Sveikutės,gaunam nusipirkti nebrangiai karpių,norėčiau pasigaminti iš jų konservų,tik nežinau recepto Labai seniai buvau užsirašius receptą,kiek atsimenu,ten reikia sudėjus į stiklainius užpilt aliejum ir kaitint orkaitėje.Tik taip ir neišbandžiau ir kažkur nusimetė O kai tiksliai neatsimenu visko,tai bijau eksperimentuot Kas žinot kokių nors konservavimo būdų,parašykit ,bandžiau forume ieškot,bet nepasisekė greitai rasti ,o man reikia skubiai
Na sio gardumyno receptas ir man ne pro sal butu
Na,va apverčiau namus aukštyn kojom,bet vistik radau
supjaustytą žuvį išmaišyt su prieskoniais ir druska ir palikt per naktį.Po to sudėt į stiklainius,užpilt aliejum,uždėt,bet neužsukt dangtelius ir kaitinti orkaitėj 2 val.Kai nugaruoja,dapilti užvirinto aliejaus.Išėmus užsukt dangtelius sudėt kur nors šaltai,kad sustingtų.
supjaustytą žuvį išmaišyt su prieskoniais ir druska ir palikt per naktį.Po to sudėt į stiklainius,užpilt aliejum,uždėt,bet neužsukt dangtelius ir kaitinti orkaitėj 2 val.Kai nugaruoja,dapilti užvirinto aliejaus.Išėmus užsukt dangtelius sudėt kur nors šaltai,kad sustingtų.
Balanda,kokioje temperaturoje kaitint,tundrai Silvy paaiskinkit
QUOTE(Silvy @ 2007 10 02, 22:55)
Balanda,kokioje temperaturoje kaitint,tundrai Silvy paaiskinkit
o aš nežinau ,nes receptą išgavau iš palatos kaimynės,kai kartu gydėmės,tada šito paklaust nesugalvojau Manyčiau,kad užteks 180,o gal net mažiau,reikia stebėt,kas ten,orkaitėj,dedasi Gal parašys kas nors,kas apie tai geriau nusimano Kaitinimo trukmė turėtų priklausyt ir nuo stiklainių talpos Kai išbandysiu-parašysiu
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Labai patinka ir man visokios "tusonkes", zuvies irgi, karpi dedu be aliejaus, nes jis man ir siaip riebokas.Darau labai paprastai, nukaulinu, isrenku asakas, supjaustau gabalais, uzbarstau pipirais, druskos gerokai, lapeliu kelis, palieku porai val., paskui sudedu i slovikus ir ant virsaus uzpilu po pora saukstu marinato(druska, cukrus, actas, vanduo, kvep. pipirai, lapeliai-gaminu pagal skoni, kad gautusi astriai saldrukstis, nes mazai pilu, todel darau rugstesni, kad siek tiek jaustusi zuvyje), ir i orkaite salta, mazdaug 180, 200temp., stebiu, kol uzvirs, kai jau burbuliukai kyla gerai aukstyn dar 15 min.pakepu, po to uzmetu dangtelius ir dar 5 min. kepu, istraukiu, uzsuku ir viskas.Dedu i saldytuva, kad susaltu.Skanus dalykelis, o kas turi salygu dar lengvai pries konservavima parukinti zuvi, tai isvis gaunasi, kaip ungurys konservuose .
QUOTE(regna @ 2010 11 14, 12:49)
Srove,sudomino Tavo receptukas,labai mėgstu karpį.
As irgi karpio ir lyno megeja , visas sunkumas recepto, kol apdoroji karpi, ji nuskuti, nukaulini(siaip si darba daro maniskis, kai namie buna) kai jau karpis paruostas, tai praktiskai neber ka veikt, bandyk, tikrai gausis, gali cesnaku deti, bet man nelabai, megstu toki gryna karpi, be astriu pasaliniu prieskoniu
srove gerasssss,kaip noreciau o papasakok,ar bet kokia zuvi tajp galiu?sama pvz...ar dar lasisa?
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina
QUOTE(Ulė @ 2010 11 15, 00:49)
srove gerasssss,kaip noreciau o papasakok,ar bet kokia zuvi tajp galiu?sama pvz...ar dar lasisa?
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina
karpis skanu,bet tie smulkus kauliukai erzina
Vojei-sama , nesk greiciau cia ji, nereiks i jokius slovikus deti, nes akimirksniu bus sudorotas , aisku, kad gali deti, ka nori, o nieges kaip skanu .Tik biresnioms zuvims gal siek tiek reiktu zelatinos ideti, bet toms geroms, tai nebutinai, trumpesniam laikymui as volioju i miltus, kepu, pilu su marinatu, ar zele, nu zodziu atrodo, kad ko jau ko, bet taves mokinti tai nereikia