Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

Mano stipendija buvo 550 euru, bet sios sumos neuzteko, dar gaudavau is tevu pinigu ir stipendija is universiteto. O norint ne erasmus studijuot jau sudetingiau: nebent paskola bandai imtis ar kokiu fondu ieskot... unsure.gif
O tvarka tikrai labai nuo universiteto priklauso. Musu koordinatoriai buvo jauni zmones, patys erasmus studentai, tai ir kelioniu daugiau, ir lengviau susisneketi lotuliukas.gif Su universitetu buvome stokholme ir netgi iki laplandijos nusitrenkeme smile.gif Arba pati sesdavau i traukini ir vis i kitoki miesta traukdavau. O kol oras buvo geras, tai ir su dviraciais 30km spinduliu isvazinejom smile.gif Geras tas pusmetis buvo cool.gif

QUOTE(hobite @ 2009 04 06, 11:15)
Gerai būti Erasmus, ar ne. Duodamos stipendijos pakankamai užtenka. Tik vat dabar sėdžiu ir galvoju, kai pačiam reikia tiek daug pinigų susirasti,plius ne pusmečiui reikia, o dviems metams, jei į magistrą stojama, tai jau sudėtinga pasidaro.  g.gif

Univeras organizavo keliones? - kaip fainai. Mums vienas kursas tik organizavo kelione į Stokholmą, i konferenciją. Ir viskas. Bet buvo fainai. Visur kitur iš principo reikėjo patiems organizuotis.  unsure.gif  Na, skirtingi universitetai, skirtinga tvarka bei politika.

O dėl gyvenamos vietos, tai aha, problemos Švedijoje. Sudėtinga rasti. Reikia iš anksto ieškotis.

Atsakyti
kaip Svedijoje suma 2000 Lt i men. manau, kad normaliai ax.gif .
Atsakyti
Gal ir imanoma, bet man didesnes islaidos iseidavo ax.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 14:59)
kaip Svedijoje suma 2000 Lt i men. manau, kad normaliai  ax.gif .

Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 14:59)
kaip Svedijoje suma 2000 Lt i men. manau, kad normaliai  ax.gif .

QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 15:12)
Gal ir imanoma, bet man didesnes islaidos iseidavo  ax.gif

2000Lt išleidi taupiai gyvenant. Tai reiškias nevalgai kavinėse, žiūri kuriose pardese apsiperki ir t.t. Nes 2000Lt iš esmės reiškias nuoma ir maistas, bei keletas nenumatytų išlaidų per menesį. Bet manau kokioje Danijoje pragyvenimas būtų dar brangesnis. O pats didžiausias pliusas su ta Švedija tas, kad skrydžiai yra pigūs. Namo galima gana dažnai gryžti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 06 balandžio 2009 - 14:38
Na, apie kavines net nesvajojau, apsipirkdavau Willys, nes Lidl nors ir kainos mazos, bet kokybe neviliojo. Mes igudom visokiausius patiekalus gaminti, visokius "international dinners" organizuoti ir tai ne tik svorio priaugino, bet ir islaidas maistui didindavo lotuliukas.gif Nors nei kiek nesigailiu bigsmile:
Tap pat kiekviena men reikedavo isigyti po vadoveli, kurio kaina 200-300lt. Mes, kaip tauposios lietuves, sviesdavomes, bet knygos po 800psl, 1 kopijos kaina 25ct, susidarydavo suma. Keliavimas su traukiniais irgi nemazai kainuodavo, o kur dar kitos islaidos ax.gif

QUOTE(hobite @ 2009 04 06, 15:37)
2000Lt išleidi taupiai gyvenant. Tai reiškias nevalgai kavinėse, žiūri kuriose pardese apsiperki ir t.t. Nes 2000Lt iš esmės reiškias nuoma ir maistas, bei keletas nenumatytų išlaidų per menesį. Bet manau kokioje Danijoje pragyvenimas būtų dar brangesnis. O pats didžiausias pliusas su ta Švedija tas, kad skrydžiai yra pigūs. Namo galima gana dažnai gryžti.

