QUOTE(kimono @ 2008 04 28, 18:26)
Norėčiau studijuot mediciną, bet nežinau kokioje šalyje tai geriausiai galėčiau padaryt?Turiu galvoje paruošimo lygį ir pan. Gal kas galėtumėt parekomenduot užsienio universitetų norint studijuot mediciną?
Sveika O tu gal šiemet mokyklą baigi?
Dėl universitetų sunku patart ką nors, nes aš su medicina mažai bendro turiu, bet sakiau pasisakysiu, nes pažįstu medicinos studentų tiek VU, tiek KMU, ir dar turiu giminėj šiek tiek medikų.
Tai va, pirmas dalykas, yra toks dalykas kaip universitetų reitingai. Sako, bene patikimiausi The Financial Times sudaromi. Ten gali aptikti, koks universitetas užima kokią vietą pasaulyje. Bet vertint reiktų atsargiai, todėl kad reitingas ne konkrečių specialybių, o universitetų, tai jeigu universitetas pats prastai laikos, nors ruošia keletą tikrai visus standartus atitinkančių specialybių keletą, nieko gera.
Tai va taip yra su mūsų VU. Bent aš iš šnekų girdėjau, VU teisininkai ir medikai yra vertinami labai gerai (nekalbu apie bendrą nekokį universiteto lygį). Esu girdėjus medicinos fakultetą baigusios pusseserės pastebėjimų, kad yra šalių, kur medicinos studijos išvis trumpai tetrunka, ir paruošti medikai vis dėlto nusileidžia mūsiškiams.
O ir šiaip medicinos studijos pačios brangiausios yra išvisų galimų, joms labai didelės sąnaudos vienam studentui paruošti. Buvau radus kažkuriam universitete, kad semestras apie 9000 EU, čia Europoje.
Jei tu abiturientė, tai esant tokioms brangioms medicinos studijoms svetur, gal geriausia būtų rinktis VU, kur medikai tikrai gerai paruošiami (to pavyzdys: labai didelė dalis baigusių išvažiuoja kitur dirbt, nes čia, deja...). O atsimokius tuos 6 pirmus metelius ir išsirinkus specializaciją gali jau gaut finansavimą ir į kitą gerą universitetą.
Tai va prifilosofavau aš čia tau, gal ir neturėsi naudos iš to, bet