Įkraunama...
Įkraunama...

Užsienio universitetai

QUOTE(Mea @ 2007 11 02, 22:16)
turiu klausimą apie Švediją - čia perskaičiau, kad studijuojant reikalingas leidimas gyventi g.gif gal kas susidūrėt? ką galit papasakoti? ar sunku jį gauti?

as studijuoju Danijoje, bet cia irgi reikalingas leidimas gyventi.gauti ji tikrai nebuvo jokiu problemu, reikejo uzpildyti prasyma (tureti pasa, paso nuotrauka, pakvietima studijuoti), kai buvo padarytas, atsiunte i namus (Danijoje) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(loonaxxx @ 2007 11 03, 01:31)
Sveikos!Jungiuosi i jusu buri. ax.gif Studijuoju Italijoje Torino universitete!Pirmas kuras, sunkoka, bet kaip nors. blush2.gif

sveikute, as irgi labai domiuos studijomis uzsieni, bet man idomu toks dalykas...kur tavo dukryte buna studiju metu? ar vedi kur i darzeli? ar vyras su tavimi? nu sorry uz tokius klausimus, bet man tai labai aktualu... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rutellee @ 2008 01 09, 20:11)
sveikute, as irgi labai domiuos studijomis uzsieni, bet man idomu toks dalykas...kur tavo dukryte buna studiju metu? ar vedi kur i darzeli? ar vyras su tavimi? nu sorry uz tokius klausimus, bet man tai labai aktualu... blush2.gif

Dukryte buna lopselyje,vyras dirba namie tad dideliu problemu neturiu, bet kad jis man nepadeda verysad.gif vien tik jo kalbos, as noreciau studijas baigt lt, cia jau labai sunku man,nesugebesiu as manu.Jau patiems italam didelis kruvis, sedim nuo ryto iki vakaro, dar mus cia kaip darzelyje laiko, uzsiregistruoji kai ieini, kai iseini, nu vienu zodziu nesamone kazkokia doh.gif Vaikuciui laiko visai nebeturiu, matau tik vakare 2-3val.ir ryte pries vedant i darzeli, tad dabar kaip ir neisbrendam is ligu. Sunku man cia,gerei jei atvyksti studijuot kaip erazmus programa, i tave ziuri kitaip,o jie stoji kaip lygevertis tos salies studentas(priklausomai nuo salies ir univero)isunks is taves paskutini lasa ir nekreips demesio jei sumaisai zodzius ar dar kokia nesamone padarai,tuoj balas zemyn. doh.gif
Jei turi labai gera ir palaikanti vyra tai manau nebus sunku. 4u.gif
Atsakyti
na loonaxxx gal tikrai pasirinkai netinkama universiteta jei taip ziauriai sunku doh.gif man skamba kaip kokie prievole, kai turi pasizymeti ir atsizymeti biggrin.gif , dar visa diena ten leidi, ziauru jei rimtai blink.gif
na bet vis tiek linkiu sekmes 4u.gif tikiuosi viskas pas jus issispres ir sveikatytes tavo dukrytei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hobite @ 2008 01 07, 20:17)
Kodel? Vien del kalbos nenoretum?

Taip, dėl kalbos. Juk ne gyventi važiuočiau, o mokytis. Mokantis tai svarbiausias dalykas
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 01 13, 19:59)
Taip, dėl kalbos. Juk ne gyventi važiuočiau, o mokytis. Mokantis tai svarbiausias dalykas
Na, manau būtų galima pasiieškoti bakalauro programų anglų kalboje, turėtų būti tokių. g.gif

Aš pati dabar po trupučiuka mokaus švedų kalbą, ji nėra tokia sunki kaip visi gasdina. Taip, suomių kalba, ten pats velnias liežuvį nusilaužtų, ar norvegų, ar danų. Bet švedų kalbą galima visai laisvai išmokti ir ją naudotis. bigsmile.gif Žodis "laisvai" čia toks sąlyginis: juk kiekviena kalba yra pakankamai sunki, ir reika įdėti pastangų, kad ją išmokti.
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 01 13, 18:59)

na, matai, čia reliatyvus dalykas. Danijoje sutikau gana daug žmonių, kurie pasirinko šią šalį būtent dėl anglų kalbos- viena vertus, anglų kalba danams nėra gimtoji, tad juos suprasti žymiai lengviau negu britus, airius, amerikiečius. kita vertus, anglų kalbos mokėjimas kartais užgniauža kvapą- anglų kalba gali bendrauti su paaugliais, autobusų vairuotojais, kasininkėmis bei valytojomis...gal tik problemų gali turėti su senesniais žmonėms, kurių išsilavinimas prastesnis.

