Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(dynamite @ 2009 04 07, 11:26)
Bet norint santaupu tureti, reikia ir dirbti.. As bakalaura baigiu, dirbusi keliose firmose, bet santaupu, reikalingu metus pragyventi uzsienyje, niekaip nesukaupciau net min kelis metus po bakalauro. O kuo toliau, tuo sunkiau butu isvaziuoti  ax.gif Uzsienyje dirbant gal ir butu galima greiciau sukaupti, bet db finansu krize, sunku butu ir uzsienyje kazka surasti  unsure.gif
Sorry, kas pesimistiskai sneku, lietuviska aplinka veikia  lotuliukas.gif Kazkaip Svedijoje buvau zymiai optimistiskesne. Tikiuosi, kad bent jau istosiu, o tuomet jau kaip nors  smile.gif

Na, dabar visi pesimistiškai kalba. Esmė ta, kad jei busi Stokholme, darba kažkokį rasi: ir užteks kelių vakarų, kad uždirbtum tiek, kad galėtum pragyventi. Lt, žinoma, sunku. Ir čia darbą, kad ir su išsilavinimu ir patirtimi, sunkoka arba tiksliau sunku, rasti. Bet jei būsi Švedijoje kokiame mažesneme miestelyje, tai manau darbą bus dar sunkiau rasti nei Lt. Galiausiai, Švedijoje reikia nors kiek švediškai kalbėti ax.gif Aš švediškai moku pasakyti tik Jag heter Hobite ir viskas. O dėl santaupų - drambliuko svajonės iš atlyginimo kažką susitaupyti Lt.
Atsakyti
As tik i lunda noriu, todel darbo susirasti nesitikiu doh.gif
Idomu, pagal ka SI stipendijas skirsto? Negi pagal mokymosi rezultatus? Man dar maza viltis rusena, kad gal gauciau, jei istociau bigsmile.gif Mano destytojas latvis buvo SI stipendija gaves, bet pamirsau pasiklausineti, pagal ka atrinko doh.gif

QUOTE(hobite @ 2009 04 07, 11:39)
Na, dabar visi pesimistiškai kalba. Esmė ta, kad jei busi Stokholme, darba kažkokį rasi: ir užteks kelių vakarų, kad uždirbtum tiek, kad galėtum pragyventi. Lt, žinoma, sunku. Ir čia darbą, kad ir su išsilavinimu ir patirtimi, sunkoka arba tiksliau sunku, rasti. Bet jei būsi Švedijoje kokiame mažesneme miestelyje, tai manau darbą bus dar sunkiau rasti nei Lt. Galiausiai, Švedijoje reikia nors kiek švediškai kalbėti  ax.gif Aš švediškai moku pasakyti tik Jag heter Hobite ir viskas.  O dėl santaupų - drambliuko svajonės iš atlyginimo kažką susitaupyti Lt.

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 07, 18:10)
As tik i lunda noriu, todel darbo susirasti nesitikiu  doh.gif
Idomu, pagal ka SI stipendijas skirsto? Negi pagal mokymosi rezultatus? Man dar maza viltis rusena, kad gal gauciau, jei istociau  bigsmile.gif Mano destytojas latvis buvo SI stipendija gaves, bet pamirsau pasiklausineti, pagal ka atrinko  doh.gif
Ir man labai įdomu pagal ką tas stipendijas skiria, bet manau kad mokymosi rodikliai yra labai svarbus faktorius. Galiausiai įtakoja iš kurios šalies esi ir t.t.

Aš mokiausi pakankamai normaliai, bet tikrai nemanau, kad mano rodikliai yra blic ir gausiu stipkę.

Jo,Lunde kažin ar darbo galima susirasti. Nors, žinai, nebandysi, tai tikrai nerasi. Užtat univeras geras ir daug kur pripažintas. Pabaigus jame masterį, galimą daug kur pretenduoti po to.
Atsakyti
Sveikos, as dabar studijuoju Amsterdame. Bent jau cia galima buvo aplikuoti stipendijai ir zinau, kad dauguma kas aplikavo is internacionalo, tie ir gavo. O naujuju ES saliu studentai gauna man atrodo 500-700euru per menesi! Mano nuomone tai labai gerai.

