Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Na skaitau apie jusu atsiliepimus, tai jums daug smagiau buvo, nes nemazai lietuviu buvo. O cia tai per visa universiteta tik du sad.gif Nors turbut visam miestelyje esancius lietuviu ant pirstu butu galima suskaiciuoti sad.gif Na jei kas nusprestu mokintis Kaiserslauterno universitete, tai galiu pasakyt kad mokintis labai daug reikia, pramogu taip pat labai mazai. ax.gif
Atsakyti
cikadele, tai jau tavo brolis nori uzsienyje mokytis tai tegu pasidaro i uk univerus manau
isatoti imanoma nereikia jokiu ten programu....dar ir dirbt gali....priedo kad uz mokslus susimoket ir pragyvent galetu......labai daug yra prirasyta sia tema situos int.puslpa: www.anglija.com
www.lietuvauzsienyje.com
Atsakyti
As metus mokiausi Sveicarijoje, Sant-Galleno universitete thumbup.gif
Universiteta pasirinkau atsitiktinai, nieko apie ji nezinodoma (nes norejau studijoti draudima mokedama vokieciu kalba, o rinktis galejau is dvieju mano surastu univeru-St. Gallene ir Kiolne (D)), o pasirodo sis univeras geriausias ekonomikos univeras vokiskai kalbanciose salyse smartass.gif
Del finansavimo: laimejau Sveicarijos vyriausybes stipendija (1800 Sveicarijos Franku per menesi), pinigu sociai uztekdavo viskam: ir gyvenimui, ir kelionems, ir kas 2 men skrisdavau i Lietuva (tiesa, nesu visokiu baru, kabaku, diskoteku megeja, tai tam pinigu ir neleidau, o visos pramogos brangiai kainuoja).

Likau patenkinta viskuo ir su nostalgija prisimenu tuos laikus good.gif ax.gif

Jei kam bus idomu, galesiu papasakot daugiau.
Atsakyti
Labas, mamos,
labai reikėtų jūsų patarimo. mokausi kolegijoje ir gavau pasiūlymą 4 mėnesiams išvažiuoti į Suomiją pastudijuoti anglų kalba per studentų keitimosi programą. Vyras mane išleidžia, dar ir skatina, stengiasi padrąsinti, bet aš labai bijau... Visi buvę sako, kad po persilaužimo, kai pripranti, kad viskas vyksta anglų kalba, viskas klostosi neblogai. Bet labai bijau... Anglų kalbą kaip lietuvoj gyvendama, tai lyg ir moku šiek tiek, bet... Gal tarp jūsų yra studijavusių užsienyje? O gal galit patarti važiuoti, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Katyte @ 2005 04 21, 20:41)
Labas, mamos,
labai reikėtų jūsų patarimo. mokausi kolegijoje ir gavau pasiūlymą 4 mėnesiams išvažiuoti į Suomiją pastudijuoti anglų kalba per studentų keitimosi programą. Vyras mane išleidžia, dar ir skatina, stengiasi padrąsinti, bet aš labai bijau... Visi buvę sako, kad po persilaužimo, kai pripranti, kad viskas vyksta anglų kalba, viskas klostosi neblogai. Bet labai bijau... Anglų kalbą kaip lietuvoj gyvendama, tai lyg ir moku šiek tiek, bet... Gal tarp jūsų yra studijavusių užsienyje? O gal galit patarti važiuoti, ar ne?

tai aišku važiuok, juk daugiau tokios galimybės gali ir nebūti.

gal kas studijavot Tartu (Estija)?

Gal kas studijavot pagal Socrates progamą užsienyje? Labiausiai mane domintų info apie Estijos Tartu universitetą mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš studijavau, bet ne Estijoje, o Suomijos Turku universitete. Viskuom likau patenkinta ir kitus visuomet skatinu neprarasti tokių galimybių.

Apie Estijos Tartu universitetą esu girdėjusi iš artimų bičiulių, kurie ten yra studijavę ar dėstę. Girdėjau tik gerus atsiliepimus - pats miestas yra tikrąja to žodžio prasme akademinis, dėstymo lygis pakankamai aukštas, mokytis įdomu. Na, čia tik subjektyvi nuomonė ir tai tik iš nuogirdų.
Atsakyti
Katyte, jei tik vyras išleidžia ir tu turi nors šiek tiek noro, būtinai važiuok. Vėliau tokių progų gali nebepasitaikyti. Aš pati studijavau Suomijoje 1,5 metų. Labai patiko ir tuos metus prisimenu su didžiausia nostalgija. Man gal buvo lengviau, nei tau būtų, nes aš laisvai suomiškai šneku. Bet pažinojau lietuvių, kurie tik anglų mokėdami, kuo puikiausiai jautėsi ten smile.gif Nušviesiu šiek tiek apie pačią šalį ir jos gyventojus - šalis graži, gamta skirtinga nei Lietuvoje (šalčiau, bet šaltis sausas, todėl ir prie -30 nėra taip jau baisu), visa sistema valstybėje labai patraukli, ypač švietimo, žodžiu tikra Europos Sąjunga, o ne taip kaip pas mus - teoriškai. Vat žmonės tai čia jau kita kalba - būtent vien dėl jų nenorėčiau gyventi Suomijoje visą laiką. Šalti, užsidarę, sunkiai bendraujantys, drovūs, bet jei jau susidraugauji, tai gerą draugą įsigyji visam gyvenimui smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sesyte: 11 gegužės 2005 - 18:53
Sesyte, aš irgi svarsčiau stoti į Turku universitetą thumbup.gif labai daug gerų atsiliepimų esu girdėjusi. Bet jau taip gavosi, kad pirma nusiunčiau dokumentus į Laplandijos universitetą ir įstojau...Ir dabar pasimečiau-tai doktorantūros studijos, niekas stipendijų nemokės, esi vienas kaip pirštas, jokia Socrates /Erasmus už tavęs nestovi......Ir dabar tik pradėjau mąstyt kas ir kaip, nes iš pradžių norėjau tik išbandyt jėgas-ar aš ten (PhD studijoms) papulčiau g.gif gal dar ir į Turku pabandyt? Gal kas ką apie Laplandijos universitetą galit ką pasakyt?

