Įkraunama...
Įkraunama...

Spiralė: Mirena ar paprasta?

Sveiki, o kaip nuo hormonines spirales ar neauga svoris, nera nuotaiku kaitos ir ar nedingsta noras myletis, nes kai geriau KT tai kazkaip nebebuvo to noro, kai baigiau gert tai atsigavau 4u.gif
Atsakyti
Ištrauka iš straipsnio
Ginekologė Violeta Jonaitienė:

Hormoninė spiralė, tirštindama gimdos kaklelio gleives, užkerta kelią spermatozoidams ir lytiškai plintančių ligų sukėlėjams patekti į gimdą.
Hormoninė, varinė spiralė ar kontraceptinės tabletės?
Į šį klausimą atsakymo reikėtų ieškoti kartu su savo ginekologe. Tačiau yra keletas faktų, kurie byloja hormoninės spiralės naudai.
· Spiralės išskiriamas hormonas levonorgestrelis veikia vietiškai – jis išskiriamas į gimdą, o į kraują patenka labai mažas jo kiekis. Todėl moteris nejaučia ar retai jaučia prisitaikymo simptomus. Naudojant hormoninę spiralę, hormonų išsiskiria 6–7 kartus mažiau negu vartojant to paties hormono levonorgestrelio turinčią kontraceptinę tabletę.
· Varinės spiralė yra pigesnė priemonė, tačiau moralinės nuostatos daugeliui moterų neleidžia pasirinkti šios priemonės. Varinė spiralė neapsaugo nuo gyvybės užsimezgimo, ji tik trukdo apvaisintai kiaušialąstei prisitvirtinti gimdoje, tad galima sakyti, kad nuolat vyksta mikroabortai. Tuo tarpu naudojant hormoninę spiralę, apvaisinimas neįvyksta, nes spermatozoidas nenukeliauja iki kiaušinėlio.

Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 03 16, 14:03)
Ištrauka iš straipsnio

Hormoninė spiralė, tirštindama gimdos kaklelio gleives, užkerta kelią spermatozoidams ir lytiškai plintančių ligų sukėlėjams patekti į gimdą.
Į šį klausimą atsakymo reikėtų ieškoti kartu su savo ginekologe. Tačiau yra keletas faktų, kurie byloja hormoninės spiralės naudai.
·  Spiralės išskiriamas hormonas levonorgestrelis veikia vietiškai – jis išskiriamas į gimdą, o į kraują patenka labai mažas jo kiekis. Todėl moteris nejaučia ar retai jaučia prisitaikymo simptomus. Naudojant hormoninę spiralę, hormonų išsiskiria 6–7 kartus mažiau negu vartojant to paties hormono levonorgestrelio turinčią kontraceptinę tabletę.
·  Varinės spiralė yra pigesnė priemonė, tačiau moralinės nuostatos daugeliui moterų neleidžia pasirinkti šios priemonės. Varinė spiralė neapsaugo nuo gyvybės užsimezgimo, ji tik trukdo apvaisintai kiaušialąstei prisitvirtinti gimdoje, tad galima sakyti, kad nuolat vyksta mikroabortai. Tuo tarpu naudojant hormoninę spiralę, apvaisinimas neįvyksta, nes spermatozoidas nenukeliauja iki kiaušinėlio.

tai ka jus tuo norit pasakyti? cia juk ir neraso kad varineje spiraleje yra hormonu smile.gif o kuri geresne tai spesti individualiai. man asmeniskai, moraliniu pozuri varine nepatinka, uztai ir esu su mirena ax.gif
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 03 16, 15:03)
Ištrauka iš straipsnio