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 15:12)
Gal ir imanoma, bet man didesnes islaidos iseidavo  ax.gif

as paskaiciavau pagal tavo islaidas g.gif , jei rasai, kad 12 000 Lt isleidai per puse metu, iseina 2000 Lt/men rolleyes.gif .
Atsakyti
As paskaiciavau 12000, bet parasiau, kad buvau puse metu... doh.gif Buvau 5men, todel suma truputi didesne 1men susidaro

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 19:07)
as paskaiciavau pagal tavo islaidas  g.gif , jei rasai, kad 12 000 Lt isleidai per puse metu, iseina 2000 Lt/men  rolleyes.gif .

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 19:16)
As paskaiciavau 12000, bet parasiau, kad buvau puse metu...  doh.gif Buvau 5men, todel suma truputi didesne 1men susidaro

bet vis tiek manau, kad normaliai, kaip Svedijoje, susispaudus aisku ax.gif .

Pagalvojus kokia Lietuvoje stipendija ir kaip pragyvent studentui doh.gif .
Atsakyti
Na, gal ir nedaug, bet net ir tokiu pinigu pati nesukrapstau unsure.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 21:30)
bet vis tiek manau, kad normaliai, kaip Svedijoje, susispaudus aisku  ax.gif .

Pagalvojus kokia Lietuvoje stipendija ir kaip pragyvent studentui  doh.gif .

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 22:31)
Na, gal ir nedaug, bet net ir tokiu pinigu pati nesukrapstau  unsure.gif
O tai kas sukrapšto?

Aš neįsivaizuoju kaip išvažiuoti į masterį, jei neturi santaupų. Kiek tėvų gali padėti? - tikrai ne tiek daug. Paskolos irgi niekas neduos taip lengvai, galiausiai ar verta paskolą imti LT vėlgi kitas klausimas. g.gif

Švedijoje prašyti stipendijos? - šancai irgi labai maži.

Tai ir gaunas pagrindinė prob;ema, finansai. Nėr finansų, nėr studijų.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2009 04 07, 10:24)
Tai ir gaunas pagrindinė prob;ema, finansai. Nėr finansų, nėr studijų.

bet finansine problema gali buti ir visa gyvenima doh.gif , o laikas tai eina ax.gif . Man pvz. Lietuvoje irgi finansiskai neapsimoka studijuoti, nei gyvent schmoll.gif , o ziniu, kazko naujo, tai norisi wub.gif .

ka as zinau doh.gif , jei nera finansu, tai vienas is budu (man pvz.) butu pries studijas padirbeti toje ar kitoje salyje ax.gif , o paskui kibti i mokslus.

man svarbu, kad mane priimtu i norima programa, paskui jau ieskociau to finansavimo, nors ir dabar zinau, kad bilietui, tai pinigu gal netureciau, ir dar plius jauciu skoloje liksiu uz dabartines studijas, bet tikiuosi, kad taip nebus biggrin.gif
Atsakyti
Bet norint santaupu tureti, reikia ir dirbti.. As bakalaura baigiu, dirbusi keliose firmose, bet santaupu, reikalingu metus pragyventi uzsienyje, niekaip nesukaupciau net min kelis metus po bakalauro. O kuo toliau, tuo sunkiau butu isvaziuoti ax.gif Uzsienyje dirbant gal ir butu galima greiciau sukaupti, bet db finansu krize, sunku butu ir uzsienyje kazka surasti unsure.gif
Sorry, kas pesimistiskai sneku, lietuviska aplinka veikia lotuliukas.gif Kazkaip Svedijoje buvau zymiai optimistiskesne. Tikiuosi, kad bent jau istosiu, o tuomet jau kaip nors smile.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 07, 10:59)
bet finansine problema gali buti ir visa gyvenima  doh.gif , o laikas tai eina  ax.gif . Man pvz. Lietuvoje irgi finansiskai neapsimoka studijuoti, nei gyvent  schmoll.gif , o ziniu, kazko naujo, tai norisi  wub.gif .

ka as zinau  doh.gif , jei nera finansu, tai vienas is budu (man pvz.) butu pries studijas padirbeti toje ar kitoje salyje  ax.gif , o paskui kibti i mokslus.

man svarbu, kad mane priimtu i norima programa, paskui jau ieskociau to finansavimo, nors ir dabar zinau, kad bilietui, tai pinigu gal netureciau, ir dar plius jauciu skoloje liksiu uz dabartines studijas, bet tikiuosi, kad taip nebus  biggrin.gif

Atsakyti