Įkraunama...
Įkraunama...

Dekupažas

QUOTE(cikcak @ 2007 10 10, 14:04)
. Esi vilnietė, tai gali iš Senasnaujas pirkti (rodos jie irgi stiklo mediumą turi), galėsi atsiimti pati ir nereikės už persiuntimą mokėti.

Oi, kaip ačiū, nežinojau ape šitą adresiuką, žinoma, kad taip bus kur kas patogiau, galėsiu po truputį paveikslėlius gamint mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Nenuorama @ 2007 10 10, 14:12)
QUOTE(frederica @ 2007 10 10, 13:44)

Kaip Cikcak rašė, gali senasnaujas.lt mediumo užsisakyt, nereiks sukt galvos mirksiukas.gif
O dėl nuotaukų, tai kaip aš įsivaizduoju, aš karpyčiau figūrinėmis žirklėmis, ale senovinės thumbup.gif

Nu ir aš taip galvoju, nuotraukas pasidariau sepia, tai turėtų tikti biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(cikcak @ 2007 10 10, 14:20)
Frederica , nesusilaikiau vėl rašau  biggrin.gif  Aš tavo rankdarbių albumą peržiūrėjau  doh.gif  Tai ar tau čia mūsų klausti patarimo dėl nuotraukų apipavidalinimo sprendimo, čia mums reikėtų su patarimais į tave kreiptis. Tokių gražių darbų prisižiūrėjau  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  šviestuvai, lėkštės (rodos lėkštės su drugeliais  g.gif ).....jau apie rūbus tai nė nekalbu  blush2.gif

Smagu,kad patiko smile.gif O klausiu,nes nieko panašaus nesu dariusi, o Jūs tiek grožių prigaminę thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Nenuorama @ 2007 10 10, 14:48)
Federica,  wub.gif  4u.gif

oro_buckis.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2007 10 10, 12:44)
nuotraukas nulakavau akriliniu laku(7kart), po to nuvaliau apatinį sluoksnį, liko truputėlį storiau už servetėlę, bet jau daugiau bijau trinti. Dabar galvoju ''klijuoti'' mediumu stiklui( jei gerai supantu tai juo patepama, uždedamas paveikslėlis ir dar kart užtepama= 2sluosn., tada kepama.

doh.gif nu gal as tundra, bet nesuprantu schmoll.gif kam naudoti mediuma stiklui ant daiktu -kurie nebus naudojami salyciui su maistu g.gif -nu nebent nera kur pinigeliu deti -tada jo - ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 10 10, 23:58)
doh.gif nu gal as tundra, bet nesuprantu  schmoll.gif  kam naudoti mediuma stiklui ant daiktu -kurie nebus naudojami salyciui su maistu  g.gif -nu nebent nera kur pinigeliu deti -tada jo -  ax.gif

Tai prašau paaiškink ,ką rekitų naudoti, kad paskui galima būtų plauti.
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2007 10 10, 23:08)
Tai prašau paaiškink ,ką rekitų naudoti, kad paskui galima būtų plauti.

na pradziai matau reikia issiaiskinti kur ir su kuo jas ketini plauti g.gif
ar jos bus ant sienos priklijuotos ar ketini jas i indaplove kisti blink.gif
jei ant sienos -tai juk nemirkysi ju vandenyje-o tiesiog su dregnu skudureliu nuvalysi greiciausiai (bent jau as savo dezutes visas taip valau -jei apdulka siek tiek ir jokiu problemu schmoll.gif )-tada visiskai pakanka nuotrauka priklijuoti su lipalu-diek tiek pacia plytele kur bus klijuojama, pasveisti svitiriniu popierium, kad geriau priliptu ir ant virsaus nulakuoti paprastu sadolinu
jei noretum jas tureti virtuveje gal geriau butu berods nitro lakas, nes jis nepalieka "lipnaus" pavirsaus (riebalai ne taip gal kibtu), nors gali kokia viena pabandyti ir su sadolinu, ir pamatysi kaip seksis jas valyti
Atsakyti
Federica ,išduok savo sumanymą, nes tikrai sunku patarti ,kaip Kunigunda78 sako, nežinant kur naudosi. Vieną ką galiu patarti, tai dėl nitro ar kitų sintetinių (ne vandeniu skiedžiamų) lakų, jie gerai, bet yra vienas minusas-duoda gelsvumą. Nebent lakuosi tik ten kur nuotrauka . Plytelės baltos tai reikės labai jau atsargiai elgtis. Stiklo mediumas gi visiškai skaidrus, akrilinis lakas taip pat, bet jei plytelės kontaktuos su vandeniu ar garais labai jau artimai, gali atsirasti balsvos dėmės. Čia aišku tik teorija, gal kas darė plyteles ir jau panaudojo interjere g.gif
Aš pati tik eksperimentavau....štai čia plytelė dekoruota servetėle. Klijavau lipalu, nuotraukoje dar matosi baltumas, bet kai padengiau stiklo dažais ir iškaitinau orkaitėje tas baltumas dingo visiškai. Priemonę stiklui tepiau tik ten kur buvo užklijuotas motyvas, visos plytelės nedengiau. Po to aš tą plytelę mirkiau vandenyje, tryniau su šepečiu ir ko tik nedariau nebenusivalo....laiko puikiai
user posted image

Dekoravau vazas (irgi su servetėlėm) jos jau buvo dengtos akriliniu laku, vienos stovi vonioje ant palangės, kita virtuvėje, na lyg irgi nieko joms nesidaro blogo.