Katyte, aišku, kad važiuok mirksiukas.gif Tokios progos pasitaiko kartą gyvenime, o kai kam ir visai nepasitaiko ... Aš iki šiol gailiuosi, kad neišvykau mokytis į Voldą (Norvegija) cry.gif Tiesa, ten 4 metų studijos- negalėjau išsiskirti su savo Meile blush2.gif wub.gif O paskui, kai su ta Meile apsivedėm, jis irgi laimėjo konkursą ir neišvažiavo į Valencijos universitetą doh.gif , nes kaip gi paliks žmoną per medaus mėnesį 4u.gif Laimėjau konkursą ir ...neišvažiavau, ot apsidžiaugė II-os vietos laimėtoja thumbup.gif
Atsakyti
Kam idomu, galiu papasakoti apie Islandijos universiteta. O gal kas is jusu yra studijave Olandijoje?
Atsakyti
Frėja, papasakok apie islandijos univera.. prašau. mane labai žavi skandinavai, kaip ten papuolei? pagal kokia programa? kiek pinigų ir pan.

aš studijavau pusę metų Danijos, Kopenhagos technikos univere.. labi patiko, tik labai viskas brangu, tai išsileidau daugiau pinigų, nei buvo stipkė- vien už kambarį pas žmones mokėdavavom 200euru, o kur dar brangusis transportas (nes toli nuo univero) ir bendrikuose vietų neužtenka net patiems studžiams..
bet nuotykiai ir patyrimas, kitokia studijavimo kultūra, mokymasis, ziniu gylis.. tai ne čia, Lietuvoj, kalimas tik.. cry.gif jei kas važiuotų į Daniją, tai patarčiau į Odensės, roskildės miestus, pragyvenimo lygis žymiai pigesnis..
Sėkmės!
labai domina kur nors nemokamos magistro studijos, gal galit pašnibždėt kur tai įmanoma? į az mirksiukas.gif
Atsakyti
LEPUNE, papuoliau i si universiteta mokytis per kalbine stipendija kuria kasmet skiria Islandijos Kulturos ir Svietimo ministerija. Deja, apie kitas stipendinjas tikrai nezinau. Bet greiciausiai yra tikrai imanoma atvykti mokytis pagla Erasmus/Socrates programas, cia mokosi nemazai uzsienciu atvaziave per pasikeitimu programas. Arba kreipkis i Siaures saliu ministru kabineta ir pan. Zinau kad kazkoks bendradarbiavimas tikrai vyksta.

Jei nori daugiau info, gali pasiskaitytiIslandijos universitetas arba eiti i angliska varianta tiesiai Siaip metams studijos kainuoja apie 565 eurus (kuriu dazniausiai nereikia moketi jei gauni stipendija) ir reikia pirkti savo knygas kurios yra tikrai brangios. Bet galima pirkti ir nenaujas, atsisviesti, pasiskolinti ir pan.

Mokymosi salygos tikrai geros - galima mokytis bibliotekoje kuri dirba iki 22 val. vakaro, uniko pastatuose, kurie egzaminu laikotarpiu yra atidaryti iki 4 val. nakties. Visur veikia bevielis internetas ir visa mokymosi medziaga yra internete. Viskas cia gan kompiuterizuota. Destytojai faini. Na, bent jau man tai labai cia patinka, jau 5 metai kai studentauju cia.

Yra ir studentu bendrabuciai, jie nepigus ir gauti nelengva, bet kaip sakiau, jei atvaziuoji per kokia pasikeitimu programa, tai greciausiai tuo butu pasirupinta arba tektu kitur kambari nuomotis. Gyventi, deja, cia tikrai brangu, bet imanoma save issilaikyti jei pvz. per menesi gauni ne maziau nei 800 euru stipendijos. Tai tiek. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ryziuke @ 2005 05 09, 22:22)
Gal kas studijavot pagal Socrates progamą užsienyje?

Studijavau pas Socrates/Erasmus programą Švedijoje 4u.gif man stipendijos neužteko, nes viskas labai brangu,teko dirbti dviejuose darbuose. Šiaip atsiliepimai tikrai neblogi, mokslai lengvi (bent jau man) 4u.gif
bet kokia stipendija yra gerai- jei tik gali, važiuok būtinai mirksiukas.gif paskui tokios galimybės gali ir nebepasitaikyti ax.gif
Atsakyti