Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

parašysiu tau AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(everlasting♥ @ 2012 04 23, 21:13)
[size=1][/size]
na, as viena is tu, kuriai butent gydymo tikslais ideta sita spirale  verysad.gif nezinau, ar ji gydo, ar ne, bet nemalonumu daug atnese. Is pradziu, adaptacinis periodas truko lygiai 9 menesius, jo metu diena is dienos tepliojo be sustojimo. Po to atejo lygtais sventes i mano kiema-svarus laikotarpiai. Deja, tai truko neilgai sita laime. Dabar sergu vaginitu ir niekaip neissigydau, eina jau gydymosi sestas menuo, situacija pagereja tik laikinai, kita men. vel tas pats. Galima neigti, zinoma, kad Mirena ne prie ko, bet kodel negalima manyti, kad itakoja, jei neimanoma pasigydyti. Dega isoriskai viskas...isprotet verysad.gif Neigiamuose salutiniuose sitas punktas paminetas. Kodel gi ne?

Nu jus ir kantri. As irgi seniai jau buciau ta spirale istraukus. Mano manymu - cia gydytoju toks gydymo budas - is pradziu nuo vienos ligos gydai, paskui nuo kitos ir t.t. Kad tik kuo ilgiau zmogus gydytusi ir pirktu visokias gydymosi priemones. Ir tokiu atveju labai daug...
Gal tikrai vertetu jusu atveju paieskoti kitokio gydymo - kad ir netradicine medicina, homeopatija. Nieko nenoriu reklamuoti, tiesiog ir pati esu susidurusi. Kai niekaip negali pasveikti, tada pradedi labiau galvoti, kaip sau padeti, nes daugumai gydytoju musu sveikata nerupi...
Sekmes.
Atsakyti
QUOTE(raneri @ 2012 04 26, 09:03)
Gal tikrai vertetu jusu atveju paieskoti kitokio gydymo - kad ir netradicine medicina, homeopatija. Nieko nenoriu reklamuoti, tiesiog ir pati esu susidurusi. Kai niekaip negali pasveikti, tada pradedi labiau galvoti, kaip sau padeti, nes daugumai gydytoju musu sveikata nerupi...

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 26 balandžio 2012 - 09:20
QUOTE(MILVA @ 2007 09 27, 08:53)
Turėjau paprastą, mėnesinės būdavo laabai gausios ir skausmingos, prieš pora metų įsidėjau mireną. Iš pradžių gal pora savaičių 'tepliojo", paskui mėnesinės visai dingo. Visiškai pasikeitė gyvenimo kokybė, nereikia kelionių, išvykų ar kokių baliukų derinti pagal menesinių grafiką.  thumbup.gif

sveikutes,as cia naujoke 4u.gif .As ir buvau isidejusi Mirena -2 metus ja turejau,bet menesines nedingo-tikriausiai kiekvienai skirtingai.Man patiko,kad jos buvo lengvos ir neskausmingos.Tik po dvieju metu man atsirado mioma tai taip ir neaisku ar del spirales,ar ji buvo pradejus augti pries dedant.Tik nezinau kaip galvoti del menesiniu dingimo-nes kai kurie daktarai teigia,kad negerai jei menstruaciju ciklas dingsta,o anglu gydytojai teigia,kad viskas tvarkoje,nes reikia organizmui pailseti.Gal kas daugiau girdejote?Beje,dabar galvoju vel apie Mirena spirales isidejima
Atsakyti
QUOTE(zneringa888 @ 2012 05 03, 13:43)
sveikutes,as cia naujoke 4u.gif .As ir buvau isidejusi Mirena -2 metus ja turejau,bet menesines nedingo-tikriausiai kiekvienai skirtingai.Man patiko,kad jos buvo lengvos ir neskausmingos.Tik po dvieju metu man atsirado mioma tai taip ir neaisku ar del spirales,ar ji buvo pradejus augti pries dedant.Tik nezinau kaip galvoti del menesiniu dingimo-nes kai kurie daktarai teigia,kad negerai jei menstruaciju ciklas dingsta,o anglu gydytojai teigia,kad viskas tvarkoje,nes reikia organizmui pailseti.Gal kas daugiau girdejote?Beje,dabar galvoju vel apie Mirena spirales isidejima

o gal turit patirties geriant kontraceptikus Jenine,buvau naudijus tai ir mioma isgyde ,tik po kokiu metu (nedarant pertraukos)pradejo nykti menesines tai nutraukiau naudojima.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Man 20 metų ir ieškau patikimos apsaugos, nes vaikelių dar nenorim. Prezervatyvai nelabai patinka, tablečių gert nenoriu, o ir partneris nenori, kad jas gerčiau.
Ar dabar jau deda varines spirales negimdžiusiom? Radau informacijos, kad anksčiau rekomenduodavo nutraukti nėštumą, jei moteris pastodavo su spirale. Kaip yra dabar?

Pasidalinkit nuomone ir patirtimi smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Ilgai svarsciau apie apsisaugojima nuo nestumo, nenorejau jokiu kontraceptiku, nes mano organizmas labai keistai i juos reaguoja - dustu, truksta oro. Taigi nusprendziau isideti paprasta spirale praejusia savaite. Kol kas viskas liuks, nieko nejauciu. Kad ir kaip ten butu, net jei kitos pagalvotu, jog perlenkiu lazda - vis tiek skaiciuoju vaisingas dienas ir tomis dienomis saugausi prezervatyvais blush2.gif Dabar spirale yra ir negimdancioms.
Atsakyti
QUOTE(Lijanuska @ 2012 05 08, 10:08)
Sveikos,

Ilgai svarsciau apie apsisaugojima nuo nestumo, nenorejau jokiu kontraceptiku, nes mano organizmas labai keistai i juos reaguoja - dustu, truksta oro. Taigi nusprendziau isideti paprasta spirale praejusia savaite. Kol kas viskas liuks, nieko nejauciu. Kad ir kaip ten butu, net jei kitos pagalvotu, jog perlenkiu lazda - vis tiek skaiciuoju vaisingas dienas ir tomis dienomis saugausi prezervatyvais  blush2.gif Dabar spirale yra ir negimdancioms.