Taip kad darom išvadą kad neklijuojant jų dušo kabinoje ar vonioje, galima ko gero apseiti ir be mediumo g.gif g.gif g.gif
Tai tiek, kiek galiu patarti, klaus jei kas dar neaišku bigsmile.gif
Atsakyti
kokia grazi plytele bigsmile.gif
a tai jei ta plytele butu vonioje tada reiktu ja aptepti tuo stiklo mediumu ane ax.gif
Atsakyti
ax.gif Na plytelės tikrai nebus plaunamos indaplovėj, bet bus naudojamos kur tikrai drėgna( PATALPA-su garine pirtimi, dušu ir baseinu).Jei patiks kaip gausis gal bus naudojama ir kitur mirksiukas.gif Bet kurio atveju noriu kokybiško daigto, kad nebūtų baisu pavalyt,kad neatsirastų dėmių, neapsilaupytų. Tai keliais litais brangiau ar pigiau, nelabai ką keiča,,,manau ax.gif ........................................................... pioneer.gif Bandžiau daryti su akriliniu laku, tai prie nuotraukos visai '' nekimba'' -palaikius drėgmėje lakas tarsi ''nuvžiuoja'' , užtenka prilesti, tai ką jau kalbėt apie valymą. Akrilinį laką ''priėmė'' tik senos nuotrukos, jų paviršius kitoks, o va dabartinės......- ne.Tačiau nėra to bogo ,kad neišeitų į gerą, išbandžiau nuotraukas nulupti tik pamirkius thumbup.gif Nusilupa kuo pukiausiai ir nereikia tept laku. Plytelė laiko geriau, bet palaikius drėmėj pabalo kaip pienas .Tai va todėl ir sumasčiau,kad rekia to mediumo stiklui. Plytelė labai balta, tai kaip surantu tie nitro ar sintetiniai netinka.................................................................... Cikcak thumbup.gif plytelė.
Atsakyti
mmm kokia plytele ciki wub.gif ir ideja super
man iskart mintyse kirba kur cia man toki varianyta panaudojus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pakeliautoja @ 2007 10 11, 12:58)
mmm kokia plytele ciki  wub.gif  ir ideja super
man iskart mintyse kirba kur cia man toki varianyta  panaudojus  biggrin.gif

Aha ir man labai jau norėtūsi, bet kolkas jokių permainų nenusimato. Gaila kad ansčiau apie tokius dalykėlius nežinojau (oi kiek galima būtų prifantazuoti ir pinigų sutaupyti ax.gif )
Federica , tada tau tikrai reikia naudoti mediumą stiklui. Nebūtina su juo klijuoti, gali ir su lipalu, o mediumą jau ant viršaus, tada jau jokio lako papildomai dengti aš manyčiau nebereikia. Netepk mediumu visos plytelės, o tik pačią nuotrauką ir už jos krašto kokius 3ml. Mediumas skaidrus, bet vistiek, jei grubiai užtepsi užeinant už kraštų, tam tikru kampu matysis g.gif g.gif teks kruopščiai padirbėti. Na ir aišku reikia iškaitinti orkaitėje pagal instrukciją. Tada tai jau tūrėtų neblogai laikytis. Bandyk kokią vieną ,kitą plytelę, matysi kaip einasi ax.gif
Atsakyti
Dėkui už pagalbą, mėginsiu po vieną...jau užsisakiau mediumo, tai greit žinosiu kaip ir kas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(frederica @ 2007 10 11, 11:45)
keiča,,,manau ax.gif ........................................................... pioneer.gif

jei neklystu, berods IF dare su stiklo mediumu lekste- tai viena ilgeliau pamirkus su vandeniu -atsiklijavo -tai tikimybe, kad tai gali nutikti pirtyje -yra doh.gif
gal tada geriau bandyti bespalvius vitrazinius dazus -jie berods tikrai laiko visoms g.gif
Atsakyti
Sveikos mergaitės. Šiandien bandžiau dekupažint ant lininės servetėlės. Tam reikalui pirkau tekstilinius klijus. Bet ir servetka nelabai jau lipti norėjo, o kai pagaliau prilipo, tai kai išdžiūvo aplink piešinuką liko plėmas tamsesnis toks. O tie iš senasnaujas kur "textile patch" klijai irgi palieka dėmes? Ar gal verta juos užsisakyti? Ar juos irgi taip tiksliai pagal kontūrą, kaip ant stiklo, tepti reikia? Gerai, kad ant senos, nereikalingos servetėles "dašuto" pabandyt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mambera: 11 spalio 2007 - 21:34