Neduočiau, net jei man tas mano vardas būtų pats gražiausias, nuostabiausias
man nieko "durniau" nera kaip duoda savo vardus tevai vaikam...
QUOTE(ErikaAlgirdasSkaiste @ 2012 04 06, 11:37)
man nieko "durniau" nera kaip duoda savo vardus tevai vaikam...
o kodėl??? prašau savo poziciją pagrysti... jei jau šitokiais žodžiais prabylama.
Šiaip- pilnai suprantu - kai duodama tėvo vardas - arba senelio- mano giminėje iš mamos pusės visi pirmi sūnūs buvo arba Jonai arba Juozapai - kas antra karta ... o jau kitų vaikų vardai eina bet kokie...Man patiko ši tradicija- Mb tėvo giminėje irgi kartojasi tam tikri vardai- o Mb brolis nešioja tėvo vardą- gražu... Aš pati daviau dukrai vardą kuris turi bendrą šaknį su vyro vardu tėtė - Andrius dukra Andrė- man gražu- tiesa kitaip nei Andryte nelabai vadinu- dar mažutė.
O savo vardą dukrai... nu kažkaip net nežinau va jei turėsiu trečią dukrą ir pagalvosiu- sūnui savo vardo nenorėjau duoti (ta prasme mano vardo vyriško varianto) nes pažystu labai daug niekam tikusių Irmgaudų ... ir man nelabai- man labiau patinka trumpi vardai...
Nenorėčiau, nepatinka man taip kiekvienas turi savo vardą,taip geriausiai
neduočiau... taip lyg nesąmoningai gali nulemti tam tikrą likimą, ar pan.... be to, painiava šeimoje, kai kvieti vieną, atsiliepia kitas...
Aš tikrai neduočiau nei savo, nei savo vyro vardo vaikui.. Nepatinka man tokios tęstinės tradicijos, kad visiems giminės vyrams vienas vardas, moterims - kitas..
kiek zinau tai labai negerai vadinti vyra ir sunu vienodais vardais, tas pats jei mamos ir dukros vardai butu tokie patys, kaip tik ziurejau viena laida, ir ten psichologas pasakojo kad tai negerai todel as jokiais budais nevadinciau tokiu paciu vardu nors jis ir pats tobuliausias pasaulyje... juk yra daugybe kitu vardu
Nevadinciau tai tikrai,pilna visokiu vardu,kam to reikia,nesuprantamas man dalykas.