As kazkaip praleidau pro ausis ta informacija apie stipendija, galvojau, kad ji tik super gerai besimokantiems (pasikuklinau su savo geru vidurkiu) ir masciau, kad tik keliems teskirs. Tai net nepasivarginau aplikuoti, dabar nagus grauziuos uz savo aplaiduma. doh.gif

Taigi, Olandijoje, bent jau Vrije Universiteit yra galimybe gauti stipendija. Sekmes visoms bestudijuojanciom ir besiruosianciom! mirksiukas.gif
Atsakyti
oho, nerealiai bigsmile.gif O paraisku studijoms pridavimo laikas jau baigesi? lotuliukas.gif Ir olandija butu nieko biggrin.gif Tik pas mane problema, jog toefl neturiu, tik svedijoje gaunu isimti del 30 ECTS. doh.gif

QUOTE(Freja @ 2009 04 07, 21:00)
Sveikos, as dabar studijuoju Amsterdame. Bent jau cia galima buvo aplikuoti stipendijai ir zinau, kad dauguma kas aplikavo is internacionalo, tie ir gavo. O naujuju ES saliu studentai gauna man atrodo 500-700euru per menesi! Mano nuomone tai labai gerai.

As kazkaip praleidau pro ausis ta informacija apie stipendija, galvojau, kad ji tik super gerai besimokantiems (pasikuklinau su savo geru vidurkiu) ir masciau, kad tik keliems teskirs. Tai net nepasivarginau aplikuoti, dabar nagus grauziuos uz savo aplaiduma.  doh.gif

Taigi, Olandijoje, bent jau Vrije Universiteit yra galimybe gauti stipendija. Sekmes visoms bestudijuojanciom ir besiruosianciom!  mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 07, 16:03)
oho, nerealiai  bigsmile.gif O paraisku studijoms pridavimo laikas jau baigesi?  lotuliukas.gif Ir olandija butu nieko biggrin.gif Tik pas mane problema, jog toefl neturiu, tik svedijoje gaunu isimti del 30 ECTS.  doh.gif

Pernai siame unike ddl. buvo iki balandzio 15d. atrodo (bent jau ekonomikos ir biznio fakultetui), o University of Amsterdam - iki geguzes 1d. TOEFL'o reikia.
Atsakyti
ooo, verslas ir ekonomika wub.gif Dekui, reiks pasiziureti smile.gif

QUOTE(Freja @ 2009 04 07, 21:05)
Pernai siame unike ddl. buvo iki balandzio 15d. atrodo (bent jau ekonomikos ir biznio fakultetui), o University of Amsterdam - iki geguzes 1d. TOEFL'o reikia.

Atsakyti
Laba diena smile.gif Gal galit apšviest tamsuolę? Planuoju bakalaurą krimst užsieny, domiuosi universitetais. Gal žinot kokių neblogų mokymo įstaigų skandinavijos šalyse, kur būtų galima mokytis ekonomikos, finansų ar tarptautinių santykių mokslus? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Justelė @ 2009 06 18, 13:09)
Laba diena  smile.gif  Gal galit apšviest tamsuolę? Planuoju bakalaurą krimst užsieny, domiuosi universitetais. Gal žinot kokių neblogų mokymo įstaigų skandinavijos šalyse, kur būtų galima mokytis ekonomikos, finansų ar tarptautinių santykių mokslus?  smile.gif

Cia Svedijos universitetu sarasas: http://en.wikipedia....ities_in_Sweden

Geriausiai skaityk kiekvieno tinklalapi ir tikrai rasi kas tau tinka bigsmile.gif
Atsakyti
Taip pat visa info apie Svedijos universitetus turi buti studera.nu ir studyinsweden.se puslapyje. Apie studijas Norvegijoje studyinnorway.no, Danijos psl irgi panasus buvo.
Taip pat daug info yra http://www.bjork.nor...e/index_lit.php puslapyje 4u.gif

QUOTE(Justelė @ 2009 06 18, 13:09)
Laba diena  smile.gif  Gal galit apšviest tamsuolę? Planuoju bakalaurą krimst užsieny, domiuosi universitetais. Gal žinot kokių neblogų mokymo įstaigų skandinavijos šalyse, kur būtų galima mokytis ekonomikos, finansų ar tarptautinių santykių mokslus?  smile.gif

