Sudarshan Kryja "sukūrė" mokytojas Shri Shri Ravi Shankaras. Tai pagrindinė "Gyvenimo meno" praktika.
Yra dvi Kryjos rūšys. Ilgoji ir trumpoji. Ilgoji daroma tik kartu su grupe vadovaujant mokytojui-instruktoriui. O mažąją Kryja galima kvėpuoti kasdien namuose vienam.
Ji mažai kuo skiriasi nuo cholotropinio ar reberfingo kvėpavimo, taip pat yra trys ritmai ir t.t. Tik ji žymiai lengvesnė, be to lydima į kasetę įrašyto Mokytojo balso, kuris diktuoja ritmą sakydamas SO HAM (HUM).
Aš šia praktika užsiminėjau beveik 10 metų. Pirmą kartą kai kvėpavau, kadangi buvau jau išbandžiusi cholotropinį kvėpavimą, man ji didelio įspūdžio nepaliko. Tačiau palaipsniui ji įgavo vis didesnę galią.
Vienuose prailgintuose kursuose Vokietijoje mokytojas-instruktorius pasakė. Pirmas antras trečias kartas nieko neduoda, efektas ateis kada bus jūsų septintas kursas. Ir iš tiesų po septinių kursų viskas jau kitaip atrodė.
Kryjos poveikis su kiekvienais metais augo...
Ilgai praktikuojant pamiršti apie ligas ir skausmus kūne. Daug kas pasikeičia...
Bet va po septynių ar aštuonių metų, kitas mokytojas, pasakė, kad jei praktikos jums tapo nebesąmoningu dalyku, kaip dantų valymas ir pan. meskit jas, nes jos jau nieko nebeduos... na taip ir įvyko...
bet iki šiol jaučiu nostalgiją tiems geriems laikams