Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

sveikos smile.gif
o gal yra studijuojanciu magistrantura Briuselyje arba Prancuzijoje? 4u.gif
Atsakyti
sveikos, sioje temoje skaiciau, kad yra studijavusiu tei of kavala graikojoje smile.gif kita pavasari ir as vaziuosiu ten pagal erasmus magistrinio rasyt. gal galetumet ka nors placiau papasakot apie ji ir gyvenima graikijoje blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2008 01 24, 00:35)
Sveikos bestudijuojancios ir besiruosiancios studijuoti. smile.gif

Norejau paklausti gal kuri laiket GMAT testa? Ar sunku? Kiek laiko ruosetes ir gal zinot kokiu puslapiu kur butu galima pasibandyti laikyti ta testa?

Pati baigiau bakalaura Islandijos universitete ir dabar ziurinejau kur studijuoti magistra. Noriu magistro biznio srityje. Kol kad mastau apie Olandija, nes teko ir ten pastudijuoti puse metu Utrechto universitete. Studiju kokybe super.  smile.gif

Keliu temą į viršų.
Mane taip pat domina magistrantūros studijos užsienyje.
Kitąmet gausiu VU Komunikacijos fakulteto bakalaurą. Esmė ta, kad galvojau čia mokytis magistrą ekonomikoje, taigi VU Eko fakultete kaip laisvoji klausytoja pasiėmiau keletą dalykų, kad man įskaitytų. Patys dalykai man patinka, bet studijų sistema, kai tiek daug studentų - konvejeris doh.gif Pradėjau mąstyt apie išvažiavimą, galimybes pastudijuot magistrą kitur (Europoje) dėl daugelio priežasčių. Kaip viena iš šalių būtų Olandija ir būtent todėl, kad esu girdėjus ne vieną gerą atsiliepimą apie šią šalį ir pati ten buvus - labai patiko.
Šiaip kilo keli klausimai apie Utrechto universitetą. Jo puslapy dar nebuvau, bet pamačiau pasisakymą, tai pagalvojau iškart užduoti klausimą čia, kol nepamiršau. Ar įmanoma su vienos srities bakalauru studijuot kitos srities magistrą? (na, šiaip tiek komunikacijos mokslai, tiek ekonomika&vadyba yra socialiniai mokslai, nors ir stipriai skiriasi). Na, ir dar labai domina Frejos patirtis Utrechte wub.gif Ačiū už pagalbą 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 21, 07:15)
Keliu temą į viršų.
Mane taip pat domina magistrantūros studijos užsienyje.
Kitąmet gausiu VU Komunikacijos fakulteto bakalaurą. Esmė ta, kad galvojau čia mokytis magistrą ekonomikoje, taigi VU Eko fakultete kaip laisvoji klausytoja pasiėmiau keletą dalykų, kad man įskaitytų. Patys dalykai man patinka, bet studijų sistema, kai tiek daug studentų - konvejeris  doh.gif  Pradėjau mąstyt apie išvažiavimą, galimybes pastudijuot magistrą kitur (Europoje) dėl daugelio priežasčių. Kaip viena iš šalių būtų Olandija ir būtent todėl, kad esu girdėjus ne vieną gerą atsiliepimą apie šią šalį ir pati ten buvus - labai patiko.
Šiaip kilo keli klausimai apie Utrechto universitetą. Jo puslapy dar nebuvau, bet pamačiau pasisakymą, tai pagalvojau iškart užduoti klausimą čia, kol nepamiršau. Ar įmanoma su vienos srities bakalauru studijuot kitos srities magistrą? (na, šiaip tiek komunikacijos mokslai, tiek ekonomika&vadyba yra socialiniai mokslai, nors ir stipriai skiriasi). Na, ir dar labai domina Frejos patirtis Utrechte  wub.gif  Ačiū už pagalbą  4u.gif

Laba Rutuliuke. smile.gif Sveikinu tavo pasiryzima kelti sparnus ir isbandyti kitu saliu edukacine sistema. mirksiukas.gif
Kadangi as isbandziau dali bakalauro studiju Utrechte, magistrui pasirinkau kita universiteta. Tiesa pasakius, nezinau ar galima studijuoti kita sriti, turi pastudijuoti ju puslapi. Bet itariu kad galima. Mat as pati emiau maisyta bakalaura - sociologija su bizniu (Islandijoje). Utrechte studijavau bizni. Man ypac patiko Utrechto strategija i daugeli disciplinu zvelgti per sociologine prizme. Sociologija jie sieja su bizniu, ekonomika, teise ir pan.
Lyginant su Islandija, mokslo kokybe man pasirode auksta, nors kartais primine vidurines mokyklos laikus, mat kviesdavo prie lentos skaiciuoti. biggrin.gif Bet destytojai tikrai ismanantys savo dalyka, profesionalus bei pasiruose padeti. Va, man vienas net rekomendacijas magistrui dave. O pazinojo tik keleta menesiu mane.

