Įkraunama...
Įkraunama...

Savęs pažinimas

net nezinau kaip cia jums pasakyti ir kaip teisingai paaiskinti.
o blogiausiai kad as net nezinau kaip teisingai reaguoti.
mano 2.5metu berniukas neperseniausiai labai pradejo dometis savo "peliuku"
jis ji liecia,kartais taip keistai patampo. As manau kad tai vyksta normali reakcija, nes esu girdejusi kad taip berniukai pazindinasi su savo kuneliu.
taciau as net nezinau kaip teisingai reaguoti, ar drausti arapsimesti kad nematau ir nekreipti demesio.
noreciau suzinoti kokia turetu buti mano teisinga reakcija, kad vaikas sveikai ir ne traumuotai vystytusi, ir kad ateityje butu teisingos pakraipos.

prasau pasidalinkit savo patirtimi
Atsakyti
Pati normaliausia rekacija-tyrinėja savo kūnelį. Manau drausti ,barti nereikia, tiesiog jam suprantamai paaiškinti kad tuo jis panašus į tėvelį ir tuo skiriasi nuo mamytės.Ir stengtis kuo mažiau sudaryti sąlygų jam čiupinėti " peliuką".Tiesiog neužfiksuoti kaip kokio stebuklo..pvz..būna vaikas padaro kažką naujo tėvai nusijuokia puola rodyti daug dėmesio, tada vaikas pamano kad tėvams tai patinka, supranta kad tuo gali pritraukti mylimų žmonių dėmesį ir ...čia atsiranda problemos- nori pastoviai tuo naudotis dėmesio gavimui...na lyg ir aiškiai parašiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(godaiva @ 2006 05 20, 19:01)
net nezinau kaip cia jums pasakyti ir kaip teisingai paaiskinti.
o blogiausiai kad as net nezinau kaip teisingai reaguoti.
mano 2.5metu berniukas neperseniausiai labai pradejo dometis savo "peliuku"
jis ji liecia,kartais taip keistai patampo. As manau kad tai vyksta normali reakcija, nes esu girdejusi kad taip berniukai pazindinasi su savo kuneliu.
taciau as net nezinau kaip teisingai reaguoti, ar drausti arapsimesti kad nematau ir nekreipti demesio.
noreciau suzinoti kokia turetu buti mano teisinga reakcija, kad vaikas sveikai ir ne traumuotai vystytusi, ir kad ateityje butu teisingos pakraipos.

musiskis ji jau nuo metuku atrado,dabar net per pamperi stengiasi priciupt doh.gif tai mes tada nukreipiam i ka nors demesi,plojam ar dar ka,kad rankytes butu uzimtos ir pamirsta. drausti jokiu budu negalima,po to su moterim susitikes,bus kokiu kvailu kompleksu prisivares ar panasiai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(godaiva @ 2006 05 20, 19:01)

godaiva visi berniukai taip daro.Tik jokiais būdais jo nebark už tai.Daktarai sako,kad reikia ignoruoti tokį jo elgesį.Mano mažiukais taip daro nuo to laiko kai pampersa dienom nuiminėju,tai kartais net šiurpas pereina kaip jis jį ištempia,atrodo tuoj plyš.Kai jis tai daro aš apsimetu,kad nematau
Atsakyti
pamenu as savo kaimynes berniuka, kuris taip pat nuo 1,5 metu taip dare. pradzioi ji nekreipe demesio, veliau pradejo graziai aiskinti, kad taip daryti negalima. smile.gif vistik jis taip elges beveik iki 3 metu, o paskui staiga nustojo thumbup.gif
Atsakyti
O kodel nesirupini,kad vaikas svo kojyte ar rankyte tyrineja?Arba save veidrodyje apziurineja?Taip ir su kitom kuno dalim,jam kolkas visai vienodai zydi sodai ar tai galva ar koja ar ranka ar galu gale pimpaliukas.Tai saves pazinimas,normalu.
Atsakyti
Maniškis jau nuo 8mėn čiupinėja savo "peliuką". Aišku, kad tai natūralu ir visi berniukai kažkada jį atranda, bet reiktų stengtis atitraukti vaiko dėmesį. Jei nieko nedarysi, tai įprotis gali likti tikrai ilgam. Mano berniukui dar tik 1m, tai tikiuosi, kad atprasim nuo to.
Va, mano sūnėnas jau 6m, o iš kelnių rankų neištraukia ir jam dzin ar svetimi žmonės tai mato ar ne. Ką tokiu atveju daryti? blink.gif Įprotis tai įsisenėjęs g.gif
Atsakyti
na ir maniskis, kai buna be pamperso kartais ikisa rankutes i kelnes, bet as tai laikau normalu, nes ten dar jam nepazystama...aisku, geriau reikia nukreipti jo demesi kitur, kad netaptu iprociu bunant be pampo! ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Letaa @ 2006 05 20, 20:07)
Pati normaliausia rekacija-tyrinėja savo kūnelį. Manau drausti ,barti nereikia, tiesiog jam suprantamai paaiškinti kad tuo jis panašus į tėvelį ir tuo skiriasi nuo mamytės.Ir stengtis kuo mažiau sudaryti sąlygų jam čiupinėti " peliuką".Tiesiog neužfiksuoti kaip kokio stebuklo..pvz..būna vaikas padaro kažką naujo tėvai nusijuokia puola rodyti daug dėmesio, tada vaikas pamano kad tėvams tai patinka, supranta kad tuo gali pritraukti mylimų žmonių dėmesį ir ...čia atsiranda problemos- nori pastoviai tuo naudotis dėmesio gavimui...na lyg ir aiškiai parašiau g.gif

Tikrai taip. tai juk savęs pažinimas! Ir labai kreipti dėmesio nereikia, ir ignoruoti negalima. Toks vaikutis nesupranta, kad tai imtymi vietelė, o tik naujai atrasta lietimosi ir jutimo zona. Beje, reikėtų mamytei apžiūrėti sūnelį, ar nėra kokios infekcijos tame galiuke, gal jam peršti ar pan. Jei ne - leiskite vaikui suvokti savo kūnelį (...tik neperlenkime lazdos) 4u.gif
Atsakyti
mano sunaitelis taip elgiasi nuo 9 men. iki dabar doh.gif Jam greitai 3.5 m. Nekisa ranku i kelnes, bet nuogas zaidzia. Bandau aiskinti, nepadeda schmoll.gif Taip pat matau, kad taip elgesi beveik visi mazylei, manau su laiku praeis 4u.gif
Atsakyti
na man kaip mamai, atrodo kazkaip keista, kad tas mano mazas berniukas, ne tyrineja savo 'peliuka', o daro kazka kas jam suteikia pasimaloninimo, ir jei pamato kad as pastebejau, tai pradeda ant manes pykti.
Atsakyti
maniskiui 2.3m ir kartais paima savo peliuka patampo,bet as i tai nekreipiu demesio,tik pasakau,kad jei tempsi,paskui skaudes.jam idomiau yra suzinoti ir patikrinti kur mano peliukas? ax.gif
Atsakyti