Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(dynamite @ 2009 04 04, 20:06)
O kaip ketinate stoti Svedijoje, jei paraisku teikimo terminas buvo sausio 15d?  blink.gif Tik keli univerai leidzia iki balandzio 15d siusti paraiskas.
O del stipendiju tai nezinau, tikiuosi, bus galimybe gauti, nes ir pati bandau stoti  unsure.gif

o man atrodo, kad logiska, kad ne dabar stosiu lotuliukas.gif .

As gi studijuoju priepaskutiniam kurse ir domiuosi viskuo is anksto biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 05 balandžio 2009 - 19:25
QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 05, 20:15)
o man atrodo, kad logiska, kad ne dabar stosiu  lotuliukas.gif .

As gi studijuoju priepaskutiniam kurse ir domiuosi viskuo is anksto  biggrin.gif

KTH tinklalapyje skačiau, kad Švedijoje planuojama nuo 2011 metų įvesti mokesti už magistro studijas.
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2009 04 05, 19:29)
KTH tinklalapyje skačiau, kad Švedijoje planuojama nuo 2011 metų įvesti mokesti už magistro studijas.

diskutuojama ax.gif
Atsakyti
Sorry, kazko nedaskaiciau tada 4u.gif As bandau stoti, bet ten tokia maisalyne doh.gif As bandau stoti i Lund university. Studera.nu (bendra stojimo sistema) raso, kad visi motyvaciniai, cv ir pan. turi buti siunciami i univera tiesiai, o Lund raso, kad i studera.nu doh.gif Taip iki galo ir neissiaiskinau, kaip ten turi buti g.gif
Labai idomu, kaip ten su stipendijomis bus, nes be jos niekaip neisilaikyciau verysad.gif

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 05, 20:15)
o man atrodo, kad logiska, kad ne dabar stosiu  lotuliukas.gif .

As gi studijuoju priepaskutiniam kurse ir domiuosi viskuo is anksto  biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 05, 20:49)
Sorry, kazko nedaskaiciau tada  4u.gif As bandau stoti, bet ten tokia maisalyne  doh.gif As bandau stoti i Lund university. Studera.nu (bendra stojimo sistema) raso, kad visi motyvaciniai, cv ir pan. turi buti siunciami i univera tiesiai, o Lund raso, kad i studera.nu  doh.gif Taip iki galo ir neissiaiskinau, kaip ten turi buti  g.gif
Labai idomu, kaip ten su stipendijomis bus, nes be jos niekaip neisilaikyciau  verysad.gif

Kaip suprantu dokumentus jau reikejo priduoti? g.gif Ar čia antras koks ratas?

Šiaip aš siunčiu tuo adresu, kuris buvo nurodytas studera.nu

O stipendijų tai žiauriai mažai duoda, tikimybė ją gauti itin maža. Taigi reikia turėti savo finansų. O tokiame miestelyje kaip Lundas kažin ar bus galimybė įsidarbinti, galiausiai Švedijoje juk dirbti ir mokytis labai sunku, per daug sudėtinga derinti.

Į kokią specialybę siuntei dokus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 05 balandžio 2009 - 19:57
As per pirma rata siunciau, bet ne visus dokumentus. Tuo metu svedijoje pagal erasmus dar mokiausi, todel neturejau transcripto is svedijos, be to, nepamaciau, kad kartu iskart ir motyvacija reikejo siusti doh.gif Issiunciau vasario gale, uzregistruota, jog gauta, bet kol kas raso, kad esu pripazinta neatitinkanti reikalavimu verysad.gif Nors Lunde vel atidarytas priemimas iki balandzio 15d., gal dar pavyks. Aplikavau i vadybines sritis: marketinga, verslumas, pokyciu organizacijoje vadyba ar pan.
Del isidarbinimo tai ir pati zinau, kad galimybes praktiskai =0, per erasmus niekas nesugebejo darbo susirasti. Pragyvenimas apie 12 000 pusmeciui kainavo, tiek nelabai galetu tevai skirti, todel vienintele viltimi liktu stipendija unsure.gif

QUOTE(hobite @ 2009 04 05, 20:55)
Kaip suprantu dokumentus jau reikejo priduoti?  g.gif  Ar čia antras koks ratas?

Šiaip aš siunčiu tuo adresu, kuris buvo nurodytas studera.nu
O stipendijų tai žiauriai mažai duoda, tikimybė ją gauti itin maža. Taigi reikia turėti savo finansų. O tokiame miestelyje kaip Lundas kažin ar bus galimybė įsidarbinti, galiausiai Švedijoje juk dirbti ir mokytis labai sunku, per daug sudėtinga derinti.
Į kokią specialybę siuntei dokus?