Utrechtas - nuostabus miestelis. Mazesne ir jaukesne Amsterdamo kopija. Centras labai fainas, kanalai, senoji architektura. Tris kartus per savaite turgus, kur as pirkdavau sviezia mesa, zuvi, darzoves ir pan. Utrechto traukiniu stotis turbut pati geriausia Olandijoje, nes sujungta su prekybos centru. Liudeti netenka jei reikia palaukti. thumbup.gif Net nezinau ka ir papasakoti. Turbut daug ka pasako kad as pati vel ruosiuosi i Olandija grizti. smile.gif
Atsakyti
Gal yra studijuojanciu Derbio universitete?
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2008 04 21, 23:29)
Laba Rutuliuke.  smile.gif Sveikinu tavo pasiryzima kelti sparnus ir isbandyti kitu saliu edukacine sistema.  mirksiukas.gif
Kadangi as isbandziau dali bakalauro studiju Utrechte, magistrui pasirinkau kita universiteta. Tiesa pasakius, nezinau ar galima studijuoti kita sriti, turi pastudijuoti ju puslapi. Bet itariu kad galima. Mat as pati emiau maisyta bakalaura - sociologija su bizniu (Islandijoje). Utrechte studijavau bizni. Man ypac patiko Utrechto strategija i daugeli disciplinu zvelgti per sociologine prizme. Sociologija jie sieja su bizniu, ekonomika, teise ir pan.
Lyginant su Islandija, mokslo kokybe man pasirode auksta, nors kartais primine vidurines mokyklos laikus, mat kviesdavo prie lentos skaiciuoti.  biggrin.gif  Bet destytojai tikrai ismanantys savo dalyka, profesionalus bei pasiruose padeti. Va, man vienas net rekomendacijas magistrui dave. O pazinojo tik keleta menesiu mane.

Utrechtas - nuostabus miestelis. Mazesne ir jaukesne Amsterdamo kopija. Centras labai fainas, kanalai, senoji architektura. Tris kartus per savaite turgus, kur as pirkdavau sviezia mesa, zuvi, darzoves ir pan. Utrechto traukiniu stotis turbut pati geriausia Olandijoje, nes sujungta su prekybos centru. Liudeti netenka jei reikia palaukti.  thumbup.gif  Net nezinau ka ir papasakoti. Turbut daug ka pasako kad as pati vel ruosiuosi i Olandija grizti.  smile.gif

Ačiū labai už išsamią informaciją 4u.gif Esu pati buvus ir Olandijoj, ir Utrechtą apžiūrėjus vieną dieną. Per dieną nedaug tepamatysi, bet kaip miestas jis man pasirodė jaukus: kanalai, daug žalumos, graži architektūra. Žmonės buvo labai draugiški ir jeigu tik kas neaišku ar ko nesupranti, jie mato tavo reakciją, ir patys prieina paklaust, ar viskas gerai blink.gif Man tai buvo labai keista. Tai buvo pirmoji mano kelionė kitus ir pati kažko nesuprasdama bijojau klausti, na nes Lietuvoj ne ant to pataikius, tai gali tave pasiųst ir labai toli.
O man dar kilo toks klausimas. Na, aš apsižiūrėjau keletą dominančių studijų programų. Tai ne tik Utrechte, bet ir Amsterdamo, Maastrichto, Roterdamo universitetuose. Visur ten parašyta, kad studijos ES narių piliečiams kainuoja ~1600 EU. Šiaip visko dar neišsinaugrinėjau, na bet dar yra ir gyvenamo ploto nuoma, maistas, etc., žodžiu, daug dalykų. Kaip ten su finansine puse? Ar įmanoma gaut stipendiją kažkokią? Ar galima studijas derinti su kažkokiu darbeliu, na, kad už viską galėtum išsimokėt blush2.gif ? Būtų didelis ačiū už pagalbą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 22, 07:29)
O man dar kilo toks klausimas. Na, aš apsižiūrėjau keletą dominančių studijų programų. Tai ne tik Utrechte, bet ir Amsterdamo, Maastrichto, Roterdamo universitetuose. Visur ten parašyta, kad studijos ES narių piliečiams kainuoja ~1600 EU. Šiaip visko dar neišsinaugrinėjau, na bet dar yra ir gyvenamo ploto nuoma, maistas, etc., žodžiu, daug dalykų. Kaip ten su finansine puse? Ar įmanoma gaut stipendiją kažkokią? Ar galima studijas derinti su kažkokiu darbeliu, na, kad už viską galėtum išsimokėt  blush2.gif ? Būtų didelis ačiū už pagalbą  4u.gif