doh.gif tu jauciu skaitt nemoki arba nesupranti ka skaitai laugh.gif
Atsakyti
Ruduoke, aš straipsnio ištrauką parašiau ne ne tam, kad su tavimi ginčyčiausi smile.gif , o toms moterims, kurios neapsisprendžia, varinė geriau ar Mirena
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 03 16, 20:29)
Ruduoke, aš straipsnio ištrauką parašiau ne ne tam, kad su tavimi ginčyčiausi  smile.gif , o toms moterims, kurios neapsisprendžia, varinė geriau ar Mirena

jauciu tu nlb supranti kas yra gincas, kas diskusija smile.gif pirmiausia pradejai sneket, kad varinej spiraleje yra hormonu, paskui meti, kazka irodanti straipsni doh.gif , tai nebegalima cia taves suprast, ka tu sieki parodyt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ruduoke: 17 kovo 2011 - 11:44
Mirena skiriama labai kraujuojancioms,o kam reik kitu hormoniniu spiraliu?Negi Lt nededa paprastu?
Atsakyti
QUOTE(svajone74 @ 2011 03 16, 13:03)
Ištrauka iš straipsnio

·   Spiralės išskiriamas hormonas levonorgestrelis veikia vietiškai – jis išskiriamas į gimdą, o į kraują patenka labai mažas jo kiekis. Todėl moteris nejaučia ar retai jaučia prisitaikymo simptomus. Naudojant hormoninę spiralę, hormonų išsiskiria 6–7 kartus mažiau negu vartojant to paties hormono levonorgestrelio turinčią kontraceptinę tabletę.
·   Varinės spiralė yra pigesnė priemonė, tačiau moralinės nuostatos daugeliui moterų neleidžia pasirinkti šios priemonės. Varinė spiralė neapsaugo nuo gyvybės užsimezgimo, ji tik trukdo apvaisintai kiaušialąstei prisitvirtinti gimdoje, tad galima sakyti, kad nuolat vyksta mikroabortai. Tuo tarpu naudojant hormoninę spiralę, apvaisinimas neįvyksta, nes spermatozoidas nenukeliauja iki kiaušinėlio.