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 05, 20:17)
Pragyvenimas apie 12 000 pusmeciui kainavo, tiek nelabai galetu tevai skirti, todel vienintele viltimi liktu stipendija  unsure.gif

pragyvenimas, tai butent maistas, nuoma ax.gif ir cia litais ar kronom ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 10:33)
pragyvenimas, tai butent maistas, nuoma  ax.gif ir cia litais ar kronom  ax.gif

12 000 litais čia. Ir dar pakankamai kukliai mergina gyveno 4u.gif Nes šiaip vidutiniškai nuoma yra pie 1000Lt, ir dar 1000Lt reikia maistui. Plius visokios kitokios išlaidos. Taigi, pakankamai taupiai gyvenant, menesiui Švedijoje reikia apie 2000Lt. , kas grubiai skaičiuojant yra apie 5000kr. Nors dabar reiktų pasižiūrėti valiutų kursą.

Na, užtat už mokslą mokėti nereika bigsmile.gif Bet darbo mažesniuose miesteliuose gauti tikimybė lygi 0.
Atsakyti
Butu gerai kronom, bet litais.. biggrin.gif Aisku, tikrai ten per daug netaupiau, keliavau, nors, is kitos puses, bustas nedaug kainavo- apie 800lt/men, knygu beveik nepirkau. Lunde turbut dar brangiau kainuotu pragyvenimas kainuotu, manau..

QUOTE(Aristokratė @ 2009 04 06, 10:33)
pragyvenimas, tai butent maistas, nuoma  ax.gif ir cia litais ar kronom  ax.gif

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 10:53)
Butu gerai kronom, bet litais..  biggrin.gif Aisku, tikrai ten per daug netaupiau, keliavau, nors, is kitos puses, bustas nedaug kainavo- apie 800lt/men, knygu beveik nepirkau. Lunde turbut dar brangiau kainuotu pragyvenimas kainuotu, manau..

Iš pinigų sumos man atrodo, kad pakankamai taupiai gyvenai. O kelionės ten brangios, nors jei užtaikai, kai būna akcijos, tai galima tikrai pigiai suvažinėti.

Aš prieš 4 metus bauvau, tai lyginant LT ir SE, nuomą 800Lt atrodė labai brangu 4u.gif

Atsakyti
Keliavom nemazai, bet pacios tolimiausios keliones buvo universiteto organizuotos, todel ne taip brangiai isejo. Maistui netaupem, bet 8iese kartu daremes, vienai zymiai brangiau turbut iseitu. 800lt nuoma nepasirode brangi, nes buvau girdejus, kad kitur dar brangiau. O lunde gali buti problemu, nes vienas vaikinukas mokesi lunde ir gyveno musu miestelyje, t.y. vazinejo virs 100km kasdien, kadange lunde niekaip issinuomot kambario negalejo doh.gif Gal tik po puses metu issikrauste blink.gif

QUOTE(hobite @ 2009 04 06, 10:59)
Iš pinigų sumos man atrodo, kad pakankamai taupiai gyvenai. O kelionės ten brangios, nors jei užtaikai, kai būna akcijos, tai galima tikrai pigiai suvažinėti.

Aš prieš 4 metus bauvau, tai lyginant LT ir SE, nuomą 800Lt atrodė labai brangu  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(dynamite @ 2009 04 06, 11:05)
Keliavom nemazai, bet pacios tolimiausios keliones buvo universiteto organizuotos, todel ne taip brangiai isejo. Maistui netaupem, bet 8iese kartu daremes, vienai zymiai brangiau turbut iseitu. 800lt nuoma nepasirode brangi, nes buvau girdejus, kad kitur dar brangiau. O lunde gali buti problemu, nes vienas vaikinukas mokesi lunde ir gyveno musu miestelyje, t.y. vazinejo virs 100km kasdien, kadange lunde niekaip issinuomot kambario negalejo  doh.gif Gal tik po puses metu issikrauste  blink.gif
Gerai būti Erasmus, ar ne. Duodamos stipendijos pakankamai užtenka. Tik vat dabar sėdžiu ir galvoju, kai pačiam reikia tiek daug pinigų susirasti,plius ne pusmečiui reikia, o dviems metams, jei į magistrą stojama, tai jau sudėtinga pasidaro. g.gif

Univeras organizavo keliones? - kaip fainai. Mums vienas kursas tik organizavo kelione į Stokholmą, i konferenciją. Ir viskas. Bet buvo fainai. Visur kitur iš principo reikėjo patiems organizuotis. unsure.gif Na, skirtingi universitetai, skirtinga tvarka bei politika.

O dėl gyvenamos vietos, tai aha, problemos Švedijoje. Sudėtinga rasti. Reikia iš anksto ieškotis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hobite: 06 balandžio 2009 - 10:16