Kiek as ziurinejau, tai universitetai uzsimena kazka apie stipendijas. Turbut gali susirasti puslapiu apie jas. Manau kad tikrai surastum koki nors finansavima. mirksiukas.gif
Ir dar, kazkur lyg uzmaciau kad ES saliu pilieciams galima siek tiek dirbti. Bet leidziamu valandu nebuvo daug. Nelabai zinau apie visas tas plonybes, nes dirbti, bent jau pirma pusmeti, tikrai nezadu. Na o veliau, jei atsirastu darbelis pagal mano kvalifikacija, tai gal ir pasiryzciau. rolleyes.gif Manau kad universitetu puslapiuose tikrai atrasi daug naudingos informacijos siais klausimais.

Is savo patirties Utrechte, pries keleta metu, galiu pasakyti, kad viskam isleisdavau apie 1.000 euru per menesi. Nors kai kurie issiversdavo ir su 600 euru. Man daugiausiai pinigu suede nuoma ir transportas, nes su dviraciu ne visada vazinedavau. Maistas, jei apsipirkineji pigiausiose parduotuvese, nera labai brangus, bet as per ta pusmeti taip ir neaplankiau tu parduotuviu. blush2.gif Daznai apsipirkinedavau turgelyje.

Tu planuoji studijuoti 2009m. rudeni, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2008 04 22, 14:46)
Kiek as ziurinejau, tai universitetai uzsimena kazka apie stipendijas. Turbut gali susirasti puslapiu apie jas. Manau kad tikrai surastum koki nors finansavima.  mirksiukas.gif
Ir dar, kazkur lyg uzmaciau kad ES saliu pilieciams galima siek tiek dirbti. Bet leidziamu valandu nebuvo daug. Nelabai zinau apie visas tas plonybes, nes dirbti, bent jau pirma pusmeti, tikrai nezadu. Na o veliau, jei atsirastu darbelis pagal mano kvalifikacija, tai gal ir pasiryzciau.  rolleyes.gif  Manau kad universitetu puslapiuose tikrai atrasi daug naudingos informacijos siais klausimais.

Is savo patirties Utrechte, pries keleta metu, galiu pasakyti, kad viskam isleisdavau apie 1.000 euru per menesi. Nors kai kurie issiversdavo ir su 600 euru. Man daugiausiai pinigu suede nuoma ir transportas, nes su dviraciu ne visada vazinedavau. Maistas, jei apsipirkineji pigiausiose parduotuvese, nera labai brangus, bet as per ta pusmeti taip ir neaplankiau tu parduotuviu.  blush2.gif  Daznai apsipirkinedavau turgelyje.

Tu planuoji studijuoti 2009m. rudeni, ar ne?

