Įkraunama...
Įkraunama...

Karpio konservai

Sveikutės,gaunam nusipirkti nebrangiai karpių,norėčiau pasigaminti iš jų konservų,tik nežinau recepto verysad.gif Labai seniai buvau užsirašius receptą,kiek atsimenu,ten reikia sudėjus į stiklainius užpilt aliejum ir kaitint orkaitėje.Tik taip ir neišbandžiau ir kažkur nusimetė doh.gif O kai tiksliai neatsimenu visko,tai bijau eksperimentuot blush2.gif Kas žinot kokių nors konservavimo būdų,parašykit ax.gif ,bandžiau forume ieškot,bet nepasisekė greitai rasti ax.gif ,o man reikia skubiai unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
Na sio gardumyno receptas ir man ne pro sal butu essen.gif
Atsakyti
Na,va doh.gif apverčiau namus aukštyn kojom,bet vistik radau biggrin.gif
supjaustytą žuvį išmaišyt su prieskoniais ir druska ir palikt per naktį.Po to sudėt į stiklainius,užpilt aliejum,uždėt,bet neužsukt dangtelius ir kaitinti orkaitėj 2 val.Kai nugaruoja,dapilti užvirinto aliejaus.Išėmus užsukt dangtelius sudėt kur nors šaltai,kad sustingtų.
Atsakyti
Balanda,kokioje temperaturoje kaitint,tundrai Silvy paaiskinkit ax.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvy @ 2007 10 02, 22:55)
Balanda,kokioje temperaturoje kaitint,tundrai Silvy paaiskinkit  ax.gif  blush2.gif

o aš nežinau blush2.gif ,nes receptą išgavau iš palatos kaimynės,kai kartu gydėmės,tada šito paklaust nesugalvojau doh.gif Manyčiau,kad užteks 180,o gal net mažiau,reikia stebėt,kas ten,orkaitėj,dedasi g.gif biggrin.gif Gal parašys kas nors,kas apie tai geriau nusimano ax.gif Kaitinimo trukmė turėtų priklausyt ir nuo stiklainių talpos g.gif Kai išbandysiu-parašysiu 4u.gif
Atsakyti

 i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
Atsakyti
Labai patinka ir man visokios "tusonkes", zuvies irgi, karpi dedu be aliejaus, nes jis man ir siaip riebokas.Darau labai paprastai, nukaulinu, isrenku asakas, supjaustau gabalais, uzbarstau pipirais, druskos gerokai, lapeliu kelis, palieku porai val., paskui sudedu i slovikus ir ant virsaus uzpilu po pora saukstu marinato(druska, cukrus, actas, vanduo, kvep. pipirai, lapeliai-gaminu pagal skoni, kad gautusi astriai saldrukstis, nes mazai pilu, todel darau rugstesni, kad siek tiek jaustusi zuvyje), ir i orkaite salta, mazdaug 180, 200temp., stebiu, kol uzvirs, kai jau burbuliukai kyla gerai aukstyn dar 15 min.pakepu, po to uzmetu dangtelius ir dar 5 min. kepu, istraukiu, uzsuku ir viskas.Dedu i saldytuva, kad susaltu.Skanus dalykelis, o kas turi salygu dar lengvai pries konservavima parukinti zuvi, tai isvis gaunasi, kaip ungurys konservuose biggrin.gif .
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 11 14, 10:38)
Labai patinka ir man visokios "tusonkes", zuvies irgi, karpi dedu be aliejaus, nes jis man ir siaip riebokas. :.
user posted image

Srove,sudomino Tavo receptukas,labai mėgstu karpį.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 11 14, 12:49)
Srove,sudomino Tavo receptukas,labai mėgstu karpį.


As irgi karpio ir lyno megeja rolleyes.gif , visas sunkumas recepto, kol apdoroji karpi, ji nuskuti, nukaulini(siaip si darba daro maniskis, kai namie buna) kai jau karpis paruostas, tai praktiskai neber ka veikt, bandyk, tikrai gausis, gali cesnaku deti, bet man nelabai, megstu toki gryna karpi, be astriu pasaliniu prieskoniu mirksiukas.gif
Atsakyti
srove gerasssss,kaip noreciau wub.gif wub.gif o papasakok,ar bet kokia zuvi tajp galiu?sama pvz...ar dar lasisa?
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 11 15, 00:49)
srove gerasssss,kaip noreciau wub.gif  wub.gif o papasakok,ar bet kokia zuvi tajp galiu?sama pvz...ar dar lasisa?
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina unsure.gif


Vojei-sama ohmy.gif , nesk greiciau cia ji, nereiks i jokius slovikus deti, nes akimirksniu bus sudorotas wub.gif , aisku, kad gali deti, ka nori, o nieges kaip skanu doh.gif .Tik biresnioms zuvims gal siek tiek reiktu zelatinos ideti, bet toms geroms, tai nebutinai, trumpesniam laikymui as volioju i miltus, kepu, pilu su marinatu, ar zele, nu zodziu atrodo, kad ko jau ko, bet taves mokinti tai nereikia ax.gif 4u.gif
Atsakyti