Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(kimono @ 2008 04 28, 18:26)
Norėčiau studijuot mediciną, bet nežinau kokioje šalyje tai geriausiai galėčiau padaryt?Turiu galvoje paruošimo lygį ir pan. Gal kas galėtumėt parekomenduot užsienio universitetų norint studijuot mediciną?

Sveika 4u.gif O tu gal šiemet mokyklą baigi?
Dėl universitetų sunku patart ką nors, nes aš su medicina mažai bendro turiu, bet sakiau pasisakysiu, nes pažįstu medicinos studentų tiek VU, tiek KMU, ir dar turiu giminėj šiek tiek medikų.
Tai va, pirmas dalykas, yra toks dalykas kaip universitetų reitingai. Sako, bene patikimiausi The Financial Times sudaromi. Ten gali aptikti, koks universitetas užima kokią vietą pasaulyje. Bet vertint reiktų atsargiai, todėl kad reitingas ne konkrečių specialybių, o universitetų, tai jeigu universitetas pats prastai laikos, nors ruošia keletą tikrai visus standartus atitinkančių specialybių keletą, nieko gera.
Tai va taip yra su mūsų VU. Bent aš iš šnekų girdėjau, VU teisininkai ir medikai yra vertinami labai gerai (nekalbu apie bendrą nekokį universiteto lygį). Esu girdėjus medicinos fakultetą baigusios pusseserės pastebėjimų, kad yra šalių, kur medicinos studijos išvis trumpai tetrunka, ir paruošti medikai vis dėlto nusileidžia mūsiškiams.
O ir šiaip medicinos studijos pačios brangiausios yra išvisų galimų, joms labai didelės sąnaudos vienam studentui paruošti. Buvau radus kažkuriam universitete, kad semestras apie 9000 EU, čia Europoje.
Jei tu abiturientė, tai esant tokioms brangioms medicinos studijoms svetur, gal geriausia būtų rinktis VU, kur medikai tikrai gerai paruošiami (to pavyzdys: labai didelė dalis baigusių išvažiuoja kitur dirbt, nes čia, deja...). O atsimokius tuos 6 pirmus metelius ir išsirinkus specializaciją gali jau gaut finansavimą ir į kitą gerą universitetą.
Tai va prifilosofavau aš čia tau, gal ir neturėsi naudos iš to, bet 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutuliuke: 28 balandžio 2008 - 17:47
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 23, 13:22)
O bendrabutis tavo modernus, žinai  lotuliukas.gif  Beje, sakyk, smalsu, kodėl nebūtum sutikus gyvent bendrabuty ne viena? Nelabai malonūs kambariokai ar kaip?
Ir dar vienas asmeniškas klausimas, kuris jei yra ne mano reikalas - taip ir sakyk. Bet iš ko tu gyvenai studijų metu užsieny? Jei darbelio nelabai lieka laiko susirast, kad galėtum normaliai mokytis, o stipendijos neišeina gauti, tai tada kaip? Šiaip mačiau, yra dar galimybė tą finansavimą per įvairiausius fondus gauti, tai gal ja naudojais?
Šiam kartui tiek. Prikankinsiu tave su klausimais  ax.gif

Rutuliuke, nera uz ka, smagu kad jauni zmones siekia kazko daugiau ir iesko kokybes. smile.gif
Buvau isvykusi, todel ir apleidau foruma. As savo kambario dalinimosi laikus jau atgyvenau. biggrin.gif Pries 10 metu teko kambari su kitom dviem studentem dalintis, dabar man jau reikia privatumo, judejimo bei minciu laisves. ax.gif O kambarioku gali pasitaikyti ir labai sauniu ir nelabai. Dazniausiai prireikia laiko kad prie kito zmogaus prisitaikyti.