Taip, 2009 metais. Šiaip parašiau jau užklausimą į kitą, Amsterdamo universitetą, na ten daugiau viena specialybė atitinka mano norus.
Aš matau, kad yra dvi tokios galimybės: part time studies ir full time studies. Tai jei pasirenki part time, manau, galima kažką susirasti, bet tada turbūt viskas ilgiau užtrunka. Nors jei įmanoma užsidirbti mokslams ir pragyvenimui taip, tada ne bėda, kad ir ilgiau 0,5 metų. Dar amsterdamo universitete mačiau tokį dalyką kaip professional studies na ten yra su praktika, maždaug pusei metų tave įdarbina. Nežinau tik, kaip ten su atlyginimo mokėjimu tokiu atveju.
Dėl to savo diplomo kitos srities vakar išsiunčiau užklausimą į amsterdamo universitetą, gavau auto replay, kad šiuo metu vyksta priėmimas į magistrantūrą, todėl fakulteto administracija labai užimta, bet stengsis atsakyti į klausimus kuo anksčiau. Tikiuosi, kad tai nėra mandagus būdas atsifutbolinti g.gif Greičiausiai nėra, nes jie patys suinteresuoti dėl studentų.
Kas čia dar. Aaa, mane žinai, kas nustebino. Kad beveik niekur nėra svarbu, kaip tu bakalaurą baigei, jei esi international student, o esmė tik IELTS testo rezultatas, motyvacinis laiškas ir kai kur CV. Gal aš ne taip žiūrėjau? Na, bet kokiu atveju, man tai būtų gerai, nes savo studijuojamu dalyku esu šiek tiek nusivylus, bet pati kalta, nes po kiek laiko supratau, kad norėčiau kai ko kito (turiu minty komunikacijos mokslus) ir neturiu labai aukšto vidurkio, jis bus kažkur apie 8,5, kai pabaigsiu. Na, bent jau dabar taip mąstau. Tik va bėda tame, kad nesu labai stipri anglų kalboje. Kaip tu ją mokėjai prieš išvažiuodama? Man mokykloj vis pasitaikydavo nekokios mokytojos, todėl aš nemėgau anglų, egzaminą tai neblogai išlaikiau, bet va po univero jau 2 metai nesimokiau ir beveik nenaudoju, tai truputį baisu. Tas IELTS testukas, kiek girdėjau, nėra lengvas. Bet jei jau pasiryšiu, tai tada galvoju, kad viskas yra įmanoma ir išmokstama. O rezultato ten reikia tikrai gero > 6.5.
Beje, tu gyvenai bendrabuty ar mokėjai už nuomą? O gyvenai viena? drinks_cheers.gif Smagu čia rast bendraminčių. Kas dar mane gąsdina, tai važiavimas visiškai vienai į šalį, kurioje nieko nepažįstu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutuliuke: 22 balandžio 2008 - 13:59
QUOTE(Rutuliuke @ 2008 04 22, 09:58)
Taip, 2009 metais. Šiaip parašiau jau užklausimą į kitą, Amsterdamo universitetą,

Dėl to savo diplomo kitos srities vakar išsiunčiau užklausimą į amsterdamo universitetą, gavau auto replay, kad šiuo metu vyksta priėmimas į magistrantūrą, todėl fakulteto administracija labai užimta, bet stengsis atsakyti į klausimus kuo anksčiau. Tikiuosi, kad tai nėra mandagus būdas atsifutbolinti  g.gif  Greičiausiai nėra, nes jie patys suinteresuoti dėl studentų.

Kas čia dar. Aaa, mane žinai, kas nustebino. Kad beveik niekur nėra svarbu, kaip tu bakalaurą baigei, jei esi international student, o esmė tik IELTS testo rezultatas, motyvacinis laiškas ir kai kur CV. Gal aš ne taip žiūrėjau? Na, bet kokiu atveju, man tai būtų gerai, nes savo studijuojamu dalyku esu šiek tiek nusivylus, bet pati kalta, nes po kiek laiko supratau, kad norėčiau kai ko kito (turiu minty komunikacijos mokslus) ir neturiu labai aukšto vidurkio, jis bus kažkur apie 8,5, kai pabaigsiu.

Tik va bėda tame, kad nesu labai stipri anglų kalboje. Kaip tu ją mokėjai prieš išvažiuodama? Man mokykloj vis pasitaikydavo nekokios mokytojos, todėl aš nemėgau anglų, egzaminą tai neblogai išlaikiau, bet va po univero jau 2 metai nesimokiau ir beveik nenaudoju, tai truputį baisu. Tas IELTS testukas, kiek girdėjau, nėra lengvas. Bet jei jau pasiryšiu, tai tada galvoju, kad viskas yra įmanoma ir išmokstama. O rezultato ten reikia tikrai gero > 6.5.
Beje, tu gyvenai bendrabuty ar mokėjai už nuomą? O gyvenai viena?  drinks_cheers.gif  Smagu čia rast bendraminčių. Kas dar mane gąsdina, tai važiavimas visiškai vienai į šalį, kurioje nieko nepažįstu...

Sveika!

