Aš irgi esu patenkinta mirena - turėjau gausias mm (su varine spirale bijodavau staigiai pakliti nuo kėdės, nes patikėkite...), mm dabar visai neliko (galima sakyti). Tiesa, kaina Lietuvoje šios spiralės be proto didelė - Paryžiuje pirkome kiek brangiau nei 400 Lt mokėdami.
Kurį laiką bandžiau natūraliai planuotis nepastojimo reikalus - bet baimė mane nugalėdavo kiekvieną kartą
aš įsidėjus varinę spiralę jau du metai. Ir esu labai patenkinta. Pas mane mėnesinės nebuvo gausios ir netapo. Nei vyras jaučia spiralę, nei aš.
o realiai hormoniniai preparatai kenkia vaisingumui? ar kuri nors esat susidurusi su tokiu atveju, kad geriant kontraceptikus arba nesiojant mirena, po to (sugalvojus susilaukti vaikuciu) buna sunku pastoti?
Sveikos merginos, norejau pasiteirauti, del mirenos. As paprasta spirale nesiojau apie 2 metus, bet nuolatos mane vargino ivairus uzdegimai, nemalonus jausmas ten ir itin gausios menesines. tai norejau paklausti, jei isideciau mirena, tai del tu uzdegimu, ar jie kartotusi ar ne, nes kiek suprant, tai butent ta paprasta spirale tai ir sukelia, kadangi organizmas kaip svetimkuni bande ja atmesti. O kiek esu girdejusi, tai mirena turiu gydomuju savybiu, kurios nealergizuoja. Gal kas yra su panasia beda susidurusios ir galetu patarti. aciu
Mane ir uzpuole uzdegimas vos po vieno menesio spirales nesiojimo... is pradziu nesupratau, kad tai uzdegimas, maniau, kad organizmas vis bando priprasti prie svetimkunio, tik kad skausmas akis temde.... taigi, nuejau ir paprasiau, kad ja issimtu, dabar ramiai issigydysiu uzdegima ir busiu tikra, kad jis daugiau nesikartos....
QUOTE(Jouk @ 2010 03 23, 14:53)
Aš irgi esu patenkinta mirena - turėjau gausias mm (su varine spirale bijodavau staigiai pakliti nuo kėdės, nes patikėkite...), mm dabar visai neliko (galima sakyti). Tiesa, kaina Lietuvoje šios spiralės be proto didelė - Paryžiuje pirkome kiek brangiau nei 400 Lt mokėdami.
Turiu tokią pat patirtį Su varine sugebėjau iškęsti tik 3 mėn, skausmas per mm būdavo žiaurus, bėgdavo kibirais O su Mirena tik retkarčiais vos vos patepa, praktiškai galima sakyti, kad mm nėra
nezinau, mano galva tai varine spirale is vis kazkokia atgyvena koks jos veikimo mechanizmas? mechaninis ir maza dalimi prisideda vario jonai man pagalvojus apie tos kontraceptini poveiki siurpas nueina...
QUOTE(Margareta @ 2010 04 30, 14:08)
nezinau, mano galva tai varine spirale is vis kazkokia atgyvena koks jos veikimo mechanizmas? mechaninis ir maza dalimi prisideda vario jonai man pagalvojus apie tos kontraceptini poveiki siurpas nueina...
Varine per 2,5 m ivare man mazakraujyste. Nes "pliaupdavau" po 10 d. Plius ,teko gydytis ir uzdegimus. Na ,nezinau,nera cia vieningos nuomones,kas geriau,vienom labiau tinka varine,kitoms hormonine. Dabar turiu Mirena,dejo gydymo tikslams,susitvarke jos deka kraujas,nes baigesi nenormalios gausios menesines...
QUOTE(Margareta @ 2010 04 30, 13:08)
nezinau, mano galva tai varine spirale is vis kazkokia atgyvena
Senokai tas reikalas ir buvo, prieš kokius 11 metų...
gal ir atgyvena, bet kazkodel dauguma daktariu ginekologiu tik ir dedas tas paprastas nehormonines spirales.
QUOTE(lile @ 2010 05 07, 11:10)
gal ir atgyvena, bet kazkodel dauguma daktariu ginekologiu tik ir dedas tas paprastas nehormonines spirales.
na ,tai cia tik pas mus taip.... issivysciusiose salyse jau senai variniu atsisakyta ir placiai naudojamos hormonines... pas mus dar ir gydytoju dauguma nuo tarybiniu laiku dirba senais metodais...
QUOTE(lile @ 2010 05 07, 09:10)
is kur cia tokie duomenys? gal yra statistika?