Finansavau savo studijas pati ir dar gavau studentu paskola. Taip ir issiverciau. smile.gif
Va, man Vrije universitetas atsiunte patvirtinima, tai raso EU studentai gali dometis del paskolos.
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2008 04 29, 00:56)

Rutuliuke, nera uz ka, smagu kad jauni zmones siekia kazko daugiau ir iesko kokybes.  smile.gif
Buvau isvykusi, todel ir apleidau foruma. As savo kambario dalinimosi laikus jau atgyvenau.  biggrin.gif Pries 10 metu teko kambari su kitom dviem studentem dalintis, dabar man jau reikia privatumo, judejimo bei minciu laisves.  ax.gif O kambarioku gali pasitaikyti ir labai sauniu ir nelabai. Dazniausiai prireikia laiko kad prie kito zmogaus prisitaikyti.

Finansavau savo studijas pati ir dar gavau studentu paskola. Taip ir issiverciau. smile.gif
Va, man Vrije universitetas atsiunte patvirtinima, tai raso EU studentai gali dometis del paskolos.

Viskas aišku dėl kambario. Žinai, aš irgi pagalvojau, kad ypač gyvenant su žmogum kitos kultūros tai tikrai gali pasitaikyt visokių nesusipratimų. Čia su savais pasitaiko kartais taip, kad "ėstis" pradedi, o ten jau ne tas žodis, kaip reik šlifuotis lotuliukas.gif
Šiaip kiekvieno universiteto puslapy yra ir pragyvenimo kainos nurodytos, tai yra mokestis už kambarį, na taip standartiškai. Tai čia turbūt esi vienas tam kambary, bent jau kaina vienam parašyta.
Radau prie kiekvieno universiteto apie įvairių fondų paramą, kuri kai kur, kaip supratau, yra neatlygintina (ne paskola, bet kaip ir stipendijos socialinės). Tai mėginsiu ten pasiskaitinėt.
Žiūrėk, dabar taviškiai mokslo metai prasidės rugsėjį? mirksiukas.gif Turbūt gausi ne vieną patvirtinimą iš universitetų, ties kuriuo kol kas planuoji apsistot? blush2.gif Gal Utrechtas? Kaip miestas jis man wub.gif , bet pagal savo specialybes geriau rinkčiaus Amsterdamą ar Roterdamą. Aišku, iki tol dar toli, dabar pradėjau domėtis IELTS laikymu ir kibsiu į mokslus ax.gif Tai svajoju jau apie studijas biggrin.gif
Beje, koks maksimalus įvertinimas Olandijoje? Sakei, 10 beveik neegzistuoja. Čia ta prasme, kad jo niekas beveik niekad negauna, ar "tobula" rodo 9?
4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutuliuke: 29 balandžio 2008 - 11:37
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 28, 17:45)
Sveika  4u.gif O tu gal šiemet mokyklą baigi?
Dėl universitetų sunku patart ką nors, nes aš su medicina mažai bendro turiu, bet sakiau pasisakysiu, nes pažįstu medicinos studentų tiek VU, tiek KMU, ir dar turiu giminėj šiek tiek medikų.
Tai va, pirmas dalykas, yra toks dalykas kaip universitetų reitingai. Sako, bene patikimiausi The Financial Times sudaromi. Ten gali aptikti, koks universitetas užima kokią vietą pasaulyje. Bet vertint reiktų atsargiai, todėl kad reitingas ne konkrečių specialybių, o universitetų, tai jeigu universitetas pats prastai laikos, nors ruošia keletą tikrai visus standartus atitinkančių specialybių keletą, nieko gera.
Tai va taip yra su mūsų VU. Bent aš iš šnekų girdėjau, VU teisininkai ir medikai yra vertinami labai gerai (nekalbu apie bendrą nekokį universiteto lygį). Esu girdėjus medicinos fakultetą baigusios pusseserės pastebėjimų, kad yra šalių, kur medicinos studijos išvis trumpai tetrunka, ir paruošti medikai vis dėlto nusileidžia mūsiškiams.
O ir šiaip medicinos studijos pačios brangiausios yra išvisų galimų, joms labai didelės sąnaudos vienam studentui paruošti. Buvau radus kažkuriam universitete, kad semestras apie 9000 EU, čia Europoje.
Jei tu abiturientė, tai esant tokioms brangioms medicinos studijoms svetur, gal geriausia būtų rinktis VU, kur medikai tikrai gerai paruošiami (to pavyzdys: labai didelė dalis baigusių išvažiuoja kitur dirbt, nes čia, deja...). O atsimokius tuos 6 pirmus metelius ir išsirinkus specializaciją gali jau gaut finansavimą ir į kitą gerą universitetą.
Tai va prifilosofavau aš čia tau, gal ir neturėsi naudos iš to, bet  4u.gif