Pazystu as ta Juonatiene asmeniskai! ji pati su mirena.
papasakosiu tokia savo mirenos idejimo istorija: kai as atejau i priemima pas savo gine, tai maniskes nebuvo, o buvo Jonaitiene vietoj jos, ji patare man deti Mirena mano atveju, nes su varine nukaraujuociau. as nusipirkau mirena, ateijau deti pas savo gine, tai ji nustebo kad as noriu detis spirale, nes buvau tik 2men po dimdymo ir dar maitinau kudyki. tada as pasakiau kad patare jos kolege Jonaitiene (plius jau ji man padare tyrumus), tai zinokite mano gine dave suprasti tai kad labai blogai padariau kad nepasitariau su ja ir kaip ta Jonaitiene galejo patarti taip, nes mirena dedama per menesines ir ta Jonaitiene mane visai nepazinojo ir tokiu dalyku geriau su ja nereikejo spresti. bet as pasitikejau, nes jos dirba viename kabinete! maniske pasake, kad matinant gimda susitraukusi ir neidesiu as ja niekaip, reikia menesiniu. teko atideti iki kol baigsiu maitinti. tai gerai kad sesute nespejo atidaryti mirenos pakuotes, nes norejo bandyti deti, o tai tektu man tai Jonaitienei isstatyti saskaita 700lt uz Mirena. tai ka noriu pasakyti: tarkites tik su savo gydytoju!!! asiku is dalies cia ir mano klaida, uztat as dabar pasimokiau: jei dar karta bus tokia situacija kad ateisiu, o mano gydytojos nebus ir vietoj jos bus kita, tai as apsisuksiu ir iseisiu! pasimokiau!
P.S. pinigai uz tyrymus ir 2 nereikalingus apsilankymus buvo paimti (mazdaug 300lt), tai as labai pykta ant tos Jonatienes. ji dirba Vilniuje, savo nuosavame privaciame kabinete.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merisa: 19 kovo 2011 - 12:20
yra nete toks straipsnis Jonaitienės "Už hormoninę spiralę skirčiau Nobelio premiją" smile.gif straipsnyje teigia, kad pati turi Mireną ir dėsis dar antrą kartą. Gydytojai mano paskaičiavimu turėtų būti virš 50metų. Įdomu, ar tokiam amžiuje irgi dedama Mirena g.gif
Atsakyti
pas mane ra varine spirale, sulaukiau pirmuju mmm ir nekeisiu i varine tikrai biggrin.gif anksicau mmm budavo 5- 6dienas, db buvo 7 biggrin.gif bet tikrai ,,neplaukiau" viskas lb normaliai...pirma men kol spirale adaptavos tepliojo keleta savaiciu, bet po mmm viskas svaru grazu biggrin.gif tai kam man kist litus i hormonine Mirena? ir taip nebuciau mirenos dejusis, nes ten yra hormonu, o db ir man gerai ir vyras gali pailset biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Merisa @ 2011 03 19, 12:15)
Pazystu as ta Juonatiene asmeniskai! ji pati su mirena.
papasakosiu tokia savo mirenos idejimo istorija: kai as atejau i priemima pas savo gine, tai maniskes nebuvo, o buvo Jonaitiene vietoj jos, ji patare man deti Mirena mano atveju, nes su varine nukaraujuociau. as nusipirkau mirena, ateijau deti pas savo gine, tai ji nustebo kad as noriu detis spirale, nes buvau tik 2men po dimdymo ir dar maitinau kudyki. tada as pasakiau kad patare jos kolege Jonaitiene (plius jau ji man padare tyrumus), tai zinokite mano gine dave suprasti tai kad labai blogai padariau kad nepasitariau su ja ir kaip ta Jonaitiene galejo patarti taip, nes mirena dedama per menesines ir ta Jonaitiene mane visai nepazinojo ir tokiu dalyku geriau su ja nereikejo spresti. bet as pasitikejau, nes jos dirba viename kabinete! maniske pasake, kad matinant gimda susitraukusi ir neidesiu as ja niekaip, reikia menesiniu. teko atideti iki kol baigsiu maitinti. tai gerai kad sesute nespejo atidaryti mirenos pakuotes,  nes norejo bandyti deti, o tai tektu man tai Jonaitienei isstatyti saskaita 700lt uz Mirena. tai ka noriu pasakyti: tarkites tik su savo gydytoju!!! asiku is dalies cia ir mano klaida, uztat as dabar pasimokiau: jei dar karta bus tokia situacija kad ateisiu, o mano gydytojos nebus ir vietoj jos bus kita, tai as apsisuksiu ir iseisiu! pasimokiau!
P.S. pinigai uz tyrymus ir 2 nereikalingus apsilankymus buvo paimti (mazdaug 300lt), tai as labai pykta ant tos Jonatienes. ji dirba Vilniuje, savo nuosavame privaciame kabinete.

galiu pasakyti is savo patirties, kad jusu gydytoja neteisi. mirena galima deti ir ne per menesines, jeigu ju dar nera ir matinat krutimi. man paciai taip idejo mirena ir be jokiu problemu. mesniniu nesulaukiau dar 7 men po idejimo. juk mirena net gi rekomenduoja maitinancioms krutimi, nes isikiramo hormono kiekis labai mazas. o pykstat visai ne ant tos gydytojos mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 19 kovo 2011 - 15:32
QUOTE(Margareta @ 2011 03 19, 16:27)
galiu pasakyti is savo patirties, kad jusu gydytoja neteisi. mirena galima deti ir ne per menesines, jeigu ju dar nera ir matinat krutimi. man paciai taip idejo mirena ir be jokiu problemu. mesniniu nesulaukiau dar 7 men po idejimo. juk mirena net gi rekomenduoja maitinancioms krutimi, nes isikiramo hormono kiekis labai mazas. o pykstat visai ne ant tos gydytojos  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti