazimiu, motivacinio laisko ir rekomendaciju.
gal kas nors galetu pasidalinti savo patarimais?
y koky universiteta geriau stoti? kokios salygos ir pan?
tik nesenai pradejau smulkiau tuo dmetis,kad mazai ka zinau ax.gif

Labas smile.gif aš UK studijuoju jau paskutiniai metai ax.gif siunčiau dokumentus maždaug 12 klasėj apie spalio mėn, bet siunčiau 11 klasės metinius pažymius, motyvacinį laišką, o rekomendacijos prašiau savo auklėtojos smile.gif viską vertimų biure išvertė į anglų kalbą ir išsiunčiau smile.gif Prieš siųsdama dokumentus dar išsilaikiau IELTS egzaminą rolleyes.gif Universitetą tai jau teks pačiai išsirinkti, tiesiog nepagailėk laiko pasėdėt internete ir panaršyti po universitetų websaitus smile.gif
Atsakyti
Na, o kas nors zadate ateinanciais metais i Svedija bandyti stoti? Pas mane siais metais visa melodrama su tuo stojimu gavosi lotuliukas.gif
Jau pasakojau, kad bandziau stoti, buvau nusiuntus visus dokumentus. Laukiau laukiau iki geguzes, pasirode rezultatai ir deja... unsure.gif Visur buvo "do not fulfill requirements".. Susinervinau nerealiai, nes galvojau, kad niekur neprieme tik del to, kad vadybiniu dalyku truksta. verysad.gif Susitaikiau su mintimi, kad niekur nebevaziuoju, bet issiunciau apeliacija, kad bent zinociau, kodel nevertino mano paraiskos.
Ir ka gi, ateina liepa, likus viena diena iki isvykimo atostogauti i Svedija.. Gaunu laiska, kad vis del to priimta i Lunda blink.gif Pasirodo, problema buvo tame, kad bakalauro dar neturejau, nors dokumentuose buvo parasyta, kad baigsiu liepa doh.gif Laimes buvo daug, pradejau ieskotis busto, tik iskilo problema del finansu. Jei buciau zinojusi rezultatus geguze, dar buciau spejusi ka nors rasti,o dabar vos men like, visi svedai atostogauja, net informacijos normalios negausi doh.gif Pabandziau aplikuoti i CSN fonda, siunte jie man anketas iki pat rugpjucio pabaigos, kol galiausiai parase, kad mano paraiskos net nevertino, nes neatitinku kriteriju lotuliukas.gif Galejo iskart parasyti, nes laukiau iki pat paskutines dienos, jau net mokslai buvo prasideje.. Tai va, teko trumpam pamirsti savo svajone ir bandyti stoti kitais metais rolleyes.gif Tikiuosi, siais metais geriau pasiseks rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dynamite: 25 rugsėjo 2009 - 23:02
QUOTE(dynamite @ 2009 09 26, 00:01)
Na, o kas nors zadate ateinanciais metais i Svedija bandyti stoti? Pas mane siais metais visa melodrama su tuo stojimu gavosi  lotuliukas.gif
Ir ka gi, ateina liepa, likus viena diena iki isvykimo atostogauti i Svedija.. Gaunu laiska, kad vis del to priimta i Lunda  blink.gif

puikus u-tetas su puikia moksline baze thumbup.gif pati galiu kuo labiausiai rekomenduoti Goteborg u-tetą, kuriame pati studijavau...
O jeigu kas studijuoja mechaninius, matematinius dalykus, tai man atrodo viršūnių viršūnė Chalmers universitet Goteborg mieste Švedijoje thumbup.gif jie ir Švedijoje yra be galo vertinami mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(hobite @ 2009 04 07, 11:39)
Na, dabar visi pesimistiškai kalba. Esmė ta, kad jei busi Stokholme, darba kažkokį rasi: ir užteks kelių vakarų, kad uždirbtum tiek, kad galėtum pragyventi. Lt, žinoma, sunku. Ir čia darbą, kad ir su išsilavinimu ir patirtimi, sunkoka arba tiksliau sunku, rasti. Bet jei būsi Švedijoje kokiame mažesneme miestelyje, tai manau darbą bus dar sunkiau rasti nei Lt. Galiausiai, Švedijoje reikia nors kiek švediškai kalbėti  ax.gif Aš švediškai moku pasakyti tik Jag heter Hobite ir viskas.  O dėl santaupų - drambliuko svajonės iš atlyginimo kažką susitaupyti Lt.