Labai dėkoju už atsakymą. O kaip tuomet manot:geriau VU ar KMU mokytis ir kurį universitetą geriau užsienį vertina g.gif ? Pati šiaip galvoju į KMU.....Bet jei padarys tą mokamą mokslą Lietuvoje, tai uj jujui...Kainelės ir čia tuomet laukia nemenkos..
Atsakyti
QUOTE(kimono @ 2008 04 29, 17:32)
Labai dėkoju už atsakymą. O kaip tuomet manot:geriau VU ar KMU mokytis ir kurį universitetą geriau užsienį vertina g.gif ? Pati šiaip galvoju į KMU.....Bet jei padarys tą mokamą mokslą Lietuvoje, tai uj jujui...Kainelės ir čia tuomet laukia nemenkos..

Nėra už ką 4u.gif Aš kažkada ir pati medicina domėjausi, bet neturiu tam turbūt pašaukimo ir nebūčiau ištvėrus tiek metų ir tokio mokslo. Bet kaip specialybė tai manau, kad labai gera ir visada reikalinga. Jeigu turi užsispyrimo ir pašaukimą - viskas thumbup.gif
Dėl universitetų tikrai nepatariu, nežinau. Pabandyk nueit į jų puslapius. www.mf.vu.lt ir www.kmu.lt Jie dažniausiai turi diskusijų forumus, tai galėsi pasiklausinėt jau studijuojančių ir nemažai sužinosi. Šiaip, kiek girdėjau pasisakymų, abu universitetai daugmaž apylygiai. Na žiūrint į kurią sritį vėliau labiau norėsi gilintis, vienas vienose, kitas kitose stipresnis. Dar skirias mokymo sistema, nes kiek žinau, KMU būna ciklai. Klausai intensvyviai mėnesį tik kokį vieną dalyką ir tada atsiskaitinėji. Po to klausai kitą dalyką. Nežinau, kaip tau geriau čia būtų.
Dėl to mokamo mokslo, tai čia pusiau dezinformacijs skleidžiama. Juk niekas dieniniam, jeigu tu prašyme rašai vf vietą, neįves mokamo mokslo. VF ir DVF vietų skaičius turėtų išlikt tas pats, kaip ir iki šiol. Bėda ta, kad kas turės pinigų, galės į dieninį stot belekaip egzaminus išlaikęs, jei tik sutiks mokėt visą studijų kainą. Tai apie lygį tada patylim...
Jei kas dar, rašyk mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mergaites smile.gif

Susidomejusi perskaiciau diskusijas. Galvoju apie magistranturos studijas uzsienyje. Svarstau apie Skandinavija, dar jusu paklausinesiu veliau wink.gif Geda, bet nzn ka reiskia trumpinys PhD ax.gif gal paaiskintumet lotuliukas.gif ?
Atsakyti
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2008 06 17, 16:44)
Sveikos, mergaites  smile.gif

Susidomejusi perskaiciau diskusijas. Galvoju apie magistranturos studijas uzsienyje. Svarstau apie Skandinavija, dar jusu paklausinesiu veliau wink.gif Geda, bet nzn ka reiskia trumpinys PhD  ax.gif  gal paaiskintumet  lotuliukas.gif ?

Doktorantūros atitikmuo. Iš esmės reiškia "Doctor of Philosophy", kad parodyt, jok ne medicinos daktaras: "In the English-speaking world it has become the most common denomination for a research doctorate and applies to graduates in a wide array of disciplines in the sciences and humanities. "

Aš taip pat Skandinavijoj planuoju studijuot.
Atsakyti
QUOTE(arbatine_saldainine @ 2008 06 17, 16:44)
Sveikos, mergaites  smile.gif

Susidomejusi perskaiciau diskusijas. Galvoju apie magistranturos studijas uzsienyje. Svarstau apie Skandinavija, dar jusu paklausinesiu veliau wink.gif Geda, bet nzn ka reiskia trumpinys PhD  ax.gif  gal paaiskintumet  lotuliukas.gif ?