Atsakyti
Labas,mielos moksliukės,
esu būsimosios dvyliktokės mama-taigi išsilavinimo tema man labai aktuali.Maniškė svajoja apie psichologijos studijas,tačiau pasiskaičiau apie jas ir plaukai pasišiaušė...pasirodo,bakalauras be magistro ne ką ir vertas-vadinasi,4 metai kainuos 32000 plius dar 4 metai po 5500...Neišvešiu niekaip,tuo labiau,kad dar ir vyras bedarbis,o kad įstos mergaitė į nemokamą vietą-kažkodėl netikiu.Dar svajojo apie architektūrą-na,gal...
Bet manau,kad gal geriau iš anksto pasidomėt apie studijas užsienyje-juk daugelyje valstybių jos nemokamos ,o vieną kitą litą prisidurti galima ir dirbant.Nors ir perskaičiau visą temą,vistik nesusidariau pilno įspūdžio -ko reikia pradžiai-ar anglų k.egzamino,ar šiaip-internetu išsilaikyti egzaminus norimame universitete ? Žinau tik,kad juos panašiai iki naujų metų JAU reikia išsilaikyti.Ir-kiek jie kainuoja ? Būčiau labai dėkinga už informaciją ir bet kokį pasidalinimą savo patirtim. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2009 08 20, 13:53)
Labas,mielos moksliukės,
esu būsimosios dvyliktokės mama-taigi išsilavinimo tema man labai aktuali.Maniškė svajoja apie psichologijos studijas,tačiau pasiskaičiau apie jas ir plaukai pasišiaušė...pasirodo,bakalauras be magistro ne ką ir vertas-vadinasi,4 metai kainuos 32000 plius dar 4 metai po 5500...Neišvešiu niekaip,tuo labiau,kad dar ir vyras bedarbis,o kad įstos mergaitė į nemokamą vietą-kažkodėl netikiu.Dar svajojo apie architektūrą-na,gal...
Bet manau,kad gal geriau iš anksto pasidomėt apie studijas užsienyje-juk daugelyje valstybių jos nemokamos ,o vieną kitą litą prisidurti galima ir dirbant.Nors ir perskaičiau visą temą,vistik nesusidariau pilno įspūdžio -ko reikia pradžiai-ar anglų k.egzamino,ar šiaip-internetu išsilaikyti egzaminus norimame universitete ? Žinau tik,kad juos panašiai iki naujų metų JAU reikia išsilaikyti.Ir-kiek jie kainuoja ? Būčiau labai dėkinga už informaciją ir bet kokį pasidalinimą savo patirtim. 4u.gif

Na ir kodel gi netikite kad dukra istos i nemokama? Mano tevai turbut irgi netikejo, ir apskritai mane kad as "nepajegi" universitete mokytis mirksiukas.gif Dar visi metai pries akis, galima labai puikiai pasiruosti egzams..As pati tik per paskutinius metus pradejau RIMTAI mokytis. Ir ka gi, istojau - i nemokama. O dabar ir i nemokama magistra... Svarbu - motyvacija, aplinkiniu palaikymas ir tikejimas tavim.. Jinai GALI, jeigu stengsis 4u.gif

Apie psichologija negaliu nieko pasakyti. Bet stojant i architektura reikia moketi piesti. Ir uzsieniuose, ir pas mus yra stojamieji egzaminai, todel patarciau lankyti paruosiamuosius kursus toje mokykloje i kuria planuoja stoti (vgtu, vda). Aisku, tuomet nukencia mokslai kazkiek, jeigu dar reikia ir piesti ismokt...

Del studiju uzsienyje, tai Danija jau tampa "antraja airija". Ten studijos nemokamos, o istoti padedavo organizacija Hakes (www.hakes.lt tik dabar ziuiu kazkas ten nesvaraus darosi?!). Bet mano gera drauge dar simet ten istojo..Reikia issilaikyti anglu testa (berods IELTS).

Anglijoje kainuoja, gyventi brangu, bet geros salygos pasiimti paskola (jei neuzdirbsi pakankamai ateityje, nereikes grazint ar kazkas panasiai...)

Skandinavijos salyse nemokama, bet labai brangu gyventi..su anglu kalba ten neturetu buti bedu.

Vokietijoje priklauso nuo zemes.. Kai kur dar yra nemokama (zinau kad Berlyne), o pvz Niedersachsen reikia moketi 500eur/sem. Bet pragyvenimas ne toks brangus, labai pasispaudus galima issiversti su 400-500eur/men (minimalus atlyginimas). Anglisku studiju turbut nedaug kur yra..Tektu mokytis vokiskai smile.gif

Prancuzijoje lyg ir nemokama, bet gerai nezinau. Ko gero tektu ismokti prancuziskai smile.gif

Siaip tai man atrodo, kad pirmiausia reiktu issirinkti sali kurioje nori studijuoti, paskui universiteta ar kelis universitetus, tada jau konkreciai ziureti ju reikalavimus, rasyti ir teirautis atsakingu zmoniu.. I Danija vat buvo ta Hakes, tai nereikejo paciam isvis niekuo rupintis, jie viska sutvarkydavo, bet daugiau as tokiu organizaciju nezinau..
Nu o siaip tai, jeigu neistos simet i ten kur gerai ir kur nori, tai tegu praleidzia tuos metus, eina slaveja padirbt..gyvenimo pamatys:) niekas cia nedega juk, viskas pries akis..Tai vat:)
Atsakyti