Voveriena, ačiū už atsakymą. Nudžiuginai labai. O tai, kad pamatus išliet ir juos užstatyt, tai turbūt teks ir projektą pirktis namui, ar nebūtina? Nes mano draugė, tai turėjo savo žemės, pinigėlių, tai be projekto namą statės, po to tik popierius tvarkėsi. Ar yra nustatomas kokios laiko ribos, per kurį laiką reikės tuos pamatus išsilieti?Kaip suprantu bankas duotu pinigėlių žemei nusipirkti, bet pamatų išsiliejimui ir projekto pirkimui reikia turėti savų susitaupius ( mano paskaičiavimais apie 15-20 tūkstančių)?
20 tukst. tikrai neuzteks ir projektui , ir pamatam- projektas minimum 10 tukst., pamatai-apie 40 tukst.
Del laiko nustatymo, man rodos, ner nustatytos ribos
Pasakysiu, kaip pas mus- musu sklypas su pradetu statyt namu- 550000 lt. Bankas pgl. turto vertinima duoda 80 proc. , kitus pinigus inesam mes, ta, ka susitaupem.. Nama baiginesim irgi is savo bapkiu, nes, kaip teisingai supratai, namui bankas pinigus duos pateikus statybos leidima, kurio mes dar neturim, nes namas statomas pusiau nelegaliai
Jei viskas nuo nulio, tai viskas yr taip, kaip sakai- gausit bapkiu sklypui, darysites pamatus uz savo pinigelius, tada darysit nauja turto vertinima bankui, ir bankas duos likusius pinigus..
Beje, sklypui galit gaut ir 100 proc. paskola, jei turit buta ar ka kita uzstatyt...Mes tokios idejos is principo atsisakem
O jus man galite paiskinti,kai stataisi sodu bendrijoje ant standartinio sklypo 6 aru.Juk nuo krastu turi buti po 3 metrus? Tai kokio dydzio turetu buti namas?Ar as cia ziaurei nusinekejau
Viskas tilps, nebijok, jei, aisku, taisyklinga sklypo konfiguracija
Pas mus namas 2a su rusiu uzstato tik 90 kv.m., sklypo plotas 7.5 aro, tai vietos per akis
Papildyta:Droo, parodyk man , kas pamatus daro uz 10000, jamu is karto