Aš per Erasmus buvau Švedijoje. Verta pasižiūrėti kokias magistro programas siūlo jie.
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 29, 07:32)
Beje, koks maksimalus įvertinimas Olandijoje? Sakei, 10 beveik neegzistuoja. Čia ta prasme, kad jo niekas beveik niekad negauna, ar "tobula" rodo 9?
4u.gif

Buvau apleidusi sia tema. Rutuliuke, jei cia dar uzeini, tai zinok pamacius sia lentele apie tave pagalvojau. mirksiukas.gif

Pazymiu lentele, puslapio apacioje

Ahh, nesimato jos. Gali eiti i 'Studying at VU' ir 'Semesters and credits'
Beje, i Utrechta as si karta neaplikavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Freja: 18 birželio 2008 - 23:45
QUOTE(Freja @ 2008 06 19, 00:42)

Buvau apleidusi sia tema. Rutuliuke, jei cia dar uzeini, tai zinok pamacius sia lentele apie tave pagalvojau.  mirksiukas.gif

Pazymiu lentele, puslapio apacioje
Ahh, nesimato jos. Gali eiti i 'Studying at VU' ir 'Semesters and credits'
Beje, i Utrechta as si karta neaplikavau.

Žinok, nebuvau čia šimtą metų, bet šiandien užsukau ir....ačiū 4u.gif Radau tą lentelę, tai šauniai labai viskas atrodo čia pažiūrėjus, nes ekonominių dalykų pas mane tik 9 -10 blush2.gif thumbup.gif Tik va, kad kadangi bakalauras kitas, tai nežinau, kaip bus, bet tikiuosi, jog gerai.
Labai geranoriškai atrašo iš universitetų ir siūlo bandyti. Rašo, kad konkrečiai nieko pasakyt negali, kadangi tam reikia pamatyt visus išklausytus kursus, bet jei to pakaks ir įvertinimai bus geri, tai tvarka.
Beje, gal teko laikyti GMAT? Mastrichto universitetas jo prašo.
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 06 19, 09:41)
Žinok, nebuvau čia šimtą metų, bet šiandien užsukau ir....ačiū  4u.gif  Radau tą lentelę, tai šauniai labai viskas atrodo čia pažiūrėjus, nes ekonominių dalykų pas mane tik 9 -10  blush2.gif  thumbup.gif  Tik va, kad kadangi bakalauras kitas, tai nežinau, kaip bus, bet tikiuosi, jog gerai.
Labai geranoriškai atrašo iš universitetų ir siūlo bandyti. Rašo, kad konkrečiai nieko pasakyt negali, kadangi tam reikia pamatyt visus išklausytus kursus, bet jei to pakaks ir įvertinimai bus geri, tai tvarka.
Beje, gal teko laikyti GMAT? Mastrichto universitetas jo prašo.

Na, mano irgi kaip ir kitas bakalauras, bet vistiek tinka. Siusk dokumentus i kuo daugiau universitetu ir kazkur vistiek papulsi, as isitikinus. mirksiukas.gif
GMAT neteko laikyti ir siaip as apie ji tik neseniai suzinojau. Kiek girdejau, tai jis nelengvas. Jei laikysi, tai pasidalink patirtimi. Kaip ir is kokiu saltiniu ruosies ir pan. mirksiukas.gif
Beje, ji Lietuvoje imanoma issilaikyti? rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės. smile.gif
Liko man bakalauro vieneri metai, tad jau laikas mąstyti apie magistrantūrą. Ir sugalvojau, kad norėčiau užsienyje mokytis, nes mano dabartinis įspūdis apie mūsų šalies švietimo sistemą pasibaisėtinas. Bėdelė, kad net nežinau, nuo ko pradėti ieškoti informacijos apie studijas užsienyje... Gal padėsit, užvesit ant kelio? 4u.gif
Atsakyti