QUOTE(dynamite @ 2009 08 20, 17:24)
O del saliu pasirinkimo: bent jau as esu susidariusi nuomone, jog geriausios salygos studijuoti yra anglijoje, nes nesunku gauti paskola, imanoma rasti darba.  thumbup.gif

aš visgi norėčiau apginti Skandinaviją, nes ten mokiausi, dirbau ir šiaip daug kas susijęs su ja, daugiausia Švedija rolleyes.gif tas tiesa, kad mažesniuose miestukuose nebūtų darbo, todėl ir nepatarčiau ieškotis kokio u-teto (bet kažkaip atmintis nesiekia, kad labai mažam miestely būtų koks geras, aukštesnio lygio
u -tetas g.gif o folkhögskola geriau nesirinkti...tad verčiau pagalvoti apie idesnius miestus. O darbelio tikrai galima susirasti- savo laiku mokiausi ir 2 darbus tuirėjau ir keliavau...sistema skandinavuose visai kitokia- puikiai susiderina mokslai, darbas, laisvalaikis 4u.gif
Tuo labiau, kad jeigu kas nutiks, tai tokia šalis, kad tavęs nepaliks bėdoje, yra visokios organizacijos ir pan.... tiik reikia pasidomėti, o ne laukti, kad nukris kaip koks sūris lapei iš dangaus....juk tuo mes ir skiriamės lietuviai, ar ne? kad mokame kovoti, ieškoti ir gauti mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Gal yra studijavusių ar studijuojančių magistrą Danijoje? blush2.gif būtų įdomu išgirsti įspūdžius ar mokytis sunku, ar didelis krūvis, kaip vietinė aplinka ir žmonės... Aš pati noriu studijuoti business srityje. Taip pat domina ir Škotija ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 09 26, 20:09)
aš visgi norėčiau apginti Skandinaviją, nes ten mokiausi, dirbau ir šiaip daug kas susijęs su ja, daugiausia Švedija rolleyes.gif tas tiesa, kad mažesniuose miestukuose nebūtų darbo, todėl ir nepatarčiau ieškotis kokio u-teto (bet kažkaip atmintis nesiekia, kad labai mažam miestely būtų koks geras, aukštesnio lygio
u -tetas g.gif o folkhögskola geriau nesirinkti...tad verčiau pagalvoti apie idesnius miestus. O darbelio tikrai galima susirasti- savo laiku mokiausi ir 2 darbus tuirėjau ir keliavau...sistema skandinavuose visai kitokia- puikiai susiderina mokslai, darbas, laisvalaikis 4u.gif

bet nereikia, pamirsti, kad siuo metu krize ir darbai, nesimeto net tik Lietuvoje, bet ir Skandinavijoje doh.gif .

Su mielu noru rinkciaus Skandinavijos salis, bet baisoka ten vaziuoti, o ju vietine kalba, manau irgi reikia moketi ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 09 26, 20:09)
puikus u-tetas su puikia moksline baze thumbup.gif pati galiu kuo labiausiai rekomenduoti Goteborg u-tetą, kuriame pati studijavau...
O jeigu kas studijuoja mechaninius, matematinius dalykus, tai man atrodo viršūnių viršūnė Chalmers universitet Goteborg mieste Švedijoje thumbup.gif jie ir Švedijoje yra be galo vertinami mirksiukas.gif

Aha, is nemazai svedu esu girdejusi geru atsiliepimu apie Lunda thumbup.gif Ziurejau ir kitus universitetus, deja, ten nelabai mano norimu studiju.
O del darbo tai tikrai problema butu. Pazistama is Svedijos buvo atvaziavus, sake, kad nekas su darbais, ypac pietu Svedijoje. Be svedu kalbos irgi sunku, nes studijuojant minimalios zinios praverstu. Nes atsiunte prisijungimo duomenis is universiteto, bet viskas ten svediskai.. unsure.gif
Aristokrate, kaip suprantu, tu ne i magistra, o doktorantura bandytum stoti?
Atsakyti