Aš irgi taip daryčiau, visgi spiralių patikimumas nėra toks koks tablečių.
Kokią spiralę įsidėjai?
Atsakyti
QUOTE(Lijanuska @ 2012 05 08, 10:08)
Sveikos,

Ilgai svarsciau apie apsisaugojima nuo nestumo, nenorejau jokiu kontraceptiku, nes mano organizmas labai keistai i juos reaguoja - dustu, truksta oro. Taigi nusprendziau isideti paprasta spirale praejusia savaite. Kol kas viskas liuks, nieko nejauciu. Kad ir kaip ten butu, net jei kitos pagalvotu, jog perlenkiu lazda - vis tiek skaiciuoju vaisingas dienas ir tomis dienomis saugausi prezervatyvais  blush2.gif Dabar spirale yra ir negimdancioms.

Jei ir spirale nepasitikit ir vis tiek dienas skaičiuojat, tai gal tada geriau išmokti stebėt dar kelis vaisingumo požymius požymius ir atsisakyti visokių svetimkūnių? g.gif
Atsakyti
Šnd kalbėjau su savo gine, kuri dirba ligoninėj, apie spirales. Tai sakė, kad jos praktikoj su mirena buvo pastojusi viena moteris, o su paprastom daugybė, sakė čia jau kasdienybė, ir kai tai pamato jos jau net nestebina. unsure.gif Taigi, susidariau nuomonę, kad visgi patikimiau mirena. Be to Mirena neabortuoja, nes jos toks veikimas,sperma net nepatenka į gimdą, o paprasta būtent abortuoja, o jei tai nepavyksta, nėštumas įsitvirtina. Taigi, aš tik už Mireną. Nors ilgai svarsčiau ar ją dėtis, bet sudėjus visus + ir -, įsidėjau. Kol kas ją turiu tik mėnesis, bet labai tikiuosi, kad ji man tiks ir patiks... g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinala @ 2012 05 09, 20:49)
Šnd kalbėjau su savo gine, kuri dirba ligoninėj, apie spirales. Tai sakė, kad jos praktikoj su mirena buvo pastojusi viena moteris, o su paprastom daugybė, sakė čia jau kasdienybė, ir kai tai pamato jos jau net nestebina.  unsure.gif Taigi, susidariau nuomonę, kad visgi patikimiau mirena. Be to Mirena neabortuoja, nes jos toks veikimas,sperma net nepatenka į gimdą, o paprasta būtent abortuoja, o jei tai nepavyksta, nėštumas įsitvirtina. Taigi, aš tik už Mireną. Nors ilgai svarsčiau ar ją dėtis, bet sudėjus visus + ir -, įsidėjau. Kol kas ją turiu tik mėnesis, bet labai tikiuosi, kad ji man tiks ir patiks... g.gif

Nenoriu liudinti ,bet deja ,Mirena priskiriama abortuojantiems kontraceptikams. Cituoju : " MIRENA ® gimdos spiralė su levonorgestreliu gamintojas Schering, Vokietija

Veikimas: ,,Vertikalioje spiralės šakoje yra hormono LNG. Gimdoje spiralė pastoviu greičiu atpalaiduoja labai mažą kiekį LNG- 20 mikrogr. per parą. Hormonas saugo nuo pastojimo, slopindamas gimdos gleivinės funkcinio sluoksnio sustorėjimą kiekvieną mėnesį. Jei šis sluoksnis tampa plonesnis, pastoti neįmanoma..." . Patikslinimas: jei pastojama, gemalas miršta iš bado, nes gyvybę palaikantis gimdos sluoksnis būna per plonas. Tai mikroabortas. " .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NakedA: 09 gegužės 2012 - 22:05
QUOTE(kristinala @ 2012 05 09, 21:49)
Šnd kalbėjau su savo gine, kuri dirba ligoninėj, apie spirales. Tai sakė, kad jos praktikoj su mirena buvo pastojusi viena moteris, o su paprastom daugybė, sakė čia jau kasdienybė, ir kai tai pamato jos jau net nestebina.  unsure.gif Taigi, susidariau nuomonę, kad visgi patikimiau mirena. Be to Mirena neabortuoja, nes jos toks veikimas,sperma net nepatenka į gimdą, o paprasta būtent abortuoja, o jei tai nepavyksta, nėštumas įsitvirtina. Taigi, aš tik už Mireną. Nors ilgai svarsčiau ar ją dėtis, bet sudėjus visus + ir -, įsidėjau. Kol kas ją turiu tik mėnesis, bet labai tikiuosi, kad ji man tiks ir patiks... g.gif

patenka ir su Mirena,ir su paprasta,nepilnai ir ne taip lengvai,bet patenka(apie paprastą varinę spiralę irgi teigiama,kad varis sutirština gleives ir spermatozoidams sunku patekti į gimdą;Mirenoje tą funkciją atlieka hormonas,bet vis tiek taip nėra,kad visiškai nepatektų)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 10 gegužės 2012 - 09:44