kai atvažiavau į Daniją magistro studijoms, per du metus nejaučiau absoliučiai jokio poreikio mokytis danų. ir nesimokiau. ir niekada nekilo jokių problemų 4u.gif

aišku, jei vienas pagrindinių studijų Danijoje tikslų- puikiai išmokti anglų kalbą, tada jau geriau rinktis angliakalbę šalį. nors mano anglų kalba labai ženkliai pagerėjo toje pačioje Danijoje.
Atsakyti
na ką gi.. domiuosi šiuo metu magistro studijomis UK ir turiu pora klausimų - gal žinosit kuri.. o ypač Frinja galėtų žinot unsure.gif

apie reikalavimus - Students are expected to have a good honours degree (normally a 2:1) or equivalent qualifications with substantial economics, finance or business related content. - ar mūsų ISM'o diplomas tinka???

apie anglų k. - Applicants whose first language is not English and whose first degree was not taught in English are required to produce evidence of English language proficiency - ar mums tinka? ar skaitosi ISM'o diplomas kaip taught in english???

Atsakyti
Sveikos bestudijuojancios ir besiruosiancios studijuoti. smile.gif

Norejau paklausti gal kuri laiket GMAT testa? Ar sunku? Kiek laiko ruosetes ir gal zinot kokiu puslapiu kur butu galima pasibandyti laikyti ta testa?

Pati baigiau bakalaura Islandijos universitete ir dabar ziurinejau kur studijuoti magistra. Noriu magistro biznio srityje. Kol kad mastau apie Olandija, nes teko ir ten pastudijuoti puse metu Utrechto universitete. Studiju kokybe super. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2008 01 16, 23:00)
na ką gi.. domiuosi šiuo metu magistro studijomis UK ir turiu pora klausimų - gal žinosit kuri.. o ypač Frinja galėtų žinot unsure.gif

apie reikalavimus - Students are expected to have a good honours degree (normally a 2:1) or equivalent qualifications with substantial economics, finance or business related content. - ar mūsų ISM'o diplomas tinka???

apie anglų k. - Applicants whose first language is not English and whose first degree was not taught in English are required to produce evidence of English language proficiency - ar mums tinka? ar skaitosi ISM'o diplomas kaip taught in english???

oho, čia aš jau pagarsėjus matau tongue.gif

ISM diplomas tinka, nors pliusų aišku neduoda, nes niekas nežino apie jį. Tačiau svarbu turėt patvirtinimą, kad tiek ir tiek kreditų išklausei apei tą ir tą sritį (šiuo atveju business/economics)

Ne, ISM diplomas nėra įrodymas, kad kalbi angliškai. Reikia TOEFL dažniausiai. Kai kurie univerai (bet tik EU ir lb mažai kur) žiūri į vidurinės/gimnazijos baigimo diplomą - jei ten anglų A lygiu turėjai, tai kai kam gali tikti, tačiau čia supermažai kur.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2008 01 24, 00:18)
oho, čia aš jau pagarsėjus matau tongue.gif

ISM diplomas tinka, nors pliusų aišku neduoda, nes niekas nežino apie jį. Tačiau svarbu turėt patvirtinimą, kad tiek ir tiek kreditų išklausei apei tą ir tą sritį (šiuo atveju business/economics)

Ne, ISM diplomas nėra įrodymas, kad kalbi angliškai. Reikia TOEFL dažniausiai. Kai kurie univerai (bet tik EU ir lb mažai kur) žiūri į vidurinės/gimnazijos baigimo diplomą - jei ten anglų A lygiu turėjai, tai kai kam gali tikti, tačiau čia supermažai kur.

visur reikia toefl arba ielts, uk geriau ielts, bet kai kuriuose universitetuose nebūtina, jei esi baigęs bakalurą anglų k. ir universitetas išduoda tokią pažymą... bet aš klausiau studijų skyriuj, sakė negali tokios išduot doh.gif na dar dėl visa ko prodekanės paklausiu, bet greičiausiai teks laikyt ielts.. tingiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mea @ 2008 01 24, 11:10)
visur reikia toefl arba ielts, uk geriau ielts, bet kai kuriuose universitetuose nebūtina, jei esi baigęs bakalurą anglų k. ir universitetas išduoda tokią pažymą... bet aš klausiau studijų skyriuj, sakė negali tokios išduot doh.gif na dar dėl visa ko prodekanės paklausiu, bet greičiausiai teks laikyt ielts.. tingiu smile.gif

negali išduot, nes labai nedaug dalykų anglų k., taigi nesiskaito, kad gavai laipsnį anglų k.
Atsakyti