Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

sveikutes, ir as noriu prisideti prie nuomones, as turiu Mirena jau du supuse metu, puse metu reikejo kol mano organizmas apsiprato, bet paskui nieko nejauciu, jokiu galvu skausmu, jokio svorio padidejimo, o pas manes jos buvo negausios, tai jos isvis galima sakyti dingo, gal y puse metu pora dienu pateplioja-bet patepliojimas kaip iskyros tamsesnes ir tiek, nu nezinau bet man tai liuks, o beto as esu alergiska paprastam metalui, tai man ji ipatingai dar tuom gera, nes kaskada turejau paprasta tai tikriausei kad paprastas metalas tai buvo siokiu tokiu problemeliu
Atsakyti
as ir skaitineju,galvoju kokia issidet? konreceptikus esu kazkada gerus,tai lyg nieko pora men ir pripratau. gal ir mirena man tiktu, bet gydytoja sake,kad mirena daygiau kaip gydymui. ir jaunam organizmui nlb. tai galvoju kaip viena sake, is vis pazesiu ar man tinka spirale.tai galvoju varina pradziai isidesiu,o metam begus bus matyt. bet saugotis reik,
Atsakyti
pries menesi isidejau varine spirale, ir man kiek keista, kad dauguma raso, jog idedant joms neskaudejo arba mazai skaudejo ir kad po to viskas buvo ok. as vos iskenciau ant kedes kol idejo, nors tai truko vos puse minutes... o po to iki pat menesiniu (apie 20 dienu) kas antra diena uzeidavo spazminiai skausmai kad net akyse juoda darydavos. negana to nuolat tepliodavo. galiausiai sulaukiau mmm ir ka? jos nera labai skausmingos, bet tikrai labai labai gausios. gal cia tik pradzioj taip, bet diena sunku istverti, tai nakti turbut ne tik as, bet ir vyras su visa lova "plauksim"........... gal kazkas ir pasakytu, kad cia organizmas pratinasi arba nesipratina prie svetimkunio, bet procesas tikrai brr..........
Atsakyti
Labukas, kažkada seniai, seniai, buvau įsidėjusi paprastą spiralę. Iki jos mm būdavo 7 dienas. Ją įsidėjus mm išsitęsė iki 17 dienų ir buvo gausios. Po trijų mėnesių nuėjus pas gydytoją, liepė dar laukti iki pusės metų, po 7 mėn. nuo įdėjimo nuėjau ir pasakiau, kad išluptų, nors gydytoja to ir nesiūlė: maždaug gal dar palaukim cool.gif . Dabar jau 14 mėnesių turiu mireną. ~ 3 mėn. jaučiau (neištisai) maudimą pilvo apačioje, ~6 mėn būdavo paskauda galvą ( ne kiekvieną dieną ir ne taip, kad plyštų). Pateplioja bet labai negausiai tomis dienomis. Praktiškai užtenka kasdieninių įklotų, kuriuos keiti ne kad reikia, o dėl higienos. Vieną mėnesį visai buvo dingę, po to kitą- vėl patepliojo. Žiūrėsim kaip toliau. Esu patenkinta thumbup.gif . Vėliau vėl statysiu mireną mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Linavil @ 2010 03 17, 13:37)
Labukas, kažkada seniai, seniai, buvau įsidėjusi paprastą spiralę. Iki jos mm būdavo 7 dienas. Ją įsidėjus mm išsitęsė iki 17 dienų ir buvo gausios. Po trijų mėnesių nuėjus pas gydytoją, liepė dar laukti iki pusės metų, .

Vadinasi nekokia jusu gydytoja, kad neisklausinejusi apie mmm ilguma dejo paprasta spirale doh.gif
Atsakyti
Na taip, kiek gydytoju, tiek nuomoniu, o ir pacientu ivairiu buna. Nors gal tik is medzio iskritusiems norisi tiketi gydytoju profesionalumu...
Atsakyti
QUOTE(Kirisama @ 2010 03 17, 14:46)
Na taip, kiek gydytoju, tiek nuomoniu, o ir pacientu ivairiu buna. Nors gal tik is medzio iskritusiems norisi tiketi gydytoju profesionalumu...

Na bent jau kai as dejausi paprasta spirale, tai gydytoja pirmu klausimu paklause kiek laiko trunka mmm ir ar jos gausios. Nuo to ir priklause jos atsakymas ar verta detis spirale ar ne. smile.gif Su spirale man mmm tesiasi 4 dienas ax.gif
Atsakyti
O ar tikrai verta, jei mmm trunka iki 7 dienu ir yra normalios? ta prasme normalios - pirmos dienos buna gausesnes, o likusios vidutiniskos? bent jau man gydytoja tikrai neuzdavinejo tokiu klausimu, kiek pati pasisakiau, tiek jai ir uzteko unsure.gif
Atsakyti
As irgi i svarstanciuju buri jungiuosi. Man gine minejo, kad spirale dedama tik esant mmm, atseit reikia ju sulaukti ir tik tada deti, bet cia skaitau, kad kai kurioms paskutines mmm buvo pries pastojant unsure.gif kazkko nesuprantu.

Kitas klausimas, kazi jei nuo paprastu KT budavo siaubingi galvos skausmai (migrena), tai tas pats bus ir su Mirena? Gine man patare butent Mirena, nes dar maitinu...
Atsakyti
Pasiskaitinėjau Jūsų visų pamstymus ax.gif ax.gif ax.gif , turiu įsidėjus Mirena jau antri metai baigiasi ir esu labai patenkinta thumbup.gif thumbup.gif , nes mano mmm būdavo ilgos ir gausios, o dabar viskas susitvarkė, 3 dienos ir to nedaug. Neskauda nei galvos, nei pilvo. Tikrai esu tuom patenkinta ir kas sau gali leisti (finansiškai) tai tikrai patariu šia spiralę, o ne varinę.
Atsakyti
QUOTE(tetulyte @ 2010 03 18, 14:24)
Pasiskaitinėjau Jūsų visų pamstymus  ax.gif  ax.gif  ax.gif , turiu įsidėjus Mirena jau antri metai baigiasi ir esu labai patenkinta  thumbup.gif  thumbup.gif , nes mano mmm būdavo ilgos ir gausios, o dabar viskas susitvarkė, 3 dienos ir to nedaug. Neskauda nei galvos, nei pilvo. Tikrai esu tuom patenkinta ir kas sau gali leisti (finansiškai) tai tikrai patariu šia spiralę, o ne varinę.

Finansiskai tai si spirale turbut pigiausias variantas jei paskaiciuoji kiek kainuoja vienam menesiui, bet ar ji geriausia sveikatos atzvilgiu, as labai abejociau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Azazella @ 2010 03 18, 20:08)
Finansiskai tai si spirale turbut pigiausias variantas jei paskaiciuoji kiek kainuoja vienam menesiui, bet ar ji geriausia sveikatos atzvilgiu, as labai abejociau g.gif

kad kai padedu skaityti ir svarstyti, tai neatrandu jokio kontraceptiko, gero sveikatos atžvilgiu doh.gif Net nesugalvoju, kas būtų geriausia. Nebent arbatos stiklinė ne prieš TAI ar po TO, bet vietoj TO doh.gif
Atsakyti