I kokiomis butent studijomis domiesi Amsterdamo universitete? Zinok tikrai nemanau kad jie atsifutbolina, nes dabar pats ikarstis studentu priemimo, tai as jau ir pati 2 priminimus issiunciau, bet dar negavau atsakymo. O mane jau prieme i Vrije Universiteit. Och, bus sunku issirinkti. doh.gif Sirdis labiau linksta prie Amsterdamo uniko, bet reiks dar atsisesti ir kritiskai perzvelgti kokie kursai privalomi, kokius galima imti kaip pasirenkamuosius ir pan. Na, cia tuo atveju jei mane dar ir i Amsterdamo universiteta priims.

Diplomas, t.y. praeiti kursai, manau yra svarbus priimant i universiteta. Del pazymiu nezinau, bet pvz. rekomendacijose jie nori kad destytojas paminetu jei pvz. buvai kurse tarp 20% geriausiu. smile.gif Ir dar, diplomo jie nori ne tik su pazymiais, bet ir su rating, t.y. gal buvai 7 is 250 siame kurse. Manau kad jie atsizvelgia i tai. Vidurkis, ypac jei zemesnis, ne viska pasako, nes ypac uzsienio universitetuose 10 neegzistuoja beveik. Devyni vos ne tobulybe, astuoni - labai gerai, 7- gerai, 6 irgi neblogai. Taigi, 8.5 vidurkis, manau, yra netgi labai aukstas. mirksiukas.gif

Anglu kalbos ziniu jie reikalauja neblogu. Bet vistiek nezinau kaip papuola kokie ispanai, vos liezuvi angliskai apverciantys. biggrin.gif As laikiau TOEFL testa. Buvau ji laikiusi ir seniau, bet dabar ji labai pasunkino mano nuomone. As laikiau internet based. Jei abejoji del savo ziniu, tai pradek jam ruostis jau dabar. Kadangi mokeisi, tai zinios pas tave yra, o nuo apdulkejusiu stalciu dulkes geriausiai nuvalysi kasdien klausydama BBC stoties, ziuredma neverstus filmus, arba su angliskais subtitrais, skaitydama angliska spauda ir kalbedama. Patarciau dar pasiskaitineti knyga, skirta testo pasiruosimui. Suprasi daugiau kaip tas testas paruostas, kokie jo tikslai ir siaip neblogu tipsu duoda. smile.gif

As gyvenau didziuuuliame studetu bendrabutyje. Va, sitam monstre, 3 tilte, jungianciame blokus.

user posted image

Ten buvo toks kaip blokas per du aukstus, 7 kambariai, virtuve, 2 wc. Kambaryje po viena, nes kitaip buciau ne uz ka nesutikusi. lotuliukas.gif Del draugu nepergyvenk, ju labai greitai susirasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Freja @ 2008 04 23, 11:49)
Sveika!

I kokiomis butent studijomis domiesi Amsterdamo universitete? Zinok tikrai nemanau kad jie atsifutbolina, nes dabar pats ikarstis studentu priemimo, tai as jau ir pati 2 priminimus issiunciau, bet dar negavau atsakymo. O mane jau prieme i Vrije Universiteit. Och, bus sunku issirinkti.  doh.gif  Sirdis labiau linksta prie Amsterdamo uniko, bet reiks dar atsisesti ir kritiskai perzvelgti kokie kursai privalomi, kokius galima imti kaip pasirenkamuosius ir pan. Na, cia tuo atveju jei mane dar ir i Amsterdamo universiteta priims.
Diplomas, t.y. praeiti kursai, manau yra svarbus priimant i universiteta. Del pazymiu nezinau, bet pvz. rekomendacijose jie nori kad destytojas paminetu jei pvz. buvai kurse tarp 20% geriausiu.  smile.gif  Ir dar, diplomo jie nori ne tik su pazymiais, bet ir su rating, t.y. gal buvai 7 is 250 siame kurse. Manau kad jie atsizvelgia i tai. Vidurkis, ypac jei zemesnis, ne viska pasako, nes ypac uzsienio universitetuose 10 neegzistuoja beveik. Devyni vos ne tobulybe, astuoni - labai gerai, 7- gerai, 6 irgi neblogai. Taigi, 8.5 vidurkis, manau, yra netgi labai aukstas.  mirksiukas.gif

