Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(liebedich @ 2009 08 20, 13:59)
Na ir kodel gi netikite kad dukra istos i nemokama? Mano tevai turbut irgi netikejo, ir apskritai mane kad as "nepajegi" universitete mokytis  mirksiukas.gif Dar visi metai pries akis, galima labai puikiai pasiruosti egzams..As pati tik per paskutinius metus pradejau RIMTAI mokytis. Ir ka gi, istojau - i nemokama. O dabar ir i nemokama magistra... Svarbu - motyvacija, aplinkiniu palaikymas ir tikejimas tavim.. Jinai GALI, jeigu stengsis  4u.gif
Nu o siaip tai, jeigu neistos simet i ten kur gerai ir kur nori, tai tegu praleidzia tuos metus, eina slaveja padirbt..gyvenimo pamatys:) niekas cia nedega juk, viskas pries akis..Tai vat:)

labai ačiū už info 4u.gif Dėl to tikėjimo...prie meno mano mažė,visuomenininkė didžioji ir viso ko organizatorė-nemanau,kad staiga pasikeis... smile.gif Mėgsta viską "atstumti",o plovimas smegenų,kad visa lemia darbas,baigias tik nervų susigadinimu.Abiems.Tikėkimės...nors jau dabar pergyvenu nerealiai,bet palaikysiu bet kokį jos sprendimą.Svarbu,kad žinotų,KO nori...
Na,lauksiu ir dar pasisakančių-kai žinai kitų patirtis,kur kas lengviau...
Atsakyti
Mano drauge irgi labai norejo i architektura, istojo i VGTU ir ten baige. Ji visus metus lanke specialias piesimo pamokas, kad pasiruostu stojamajam egzaminui. Taigi, jei dukra nuspres ten, reikia jau nuo rugsejo pradet. 4u.gif Apie psichologijos studijas buvo forume rasyta.
O stojimai uzsienyje jau net nuo sausio prasideda, labai priklauso nuo salies. Dazniausiai stojant reikalaujama anglu kalbos testo (IELTS arba TOEFL) bei atsizvelgiama i pazymius. Esu girdejusi, kad kai kurie universitetai priima gerai besimokancius net neissilaikius brandos egzaminu smile.gif Tiesa, IELTS ir TOEFL laikymas nera pigus, apie 500lt, todel reiketu is anksto gerai pasiruosti.
Cia studiju uzsienyje informacijos centro nuoroda, gal pravers smile.gif http://eac.osf.lt/index.php
O del saliu pasirinkimo: bent jau as esu susidariusi nuomone, jog geriausios salygos studijuoti yra anglijoje, nes nesunku gauti paskola, imanoma rasti darba. thumbup.gif

QUOTE(lututė @ 2009 08 20, 15:07)
labai ačiū už info  4u.gif Dėl to tikėjimo...prie meno mano mažė,visuomenininkė didžioji ir viso ko organizatorė-nemanau,kad staiga pasikeis... smile.gif Mėgsta viską "atstumti",o plovimas smegenų,kad visa lemia darbas,baigias tik nervų susigadinimu.Abiems.Tikėkimės...nors jau dabar pergyvenu nerealiai,bet palaikysiu bet kokį jos sprendimą.Svarbu,kad žinotų,KO nori...
Na,lauksiu ir dar pasisakančių-kai žinai kitų patirtis,kur kas lengviau...

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 08 20, 17:24)
Mano drauge irgi labai norejo i architektura, istojo i VGTU ir ten baige. Ji visus metus lanke specialias piesimo pamokas, kad pasiruostu stojamajam egzaminui. Taigi, jei dukra nuspres ten, reikia jau nuo rugsejo pradet.  4u.gif Apie psichologijos studijas buvo forume rasyta.

