QUOTE(dynamite @ 2009 09 26, 00:01)
Na, o kas nors zadate ateinanciais metais i Svedija bandyti stoti? Pas mane siais metais visa melodrama su tuo stojimu gavosi
Ir ka gi, ateina liepa, likus viena diena iki isvykimo atostogauti i Svedija.. Gaunu laiska, kad vis del to priimta i Lunda
puikus u-tetas su puikia moksline baze
pati galiu kuo labiausiai rekomenduoti Goteborg u-tetą, kuriame pati studijavau...
O jeigu kas studijuoja mechaninius, matematinius dalykus, tai man atrodo viršūnių viršūnė Chalmers universitet Goteborg mieste Švedijoje
jie ir Švedijoje yra be galo vertinami
Papildyta:QUOTE(hobite @ 2009 04 07, 11:39)
Na, dabar visi pesimistiškai kalba. Esmė ta, kad jei busi Stokholme, darba kažkokį rasi: ir užteks kelių vakarų, kad uždirbtum tiek, kad galėtum pragyventi. Lt, žinoma, sunku. Ir čia darbą, kad ir su išsilavinimu ir patirtimi, sunkoka arba tiksliau sunku, rasti. Bet jei būsi Švedijoje kokiame mažesneme miestelyje, tai manau darbą bus dar sunkiau rasti nei Lt. Galiausiai, Švedijoje reikia nors kiek švediškai kalbėti
Aš švediškai moku pasakyti tik
Jag heter Hobite ir viskas. O dėl santaupų - drambliuko svajonės iš atlyginimo kažką susitaupyti Lt.
QUOTE(dynamite @ 2009 08 20, 17:24)
O del saliu pasirinkimo: bent jau as esu susidariusi nuomone, jog geriausios salygos studijuoti yra anglijoje, nes nesunku gauti paskola, imanoma rasti darba.
aš visgi norėčiau apginti Skandinaviją, nes ten mokiausi, dirbau ir šiaip daug kas susijęs su ja, daugiausia Švedija
tas tiesa, kad mažesniuose miestukuose nebūtų darbo, todėl ir nepatarčiau ieškotis kokio u-teto (bet kažkaip atmintis nesiekia, kad labai mažam miestely būtų koks geras, aukštesnio lygio
u -tetas
o folkhögskola geriau nesirinkti...tad verčiau pagalvoti apie idesnius miestus. O darbelio tikrai galima susirasti- savo laiku mokiausi ir 2 darbus tuirėjau ir keliavau...sistema skandinavuose visai kitokia- puikiai susiderina mokslai, darbas, laisvalaikis
Tuo labiau, kad jeigu kas nutiks, tai tokia šalis, kad tavęs nepaliks bėdoje, yra visokios organizacijos ir pan.... tiik reikia pasidomėti, o ne laukti, kad nukris kaip koks sūris lapei iš dangaus....juk tuo mes ir skiriamės lietuviai, ar ne? kad mokame kovoti, ieškoti ir gauti