Anglu kalbos ziniu jie reikalauja neblogu. Bet vistiek nezinau kaip papuola kokie ispanai, vos liezuvi angliskai apverciantys.  biggrin.gif  As laikiau TOEFL testa. Buvau ji laikiusi ir seniau, bet dabar ji labai pasunkino mano nuomone. As laikiau internet based. Jei abejoji del savo ziniu, tai pradek jam ruostis jau dabar. Kadangi mokeisi, tai zinios pas tave yra, o nuo apdulkejusiu stalciu dulkes geriausiai nuvalysi kasdien klausydama BBC stoties, ziuredma neverstus filmus, arba su angliskais subtitrais, skaitydama angliska spauda ir kalbedama. Patarciau dar pasiskaitineti knyga, skirta testo pasiruosimui. Suprasi daugiau kaip tas testas paruostas, kokie jo tikslai ir siaip neblogu tipsu duoda.  smile.gif

As gyvenau didziuuuliame studetu bendrabutyje. Va, sitam monstre, 3 tilte, jungianciame blokus.

user posted image

Ten buvo toks kaip blokas per du aukstus, 7 kambariai, virtuve, 2 wc. Kambaryje po viena, nes kitaip buciau ne uz ka nesutikusi.  lotuliukas.gif  Del draugu nepergyvenk, ju labai greitai susirasi.  mirksiukas.gif

Ačiū už paskatinimą drinks_cheers.gif 4u.gif Žiūriu, čia mes dabar tik dvi pleputės esam. Amsterdamo universitete žiūrėjau business economics ir kitų ekonominės krypties studijų. Mano vidurkis Komunikacijos fakultete bus apie 8,5, na čia aš pati esu kalta, nes nepersistengiu blush2.gif Kai sugalvojau, kad noriu magistro ekonomikoj, pradėjau rinktis tuos dalykus - savo tiesiogines studijas šia prasme šiek tiek apleidau. Už tai už visus dalykus ekonomikos fakultete turiu 10ukus...kol kas bigsmile.gif Tik va, kad į juos tai niekas nežiūrės, nes čia ne diplomas, o tik laisvosios klausytojos pažymėjimas bus. Na, bet rekomendacijas, manau, gaučiau. Tik tarp 20% geriausių, na, jau nebebūsiu savo specialybėj blush2.gif Tarp 50% - taip.
Dėl kalbos žinių, tai manau tiesa, kad reiktų pradėti dabar drinks_cheers.gif Taip ir padarysiu, kai po kelių savaičių truputį apmažės darbų. Tik girdėjau, kad IELTS testas lengvesnis kiek nei TOEFL. Be to, turiu britų tarybos narystę, o jie ir organizuoja šitą, reiks gal užbėgt paklaust.
O bendrabutis tavo modernus, žinai lotuliukas.gif Beje, sakyk, smalsu, kodėl nebūtum sutikus gyvent bendrabuty ne viena? Nelabai malonūs kambariokai ar kaip?
Ir dar vienas asmeniškas klausimas, kuris jei yra ne mano reikalas - taip ir sakyk. Bet iš ko tu gyvenai studijų metu užsieny? Jei darbelio nelabai lieka laiko susirast, kad galėtum normaliai mokytis, o stipendijos neišeina gauti, tai tada kaip? Šiaip mačiau, yra dar galimybė tą finansavimą per įvairiausius fondus gauti, tai gal ja naudojais?
Šiam kartui tiek. Prikankinsiu tave su klausimais ax.gif

Atsakyti
Na ką, gavau jau laišką ir iš Roterdamo universiteto. Klausiau, ar turėčiau realių šansų įstot į ekonomiką, jei esu baigus kitą specialybę. Dar pasistudijavau jų puslapį.
Atsakyme rašė taip (fragmentukas):
So up front we can not tell you whether you would be admitted to our Master's programmes. The Examination Board will seek for a solid background in economics, for example with macroeconomics, microeconomics, etc.
Ir dar radau, kad stoti gali turintys ekonomikos bakalaurą (pageidautina). Tai tikriausiai čia nėra 100 procentų būtina, o dar jei pas mane apie 12 ekonominių dalykų bus išklausyta g.gif
Frėja, kai čia užsuksi, gal galėsi atsakyt į klausimus, kuriuos anksčiau dar uždaviau 4u.gif Žinau, kad aš įkyri, bet man tai svarbu blush2.gif
Labai ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
Norėčiau studijuot mediciną, bet nežinau kokioje šalyje tai geriausiai galėčiau padaryt?Turiu galvoje paruošimo lygį ir pan. Gal kas galėtumėt parekomenduot užsienio universitetų norint studijuot mediciną?
Atsakyti