Ačiū labai 4u.gif
Tik jei jau nuspręs mokytis Lietuvoje ( jei "pavešiu" vieną bedarbį,paskolas ir jos mokslus)-teks likt Kaune-nes kur ten man dar papildomos išlaidos nuomai,maistui ir visiem kitiem dalykam... sad.gif
Atsakyti
Pasirodo, mano drauge i Danija stojo per kita istaiga.. stai ju puslapis www.kastu.lt
beja, jie uz savo paslaugas kaip supratau nepraso pinigu, yra nepelno siekianti organizacija.
o del nervu gadinimo, Lutute, tai jums atrodo kad tie zodziai neveikia, bet istikro veikia, ir dar kaip wink.gif Net jeigu is pradziu oziuojasi ir atsikalbineja, bet patrankius durimis vistiek paskui susimasto ax.gif sekmes ir kantrybes jums! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(liebedich @ 2009 08 23, 22:22)
Pasirodo, mano drauge i Danija stojo per kita istaiga.. stai ju puslapis www.kastu.lt
beja, jie uz savo paslaugas kaip supratau nepraso pinigu, yra nepelno siekianti organizacija.
o del nervu gadinimo, Lutute, tai jums atrodo kad tie zodziai neveikia, bet istikro veikia, ir dar kaip wink.gif Net jeigu is pradziu oziuojasi ir atsikalbineja, bet patrankius durimis vistiek paskui susimasto  ax.gif  sekmes ir kantrybes jums! smile.gif

ačiū,liebedich už info...kol kas ožiuojasi,ir kategoriškai spyriojasi dėl studijų užsienyje,bet jei į nemokamą vietą neįstos-teks...galiu tik įsivaizduot,kad ir jai pakankamai baisu.Toki laikai-nieko nepaveiksi-dabartinė valdžia,pati už dyka mokslus baigus-(o kas ir nebaigęs) gyvenimą mum reguliuoja...
Sėkmės visoms 4u.gif
O šitą skyrelį pasiskaitinėsiu karts nuo karto... ax.gif
Atsakyti
Labai reiketu pagalbos is tu , kurie studijuoja ar studijavo Svedijoje, nes yra man labai daug neaiskumu ir klausimu smile.gif aciu
Atsakyti
Sveika,

Gal as kazkiek galesiu padeti, nes studijavau pusmeti ir siais metais istojau svedijoje wink.gif

QUOTE(Brigittee @ 2009 08 26, 09:44)
Labai reiketu pagalbos is tu , kurie studijuoja ar studijavo Svedijoje, nes yra man labai daug neaiskumu ir klausimu smile.gif aciu

Atsakyti
Na, butu labai dekui.. Visu pirma jau tikrai galvojau , kad stosiu cia, bet dabar perskaiciau kad zmones raso, jog Svedijoje visos studijos bakalaurui tik svedu kalba.. tuomet man tikrai neiseis verysad.gif
Atsakyti
As irgi girdejau, kad sunku studijas vien anglu kalba rasti. Bet pasieskok per www.studyinsweden.se universitetu, kuriuose desto norima specialybe ir pati pasiskaitinek arba net jiems parasyk wink.gif Manau, kad butu imanoma ka nors rasti.
Tik su finansavimu gali buti sunku, nes nera stipendiju, o Svedijos fondai uzsienio studentams paskolu neduoda g.gif

QUOTE(Brigittee @ 2009 08 26, 12:07)
Na, butu labai dekui.. Visu pirma jau tikrai galvojau , kad stosiu cia, bet dabar perskaiciau kad zmones raso, jog Svedijoje visos studijos bakalaurui tik svedu kalba.. tuomet man tikrai neiseis  verysad.gif

Atsakyti
bet juk Svedijoje mokslas nemokamas, taip?
Atsakyti
Nemokamas, bet pragyvenimas brangus+ knygos daug kainuoja. Nemaza sumele susidaro, kai paskaiciuoji wink.gif

QUOTE(Brigittee @ 2009 08 26, 13:59)
bet juk Svedijoje mokslas nemokamas, taip?

Atsakyti
visvien man nieko nesigaus, suzinojau kad bakalauro studijos tik svedu kalba buna ..:/
Atsakyti